Kako mladi u današnjici da se osamostale?

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Skroz pogrešno. Ostariš i iz stana ili kuće u urbanoj sredini ti se sa babom seliš na salaš!!!!
Nikada. Dok sam živa živim u svome i imam prednost nad potomcima u više stvari. Pomoći ću, koliko mogu i ako zaslužuju. Zašto da se žrtvujem? Neka osjete i mladi težu stranu života, jer neće znati cijeniti ništa.
Skroz pogrešno.
Idem tamo jer mi je to želja.
Jer sam tamo odrastao kao dete i tamo su mi najlepše uspomene.

Za mene bi bilo kazna da me smeste u starački dom.

Želim da umrem sa čobanskim štapom u rukama i da me pulini čuvaju od lisica i šakala dok me neko ne pronađe na ledini

Kao što kaže naslov

Kako mladi danas mogu da se osamostale i da se odvoje od porodica, da li moramo da se približimo zapadnjačkim vrednostima i da se ništa ne može uraditi bez kredita ili nekog nasledstva

sve više mladih do 30+ godina ne mogu da se odvoje od roditelja, ne zato što neće, baš naprotiv, već ne mogu da nađu način za kupovinu stana/kuće, čak je i renta skupa

Па свако мора да плати самосталан живот свакако.

Skroz pogrešno.
Idem tamo jer mi je to želja.
Jer sam tamo odrastao kao dete i tamo su mi najlepše uspomene.

Za mene bi bilo kazna da me smeste u starački dom.

Želim da umrem sa čobanskim štapom u rukama i da me pulini čuvaju od lisica i šakala dok me neko ne pronađe na ledini
Ako je to želja, poštujem. Ipak, mislim da je bolje starost provesti u boljim uslovima, jer salaši imaju prednosti, ali i puno nedostataka za stariju popilaciju. Dom za stare nije strašna stvar, u mnogim situacijama.

I moj, naš, plan je da kupimo kuću u jednom lepom delu ove zemlje i odemo kada nam dođe vreme za penziju... ali život je imao druge planove. Tako da - meni je to trenutno privilegija ali ko zna.
Kuću je mnogo teže održavati, nego stan. Da ne spominjem dvorište. Pojede ti svo vrijeme.
Ja sam više za opciju stana, imaš više vremena za sebe, ostaješ socijalno aktivan i dosta toga, da sada ne nabrajam. Kada se poželim prirode odem na izlet.

Back