Milan.E
Iskusan
- Poruka
- 6.409
Da dobro si ("cuo") procitao.A dali sam dobro procitao BOGOVI
Jer sve verzije takozvanoga monoteizma su uvek i iskljucivo filozofije savremenih tumacenja,
koje nemaju ni sopstvenu terminologiju za ono sto smatraju da su razumele.
Posto su termini za bogove termini za sile koje imaju najizrazajnija dejstva moci, a posto je u prirodi stvari takvih sila povise,jel tako a i to mora biti mnozina
svi ti termini su u stvari skracenice od dovoljno dugih definicija koje su precizirale o kojoj sili je rec,
da bi se moglo razumeti o cemu neko nesto objasnjava.
Imena postavljaju oni koji definisu sile na osnovu njihove identifikacije,i mora bit da je sve to - imena bogova iz Mitologije kako Grcke, Tako i iz Egipta
a ona potom u skracenim verzijama tih imena do nas dolaze u skracenim verzijama opisa dogadjaja koji se zovu mitovi/epovi/religije itd.
Sto znaci da nismo dobili originalne hronike nego skracene, tj. samim time i vrlo slabo razumljive.
Buduci da je Biblija skup zbirki ruiniranih informacija neprestano se cine dve najlakse stveri paralelnoevo samo da Ti kazem da ces pre videti Marsovca nego tu nekog iz bajke zvane biblije.
* ili se velica kao originalni dar nadprirodnog - sto nije
* ili se nipodastava kao cista izmisljotina - sto takodje nije.
Inace Gospod(ar)e Bogova ne mogu da vidim, posto su davno izumrli. Ali mogu da ih razumem.
Dok bogove mogu da vidim kako kojeg i kojom metodologijom.
Na primer stvoriteljske sile iz fragmenata Psalmi 84:11
"Jer je Gospod(..) Bog(..) ... sunce i štit, ..."
u delu u kome je rec o Suncu (inace sili nuklearne fuzije koja nama daje zivotnu energiju)
mogu da vidim i spoljno vizuelno pa i strukturalno u strucnoj literaturi,
dok štit (ozon, kao silu koja nas stiti od prejakoga dejstva sunaca i omogucava kompleksne ogranske oblike)
ne mogu da vidim direktno vizuelno, ali su mi dostupna dovoljna objasnjenja o njegovoj strukturi.
Sta ces,... vrlo sam mocan. Dugo sam vezbao

Inace... mogu ti odati i tajnu uspeha ...
Niti sam cekao marsovce, niti sam slusao filozofe.