Kako je Hrvatima od kad su ušli u EU i NATO?

U međuvremen
Screenshot_20250914-080658.png
U Hrvati ko Hrvati

Vidim da ima dosta članova iz Hrvatske, bilo bi korisno čuti utiske.
Hrvataka trenutno prolazi kroz fazu porođajnih muka u Europskoj uniji.

Najveći plus koji sam osjetio je taj što je država prisiljena raditi određene stvari, odnosno postoji nadzor kakav-takav nad funkcioniranjem države. Obzirom da smo lopovsko-hohštaplerski narod, to je najveći plus. Recimo provođenje natječaja za ovo ili ono.

Pomake osjetim i u vladavini prava, pravnoj državi.

Što se standarda tiče nisam osjetio neko spektakularano poboljšanje, nekako linearno zo sve ide neovisno o EU.

NATO savez- ne osjećam nikakvu niti korist niti štetu.

Jooojjjj🤣 Pa pratim ja i evropske medije čiveče,nigde nema ni slova kritike,a us*ali su motku u Ukrajini.I još se ponose time.Demonstrante marljivo i temeljno biju,bez razlike.Ginu u saobraćajkama ili na skijalištima.DemoNkratija u punom formatu.

Sranja se dešavaju svuda, samo se na zapadu otvoreno priča o svemu dok istok i dalje fura fazon "sve krijemo".

To me potseti na ovu našu paradu, baš sam juče prolazio Novim Beogradom, baš pored kolone onih tenkova i vojnih vozila, i odma sam zapazio da su svi ofarbani identično! Farba je jaka, popuno ista nijansa, nema nikakve razlike. I to je malo čudno jer je to sve starudija stara i ponekoliko decenija. Koja je šansa da svi imaju iedntičnu farbu i tako jake boje? Pa tako što su svi prefarbani istovremeno i verovatno skoro. Šminkanje pred paradu. I to ti jasno govori o kakvoj je državi reč, spolja gladac unutra jadac.

Što se tiče zapadnih tekstova koji negativno govore o zapadu, koje navodno ni jednog nisi video, pogledaj postove Tihomira i Obzervera. Ništa im ne promakne, satiru se ovde da zapad predstave u negativnom svetlu. Sad ti je valjda jasno koliko daleko ide sva ta manipulacija.

Sranja se dešavaju svuda, samo se na zapadu otvoreno priča o svemu dok istok i dalje fura fazon "sve krijemo".

To me potseti na ovu našu paradu, baš sam juče prolazio Novim Beogradom, baš pored kolone onih tenkova i vojnih vozila, i odma sam zapazio da su svi ofarbani identično! Farba je jaka, popuno ista nijansa, nema nikakve razlike. I to je malo čudno jer je to sve starudija stara i ponekoliko decenija. Koja je šansa da svi imaju iedntičnu farbu i tako jake boje? Pa tako što su svi prefarbani istovremeno i verovatno skoro. Šminkanje pred paradu. I to ti jasno govori o kakvoj je državi reč, spolja gladac unutra jadac.

Što se tiče zapadnih tekstova koji negativno govore o zapadu, koje navodno ni jednog nisi video, pogledaj postove Tihomira i Obzervera. Ništa im ne promakne, satiru se ovde da zapad predstave u negativnom svetlu. Sad ti je valjda jasno koliko daleko ide sva ta manipulacija.
Ja sam to rekao na onoj mojoj temi, ali ja shirim defetizam...

Kako im je?

Pa eto sjajno:
- obala im okupirana od strane stranih faktora da više ni u more ne mogu ako i skupe neku crkavicu da do njega uopšte i dodju.

- standard im na nivou seknd henda sa tendencijom svakodnevnog pada.

- zajašili ih duplo što stranci za koje moraju da odvajaju desetak hteli ili ne plus domaća im lopovska gamad koja puni samo svoje džepove.

- od pristupnih fondova imaju samo odstupne, tj oni ih njima pune, a za sebe šipak.

- itd, etc.
Dovoljno i to gore napisano.

Šta reći nego im je sjajno :aha:
Kao i svakom okupiranom vazalu .

Jedino što je dobro što ih prisiljavaju da se drže koliko toliko civilizacijskih zakona ali i tu često podbace, geni šta li pa im se dešavaju ekscesi poput Tupsona i sličnih fašizoidnih dešavanja ali i za to na kraju moraju sami da plate.

Kako im je?

Pa eto sjajno:
- obala im okupirana od strane stranih faktora da više ni u more ne mogu ako i skupe neku crkavicu da do njega uopšte i dodju.

- zajašili ih duplo što stranci za koje moraju da odvajaju desetak hteli ili ne plus domaća im lopovska gamad koja puni samo svoje džepove.

- od pristupnih fondova imaju samo odstupne, tj oni ih njima pune, a za sebe šipak.

- itd, etc.

Jedino što je dobro što ih prisiljavaju da se drže koliko toliko civilizacijskih zakona ali i tu često podbace, geni šta li pa im se dešavaju ekscesi poput Tupsona i sličnih fašizoidnih dešavanja ali i za to na kraju moraju sami da plate.
Desetine tisuća Srba svake godine ide raditi u Hrvatsku, dokaz propasti Hrvatske i uspješnosti ekonomskog tigra Srbije.

Svašta,pa normalno je da se vozila spremaju za paradu.Ne vidim problem.
Ma vidi, šta god ti rekao,na zapadu se tačno zna ko,šta i kad sme da objavi.Inače,lajanje po medijima nikako nije demokratija.Ona se vidi na ulicama u obračunu policije sa demonstrantima,a na zapadu polivaju da zuji.

Dobra tema.
🔝

A stanje je otprilike ovakvo kakvo je kolega ispod opisao. Ukratko, ljudi žive nikad bolje, a stalno se žale. Za minimalnu plaću neće nitko više da radi. Ne poznajem doslovno nikoga tko tadi za manje od soma eura. I to u Slavoniji, koja je navodno najgora (a po kvaliteti života uvjerljivo najbolja). Sa 2200-2300e ako dvoje radi u kući doslovno živiš bolje nego u Njemačkoj. Ljudi se vraćaju u velikom broju zadnjih godinu dana.

Što se same EU tiče, ima svojih minusa, ali je daleko daleko najbolje mjesto za život. Kao država smo itekako profitirali sa tim ulaskom.

Kako je u Hrvatskoj od ulaska u EU?

Zadnjih sedam godina se osjeti korist.
Problem je bio da smo ušli u EU usred svjetske ekonomske krize, Milanović je postao premijer i nikako se nije snašao u tom poslu.
Sad smo opet uhvatili korak sa istočnom drzavdma EU koje su nas prestigla upravo za vlade Milanovića.

Plaće su dosta porasle, a ljudi se i dalje tuže. Ne daj Bože da se prizna da je dobro, mogao bi netko tražiti da pomogneš. Sredi se kuća, novi auto pred kućom i opet loše je loše loše....samo se sad malo tko tuži da nema posla.

Kako im je?

Pa eto sjajno:

- itd, etc.

T_ko zna...zna 👌

bird-gumi.webp

Rekao bih da pretjeruješ. Kao što bi drug Tito rekao- oslikavaš našu stvarnost crnim bojama.

Ne bih rekao da pretjerujem. Ljudi koji kukaju uglavnom su na osobnoj razini nešta najgore. Negdje oko 20% stanovništva ove sasvim pristojne zemlje nesretni su ološ kojima je smisao života činiti druge nesretnima, uglavnom je riječ o transgeneracijskim pojavama.

Back