Pozdrav svima:
*Iskusnim majstorima OC-a
*Te svim onima koji su s manje ili vise uspeha nekad nesto radili na ovu temu i jedno pitanje za sve (da mi nebiste rekli pisano je ovde o toe mnogo procitaj - napominjem da sam sve procitao od korica do korica i nenadjo nista o mom problemu)
-Dopala mi saka Epox ploca EP-8KHA+ i iskopao sam AMD Athlon 1800+ procesor!
Od mase naroda procitah i cuh da je Epox strava za klok i reko ajd da i ja nesto cacnem oko toga pa sta Bog da!
-Na ploci ima dzamper za fsb 100-133- prebaceno na 133.
-U biosu DRAM klok stavljen na 133 (sta izabrati od performansi ploce ima normal,fast,faster i fastes- od toga kaze zavise neka setovanja koje ploca sam vrsi): kakve tajminge za memoriju izabrati (kingston KVR400X64C3A/1Gb) do koliko joj dici napon-sad je na 2,7v i DRAM Clock i DRAM Timing By SPD!
-U odeljku biosa Frenquency/Voltage control kako podesiti date parametre da se dati procesor na pomenutoj ploci natera da predje 1800 jer ja to nisam uspeo cineci svakojake kombinacije mnozenja (mnozioc ide do 17 ali ja ga nisam uspeo dici vise od133x13 sto je 1729) svaka druga matematika s raznoraznim kombinacijama veca magistrala - manji mnozilac za posledicu ima crnilo ekrana i tisinu.
-Pitam se da mozda za to nije kriva graficka karta GF4-64mb da se njoj neizmnozi AGP magistrala pa pobrljavi-nisam nasao u Biosu opciju da se zakljucaju i obezbede od oc-a PCI i AGP magistrale te da to nepravi problem sto je grafika krs - da probam s ATI 9800PRO(nisam smeo dok se nekonsultujem s vama zao mi da je mozda upropastim ovoim eksperimentima samo radi puke znatizelje!!!)
-Pitam se jos da mozda procesoru nije zakljucan mnozioc iako ga u Biosu mozes menjati?
-Ako bi stavljao ATI-ja moram da stavim i jace napajanje ovo je neko no name 400w -pa se bojim da ce da bude slabo.
-Sigurno sam smorio al pomagajte - da i ja nesto naucim od ovih vestina .
Hvala na razumevanju i na ulozenom trudu unapred !!!