Kako popraviti rang sajta na google ???

kanali ti sluze samo za pracenje i za ponudu prostora i blokadu urlova

nemaju uticaj na zaradu na to ima uticaj samo odnos

CTR/ECPM

procitaj sta se sme sta se ne sme u helpu adsensa

ali rutina je da postavish tekstualne adove ispod neke slikice lakse se skrece paznja na reklamu

I ovo nije adsense topic izbegavaj da ne odlazimo van teme..

Nije valjda ova tema umrla taman kad sam mislio da se ukljucim. Citao sam sve od pocetka do kraja. Faust svaka cast na svim odgovorima, ja manje vise nista nisam naucio sto nisam znao, ali mislim da je tema odlicna. Faust samo malo si ti ovo preozbiljno predstavio. Predpostavljam da zivis od interneta (mnogi zive) s obzirom na sve te sajtove koje imas (tako optimizovane). Bilo da se bavis affiliate marketingom, prodajom domena, web dizajnom, ili da zivis od AdSensa, kontekstualnih oglasa, ili neceg desetog, posle svega sto sam cuo od tebe nesumnjam da odlicno zaradjujes od interneta. Ocu samo da kazem jednu stvar. Koristim i IBP i website submiter od Submit Suite firme. Kada si govorio o gradnji backlinkova predpostavljam da si imao u vidu samo optimizaciju stranih sajtova. Zasto? Zato sto ja imam neke sajtove na srpskom jeziku koje sam prijavio u preko 1000 stranih direktorijuma, a Google i svi drugi backlink checkeri mi nisu verifikovali ni jedan! Kada proveravam linkove ka mom sajtu to su linkovi samo sa domacih sajtova. Ispada da sam se pomucio za dzabe. Da li samo ja imam ovaj problem? Ako jos neko ima neka iskustva neka kaze

Pa trebas malo da sacekas da gugl robot sve to pokupi,moze to trajati par mjeseci dok ne indeksira sve,na neke stranice bot naide cesto dok na druge treba par mjeseci sve zavisi koliko cesto se obnavlja sadrzaj........a sve to mozes da vidis na yahoo jer gugl nedaje relevantne podatke o broju linkova,odnosno sakriva ih

gugl robot moze da prepozna znacenje sadrzaja i na raznim jezicima,tako da dosta vrijede linkovi istog sadrzaja bez obzira na jezik,znas kako robot je robot ,ima tu puno preuvelicavanja odnosno tjeranja vode na gugl vodenicu,naprimjer ova misterija oko noflow ili prica oko razvodnjavanja pr,sta je spam a sta ne..............moj savjet je ponasj se potpuno prirodno kao obican covjek koji je pozelo da postavi svoj sajt na web bez znanja o seo,dizajinu itd.sto obicnije to bolje i samo udri po linkovima svaki je link dobar,a od sajtova na srpskom neces se hljeba najesti

Nije valjda ova tema umrla taman kad sam mislio da se ukljucim. Citao sam sve od pocetka do kraja. Faust svaka cast na svim odgovorima, ja manje vise nista nisam naucio sto nisam znao, ali mislim da je tema odlicna. Faust samo malo si ti ovo preozbiljno predstavio. Predpostavljam da zivis od interneta (mnogi zive) s obzirom na sve te sajtove koje imas (tako optimizovane). Bilo da se bavis affiliate marketingom, prodajom domena, web dizajnom, ili da zivis od AdSensa, kontekstualnih oglasa, ili neceg desetog, posle svega sto sam cuo od tebe nesumnjam da odlicno zaradjujes od interneta. Ocu samo da kazem jednu stvar. Koristim i IBP i website submiter od Submit Suite firme. Kada si govorio o gradnji backlinkova predpostavljam da si imao u vidu samo optimizaciju stranih sajtova. Zasto? Zato sto ja imam neke sajtove na srpskom jeziku koje sam prijavio u preko 1000 stranih direktorijuma, a Google i svi drugi backlink checkeri mi nisu verifikovali ni jedan! Kada proveravam linkove ka mom sajtu to su linkovi samo sa domacih sajtova. Ispada da sam se pomucio za dzabe. Da li samo ja imam ovaj problem? Ako jos neko ima neka iskustva neka kaze

