Како је Богу име?

Kada je rec o prepisima, a narocito fragmenata, nauka utvrdjuje jedino vreme "pisanja" prepisa i to fragmenata, a ne vreme pisanja originala koji nam nisu u posedu.
Uzgred mi nemamo prepise koji dobacaju ni blizu I veka nove ere.
I dolazimo do toga da informacije koje su date nisu i ne mogu biti ni na koji nacin verifikovane a i sam si dosao do zakljucka da je to pisano mnogo godina kasnije.
ako si ikada u skoli igrao igru takozvanih gluvih telefona, onda bi ti bilo jasno a to se podrazumeva i za ostale tvrdokorne vernike, da prva rec, preneta sledecem i rec koja je izgovorena nasglas na kraju toga niza, nikada ama bas nikada nije bila ista.

Koristiti i citirati da je nesto nekada i neko rekao a to se nije nikada desilo je u najmanju ruku , ono sto sam i tvrdio : Izmisljeno od strane LJUDIIII a u ciljupokornosti stada.

Molim te, obrati paznju na to da nezavisno od toga sta oni rade i ciji interesi imaju nekakve veze sa njihovim stavovima,
ono sto ti ovde zastupas je posledica stavova koji su nuzproizvod nerada i nemara naucnika iz naucnih oblasti koje imaju bilo sta sa ovom pricom, a ima ih tusta i tma.

Na primer, takozvani ateizam daje sebi za pravo da bez ikakvih argumenata izvlaci zakljucke o opisanim dogadjajima cije originalne opise mi nemamo,
a ne daje sebi za pravo da obara recimo lokaciju i Jerusalima i citavog niza drugih gradova, koji nemaju ni jedan jedini regularni artefakt kojim bi svedocili o tome da se nalaze upravo tu gde se pretpostavlja.
A da zlo bude gore cak ni imenovanje reke Jordan nije istorijski potvrdjeno.

Dakle ako je u 4-om veku zahvaljujuci politicko-ideoloskim interesima ovom svetu nametnuto "istorijsko" podrucje Izraela,
pa nije valjda i u 21-om!

Upravo si i izgovorio o0no sto smo i diskutovali, sta se ima i dalje dodati.

Stojim da se ne moze citirati niti pozivati na Maglu, a i lepse su mi one Basne ,bas kao i druge Bajke.

I podela na ove religije i one religije su u sustini, manipulacije stanovnistva, a i koristiti ih za svoje ciljeve,
Pa setimo se Krstaskih Ratova......Pa pogledajmo samo sta se desilo na tlu balkana...

Dakle dobio si odgovore a sada da te pitam .

Ko je tebi omogucio da dodjes na ovaj svet, i kako i na koji nacin Ti se zahvaljujes svojim roditeljima.

Roditelji su prenosioci života.
Otac daje svoj živi spermatozoid
majci koja ima žicu jajnu stanicu!

NEMA tu stvaranja života.

O TOME da li će dijete biti začeto,
da li će preživjeti,
kada će netko umrijeti -
ne ovisi o čovjeku,
nego o ONOME koji daje Dah Života.

TAJ je Jedini Bog Jahve.
TAJ Jedini Bog Jahve je dao i život Isusu kada je umro!
---------------------------------------------------------------------

TO što si ti napisao - po Bibliji je Višeboštvo - kojim se ne ide u Raj.
TO što si ti napisao - po Bibliji je izjednačavanje Stvoritelja i stvorenja - put ne vodi u Raj.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li možeš objasniti - što ti tu radiš?
Što tražiš?
Što želiš postići?

------------------------
Ja vjerujem u Bibliju samo zato jer mi je Bog Jahve rekao da čitam Bibliju.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ovdje je tema - Ime BOGA!

Ti onda kao nepristrani možeš pročitati u SZ - kako je Ime Bogu Biblijskome!
Što si pročitao?

Roditelji su prenosioci života.
Otac daje svoj živi spermatozoid
majci koja ima žicu jajnu stanicu!

NEMA tu stvaranja života.

O TOME da li će dijete biti začeto,
da li će preživjeti,
kada će netko umrijeti -
ne ovisi o čovjeku,
nego o ONOME koji daje Dah Života.

