KAKO NAUCITI STENE DA...

Imam dva šteneta i sa oba sam prolazila te muke.Sačekaj vakcinu i revakcinu,pa na povodac,a kad to uradi u stanu nakon što obrišeš,pospi po tom mjestu recimo domestos ili neki jači njemu smrdljivi deterdžent..nikad više neće na to mjesto,sigurno.
I sretno!Svaka se muka u početku isplati,vjeruj

joj znam ja da se ta muka isplati,kad me pogleda onim njenim crnim okicama,ja i zaboravim kakvu muku mucimo.U stvari najveci problem u celoj prici su moji mama i tata koji se ponasaju ko mala deca sa njom.Kad se upiski ja joj podviknem a oni kao jaoooo nemojjjj vidi kako te gleda...pa sta ce beba je...mnogo su smesni,a ja se bas trudim,jer zelim da sto pre nauci.Inace mi smo sa vakcinama zavrsili za ovu godinu,primili smo sve tri i pre neki dan smo krenule u setnju,ali po malo posto je ona non stop unutra,a napolju je hladno pa da se ne prehladimo.Medjutim nista se nije desilo...nit piskila nit kakila...

Kada obavi nuždu u stanu, "uzorkuj" i odnesi na travu. Trudi se da je onda uvek vodiš na isto mesto na travi pa će jednom ukapirati. Bilo bi lepo da se vreme prolepša pa da duuuuuuuuuugo budee napulju. Ja se sećam koliko sam se čudila (pre mnogo godina) kada je moj dalmatinac tako, trpeo u šetnjama i posle hitno trčao kući na svoje novine.:confused: Ipak, trebalo je oko mesec dana da nauči.Pole je bio besprekoran.

joj znam ja da se ta muka isplati,kad me pogleda onim njenim crnim okicama,ja i zaboravim kakvu muku mucimo.U stvari najveci problem u celoj prici su moji mama i tata koji se ponasaju ko mala deca sa njom.Kad se upiski ja joj podviknem a oni kao jaoooo nemojjjj vidi kako te gleda...pa sta ce beba je...mnogo su smesni,a ja se bas trudim,jer zelim da sto pre nauci.Inace mi smo sa vakcinama zavrsili za ovu godinu,primili smo sve tri i pre neki dan smo krenule u setnju,ali po malo posto je ona non stop unutra,a napolju je hladno pa da se ne prehladimo.Medjutim nista se nije desilo...nit piskila nit kakila...

Obuci joj kaputic/dzempercic/jaknicu posto je hladno. Pa setajte kolko hocete:mrgreen: Dobro nemojte da preterate.....:roll:

Kada obavi nuždu u stanu, "uzorkuj" i odnesi na travu. Trudi se da je onda uvek vodiš na isto mesto na travi pa će jednom ukapirati. Bilo bi lepo da se vreme prolepša pa da duuuuuuuuuugo budee napulju. Ja se sećam koliko sam se čudila (pre mnogo godina) kada je moj dalmatinac tako, trpeo u šetnjama i posle hitno trčao kući na svoje novine.:confused: Ipak, trebalo je oko mesec dana da nauči.Pole je bio besprekoran.

Jedno je dalmatinac, a drugo maltezer, maltezeri se nisu bas proslavili na listi inteligencije...:roll: ali ko ih ima.... SIGURNO lepe oke nadoknadjuju nestasluke:zper::flert:

Iako sam ponosni vlasnik maltezera moram se sloziti sa tim,da ne deluju bas preterano inteligentno.Cinjenica je da su preslatki,veseli i umiljati,ali mi je prosto neverovatno,da jedna glupa macka "kontejnerka" neke stvari nauci za cas a ova se ne da nauciti nikako.Ali sta da se radi,Megi je sada nas svet okrenula po svom pa i da je malo manje inteligentna vise cemo je voleti...sta da se radi

Iako sam ponosni vlasnik maltezera moram se sloziti sa tim,da ne deluju bas preterano inteligentno.Cinjenica je da su preslatki,veseli i umiljati,ali mi je prosto neverovatno,da jedna glupa macka "kontejnerka" neke stvari nauci za cas a ova se ne da nauciti nikako.Ali sta da se radi,Megi je sada nas svet okrenula po svom pa i da je malo manje inteligentna vise cemo je voleti...sta da se radi
E da te pitam, jel i tvoja Megi kad hodas lovi tvoje papuce...?

