Kako je to kad imas 40+?

Realno, kad razmišljam o 40+, zvuči mi kao tajming gde se osećaš i mlad i mator u isto vreme. Telo već ume da protestuje zbog sitnica, ali glava je punija iskustva i nekako znaš šta hoćeš. Sve ono što si ranije trpela iz pristojnosti, sada brišeš iz života kao loš font u dizajnu.
S druge strane, čujem da se tada javlja neki mir koji nije dosadan, više kao osećaj da ne moraš nikome da se pravdaš. Ljubavi su manje drama, prijateljstva iskrenija. Ima nešto seksi u toj kombinaciji umora i samopouzdanja.
Boli te glava , vise nego inace. Mnogo vise , a kakav god zivot vodis pritisak ti ne gine.
U svakom slucaju pocnes ujutro uz kafu sam sa sobom da se raspravljas i nerviras.
Postanes fokusiran na bitne stvari i pocnes trezveno da razmisljas. Produktivno da kazem. Prioritet ti nije vise skupa garderoba i najnoviji Iphone, vise razmisljas o tome sta mozes sa istom kolicinom novca, auto, kuca , stan , porodica. Lakse stedis, vise si placen nego mladji u startu, zbog znanja i iskustva. Lakse ti je da udjes u pricu sa ljudima i vise te slusaju, ozbiljnije govoris i znas kako da se postavis. Vidis greske drugih i uglavnom mozes na vreme da predvidis stvari zbog tog iskustva.
Sex je bolji. Mnogo bolji. Intezivniji. Znas sta hoces a u punoj si snazi. Lako upazis u resavanje problema kada iskrsnu. Nije kao kada si mlad pa odlazes obabeze.
Odgovorniji si. Uglavnom. Zavisi od osobe. Ima mali procenat onih koji su izvan okvira koje sam naveo,

Духовно посматрајући......не бих мењао своју 51. годину за никакву младост. Да ми није неких бољки.....увек би бирао ове године, то што се тиче снаге организма. Волим људе мојих година за саговорнике. Исто тако и жене кад је у питању неки емоциолани однос.

Може ли неко са 40+ да проналази вршњакиње за секс којима је само до тога, да имају секс у жбуњу као и сви кад су први пут почињали а не да се бакћу миришљавим свећама и романтиком? Може ли мушкарац да не мора да буде ситуиран да би то остварио или чак да буде и незапослен као млади? Може ли да нађе вршњаке за викенд кућне журке и ненормална опијања и прављење глупости као што то раде млади?

Па не може.
Nije sve u seksu i ludiranju. Ja ne volim žurke. Više volim, ja i ona, ili eventualno, da se družimo sa još 2-3 osobe. Manje društvo. Ali se zato osećam kao momčić i ništa mi nije problem. Bitna je ta pozitivna energija i optimizam. Ako nemaš to u glavi, onda si 👎. Ali nemoj sebi to da dozvoljavaš, a koliko vidim, ti si u teškom bedaku. Trgni se. Najbolje ćeš pomoći sam sebi, veruj mi.

Realno, kad razmišljam o 40+, zvuči mi kao tajming gde se osećaš i mlad i mator u isto vreme. Telo već ume da protestuje zbog sitnica, ali glava je punija iskustva i nekako znaš šta hoćeš. Sve ono što si ranije trpela iz pristojnosti, sada brišeš iz života kao loš font u dizajnu.
S druge strane, čujem da se tada javlja neki mir koji nije dosadan, više kao osećaj da ne moraš nikome da se pravdaš. Ljubavi su manje drama, prijateljstva iskrenija. Ima nešto seksi u toj kombinaciji umora i samopouzdanja.

Meни је после педесете екстра керенуло.

- Више се нисам плашио ствари које су ме до тад плашиле
- Више се нисам бринуо око ствари које су ме до тада бринуле.
- Најлепше жене Београда растеређене егзистенцијалних размишљања су ми биле на изволте

После шездесете је почео здравствени пад, делови почели да отказују ... :(

Ja sam prešao 40 plus , ali nemam iskustva sa ženama 40 + .
Možda je se sudbina poigrala sa mnom , ali to ne znači da se ne mogu otvoriti novi vidici .

Дивне су, нарочито после педесете.
У физичком смислу има их које су тек тад процветале,
а духовно мирне,
више мушкарце не гледају као носиоца гена или имаоце конта у банци.

Јок.
Само чиста емоција и то без условљавања и задњих намера.
То нису више мали ловци на брак, већ реализована бића спремна на уживање у животу.

Говорим о здравим женама.

Neki od vas nisu svesni svoje nesvesti.
Danas se zene sa 35 i vise godina prvi put.
Ja koji sam prebacio 50 vozim motocikl,idem u teretanu,ne osecam bas da imam tolike godine i aktivan sam.
Kad pogledam to kad prebacis 40 je meni da sam tad bio kao momak.
Doduse imam neke drugare koji su kao djedovi tako da je vise stvar do coveka.
Jedan drugar je bio ozenjen i dogurao do 50 godina bez dece jer nisu mogli da imaju,razveo se i nasao je 19 godina mladju i eno nedavno je dobio drugo dete tako da sad sa 52 njemu zivot prakticno pocinje.

To stoji ali znas blje ikad imati dete nego nikad.
Nisu mnogo bolji ni ovi danasnji mladi jer eto drugar mi se ozenio u 38-oj i ceka dete.
Danasnji trendovi a ja sa 52 imam sina od 27 i cerku od 24 koji su svoji ljudi i rade i otisli su iz kuce jos pre 5-6 godina.
Oni zive svoj zivot a ja svoj tako da opet kazem da je stvar do covek jer eto gledam neke svoje skolske drugare iz osnovne i zene su ko babe a znam neke koje drze do sebe i sa vise godina su odlicne.

Back