TAJ je Jedini Bog Jahve.
TAJ Jedini Bog Jahve je dao i život Isusu kada je umro!
---------------------------------------------------------------------

TO što si ti napisao - po Bibliji je Višeboštvo - kojim se ne ide u Raj.
TO što si ti napisao - po Bibliji je izjednačavanje Stvoritelja i stvorenja - put ne vodi u Raj.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da li možeš objasniti - što ti tu radiš?
Što tražiš?
Što želiš postići?

------------------------
Ja vjerujem u Bibliju samo zato jer mi je Bog Jahve rekao da čitam Bibliju.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ovdje je tema - Ime BOGA!

Ti onda kao nepristrani možeš pročitati u SZ - kako je Ime Bogu Biblijskome!
Što si pročitao?

Da Ti si tu da citas bibliju i vidim da ti to dobro ide, neg se i valjda podrazumeva da si se i skolovao, zavrsavao skole, mozda i Fakultet pa cak i mozda i jos vise, pa mozda si i dosao i do titule ....

E pa ja sam to i uradio i kao sto i sam znas ,bez pomoci bajki -pisanih od strane ljudi zarad ih drzati u ne znanju, a po najmanje da sam pod uticajem Katolickog klera, stim da slobodno mogu reci da najgora patologija koja je danas u svetu, bas potice i pomognuta od strane Katolickog klera.

Posto ti verujes da ves otici u Raj, Kako ces znati da ces bas Ti ici u raj, a igde se on nalazi.

A o paklu necemo ni discutovati, zar ne.

Zanimljivo, hoces li mi reci zasto u drugim religijama i to mnogo starijim od te tvoje, ne prikazuju ni pakao , niti Raj na takav nacin kako to tvoji rade?

Da tvoj otac nije sa tvojom mati , imao seks, normalan seks, ne bi tebe bilo, valjda ne verujes da zacece se moze desiti tipa letele latice i sletele , tvojoj majci.

A bas je lepo discutovati sa nacitanim , obrazovanim, iscitanim, vernikom kao sto si ti.

Ah da zaboravih da se i taj vas jakva, odjednom poceo pojavljivati tek krajem 18 veka.

Sta li je bilo pre......

Da Ti si tu da citas bibliju i vidim da ti to dobro ide, neg se i valjda podrazumeva da si se i skolovao, zavrsavao skole, mozda i Fakultet pa cak i mozda i jos vise, pa mozda si i dosao i do titule .....
Jesam, mnoge škole završih - ali - sve je to NULA prema Bibliji! Sve tone i tone pročitanih stručnih knjiga i beletristika su velika nula prema Bibliji!
Ja sam to spoznao.
Spoznao sam i da je Osbono Ime Jedinome Bogu - JAHVE.

E pa ja sam to i uradio i kao sto i sam znas ,bez pomoci bajki -pisanih od strane ljudi zarad ih drzati u ne znanju, a po najmanje da sam pod uticajem Katolickog klera, stim da slobodno mogu reci da najgora patologija koja je danas u svetu, bas potice i pomognuta od strane Katolickog klera.
Ja kažem da nema danas niti jedne ispravne Crkve,
a većina se svodi na posao, zaradu!
ALI - treba shvatiti da je razlika velika između - ONOGA što piše u Bibliji,
i ONOGA što svećenstvo radi!
Zato ja ne idem u niti jednu Crkvu.
Bog Jedini JAHVE je dao ljudima svoju RIJEČ u Bibliji.
Da se radi samo po onome kako piše - bez dodavanja i oduzimanja,
imali bi JEDNU Kršćansku Jedinstvenu vjeru
u Jedinoga Boga Imenom Svetim - JAHVE.

Posto ti verujes da ves otici u Raj, Kako ces znati da ces bas Ti ici u raj, a igde se on nalazi.
Nitko nije siguran 100% da će u Raju zarvšiti!
Svi smo mi subjektivni!
ALI - kao Kršćanin trudim se imati ispravnu vjeru i djela.
Raj, kao ni Pakao - JOŠ ne postoji.
Raj će biti na obnovljenoj Zemlji, po drugom uskrsnuću.

A o paklu necemo ni discutovati, zar ne.
Ista stvar ko i gore.
Idi na tu temu.