pa recicu ti samo da svi u kuci hodamo kao da smo nedajboze copavi...svi vucemo noge jer nam grize i papuce i pantalone...zakaci se za nogavicu i ne pusta...kupili smo joj raznorazne igracke,koske za stence,velike koske....medjutim sladje joj je da se igra sa nasim delovima garderobe i obuce :)

Kad se zakači sledeći put, stavite joj do znanja da to ne radi.
Jasno i glasno "NE". Ako se ponovi, udrite po dupetu ili je protresite za kožu pa će naučiti.
Ne razumem kako neki ljudi ne umeju da povuku granice.
Sutra će početi za kosu da vam se kači pa ćete početi i kape da nosite.
Vi gospodarite psom a ne on vama.

Epa ovako,
kupujem srpskog pastirskog psa. Jos uvek nisam nasla stene,ali sam sigurna 100% da cu ga naci. Meni,naravno,nikakav problem nije hrana,ni "dresiranje",ni boks,nego se plasim da ce ga otrovati. Moja majka je prvo zelela da kupi psa,zato sto ona i ja ostajemo same kuci,u selu,i plasimo se da ce nas ljudi opljackati,a ima puno lopova (na svu srecu ;) ) Ja sam se odmah raspitala,i odlucila sam da zelim srpskog pastirskog psa. Majka se naravno slozila,i tu nema problema. E sad,ti lopovi,i bande imaju obicaj da svakog rasnog psa u selu otruju,da bi mogli da pljackaju. Pas bi nocu bio pusten u dvoristu,i onda se plasim da mu oni nesto ne bace,i on to pojede,i umre...:sad2:
Sve u svemu,kako da psa obezbedim,tj.da bude bezbedno od tih lopova,kako da ga naucim da ne uzima hranu od drugih osoba? (sto je verovatno nemoguce,pas kao pas ce uvek pojesti ono sto mu se baci,a sto je drugacije od svakidasnjeg) Znam da je poprilicno glupo,ali ja stvarno ne zelim da izgubim psa. Jos uvek se nadam da postoji neka takva komanda :worth: :think:

uzmi belgijskog ovčara
izgleda kao pas mešanac i to izmršaveli
a čuvar je izuzetan
mi noću i ne zaključavamo vrata jer su oni u dvorištu i ptica ne može da preleti

da pas ne uzima hranu van činije i od nepoznatih ljudi uglavnom se koristi telefonska motalica kojom se u trenutku kad pas uzim anešto van činije pusti struj akoja ga prodrma.
Većina pasa posle tog anikad ne uzme ništa van činije, dok kod nekih treba postupak ponoviti

ne kažem da je to pravi način, znam samo puno njih koji su tako naučili pse

e sad ima umesto motalica ogrlica koje rade na daljinski...

Epa ovako,
kupujem srpskog pastirskog psa. Jos uvek nisam nasla stene,ali sam sigurna 100% da cu ga naci. Meni,naravno,nikakav problem nije hrana,ni "dresiranje",ni boks,nego se plasim da ce ga otrovati. Moja majka je prvo zelela da kupi psa,zato sto ona i ja ostajemo same kuci,u selu,i plasimo se da ce nas ljudi opljackati,a ima puno lopova (na svu srecu ;) ) Ja sam se odmah raspitala,i odlucila sam da zelim srpskog pastirskog psa. Majka se naravno slozila,i tu nema problema. E sad,ti lopovi,i bande imaju obicaj da svakog rasnog psa u selu otruju,da bi mogli da pljackaju. Pas bi nocu bio pusten u dvoristu,i onda se plasim da mu oni nesto ne bace,i on to pojede,i umre...:sad2:
Sve u svemu,kako da psa obezbedim,tj.da bude bezbedno od tih lopova,kako da ga naucim da ne uzima hranu od drugih osoba? (sto je verovatno nemoguce,pas kao pas ce uvek pojesti ono sto mu se baci,a sto je drugacije od svakidasnjeg) Znam da je poprilicno glupo,ali ja stvarno ne zelim da izgubim psa. Jos uvek se nadam da postoji neka takva komanda :worth: :think:

