KAKO NAUCITI STENE DA...

Ma pusti, vaš stan, vaš pas, ako im se ne sviđa, ne moraju ni da dolaze. ALi veruj mi, ništa lepše nego kad dete odrasta uz životinju, naročito psa, moj pas je imao 11 godina kad sam se porodila i tako je pažljiv i strpljiv bio sa mojom ćerkom iako mu to nije baš bilo "upisano u genima" da ja i dan-danas, iako smo zimus morali da ga uspavamo, ne mogu da se načudm kako je nijednom nije ujeo a na svakakve je ideje dolazila.

i meni je to grozno...
evo idem danas da pogledam stene, i ova dva dana je ludnica oko mene,
ja ne znam sta je tim ljudima, ne razumem... mislim, odrasla sam uz njih
i znam da ne vole tooooliko zivotinje, ali bas da nas oboje uslovljavaju - ako
uzmete kuce, izgubicete roditelje, to mi je... ma dno dna :( tuzna sam... :(
Mislim da ni mom muzu nije svejedno, nikad nije bio u ovakvoj situaciji... a
ja prolazim kroz to ceo zivot... moram da presecem... makar ce me pas
voleti bezuslovno...

kazite, kad idete negde... jel ostavljate psa kod prijatelja/rodjaka/u pansionu?
jel im stvarno jako tesko kad se ostave?

i meni je to grozno...
evo idem danas da pogledam stene, i ova dva dana je ludnica oko mene,
ja ne znam sta je tim ljudima, ne razumem... mislim, odrasla sam uz njih
i znam da ne vole tooooliko zivotinje, ali bas da nas oboje uslovljavaju - ako
uzmete kuce, izgubicete roditelje, to mi je... ma dno dna :( tuzna sam... :(
Mislim da ni mom muzu nije svejedno, nikad nije bio u ovakvoj situaciji... a
ja prolazim kroz to ceo zivot... moram da presecem... makar ce me pas
voleti bezuslovno...

kazite, kad idete negde... jel ostavljate psa kod prijatelja/rodjaka/u pansionu?
jel im stvarno jako tesko kad se ostave?

Uh, ja tih problema nisam imala, roditelji i ja u istom gradu i delili smo starateljstvo, voleli su ga skoro koliko i ja. :sad2:

Imam nemackog boksera, straog 2.5 godine i pokusavala sam na razne nacine da ga sprecim da vuce- vukla sam ga nazad, lupala po dupetu... samo se nisam usudila da mu stavim davilicu, i to ne dolazi u obzir... Da li neko zna kako da ga naucim da ne vuce???
Hvala:dash:

Ne treba da ga vučeš u nazad nego u stranu, prema svojoj nozi i ne da ga vučeš nego da ga jednom kratko cimneš uz komandu. I podigni mu ogrlicu što više, pod samu glavu, onda ti verovatno i neće trebati davilica. I kad izlazite, ne daj mu da on prvi izađe, UVEK vlasnik treba prvi da prođe kroz vrata/kapiju, i u odlasku i u povratku, tako se gradi autoritet nad psom.

Ma pusti, vaš stan, vaš pas, ako im se ne sviđa, ne moraju ni da dolaze. ALi veruj mi, ništa lepše nego kad dete odrasta uz životinju, naročito psa, moj pas je imao 11 godina kad sam se porodila i tako je pažljiv i strpljiv bio sa mojom ćerkom iako mu to nije baš bilo "upisano u genima" da ja i dan-danas, iako smo zimus morali da ga uspavamo, ne mogu da se načudm kako je nijednom nije ujeo a na svakakve je ideje dolazila.

Komsija ima dobermana starog 4 godine i cerkicu od isto toliko :) .. rasli zajdno, uzme naprimer nekada ga jase i vice Don-konj a ovaj jadnik se jos izvlaci da je ne povredi ako je zbaci sa sebe :)...

definitvno nema veze sa time sta mu je "upisano u genima" ...