Zanimljivo, hoces li mi reci zasto u drugim religijama i to mnogo starijim od te tvoje, ne prikazuju ni pakao , niti Raj na takav nacin kako to tvoji rade?
Zanimljivo je - jel da!?
JEDINA Biblija je TAKOVA knjiga od svih ostalih.
NEMA joj slične!
Zato jer je OD Jedinoga Boga Imena Svetoga - JAHVE.
To je tema - JAHVE!

---------------------------
Sotonina prevara je da nema - PAKLA!
Radi što hoćeš- ne brini - nema kazne!
Svima će Bog oprostiti i svi idete u RAJ!
A Sotona je tvorac laži.

Da tvoj otac nije sa tvojom mati , imao seks, normalan seks, ne bi tebe bilo, valjda ne verujes da zacece se moze desiti tipa letele latice i sletele , tvojoj majci.
Tako je.
ALI - nema ničega bez Boga Jedinoga Jahve!
Neki pokušavaju začeti dijete - ali - nikako,
a sa mužem i sa ženom - sve OK!?

A bas je lepo discutovati sa nacitanim , obrazovanim, iscitanim, vernikom kao sto si ti.
Ja sam se ostavio svega svjetovnoga.
Sad sam samo na Bibliji!
Na Jedinoj Knjizi u kojoj ti je uputstvo
Jedinoga Boga Imenom - JAHVE -
kako doći do Raja.

Ah da zaboravih da se i taj vas jakva, odjednom poceo pojavljivati tek krajem 18 veka.
Ti si bio tamo, pa si to sam osobno vidio?
ILI - TO uzimaš po vjeri?

Pronađeni svici sa Mrtvoga mora - obaraju tu laž od tvorca laži.
Prvo spominjanje Imena Svetoga Boga - JAHVE,
u Biblijskim knjigama je u :

Postanak 2,4 To je postanak neba i zemlje, tako su stvarani.
Kad je Jahve, Bog, sazdao nebo i zemlju,

Gen 2:4 אלהH428 תולדותH8435 השׁמיםH8064 והארץH776 בהבראםH1254 ביוםH3117 עשׂותH6213 יהוהH3068 אלהיםH430 ארץH776 ושׁמים׃H8064
-----------------------------

Neki kažu da je JOB najstarija Biblijska Knjiga:

Job 1,6 Jednoga dana dođu sinovi Božji da stanu pred Jahvu, a među njima pristupi i Satan.

Job 1:6 ויהיH1961 היוםH3117 ויבאוH935 בניH1121 האלהיםH430 להתיצבH3320 עלH5921 יהוהH3068 ויבואH935 גםH1571 השׂטןH7854 בתוכם׃H8432

Sta li je bilo pre.....
Vjeruj Biblijskoj riječi - vrši napisano i - vidimo se u Raju!
Kod Jedinoga Boga Oca JAHVE
i Božjega Sina - Isusa - neboga.

Evo ti primjera - kako zavesti široke narodne mase Lažnim naučavanjem i
izbacivanjem Svetoga Imena - Boga Jedinoga Stvoritelja - JAHVE!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Jeruzalemska - Katolička - Hebrejska Biblija kaže ovako:

Izaija 51,15Jer, ja sam Jahve, Bog tvoj,
koji burkam more da mu valovi buče, ime mi je Jahve nad Vojskama.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šarić

Izaija 51,15Jer sam ja, Gospod, Bog tvoj, koji pokriva more,
da valovi njegovi buče, čije je ime Gospod nad vojskama.

Gospod - nije Osobno Ime!
Gospod - može biti bilo tko!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dretar

Izaija 51,15To sam ja koji sam GOSPOD, tvoj Bog.
Koji pokreće more tako da valovi grme i čije je ime: GOSPOD, svemogući .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daničić-Karadžić

Isaija 51,15Jer sam ja Gospod Bog tvoj, koji raskidam more,
da valovi njegovi buče; Gospod nad vojskama ime mi je.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dokaz za gornje:
Trinitristička Biblijska tražilica
http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izaija&prijevod=sve&glava=51
-----------------------------------------------------------------------------------------------

KJV

Isa 51:15 But I am the LORD thy God, that divided the sea,
whose waves roared: The LORD of hosts is his name.