google ti nikad nece reci stvarno stanje linkova
priblizno stanje sa linkovima proveravaj stringom
site:http://site.com na adresi www.yahoo.com

onda ces videti iz sajt explorera stanje indexiranih strana u yahoo kao i linkove prema domejn stranici, celom domejnu i www. stranici
isto je potrebno nekad i vise meseci da se "slegnu" linkovi

ja radim optimizaciju weba na engleskom zato sto se bolje zaradjuje, konkurencija je zestoka na vecinu dve reci i tri reci optimizaciji ali se ipak moze navatati nesto traffica i prodaja. Isto je dosta teze izvesti optimizaciju ali je dosta lakse napraviti sadrzaj. Znaci sustina je kinta, sajtove koje pravim na srpskom pravim za svoj grosh bez nekih profitabilnih namera.

Pa trebas malo da sacekas da gugl robot sve to pokupi,moze to trajati par mjeseci dok ne indeksira sve,na neke stranice bot naide cesto dok na druge treba par mjeseci sve zavisi koliko cesto se obnavlja sadrzaj........a sve to mozes da vidis na yahoo jer gugl nedaje relevantne podatke o broju linkova,odnosno sakriva ih

gugl robot moze da prepozna znacenje sadrzaja i na raznim jezicima,tako da dosta vrijede linkovi istog sadrzaja bez obzira na jezik,znas kako robot je robot ,ima tu puno preuvelicavanja odnosno tjeranja vode na gugl vodenicu,naprimjer ova misterija oko noflow ili prica oko razvodnjavanja pr,sta je spam a sta ne..............moj savjet je ponasj se potpuno prirodno kao obican covjek koji je pozelo da postavi svoj sajt na web bez znanja o seo,dizajinu itd.sto obicnije to bolje i samo udri po linkovima svaki je link dobar,a od sajtova na srpskom neces se hljeba najesti

bold1 - bas to

nije svaki link dobar! Najbolji linkovi su na authority sajtovima gde je PR preko 4 bice brzo nadjeni linkovi i u vecini slucajeva indexirani. Ali zato je najveca masa linkova sto moze se napravi na social bookmarking mestima poput delicious, furl, spurl, jumptag i tome slicno. Treba isto voziti scuttle sajtove i tome slicno zaista moze cirkus se napravi. Ja sad radim nekim metodama sa favorites export i delicious API - moze pravo brdo linkova da se napravi.

Tip - F@k google. Nismo mi tu zbog njih vec oni zbog nad. Google ti nikad nece dati vise od authoritija nego sto sajt nosi zbog linkova i ako imas izvrstan sadrzaj bez linkova isto ces da postis sa saobracajem. Pravi linkove a da li ce oni da misle da su spam ili ne to je vec njihov problem..

ja dosta vremena provodim radeci eksperimente i trazeci nove info,teorije itd...jedan od faktora je i duzina registrovanja domena,u to sam gotovo siguran,registrovan domen na godinu ili 10 god nije isto ,gugl ima vece povjerenje u ovaj koji je registrovan na 10god,onda gugl indeksira i noflow linkove ,gugl nevoli bas anchor tekst,vise cjeni samo link,dobro je oko tog linka da bude tekst koji se podudara sa sadrzajem sajta koji se linka,onda svaka stranica je posebna nema nekog prenosenja na ostale stranice na sajtu,tako da pri linkanju treba sto vise linkati unutrasnje stranice,a linkovi na unutrasnjim stranicama prema glavnom domenu se isto racunaju,kad se registruje novi domen treba izbjegavati odmah graditi linkove treba sacekati bar 3 mjeseca pa onda masovno poceti sa gradnjom..ovo su neki moji zakljuci

