Kako mladi u današnjici da se osamostale?

• Začetnik teme Začetnik teme xdrki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na selu pod istim krovom zive 3-4 generacije a decu osposobe pre skole da rade
To je danas rijetkost i nije bilo lako živjeti tako pod budnim okom više ljudi i žena. Pusti to, bilo je ovako, onako. Više nije i neće biti.
Krediti su ok, ako je plata prilagođena uslovima življenja i ako je ponuda za posao bolja.
Poštoji još nešto, što nije nimalo zanemarljivo. Štednja. Mi ne znamo da štedimo. Kada čujemo riječ štednja odmah pomislimo na oskudicu i loš život. Ne mora da bude tako. Svako može da štedi i ostvari cilj, nekada brže, nekada sporije.

To je danas rijetkost i nije bilo lako živjeti tako pod budnim okom više ljudi i žena. Pusti to, bilo je ovako, onako. Više nije i neće biti.
Krediti su ok, ako je plata prilagođena uslovima življenja i ako je ponuda za posao bolja.
Poštoji još nešto, što nije nimalo zanemarljivo. Štednja. Mi ne znamo da štedimo. Kada čujemo riječ štednja odmah pomislimo na oskudicu i loš život. Ne mora da bude tako. Svako može da štedi i ostvari cilj, nekada brže, nekada sporije.
Ne nije ok postati rob potrosackog drustva

Ne nije ok postati rob potrosackog drustva
Ako ti se ne posreći u životu, u smislu značajnijeg nasljedstva, dobitka pomoću igara na sreću ili ko zna na koji način, ti si svakako rob.
Svi smo robovi, jer se uvijek bojim nadređenog, posla, kritike okoline, rizika, neuspjeha, svega...Tek sa značajnom sumom novca ili nekretnina postaješ djelimično slobodan čovjek, žena, i to samo djelimično.

Pazi kad necu da polemisem s takvima
Pa jbg sa istomišljenicima ne može da se polemiše.

Ovde je polazna pretpostavka da neko nije samostalan ako živi sa porodicom na istoj adresi.

Moje sadašnje gazdinstvo je do skoro imalo četiri generacije, a nadamo se uskoro da će ponovo da bude tako.

Svi smo osamostaljenja i svi imamo svoje prihode i zasebne stambene jedinice.

To da moja deca plaćaju kiriju nekom pored par stotina kvadrata je nepotreban trošak.

Za koji andrak su mi deda i otac zidali kuće?
Niti su ih oni odneli na onaj svet, niti ću ja.

Uskoro deci predajem ključeve od glavne kuće u selu, a baba i ja se selimo na salaš, ako Bog da .
Kao što su naši stari pre nas.

Deca znaju da svoju buduću decu uvek mogu da ostave kod nas na ceo dan koliko god dana bude potrebno.
Znaju i da ćemo napuniti zamrzivače i pušnice.

Evo upravo sam na tubi u potrazi za idejama za bazenče da imaju dečica da se rashlade kad upeče.

Svi samostalni, a svi u mogućnosti da imaju oslonac.

Ako ti se ne posreći u životu, u smislu značajnijeg nasljedstva, dobitka pomoću igara na sreću ili ko zna na koji način, ti si svakako rob.
Svi smo robovi, jer se uvijek bojim nadređenog, posla, kritike okoline, rizika, neuspjeha, svega...Tek sa značajnom sumom novca ili nekretnina postaješ djelimično slobodan čovjek, žena, i to samo djelimično.
Seoska domacinstva su trend svuda u svetu,kad su glupi ljudi pa sami ne kapiraju da je grad robija,pre bih u sumi ziveo nego opet u stanu a da to zelim deci

Pa jbg sa istomišljenicima ne može da se polemiše.

Ovde je polazna pretpostavka da neko nije samostalan ako živi sa porodicom na istoj adresi.

Moje sadašnje gazdinstvo je do skoro imalo četiri generacije, a nadamo se uskoro da će ponovo da bude tako.

Svi smo osamostaljenja i svi imamo svoje prihode i zasebne stambene jedinice.

To da moja deca plaćaju kiriju nekom pored par stotina kvadrata je nepotreban trošak.

Za koji andrak su mi deda i otac zidali kuće?
Niti su ih oni odneli na onaj svet, niti ću ja.

Uskoro deci predajem ključeve od kuće, a baba i ja se selimo na salaš, ako Bog da .
Kao što su naši stari pre nas.

Deca znaju da svoju buduću decu uvek mogu da ostave kod nas na ceo dan koliko god dana bude potrebno.
Znaju i da ćemo napuniti zamrzivače i pušnice.

Evo upravo sam na tubi u potrazi za idejama za bazenče da imaju dečica da se rashlade kad upeče.

Svi samostalni, a svi u mogućnosti da imaju oslonac.
Skroz pogrešno. Ostariš i iz stana ili kuće u urbanoj sredini ti se sa babom seliš na salaš!!!!
Nikada. Dok sam živa živim u svome i imam prednost nad potomcima u više stvari. Pomoći ću, koliko mogu i ako zaslužuju. Zašto da se žrtvujem? Neka osjete i mladi težu stranu života, jer neće znati cijeniti ništa.

Back