Ipak je bilo trunke Istinitosti u KJV,
pa je ostalo zapisano - KAKO je koja riječ prevedena,
KAKO piše u originalu na Hebrejskom sa koga je prevedeno!

Isa 51:15 But IH595 am the LORDH3068 thy God,H430 that dividedH7280 the sea,H3220
whose wavesH1530 roared:H1993 The LORDH3068 of hostsH6635 is his name.H8034

Originalna riječ za LORD je - H3068

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

OČITA MANIPULACIJA ISTINOM!
Izbacivanje Imena Boga - JAHVE,
i zamjena sa LJUDSKIM - LORD!

NAJVEĆA MOGUĆA HULA NA BOGA JAHVU -
IZJEDNAČAVANJE STVORITELJA SA stvorenjem!

NA čiju Propast?
----------------------

Pogledajmo što piše u Hebrejskoj Bibliji,
odakle je KJV prevodio:

Isa 51:15 ואנכיH595 יהוהH3068 אלהיךH430 רגעH7280 היםH3220
ויהמוH1993 גליוH1530 יהוהH3068 צבאותH6635 שׁמו׃H8034

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

Izvor za provjeriti -
Trinitristički program
http://www.e-sword.net/

Lord je titula

To je jasno svima koji pomalo pricaju engleski.

Dobro je prevedeno.

Na izvornom jevrejskom ADONAI.
Na engleskom Lord.
Na srpskom Gospod.

Nema imena Jehova u prvoj zapovesti!

Lord je titula

Dobro je prevedeno.

Na engleskom Lord.
Na srpskom Gospod.

Polako ali sigurno i ti počinješ da svataš da Gospod nije ime Boga niti Lord ili Adonai, za pohvaliti.

A sad mi reci zašto baš mora u prvoj zapovesti biti napisano JEHOVA, odakle tebi ta ideja da to "Mora" biti napisano, ko te slago?
Sve šta je trebalo biti napisano svi koji pomalo znaju čitati znaju da je to i napisano, tako? Nije ostalo da se gleda u kuglu i nagađa, tačno?

Lord je titula

Dobro je prevedeno.

Na engleskom Lord.
Na srpskom Gospod.

Jeruzalemska = Katolička = Hebrejska

Izlazak 20,2 "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izlazak&prijevod=stvarnost&glava=20
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hebrejska

Exo 20:2 אנכיH595 יהוהH3068 אלהיךH430 אשׁרH834 הוצאתיךH3318 מארץH776 מצריםH4714 מביתH1004 עבדים׃H5650

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

--------------------------------

Pogledajmo ŠTO je riječ BOG u stihu!

H430
אלהים
'ĕlôhı̂ym
el-o-heem'

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - angels, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.
----------------------------------------------------------

Jahve + Elohim!
Jel čitaš?
ELOHIM - ne Adonai!

Tko te to naučio krivo da je Adonai?
---------------------------------------------

A što Strong Hebrejski kaže - ŠTO je Elohim?

Množina od H433, bogovi u uobičajenom smislu, ali posebno se koristi (u množini tako, pogotovo s člankom)
vrhovnog Boga, povremeno primjenjivati ​​na način
poštovanja prema sucima, a ponekad i kao superlativ: -
anđeli, X prekoračenja,
Bog (bogovi) (-Dcss,-ly), X (vrlo) velike,
suci, X
moćni.

---------------------
Da li ti je jasno da nisi u pravu?
Očito - ne!

Množina od H433, bogovi u uobičajenom smislu, ali posebno se koristi (u množini tako, pogotovo s člankom)
anđeli, X prekoračenja,
suci, X
moćni.

U svim normalnim a i kulturnim zemljama zato što ljudi nisu zatucani pošto je jasno sročeno značenje reči Elohim ili Adonai to su svatili. Svataju svi oni kojima mozak nije ispran gomom samoprozvanih učitelja koji ne znaju ni šta tvrde ni šta naučavaju.