Ma ljudi sta vam je svestan sam ja da Google ne pokazuje sve linkove ka mom sajtu, ali ja kad udjem u Google webmaster nalog on pokazuje samo linkove ka mom sajtu koji idu sa domacih sajtova, a pritom ne pokazuje ni jedan jedini sa stranih kojih ima preko 1000. Proslo je vise od tih par meseci sto vi pricate. I jos jedna stvar, ja ne proveravam backlinkove samo na google vec sa raznim alatima, Razlicit broj backlinkova od alata do alata ali nema ih sa stranih sajtova, to pricam. Faust negde si na ovoj temi rekao Ljubi da ga nista ne sprecava da pravi sajtove na engleskom za strano trziste posto je mnogo vece i izdasnije trziste ali tu postoji problem. Evo uzecu sebe za primer. Engleski razumem dovoljno da shvatim o cemu se radi neki tekst kad ga citam, i razumem ga solidno kad slusam nekog. Ali pisanje je sasvim nesto drugo, ja nemam taj nivo engleskog da bih mogao da pravim recimo review sajtove gde treba da imam ubedljiv i pre svega gramaticki ispravan tekst kako bih prodao posetiocima proizvod (affiliate programi). Naravno nije samo rec o ovim sajtovima, dao sam primer bezveze. Ljudi ce misliti da sam amater ukoliko na sajtu ima mnogo gresaka, zar ne? Sta mislis o opciji da placam copywriting na freelance sajtovima? Ja opet nisam siguran koliko je to dobro iz razloga sto je pitanje koliko se ta osoba razume u SEO. Koje kljucne reci da ima u vidu kada pise tekst, koji keyword density da bude i jos mnogo toga. A ako sve ne ispadne kako sam ja zamisljao onda bi ja to morao rucno da ispravljam. Mnogi affiliate programi danas daju gotov content vezan za proizvod koji je potrebno izmeniti u odredjenoj meri kako bi izbegao penale od Googla za duplicate content. E sad je tu ista stvar. Ako platim nekog za uslugu rewriting, koliko ce on to dobro uraditi... Sta predlazes, da krenem na casove engleskog, lol?

Pa zasto cestitas i zasto mislis da je preozbiljno ako nista nisi naucio i ako si sve znao!?!?!?! Pomalo konfuzan komentar. Mislim da si dosta toga utvrdio, citajuci Dzordzove predstavke SEO trikova, s obzirom da je swe u vezi SEO relativno !

ja dosta vremena provodim radeci eksperimente i trazeci nove info,teorije itd...jedan od faktora je i duzina registrovanja domena,u to sam gotovo siguran,registrovan domen na godinu ili 10 god nije isto ,gugl ima vece povjerenje u ovaj koji je registrovan na 10god,onda gugl indeksira i noflow linkove ,gugl nevoli bas anchor tekst,vise cjeni samo link,dobro je oko tog linka da bude tekst koji se podudara sa sadrzajem sajta koji se linka,onda svaka stranica je posebna nema nekog prenosenja na ostale stranice na sajtu,tako da pri linkanju treba sto vise linkati unutrasnje stranice,a linkovi na unutrasnjim stranicama prema glavnom domenu se isto racunaju,kad se registruje novi domen treba izbjegavati odmah graditi linkove treba sacekati bar 3 mjeseca pa onda masovno poceti sa gradnjom..ovo su neki moji zakljuci

1. Google ne voli anchor text!?!?!?! Kakva neistina !!! Pa to su osnovne stvari !
2. Tacno je da treba sacekati pre nego sto se pocne sa izgradnjom backlink, ali nikako ne mislim da treba poceti naglo i masovno !!!

Pa zasto cestitas i zasto mislis da je preozbiljno ako nista nisi naucio i ako si sve znao!?!?!?! Pomalo konfuzan komentar. Mislim da si dosta toga utvrdio, citajuci Dzordzove predstavke SEO trikova, s obzirom da je swe u vezi SEO relativno !

