KAKO NAUCITI STENE DA...

stene je staro 6 ipo meseci.

Za dolazak koristi neku poslsticu i svaki put kad ti dodje ti ga nagradi. Za podizanje na dve noge isto koristi neku poslasticu,digni je u vis i reci komandu kad se propne nagradi ga.

A za hodanje uz nogu je jos mali ali vec mozes da pocnes da ga ucis sve o tome ima na temi dresura,sad cu je podici da vidis,jako je bitno da za to koristis jednorednu davilicu pravilno namestenu.

Imamo stene skotskog ovcara, star je 8 nedelja. Kod nas je tek 8 dana.
Nuzdu vrsi na pelenama za stence, na koju prvo kapnemo 2-3 kapi spec.tecnosti, i jedno i drugo kupljeno u pet shopu. Upiskio se samo 3 puta van tog mesta, ali nasom krivicom, jer je bio u drugoj sobi, a mi ga nismo odmah vratili nakon spavanja u onaj prostor gde se nalazi pelena.
Inace, pelenu menjamo 1 put dnevno, sto je piskio- piskio, a kaku odmah pokupimo i bacimo.
Eto, jednostavno.

Inace, malisa je PREDOBAR, nemam reci... Osecajan, nezan, pametan(naravno), uvukao nam se pod kozu.:heart:

Ali imamo problemcic...Jos mu nismo nadenuli ime. Imate li neki predlog?

Imamo stene skotskog ovcara, star je 8 nedelja. Kod nas je tek 8 dana.
Nuzdu vrsi na pelenama za stence, na koju prvo kapnemo 2-3 kapi spec.tecnosti, i jedno i drugo kupljeno u pet shopu. Upiskio se samo 3 puta van tog mesta, ali nasom krivicom, jer je bio u drugoj sobi, a mi ga nismo odmah vratili nakon spavanja u onaj prostor gde se nalazi pelena.
Inace, pelenu menjamo 1 put dnevno, sto je piskio- piskio, a kaku odmah pokupimo i bacimo.
Eto, jednostavno.

Inace, malisa je PREDOBAR, nemam reci... Osecajan, nezan, pametan(naravno), uvukao nam se pod kozu.:heart:

Ali imamo problemcic...Jos mu nismo nadenuli ime. Imate li neki predlog?
Dobrodosla i ti i tvoja kuca! :D Imas i temu "Skotski ovcar - Lesi", kao i "Predstavite svog ljubimca" gde ocekujemo i fotke i jos po neki detalj...
Inace, skotici su zaista izuzetni po mnogo cemu, ali i po tom pitanju. Ja ne smem da kazem (da ne ispadne kako se "pravim vazna" ;)), ali se nekad iznenadim koliko se (neki) ljudi pate da stene nauce gde treba da piski i kaki...
Moja Dona (sada ima oko 20 meseci) stvarno nikad "to" nije obavila van novina koje smo joj postavili. Nismo cak koristili ni "pelene", vec najobicnije novine koje su uvek bile na istom mestu i nemam pojma kako, ali je ukapirala.
I sad kada je unutra (uglavnom je u dvoristu), ako se muva u tom delu sobe, znamo da treba da je pustimo da izadje. Inace, i u dvoristu ima mesto za "otpatke" (sama ga je odredila).
Sto se imena tice, ima negde tema koja se bavi time, pokusacu da ti je pronadjem, pa ti mozda pomogne...

Juče sam donela kući štene patuljaste pudle staro 7 nedelja :D
Zove se Širli Templ.
Elem, šta sam htela da vas pitam - koliko okvirno može da treba vremena štenetu te starosti da nauči da piški i kaki na pelene. Znam da to zavisi od šteneta do šteneta, ali ne znam šta da očekujem. Bojim se da ne grešim.

Mom psu je trebala jedna noć da ukapira gde se piški.
Al nikako nije uspeo da pokapira da se na novinu i kaki.
Do skoro.
I sad fula...

Al krenuli smo napolje pa sad to obavlja napolju , ajoš mi piški na novine u stanu.
Ja imam pitanje ...kako sad da ga odviknem od pis***** u stanu ?

Moram da negodujem!
Ovako ja to shvatam, pas se raduje kad vas vidi, skace na vas od srece, i sad vi ga zbog te radosti kaznjavate tako sto mu podmecete koleno, gazite na zadnje noge, udarate itd!
Postavite se na njegovo mesto!
Ja sam to resavala ovako, Lea skoci na mene, ja je uhvatim za prednje sape i drzim je, duvam u nju i ponavljam "ne skaci", kada ona krene da se spusta ja ne dam vec je drzim i dalje u tom polozaju ali ne toliko jako da je boli vec da bude dovoljno da to ne skaci ponovim do 7,8 puta i onda je pustim, kad ona sedne ili pocne da se uvija oko mene ja je mazim i kazem "dobar pas ne skace" opet nekoliko puta.
I sada kad vidim da hoce da skoci ja opet ponovim dobar pas ne skace-to je vec posle 2 puta ukapirala!

Ma OK, dobar je i taj metod samo je malo grublji!
Svako ima svoje, nista nisam lose mislila, ti si Mili veci profesionalac i poznavalac od mene!
Ima jos jedan nacin!
Pozovete psa i rasirite ruke-tako trazite da on skoci na vas, zatim kad skoci vi ga gurnete i okrenete ledja, koliko god pokusavao da vam se priblizi sa lica vi mu opet okrecete ledja!
Bez nagrade!
To ponavljate nekoliko puta u toku dana i na taj nacin mu pokazete da i ako skoci nista nije uradio jer za to nema nagrade!
Ja sam ovo primenjivala kod Snupija i pokazalo se takodje dobro!

Pozdrav!

Back