Radašin778
Veoma poznat
- Poruka
- 14.708
Njihova stvar.Mi smo im dali državu,a da vidimo šta će im dati EU.Valjda im je bolje da slušaju naređenja iz brisela nego da slušaju iz beograda
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Njihova stvar.Mi smo im dali državu,a da vidimo šta će im dati EU.Valjda im je bolje da slušaju naređenja iz brisela nego da slušaju iz beograda
Pa evo vi niste opalili sankcije pa ste opet među 2-3 najgore europske zemlje po pitanju primanja i standarda.Daj nemoj zaj***vati čovečeNe smete tamo da prdnete dok ne dobijete dozvolu iz Brisela.
Pa pogledaj samo sankcije Rusiji,uništavate svoje ekonomije a niste ugroženi od Rusa,ali je tako naređeno od gore i nema priče.
Strpi se i videćeš ima li ili ne.EU još uvek ima lovu jer je pljačkala druge decenijama,a vrlo brzo po uvođenju sankcija je počela da pada.Samo se strpi.Pa evo vi niste opalili sankcije pa ste opet među 2-3 najgore europske zemlje po pitanju primanja i standarda.
Nema to veze sa sankcijama očito![]()
Ne znam zašto se kod vas Srba za sve mora čekati..Strpi se i videćeš ima li ili ne.EU još uvek ima lovu jer je pljačkala druge decenijama,a vrlo brzo po uvođenju sankcija je počela da pada.Samo se strpi.
Masovno policija juri ove što neće da idu kući, pa moraju da ih deportuju za Hrvatsku.
One koje imaju sreće uspeju da se udaju za papire.
Pa,to oni znaju jel bolje ili ne.Vrv će im uvesti kvote za migrante,za istočni front,kojekakve propise,poreze na gluposti...I najgore je što nemaju pravo da neće jer Brisel odmah lupa packe.Znači,nemaju samostalnu politiku,što dalje govori da to nije država nego ono
što ti ovde baš često koristiš da uvrediš i poniziš Srbiju.
Kolonija i šupak.
A kod vas sve i odmah?Ne znam zašto se kod vas Srba za sve mora čekati..
Čeka se na Kosovo, i čekat će se još ohoho.
Čeka se na više novaca, čeka se ovo, čeka se ono..
Sve će nešto biti u budućnosti, a nikad se ništa ne dogodi..
Čekajte vi i dalje..
Mi ne čekamo ništa, niti sanjamo poput vas..A kod vas sve i odmah?
Vidim na primeru Mađarske koliko je dogovor bitan u EU.Kad si u EU, imaš dovoljno samostalnu politiku. Imaš pristup ogromnom tržištu i fondovima. Ko je sposoban i ambiciozan, može itekako da napreduje. To što postoje pravila, to postoji u svakom kolektivu. Većina njih je korisna, neki i nisu, ali oni imaju parlament i onda aktivno učestvuješ u poboljšavanju. Tamo postoji mentalitet "ajde da sarađujemo i ajde da radimo na poboljšanju", nasuprot balkanskog "sve je sranje, svi hoće da nas porobe". Bukvalno različiti svetovi, oni u civilzaciji, mi još u srednjem veku.
To nisu uvrede, to je partiotizam. Nema ništa bolje nego kad ukazuješ na kriv put kojim idemo i želiš za svoju državu da bude normalna. I sam možeš da vidiš gde su drugi a gde smo mi. Izolovani smo. Uvode nam vize, ne možemo da trgujemo. Kamioni nam na granicama stoje u kolonama od nekoliko kilometara. Guraju nam litijum da se trujemo. Našeg predsednika svi izbegavaju ko da je šugav. Tačno smo od države koja je bila pozvana u članstvo odabrali da budemo kolonija. I to sve samo zato što su u izolaciji koruptivni poslovi slađi. U demokratijama možeš samo da kraduckaš, u autokratijama možeš da se satireš od krađe. To je suština i razlog svega.
Čekaćete...Mi ne čekamo ništa, niti sanjamo poput vas..
Vi ste vjerojatno narod s najviše wannabe Nostradamusa na svijetu.Čekaćete...
Vidim na primeru Mađarske koliko je dogovor bitan u EU.