To sto sam znao te osnovne SEO tehnike ne znaci da imam znanje i iskustvo kao Faust. Kazem preozbiljno iz razloga sto nekom webmasteru koji planira da promovise svoju prodavnicu, firmicu ili nesto trece nece biti potrebno hiljade i hiljade blogova, ako razumes sta ocu da kazem. To rade samo profesionalci kojima se posao zasniva na internetu. Faust po svemu sto sam cuo ima mnogo vise sajtova i mnogo vise je uradio od mene, a to sto sam reko da nista nisam naucio ne znaci da mnogo toga ne mogu da naucim. Da si i ti procitao neke SEO knjige pre ovoga ili SEO tutorijale, mozda bi isto reagovao. Ako zelis poslacu ti neke knjige vezane za SEO i internet marketing u PDF-u.

1. Google ne voli anchor text!?!?!?! Kakva neistina !!! Pa to su osnovne stvari !

Veliko je pitanje sta su osnovne stvari,kako radi guglov algoritam tacno to niko ne zna, mozda samo par ljudi zna,to se krije kao najveca tajna ako i neko provali to nikad neces saznati jer to znaci bogastvo ,mozes cuti samo neke teorije i rezultate ekspirmenata..naprimer istina je da ces rangirati stranicu na rijec koju uopste nemas na stranici samo sa anchor tekstom ali opet linkovi sa anchor tekstom i obicni linkovi nemaju istu vrijednost,isto tako se prica da se PR preljeva ako se linkaju drugi sajtovi medutim po mom iskustvu dobro je imati linkove drugih slicnog sadrzaja jos ako imaju povjerenje gugla pun pogodak

Sto se tice izgradnje linkova gore smo vec govorili da robot neke sajtove posjecuje dnevno svaki sat minut a neke i 3 mjeseca ,bitno je izbjegavati forume i mjesta pod paljbom spamerskih botova,a ostalo gde god mozes zabadaj link,naravno ako uspijes uci u neke direktorije koji se rucno edituju i u koje gugl ima povjerenje na konju si i otada je sve lakse jer zadobijas odredenu kolicinu povjerenja isto tako sa godinama starosti domene povjerenje gugla sve vise jaca,.........

nece se nista dogoditi ako zabadas link na neku farmu ili spamersku lokaciju dobices rejting ali tu postoji mogucnost da te provale guglovi ljudi koji se rucno bore protiv spama ,spameri itekako zaraduju dobru lovu,to je stalna borba sa guglom ,konstantno kupovanje novih domena i baniranje od strane gugla,a ima ih koliko god hoces spamerski domena koji nikad ne uklone sad trenutno sigurno je vise od 70% gugl indeksaa spam tako da se kao sto kaze jedan moj jaran u sve to treba ugraditi i iduce godine u ovo doba cemo biti milioneri

To sto sam znao te osnovne SEO tehnike ne znaci da imam znanje i iskustvo kao Faust. Kazem preozbiljno iz razloga sto nekom webmasteru koji planira da promovise svoju prodavnicu, firmicu ili nesto trece nece biti potrebno hiljade i hiljade blogova, ako razumes sta ocu da kazem. To rade samo profesionalci kojima se posao zasniva na internetu. Faust po svemu sto sam cuo ima mnogo vise sajtova i mnogo vise je uradio od mene, a to sto sam reko da nista nisam naucio ne znaci da mnogo toga ne mogu da naucim. Da si i ti procitao neke SEO knjige pre ovoga ili SEO tutorijale, mozda bi isto reagovao. Ako zelis poslacu ti neke knjige vezane za SEO i internet marketing u PDF-u.