Šta ovde piše! na koga se može primenjivati ta reč"BOG"

Na sudije, na sve one koji imaju neku vlast ili moć nad ostalima, na anđele naravno da i na anđele

http://www.blbclassic.org/lang/lexicon/lexicon.cfm?Strongs=H430&t=KJV
Šta je Elohim kako se piše Elohim i na koga se sve odnosi;
אֱלֹהִים

(plural)

rulers, judges

divine ones

angels

gods

(plural intensive - singular meaning)

god, goddess

godlike one

works or special possessions of God

the (true) God

God

Sve je ovde crno na belo samo treba da se čita, proveri i razmisli. Sa čim se neko ne slaže slobodno neka to kontraargumentovano i sa validnim dokazima to dokaže. izvolte.

Jeruzalemska = Katolička = Hebrejska

Izlazak 20,2"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.

http://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Izlazak&prijevod=stvarnost&glava=20
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hebrejska

Exo 20:2 אנכיH595 יהוהH3068 אלהיךH430 אשׁרH834 הוצאתיךH3318 מארץH776 מצריםH4714 מביתH1004 עבדים׃H5650

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

--------------------------------

Pogledajmo ŠTO je riječ BOG u stihu!

H430
אלהים
'ĕlôhı̂ym
el-o-heem'

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - angels, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.
----------------------------------------------------------

Jahve + Elohim!
Jel čitaš?
ELOHIM - ne Adonai!

Tko te to naučio krivo da je Adonai?
---------------------------------------------

anđeli, X prekoračenja,
suci, X
moćni.

---------------------
Da li ti je jasno da nisi u pravu?
Očito - ne!

Smesko, Elohim Adonai je u 1,zapovesti.

Jahve se spominje u Bibliji, ali ne u 1.zapovesti.

Sada je pitanje- kome je u interesu da menja Bozju Rec, i stavlja svuda Jahve,Jahve,Jahve....
Jehovinim Svedocima, koji hoce da omalovaze Isusovo bozanstvo.... A to je Sotonina rabota ^^

Smesko, Elohim Adonai je u 1,zapovesti.

Jahve se spominje u Bibliji, ali ne u 1.zapovesti.

Sada je pitanje- kome je u interesu da menja Bozju Rec, i stavlja svuda Jahve,Jahve,Jahve....
Jehovinim Svedocima, koji hoce da omalovaze Isusovo bozanstvo.... A to je Sotonina rabota ^^

I ko je sad zadojen mržnjom? Ko to uvek kada ostaje bez argumenata provocira i vređa ostale korisnike foruma? Nisu Jehovini svedoci krivi što je tvoja vera bez razumevanja tako.

Zašto olajavaš bližnjega, pluvaš sunarodnika ili pripadnika drugih naroda? Dal zato što takvi nemaju mesta pored tebe i zato mrziš sve koji nisu iskompleksirani verskom dogmom koju ne razumeš ali ništa te ne spreči da je propagiraš.
Svaka druga reč ti JEHOVINI svedoci, zašto? Zato što nisu u senilu kao ti, zato navodno omalovažavaju Hristovo božanstvo.

Po onim replikama nisi kadra sastaviti ni dve prosto proširene rečenice ali zato širiš mržnju, gde ti je sada taj moral a i savest Hrišćanstva? Opela maca, A.
Spamuj temu tvojom mržnjom i netolerancijom da svi vide kako izgleda onaj što je destruktivni nastrojen.
Vređanje, ismejavanje, omalovažavanje, izrugivanje su vaše ljubazne reči glasnikove škole. I sve to nadležni vam glatko odobravaju i podržavaju.

Sad će Smešku ban jer provocira, vređa i ometa svima vama normalni rad, zato što vam ne odobrava besramno ponašanje.

Šta znači Elohim ili Adonai to ne zanaš.
Gde u Bibliji treba da stoji Adonai a gde Elohim ili JEHOVA ni to ne znaš.
Dal osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još neke Svemoguće Bogove kojima se klanjaš ili obožavaš ni to ne znaš.
Dal pored Svemogućeg Boga Isusa Oca večnog imaš još nekog Svemogućeg Oca većnog ni to ne znaš.
I da li osim Svemogućeg Isusa Boga silnog imaš još nekog Svemogućeg Boga silnog ni to ne znaš.

Kako to? To još nisi studirala u glasnikov blog.

Poslednja izmena:
Zašto ovu zapovest ne slediš?