E a ovo drugo što si napisao govori da demokratija ne caruje u Evropi i da nema dogovora sa njima, jer da ga ima oni nas ne bi maltretirali vizama Oni su uvek bili takvi,uvek neki ultimatum,nikada dogovr.
tito je bio hrvat i najveći procenat boraca u partizanima su bili hrvati, tako da su se pošteno izborili za svoju držabuNjihova stvar.Mi smo im dali državu,a da vidimo šta će im dati EU.
za titom je plakala cela jugoslavija, ne samo split, suze su lili i makedonci i srbi i bosanci i slovenvi i hrvati i crnogorci...To pricas ono kad im je sunarodnik Kumrovcanin Tito vladao?
Hrvat vladao Hrvatima...naravno da nista dobro ne moze biti od toga...
Jedino ne znam (i to ih treba pitati) da li im je bilo bolje pod srpskim Kraljem do WW2 ili pod hrvatskim kraljem Titom posle WW2...?!
Split je plakao i za jednim i za drugim...postoje snimci...
@Jugoslav Čvarak bi pod Tita...ali dobro on bi i pod Vucica...
...
Je l' ti to mene ubeđuješ da su u Evropi slobodni mediji?Naravno da je bitan. Orban je malo ljigav ali mu ne pada na pamet da napušta. Zna on da bi izolovani propali veoma brzo. Vidi šta se desilo Englezima, od nekadašnje sile su postali srednje-žalosna država. Evropa prosto nema druge opcije nego da se drži zajedno. To ti nalaže zdrav razum. Sve te fore "mnogo smo jaki i možemo sami" su teška budalaština.
Pa ne znam šta si očekivao. Mi smo postali kandidat 2009. godine, dobili smo 35 poglavlja od kojih smo 2 kompletirali. Znači imali smo pruženu ruku da se priključimo i izabrali smo da se ne priključimo. Jer kad je Vučić video da se poglavlja tiču nezavisnih institucija i slobodnih medija, on je sve stopirao. Jbg, ne može da se krade. I sad kad smo sebe pozicionirali kao koloniju, onda idu mantre "evo kako nas tretiraju". Tretiraju nas onako kako smo sami izabrali da nas tretiraju. Ne može mala država biti nezavisno slobodna, to mogu samo jaki. Na ovom prostoru možemo ili da budemo član EU ili da budemo kolonija za EU. Zdrav razum je nalagao da bude član EU jer su svi Srbi tamo, ali je napredna politika tvog šefa predsednika odlučila da je bolje da budemo kolonija jer tako više odgovara njima i ekipi.
Za tvoju informaciju, Hrvati su postali kandidat 2003. godine, zatim postali član 2013. godine. Sve su obavili za 10 godine. Tako se radi kad nešto želiš.
Sa jezivom istorijom koje se ne stide su apsolutno nepoželjni svakom normalnom narodu.Zato i jesu u EU jer je ta ekipa uglavnom genocidna i zločinačka.Zamislite da su sa Srbima ostali u zajednickoj drzavi.... dno.
A srbi naivniSa jezivom istorijom koje se ne stide su apsolutno nepoželjni svakom normalnom narodu.Zato i jesu u EU jer je ta ekipa uglavnom genocidna i zločinačka.
Sve ima svojih dobrih i loših strana pa tako i članstvo u EU. Kako je građanima, ovisi od osobne perspektive. Neki imaju velike koristi i šire mogućnosti nego ranije, drugima je jednako dobro ili loše kao i prije članstva. Bitno je naglasiti da članstvo u EU nije naštetilo ni jednom građaninu, nego je stvar u tome da su neki iskoristili sve beneficije članstva, a drugi nisu. Ti koji nisu, bili su u istoj situaciji i prije ulaska Hrvatske u EU. Sveukupno gledajući, daleko je više koristi od članstva.Vidim da ima dosta članova iz Hrvatske, bilo bi korisno čuti utiske.
Ti koji nisu zadovoljni, bili bi jednako nezadovoljni i da Hrvatska nije članica EU. Njihov stupanj (ne)zadovoljstva nije posljedica članstva u Uniji. Recimo, kuna je bila gotovo od samih početaka vezana uz euro pa zadržavanje kune ne bi utjecalo znatno na inflaciju. Također, Hrvatska je i prije članstva bila turistička zemlja, a turizam utječe na inflaciju.Da li je ovo propaganda?
Hrvati su nezadovoljni, no jedna europska zemlja ipak prednjači: "Većina je na rubu egzistencije"Piše Dino Goleš/DNEVNIK.hr, 23. siječnja 2025. @ 21:07
Posjećivali su ga i prije članstva Hrvatske u Uniji.toliko su zadovoljni cim posjecuju forum iz srbije..![]()