Jokara, citao sam par tutorijala, sto on line sto u pdf-u, ubedljivo najjaca stvar koju sam procitao je nesto sto mi je G_F dao: http://studioelit.com/SEO.pdf
Imam jos jedan kratak na srpskom, ali nije toliko detaljan...
Ako imas nesto ostavi.
pozzzzzz

Veliko je pitanje sta su osnovne stvari,kako radi guglov algoritam tacno to niko ne zna, mozda samo par ljudi zna,to se krije kao najveca tajna ako i neko provali to nikad neces saznati jer to znaci bogastvo ,mozes cuti samo neke teorije i rezultate ekspirmenata..naprimer istina je da ces rangirati stranicu na rijec koju uopste nemas na stranici samo sa anchor tekstom ali opet linkovi sa anchor tekstom i obicni linkovi nemaju istu vrijednost,isto tako se prica da se PR preljeva ako se linkaju drugi sajtovi medutim po mom iskustvu dobro je imati linkove drugih slicnog sadrzaja jos ako imaju povjerenje gugla pun pogodak

Sto se tice izgradnje linkova gore smo vec govorili da robot neke sajtove posjecuje dnevno svaki sat minut a neke i 3 mjeseca ,bitno je izbjegavati forume i mjesta pod paljbom spamerskih botova,a ostalo gde god mozes zabadaj link,naravno ako uspijes uci u neke direktorije koji se rucno edituju i u koje gugl ima povjerenje na konju si i otada je sve lakse jer zadobijas odredenu kolicinu povjerenja isto tako sa godinama starosti domene povjerenje gugla sve vise jaca,.........

nece se nista dogoditi ako zabadas link na neku farmu ili spamersku lokaciju dobices rejting ali tu postoji mogucnost da te provale guglovi ljudi koji se rucno bore protiv spama ,spameri itekako zaraduju dobru lovu,to je stalna borba sa guglom ,konstantno kupovanje novih domena i baniranje od strane gugla,a ima ih koliko god hoces spamerski domena koji nikad ne uklone sad trenutno sigurno je vise od 70% gugl indeksaa spam tako da se kao sto kaze jedan moj jaran u sve to treba ugraditi i iduce godine u ovo doba cemo biti milioneri

Cujem po prvi put neke stvari od tebe. Prvo iz predhodnog posta sam "naucio" da google ne voli anchor text, sada cujem da je vise od 70% google index-a spam, pa i to da se ljudi iz google rucno bore protiv spama...itd. Ja malo vise verujem proverenim i testiranim stvarima o tome kako goog-mashina funkcionishe. Ne volim da slusam nagadjanja.
Procitaj za pocetak 41 i 42 stranu ovog tutorijala iz predhodnog posta, a govori koliko je bitan anchor text, pa ti posle toga toplo preporucujem da procitas ceo SEO.pdf, od pocetka do kraja, ako dobro baratas engleskim. :rtfm:
Ako ne ostavicu ti jedan kraci na srpskom, sadrzi dovoljno cinjenica.

p.s. Pare dolaze same po sebi i spontano, a ne tako naglo kao sto ti i tvoj jaran mislite.

Pare dodu naglo i u obilju,takav je spamerski posao,dovoljno je da te gugl dan ili dva baci u prvi plan i lova je do krova,naravno nekad to zna da traje kratko a bogami nekad to potraje.faust ti je govorio o crpljenju sadrzaja preko rss izvora sto je isto jedna vrsta spama a samo bog zna koliko je takvih stranica ,stalno se podizu nove fino postavis cron job i rss izvor,i to je to,a da negovorimo govorim o cloakingu,dorway,sajtovima samo za adsense ogromna kolicina spama je u opticaju.....i zapamti nikad ti niko nece reci nista konkretno ..to ces morati sam saznati..svi govore o opstim stvarima i stvarima koje su opsteprihvacene,ali vremenom sa iskustvom ces mngo ces nauciti,ja naprimer radim i po 20 sati dnevno,jedan dio vremena posvetim pracenju desavnja,novim informacijama,tumacenjima obilazim forume ,blogove itd.vrlo malo spavam,dobio sam hemoroide od sjedenja a sto s tice para samo nebo je granica mozes vrlo brzo da postanes bogat a mozes i godinama da radis pa da ne zaradis puno sve zavisi,meni je dugo godina trebalo da shvatim ,od 2000 se bavim ovim poslom,dugo godina sam mislio da dobro zaradujem dok nisam otkrio sustinu da je nebo granica