Marko 12,29 Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.

Da li cete biti slobodnni da mi date objasnjenje, zasto se ovde ne spominje Jehova ili Jahve, vec se spominje Bog?

3 Змија је била најопрезнија од свих
дивљих животиња пољских које је Јехова Бог начинио. Зато је рекла жени: „Да ли је Бог заиста рекао да не смете да једете са сваког дрвета у врту?“ 2 А жена одговори змији: „Смемо да једемо плодове с дрвећа у врту. 3 Али за плод с дрвета које је усред врта, Бог је рекао: ’Не једите га и не дирајте га да не умрете.‘“ 4 На то змија рече жени: „Не, сигурно нећете умрети. 5 Јер Бог зна да ће вам се оног дана када га будете јели отворити очи и да ћете постати као Бог, и знаћете шта је добро, а шта зло.“

Da li je zmija rekla ime Jahve?

Jel se tu onda spominje "bog" tj ona titula?

Ipak je jedini bog otac samo Jahve kako vi kazete, a titula je "bog".

Obratite posebnu paznju na ovo " Змија је била најопрезнија од свих дивљих животиња пољских које је Јехова Бог начинио. Зато је рекла жени: „Да ли је Бог заиста рекао да не смете да једете са сваког...".

Pozdrav!

Nas Bog postoji oduvek.

I takav je.

Kao sto ti imas jednu glavu i jedan mozak... On je drugacije bice!

Ti to ne znas,jer nikad nisi video i doziveo... Ali ti nisi jedini koji postoji u svemiru ^^

Ma da osim tebe koja ne čitaš Bibliju jer je studiraš u glasnikov blog niko ništa ne zna. Svo znanje je u tebi i tvojoj dogmi bez razumevanja koju ispovedaš da čovek nije po Obličju Boga sa tri lica, Bog sa tri lica ti se utelovio u Bogočoveka bio mučen i umro na krstu.
Hajd ispovedaj mi kakav je taj tvoj Bog sa tri lica biće?

Naravno da je zmiji u inetresu da nigde u Bibliji ne piše JEHOVA, dok Božije sluge to ipak praktikuju, i gde je problem, na koju si ti stranu.

Zasto pisac nije pisao ime boga (jahve)?

Po tome ispada da je pisac koji je bio bogomnadahnut ispunio interes zmije i nije stavio Jahve?!

Pisac je takodje boziji sluga bio a vidim nije praktikovao ime Jahve u ovom slucaju.

Ma da osim tebe koja ne čitaš Bibliju jer je studiraš u glasnikov blog niko ništa ne zna. Svo znanje je u tebi i tvojoj dogmi bez razumevanja koju ispovedaš da čovek nije po Obličju Boga sa tri lica, Bog sa tri lica ti se utelovio u Bogočoveka bio mučen i umro na krstu.
Hajd ispovedaj mi kakav je taj tvoj Bog sa tri lica biće?

Ja ga nisam videla da bi znala .... ali samo da je i tebi jasno da postoje i drugacija bica i pojave u svemiru....

osim onog sto mi znamo u ovom izolovanom i zarzljalom svetu ^^

- - - - - - - - - -

"... sto oko ne vide, i uho ne cu , i u srce coveku ne dodje." :)

Za Radostana bogoborca.

Opet muljaš? Reko sam ti da je sve pismo od Boga dano gde treba da stoji "Bog" napisano Bog, gde treba Gospod napisano Gospod,tako?

Reko sam i to da gde treba da piše JEHOVA napisano je JEHOVA, jesam ja tebi to već jednom reko? A ti šta ti radiš?
Daj konkretan stih i navedi argumente zašto i kako TREBA da bude napisano.

Ali još mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje.

Dal osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još neke Svemoguće Bogove koje služiš ili obožavaš?
Dal osim Isusa Oca večnog imaš još nekog Oca večnog il nemaš?
Dal osim Isusa Boga silnog imaš još neke Bogove silne ili nemaš?

Znam da Bog upotrebljava i vise izraza za Sebe u Bibliji... ne samo JHVH.

Zato sam te i pitala za stih, da vidim kako je u vasem prevodu,koji vi nazivate ispravnim.