Moj muž se bavi obukom pasa već više od 20 godina. Ja sam imala veoma tvrdoglavog dalmatinca, kasnije belgijsku ovčarku... i radila sam obuku sa njim.
Moje mišljenje da se pas ne može naučiti a da bude pouzdano, bez struje. Naravno ima pasa koji su prirodno ne poverljivi prema ne poznatima ali čik imaj hrabrosti pa pusti psa bez obuke da vidiš da li će zagristi otrovan mamac ili ne. Ipak je bezbednije proći kroz kratki kurs obuke i naučiti psa strujom da se NIKAD ama baš NIKAD ne sme uzimati hrana sa zemlje ili od nepoznatih, što bi rekli van činije.
Može još jedna predvežba da se doda: pas nikad ne sme da uzme hranu, pa čak ni od vlasnika sve dok ne dobije komandu za to. Znači, prvo psa treba naučiti da svaki dan, kada dobija hranu iz činije, ne sme da uzme dok ne čuje šifru, ili komandu, koja ne mora da podseća na hranu uopšte. Znači, pas mora da razlikuje lažne komande i da ne reaguje na njih, i pravu komandu - šifru kada sme da jede.
Zatim, treba naći neke dobronamerne osobe koje će ti pomoći da psu ponude hranu iz ruke a onda upotrebiti struju. Isto tako treba nepoznata osoba da postavi mamac uveče i ako uzma ponovo upotrebiti struju. Čak bi bilo dobro da se pas nadzire sa nekog mesta (iz kuće...) da uopšte ne vidi i ne čuje vlasnika, jer i noću kad dođu ti lopovi biće sam.
U svakom slučaju to sve treba raditi postupno i korak po korak. A dok ne nauči treba da boravi na nekom bezbednom mestu, naprimer u boksu gde ga ne mogu otrovati.
E sad, ako se koristi struja, mislim da su daleko bolje ogrlice, jer pas brzo shvati kad je mamac sa žicom a kad bez pa tako uzima samo ono što je bez žice, što može biti kobno po njega.

Belgijski ovčar, malinoa, mislim da bi takođe bio odličan izbor.

ja imam problem
usvojila sam kucu koja mi je dosla ispred vrata
bilo mi je zao da se smrzava na -15 ,pa sam je primila i do dan danas je ovde
,,,
malecka je ,i rundava i blesava
neko mi je rekao da nema vise od godinu i po dana
,,ali kada je pustena da seta pored mene ulicom,ona zna da zalaje na prolaznike
nekada a nekada ne
ja je treskam,,,kada je stignem,,,ali ona nekako,,zna da je pogresila pa mi uvek posle toga bezi...
ili ako utrci u kucu uvuce se pod krevet..
izgleda da sam je razmazila,,,sta da radim?

prvo je drzi na povocu dok je setas, kad god zalaje na prolaznika ti je cimni povocem, nemoj je treskas, znaci samo cimni i ostro "NE" , ne pustaj je neko vreme dok ne nauci da to ne sme da radi, i posle tog njenog ispada pravi se malo ljuta nemoj je maziti itd, nek zna da je pogresila
pre svega ljudi razlicito reaguju a i ti ces imati neprijatnosti

,,,dakle ,,kako da naucim psa da ne laje na komsiskog psa .koji stalno laje na njega...?
uopste ne moze da koristi kucicicu.Taj pas je u boksu,ne seta se ,mislim i da kaki u boksu,,jako je besan
i laje na sve zivo
onda mene zovu susedi da smirim kerove
kada kazem da nije moj ker taj sto laje,oni kazu
da ali laje na tvog kera...
Da li je resenje mozda ,kada bi stavila ne providnu ogradu ,,,posto izmedju mog dvorista i tog dvorista-u kom je taj bean ker ,ima jedno usko dvoriste,,,
pa ,se nadam da taj ker mozda ne bi mogao da seti toliko brzo koliko moze da ugleda?

Back