granica je traffic i konverzija istog

ako ide dobar ctr na ppc ili dobar conversion rate na pps moze brdo love da se navata ako se ima traffic

a kako do traffic

white hat, blue hat, green hat, orange hat, pink hat, red hat, gray hat, black hat odaberes sta ti se slaze uz server i uz to sta promovises

ako hoces da ti sajt ostane google friendly treba izbegavati dark side

najgore mozes da prodjesh na cookie stuffing, email spam, trackback spam i cloaking ali je zato i potencijalni traffic a i zarada dosta bolja ako se stvar odradi kako treba ovo ostalo poput doorway page i duplicate content donekle moze da se prezivi a da se ne banuje domejn i vise spada u gray (sivu) zonu.

podrzavam to sto je napisao da iza svega toga kako sta da se uradi poveze automatizuje i promovishe nema bas ama bas nijednog kvalitetnog prirucnika osim ako je pisan od osobe za osobu ili za krug prijatelja u istoj branshi i to u fazonu 200 iz mesta niko nece da gubi vreme uceci te kako da se pdoesavaju refereri ili kako da cronujes skriptu ili editujes feedove. Na nekom od hardova mi visi 50GB shita od 2003-2008 sto ne bi uzeo nikad da trosim vreme na to a ti likovi prodaju taj stuff a kvalitetne stvari su ne da su retke vec postoji niz pravila zavisi u kakvoj grupi koja medjusobno deli informacije se nalazis popularni leeching madness

Na otvorenim boardima su uvek samo mrvice po neka jednostavnija i wide available alatka. Pravi dragulji web developmenta su uvek u Mod i admin boardima foruma koji se cesto sele

net zarada je lov u mutnom!

Siguran sam da 90 i vishe % nikad ne navata samoinicijativni cash vec odustaju nakon shto vise puta izvise bilo zbog kupovine smeca od alatki i ebookova ili zbog toga sto ne podignu dovoljno nivo znanja o tome kako se sta radi

Ako imas previse mreza navatace te patrola a ako ih nemas konkurencija ima da te sabije. Dok ti iskreiras par stranica sajt vecina publishing gurua ima da poveze cirkus rss-a na zilijarde blogova tako da sadrzajem neces daleko dogurati ako pipkash stvari. Sustina je graditi i promovisati sta ces od metoda sebi da dozvolis zavisi od tvojih sposobnosti i developerskog morala i odrazice se na long term ili short term return tog nekog domejna

malo sam se rasprdeo ali to je to uglavnom..

Mislim da sam nachuo nesto za taj sluchaj ali nisam siguran zaista koliko je to tachno ali lako moze da se proveri ako josh uvek radi

clearujesh cookies iz browsers
odesh na taj forum, logujes se onda odes da pogledash svoje cookies u browseru i ako imash amazon ili ebay cookie ili neki drugi affiliate cookie "then you have been stuffed"

Da budem iskren cookie stuffing rade svi koji znaju kako se radi i imaju traffic da zakache cookie preko i ili planiraju da rade ili razradjuju shemu oko toga.

Da bi cookie stuffing bio isplativ isto mora se ima brdo traffica i zbog smanjenja ctr i zbog same isplativosti stuffinga

