Kako overklokovati

Evo da se pohvalim i da me izgrdite ako ne valja...

Imam AMD Sempron 64 2800+
Radio je na 1600. Sad sam podigao na 2400 GHz. Tako sto samBrzinu procesora stavio na 300MHz, HT=2 a brzina memorije 133 a mnozilac 13. Jedino razmisljam da dignem HT na 3 pa da radi na 900 a ne na 600. Ako izdrzi naravno. Jos samo ad vas pitam da li treba da menjam napon i sta opste dobijam menjanjem napona???

Evo rezultata benchmark testa :

1.76 GHz____________376.4

2.0 GHz_____________405.5

2.4 Ghz_____________444.5

A malo da pustish prime 95 ?

Inache Klothius kako ja da smanjim memorijski delilac ? Kad dignem FSB @ 333 MHz a memoriju stavim na 533 ona pishe da radi na 888 MHz shto je za ovaj moj PQI 800 MHz puno..... Jbg kad sam kupovao hteo sam da uzmem apacer ali ga nisu imali pa daj shta dash :-(
Mozda i nekako bi uspeo da je nateram na 888 MHz ( jbg neklokuje se dobro najveci klok shto sam video je 890 MHz @ 2.1 V ali to je bila chista lutrija) ....
Ako bi hteo da je kloknem na 888 MHz morao bih minimum @ 2.1 V ako ne i vishe.... Sreca pa ovaj biostar u biosu ima do 2.2 V a preko jumpera od 2.2 pa nadalje... :D mislim da je max 2.8 V :mrgreen: 8-) :twisted:
U biosu nemogu da delilac spustim ispod ddr2 533 MHz....

SAMO 184mhz!!! Znas li ti koliko gubis sa tim klokom??? Digni taj mem delilac na 150 ili 166 ako moze. V
oltaza ti u vecini moze pomoci kod OC-a. Najvaznije je da pazis na temperature kad dizes voltazu,jer ti veca voltaza povecava temp. BTW koja ti je temperatura kada pustis Prime95 duze od 20min?

400MHZ ti je efektivna frekvencija,a prava 200mhz. BTW PABLO ja sam 3 puta poslao istu poruku,ali znas kakva je Krsta. Znaci podigni voltazu na 2.5v i olabavi tajminge i mozda i proradi. BTW vidi da nema mozda nova verzija biosa za tvoju plocu koja bi ti mozda dala mogucnost jos nekih mem delilaca.

Pa da ti pravo kazem nema tu pravila. Primera radi ti mozes da povecas voltazu na 3.0,a da dobijes iste rezultate kao i sa 2.8v. Dokle god je memorija u mogucnosti da se klokuje, dotle ce ti i veci napon doneti veci OC. Znaci moras ti da vidis koliko volti ce ti dati da ides dokle. BTW mozes i da sa opustanjem latencija omogucis memoriji da ide vise.

Klothius:
Nego PABLO koja bese tvoja ploca?

Biostar T force 965 PT

Klothius:
BTW PABLO ja sam 3 puta poslao istu poruku,ali znas kakva je Krsta. Znaci podigni voltazu na 2.5v i olabavi tajminge i mozda i proradi. BTW vidi da nema mozda nova verzija biosa za tvoju plocu koja bi ti mozda dala mogucnost jos nekih mem delilaca.

Neznam ali neshto mi se 2.5 V chini puno.... Moram da kupim hladnjak za nju a onda cu valjda ici do jedno 2.2 V poshto je to josh nekako bezbedno.. :D Moracu i jedno osmicu da stavim da duva preko nje..... Gledao sam da li ima noviji BIOS preko BIOS update ( bilo je na CD-u koji sam dobio sa plochom ) a nema.... Gledao sam negde na XtremeSistems forumu ima tona modovanih BIOS-a ali necu da stavljam nijedan modovan poshto se tako gubi garancija....