Ljudii,pomagajte..Tedisa pocinje preterano da grize..Danas je mog brata za lice ''ugrizao'' Ostala mu je samo ogrebotina..Ali,uopsteno on grize sve zivoooo.. Ne znam sta da radim?! :confused:

E, i moja Lea grize sve zivo. Jeste mali pas, ali ima zubice kao iglice pa nije svejedno kad stegne, ja je uglavnom zezam pa joj dam dlan da grize a ona jadna ne moze, pa se razljuti i rezi, ali mislim da je super da je ignorises kad pocne da grize, skloni je od sebe i pravi se kao da nije tu, moja Lea se onda smori i nadje drugu zanimaciju.

Ako ima neko ko moze da da neki savet, bilo bi super! Evo o cemu se radi,mom psu su malo vise porasli nokti, posto smo sad u dvoristu, pa ne izlazimo svaki dan u setnje,a pri tom ne dozvoljava da mu pridjem noktima sa bilo kakvim alatom(mala rasa-shi tzu, besan kao VELIKI) :eek:, da li postoji neki sedativ ili nesto slicno (sve sem anestezije) sto moze da se da u takvim slucajevima???

Ako ima neko ko moze da da neki savet, bilo bi super! Evo o cemu se radi,mom psu su malo vise porasli nokti, posto smo sad u dvoristu, pa ne izlazimo svaki dan u setnje,a pri tom ne dozvoljava da mu pridjem noktima sa bilo kakvim alatom(mala rasa-shi tzu, besan kao VELIKI) :eek:, da li postoji neki sedativ ili nesto slicno (sve sem anestezije) sto moze da se da u takvim slucajevima???

E i ja imam shi cua, i isto mi ne da da joj secem nokte, ali sam jednom na silu uspela to da uradim, i preporucujem ti da ga odvedes kod veterinara da on to uradi. Fora je sto psi imaju zivac u noktima i moras imati osecaj do koje granice smes zaseci, u slucaju da zaseces malo vise raskrvarice se. Tako da je meni par puta kako krenem polako da zasecem istrgla sapicu pa sam onda postepeno polako sekla, prvo vrhove pa onda malo vise, i tako dok ne dodjem do tog dela gde je boli, onda prestanem. Ali bolje odvedi kod veterinara da on to uradi, ipak je strucniji, a i da se ne patis bzvze, nije ni malo prijatno kad teras kera na nesto sto ne zeli.

Sprema se da menja zube, to se dešava oko četvrtog meseca, koju nedelju gore-dole. Nabavi mu kožne igračke, uglavnom su u obliku kostiju ali ima i drugih, tipa cipelica, lakše će mu pasti. A poradi malo i na socijalizaciji, terijeru moraš na vreme da staviš do znanja da si ti "vođa čopora", pa bio to jorki ili stafi, inače ćeš biti u problemu kad pas dovoljno poraste da ti stavi do znjanja da je on glavni. A kako to da uradiš? Prvo probaj da jaukneš bolno kad počne da te grize, a ako to ne upali, kazni ga kao što ih mame u leglu kažnjavaju, uhvati ga za kožu na vratu/grebenu, protresi ga i spusti do zemlje. Ako krene da se otima, prevrni ga na leđa i drži ga tako da ne može da mrda sve dok ne ostane miran, tako ga primoravaš da se on tebi povinuje. Znam da to deluje brutalno sa tako malim štenetom ali u leglu se socijalizuju i uče hijerarhiji još dok su slepi, štene ne sme da sisa sisu koja pripada drugom štenetu, inače bude kažnjeno čak i od keruše.

I još nešto: caps lock se na forumu tretira kao vikanje, u redu je da slučajno ostane uključen ili ga slučajno pritisneš umesto Shift ali nemoj ga koristiti namerno ako stvarno ne "vičeš".

Pozdravljamo vas ja i moja Kala koja je mesanac border kolija i erdel terijera (mada u potpunosti izgleda kao border :)). Forum je odlican i na mnoge sjajne savete sam naisla citajuci ga. Naime, Kala ima tri meseca i nas jedini problem, s obzirom na to da je cuvam u stanu, je vrsenje nuzde. Probali smo sve i ne vredi :(, a takve stvari je vec savladala da mi se prosto cini neverovatnim da ne moze da shvati da se piski na novini (inace kaki gde treba :roll:). Ali imam strpljenja, i nadam se da cemo vremenom uspeti da prevazidjemo i ovaj problem. Jos jednom, veliki pozdrav za sve na forumu i njihove kuce od Kale i mene.

Back