Ma ljudi sta vam je svestan sam ja da Google ne pokazuje sve linkove ka mom sajtu, ali ja kad udjem u Google webmaster nalog on pokazuje samo linkove ka mom sajtu koji idu sa domacih sajtova, a pritom ne pokazuje ni jedan jedini sa stranih kojih ima preko 1000. Proslo je vise od tih par meseci sto vi pricate. I jos jedna stvar, ja ne proveravam backlinkove samo na google vec sa raznim alatima, Razlicit broj backlinkova od alata do alata ali nema ih sa stranih sajtova, to pricam. Faust negde si na ovoj temi rekao Ljubi da ga nista ne sprecava da pravi sajtove na engleskom za strano trziste posto je mnogo vece i izdasnije trziste ali tu postoji problem. Evo uzecu sebe za primer. Engleski razumem dovoljno da shvatim o cemu se radi neki tekst kad ga citam, i razumem ga solidno kad slusam nekog. Ali pisanje je sasvim nesto drugo, ja nemam taj nivo engleskog da bih mogao da pravim recimo review sajtove gde treba da imam ubedljiv i pre svega gramaticki ispravan tekst kako bih prodao posetiocima proizvod (affiliate programi). Naravno nije samo rec o ovim sajtovima, dao sam primer bezveze. Ljudi ce misliti da sam amater ukoliko na sajtu ima mnogo gresaka, zar ne? Sta mislis o opciji da placam copywriting na freelance sajtovima? Ja opet nisam siguran koliko je to dobro iz razloga sto je pitanje koliko se ta osoba razume u SEO. Koje kljucne reci da ima u vidu kada pise tekst, koji keyword density da bude i jos mnogo toga. A ako sve ne ispadne kako sam ja zamisljao onda bi ja to morao rucno da ispravljam. Mnogi affiliate programi danas daju gotov content vezan za proizvod koji je potrebno izmeniti u odredjenoj meri kako bi izbegao penale od Googla za duplicate content. E sad je tu ista stvar. Ako platim nekog za uslugu rewriting, koliko ce on to dobro uraditi... Sta predlazes, da krenem na casove engleskog, lol?

Izvini, sada sam tek video, tj. stigao da procitam da imas isti problem kao i ja...u koliko je to u opste problem.
Ni jedan backlink checker nece da ti prijavi link sa stranih direktorijuma !
Milim da je to zato sto to nije direktan link sa njihovog dir-a ka tvom sajtu, vec neki skript za preusmeravanje... Idi mouse over preko svog ili bilo kog linka na dir pa ces videti da u status baru ne pise link tvog sajta, vec link neke podstranice dir-a koja verovatno preusmerava na tvoj sajt... Nisam siguran da je u pitanju preusmeravanje, samo predpostavljam. Prvo sam mislio da stranice direktorijuma nisu cravlovane od pretrazivaca, tj. da nisu u index-u ... ali nije to, pa stoga ovo prvo mislim !

Proveravam i ja preko tih servisa i razmisljam mozda mi ne racuna te linkove zbog toga sto nisu manualno prijavljivani, mada neznam kako bi google to mogao da provali osim da sam stavljao svugde isti title i description tag (naravno nisam). Ma nemam pojma lupam, mozda jednostavno ako mi je sajt na srpskom on linkove sa stranih sajtova ne smatra relevantim pa ih ne broji (opet lupam) : )

Proveravam i ja preko tih servisa i razmisljam mozda mi ne racuna te linkove zbog toga sto nisu manualno prijavljivani, mada neznam kako bi google to mogao da provali osim da sam stavljao svugde isti title i description tag (naravno nisam). Ma nemam pojma lupam, mozda jednostavno ako mi je sajt na srpskom on linkove sa stranih sajtova ne smatra relevantim pa ih ne broji (opet lupam) : )

jokara, provalio sam, polako pocinje backlink checker da mi registruje neke linkove sa direktorijuma, ali te stranice, tj. adovi sa nasim linkovima dosta sporo bivaju kravlovani od strane google, sto mislim da utice i na alat poput backlink checker-a... Za neke linkove sa direktorijuma je bilo potrebno nekoliko meseci da ih bcklinkchk provali, i tek sada ovih dana su se pojavili kao rezultat pretrage.
Nema nikakve veze da li si manuelno ili automatski prijavljivao sajt u direktorijume, pa ni to da li im je isti title ... POTPUNO JE DOZVOLJENO.
mislim da je u pitanju samo dugacko vreme upisa tih stranica u google index ili vec gde, odakle bcklinkchk vadi podatke o backlink-ovima.

Back