Pa svejedno gubis garanciju overklokovanjem,a takodje i sa flashovanjem biosa sa sajta proizvodjaca,tako da nemas puno toga da izgubis. Btw pitao sam te za plocu da bih potrazio modovane biose,ali..... 2.5V jeste puno i zato sam ti rekao da je pipas dok radi. Nego koliki je default za tu memoriju. Inace svaka komponenta moze da primi dosta vecu voltazu od pocetne samo je pitanje koliko ce raditi sa tom voltazom. Ja naprimer vec godinu dana drzim moj venice A64, za koga su mi svi pricali da je izuzetno opasno da se ide preko 1.55v sa stock kulerom, na 1.77v sa stock kulerom i temperaturom od 55 C. Za sada nema problema. Jedino sto nije overvoltovano u mom kompu je grafick, a mislio sam i nju da modujem, ali ipak dobio sam 2 godine garanciju, a nije prosla ni 1 godina. Inace definitivno se slazem da ti treba hladnjak za 24/7 sa voltazom iznad 2.3v, ali mozes da probas samo da odradis memtest za 15min da vidis hoce li veca voltaza uopste pomoci. Inace ako je pocetna voltaza 1.8v onda ce najverovatnije 2.2, 2.3 biti dovoljno(valjda). Sorry na dugom postu.

Klothius:
Pa svejedno gubis garanciju overklokovanjem,a takodje i sa flashovanjem biosa sa sajta proizvodjaca,tako da nemas puno toga da izgubis.

A kako ce da dokazu u servisu da sam overclockovao ? :roll: Nemaju nikakve shanse da vide da shta je bilo u BIOS-u posle kad resetujem CMOS preko jumpera.... RIGHT ? ? Mogu samo da pretpostave ili da citaju ovaj thread :D

A flashovanjem BIOS-a sa site-a proizvodjacha se NE GUBI garancija barem je tako kod BIOSTAR-a A inache BIOS je morao biti flashovan poshto je E 4300 izashao negde u februaru ( ako se nevaram ) a BIOS na plochi je bio dosta star tako da nije hteo da radi sa E 4300 i PQI memorijom ( i josh nekima )....
Klothius:
Nego koliki je default za tu memoriju.
Pa default je 1.8 V....
Klothius:
Jedino sto nije overvoltovano u mom kompu je grafick, a mislio sam i nju da modujem
Ja sam moju grafichku i probao da O/C ujem ali nije htela preko 560 MHz za GPU.... :-( Na benchu su mi rekli da 80 % takvih kartica moze da se tera na 600 MHz za GPU i 1600 MHz za Mem a izgleda da je meni zapalo onih 20 % :-( Memorija ce mozda i da ide na 1600 ali shteta shto GPU nece preko 560 MHz.... Grafichka je Gainward 7600 GS GLH.... Kad razmislim bolje da sam kupio Gainward 7300 GS GLH i uzeo grafitnu olovku i V-modovao je a onda moze da se gura 650 / 1600...

Da i to dosta. Ccc znaci nisi citao moju temu o ram memoriji. Tu ti pise za svaku latenciju. Inace trebalo bi da dobijes oko 20mhz. Nisam znao da kod Biostar ploca ne gubis garanciju flashovanjem. Pretpostavio sam da gubis,posto je uvek moguce da se sjebe nesto.
Jao kad smo vec kod 7300gs neki lik na EOCF-u uzeo tu karticu i poterao je na 2.3v za gpu i 2.0v za mem. Jeste da je modovao neki Volcano i stavio ga na nju,ali koliki je OC imao!!!

Jbg nezna chovek da ima lepljiva tema o Grafichkim Karticama...... :D

E da kad smo vec u ovoj temi samo da kazem da sam syebao BIOS na plochi.... :(
Flashovao sam ga i kao sve proslo OK ( flashovao sam ga iz windowsa ) i trazi restart i normalno dam OK i BIOS se zapuca.... Stoji samo onaj Biostarov logo....
Taj bios shto sam flashovao je imao ono shto mi treba za O/C.... veci izbor memorijskih delilaca ( ddr 400/533/667/800 ) i podeshavanje za memoriju za 1T / 2T....
Znachi kad stavim mem. na ddr400 a FSB podignem na 333 memorija ce da radi na 667 MHz odnosno 1:1 sa FSB-om.... Probao sam ga na 3.0 GHz na default naponu i nije hteo.... pucao je prilikom ulaska u win... Moram mu malo povecati napon....
sad je pitanje samo dali ce uspeti da mi povrate BIOS ili cu morati da kupujem novu plochu..... :(

Back