Evo ja cu postaviti stiove :

12. "Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?

13. A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
14. Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim."

Evo u ovom stihu se upotrebljava izraz Elyon- koje znaci Najvishi, Najuzviseniji....

Ovaj izraz Bog upotrebljava na jos dosta mesta u Bibliji kada govori o Sebi....

Da se podsetimo - pored JHVH, i onog Elohim-koje je u mnozini.

Nije samo JAHVE uvek ! ;)

Otisla sam da spava :) Laku noc :zag:

Poslednja izmena od moderatora:
Znam da Bog upotrebljava i vise izraza za Sebe u Bibliji... ne samo JHVH.

Zato sam te i pitala za stih, da vidim kako je u vasem prevodu,koji vi nazivate ispravnim.

Evo ja cu postaviti stiove :

12. "Kako pade s neba, zvijezdo danice, kćeri zorina? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?

13. A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
14. Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s Višnjim."

Evo u ovom stihu se upotrebljava izraz Elyon- koje znaci Najvishi, Najuzviseniji....

Ovaj izraz Bog upotrebljava na jos dosta mesta u Bibliji kada govori o Sebi....

Da se podsetimo - pored JHVH, i onog Elohim-koje je u mnozini.

Nije samo JAHVE uvek ! ;)

Otisla sam da spava :) Laku noc :zag:

Navedi šta znaš gde taj tvoj Bog mnoštvo sa tri lica za sebe upotrebljava drugi izraz (ime) osim JHWH?
Svi prevodi za mene su ispravni, ja nemam predrasuda! Moj Bog jeste numerično jedan (1) Bog a njegovo ime je JEHOVA (pod tim imenom je svima u normalnim i kulturnim zemljama poznat)

I ja sam postvio mnogo stihova a ti pojma nemaš o čemu se tamo radi i šta ćeš sad ti da postaviš stihove i da mi ispovedaš da tvoj Bog mnoštva ima tri lica i on je drugačije biće, jesam pogodio?

I šta ako se upotrebljava izraz Najuzviseniji, Najvishi? šta je problem, kako ti koja ne čitaš Bibliju već je studiraš u glasnikov blog ispovedaš da TREBA da piše? Najvishi ili Najuzvisnji dal je to tvojem Bogu mnoštav sa tri lica ime?

Šta si ti studirajući glasnikov blog svatila kada je reč o Elohim da znači?
Koliko dugo vremena ti je trebalo da svatiš da tvoj Bog mnoštva sa tri lica je drugačije biće ili da njivovo ime jeste Elohim?

Isa 14:12 HowH349 art thou fallenH5307 from heaven,H4480 H8064 O Lucifer,H1966 sonH1121 of the morning!H7837 how art thou cut downH1438 to the ground,H776 which didst weakenH2522 H5921 the nations!H1471
Isa 14:13 For thouH859 hast saidH559 in thine heart,H3824 I will ascendH5927 into heaven,H8064 I will exaltH7311 my throneH3678 aboveH4480 H4605 the starsH3556 of God:H410 I will sitH3427 also upon the mountH2022 of the congregation,H4150 in the sidesH3411 of the north:H6828
Isa 14:14 I will ascendH5927 aboveH5921 the heightsH1116 of the clouds;H5645 I will be likeH1819 the most High.H5945
Isa 14:15 YetH389 thou shalt be brought downH3381 toH413 hell,H7585 toH413 the sidesH3411 of the pit.H953
Isa 14:16 They that seeH7200 thee shall narrowly lookH7688 uponH413 thee, and considerH995 thee, saying, Is thisH2088 the manH376 that made the earthH776 to tremble,H7264 that did shakeH7493 kingdoms;H4467

Evo za sve vas sa jednim Bogom (mnoštva) koji ima ni manje ni više nego samo tri lica da vi lepo to studirajte na taj vaš blog i onda dođite da mi kažete o čemu se ovde radi, ko se kim hoće izjednačiti? A najviše me zanima koje lice TRIJADE je taj Najuzvisheniji Bog ?

A kada imate vremena pojasnite mi dogmatsku formulu Trojednog mnoštva sa Tri lica, odnosno koliko lica ima u jednog Elohima, ali samo crno na belo sa Biblijskim replikama?

Back