Како је Богу име?

A dali sam dobro procitao BOGOVI
Da dobro si ("cuo") procitao.
Jer sve verzije takozvanoga monoteizma su uvek i iskljucivo filozofije savremenih tumacenja,
koje nemaju ni sopstvenu terminologiju za ono sto smatraju da su razumele.
jel tako a i to mora biti mnozina
Posto su termini za bogove termini za sile koje imaju najizrazajnija dejstva moci, a posto je u prirodi stvari takvih sila povise,
svi ti termini su u stvari skracenice od dovoljno dugih definicija koje su precizirale o kojoj sili je rec,
da bi se moglo razumeti o cemu neko nesto objasnjava.
i mora bit da je sve to - imena bogova iz Mitologije kako Grcke, Tako i iz Egipta
Imena postavljaju oni koji definisu sile na osnovu njihove identifikacije,
a ona potom u skracenim verzijama tih imena do nas dolaze u skracenim verzijama opisa dogadjaja koji se zovu mitovi/epovi/religije itd.
Sto znaci da nismo dobili originalne hronike nego skracene, tj. samim time i vrlo slabo razumljive.
evo samo da Ti kazem da ces pre videti Marsovca nego tu nekog iz bajke zvane biblije.
Buduci da je Biblija skup zbirki ruiniranih informacija neprestano se cine dve najlakse stveri paralelno
* ili se velica kao originalni dar nadprirodnog - sto nije
* ili se nipodastava kao cista izmisljotina - sto takodje nije.
Inace Gospod(ar)e Bogova ne mogu da vidim, posto su davno izumrli. Ali mogu da ih razumem.
Dok bogove mogu da vidim kako kojeg i kojom metodologijom.
Na primer stvoriteljske sile iz fragmenata Psalmi 84:11
"Jer je Gospod(..) Bog(..) ... sunce i štit, ..."
u delu u kome je rec o Suncu (inace sili nuklearne fuzije koja nama daje zivotnu energiju)
mogu da vidim i spoljno vizuelno pa i strukturalno u strucnoj literaturi,
dok štit (ozon, kao silu koja nas stiti od prejakoga dejstva sunaca i omogucava kompleksne ogranske oblike)
ne mogu da vidim direktno vizuelno, ali su mi dostupna dovoljna objasnjenja o njegovoj strukturi.

Sta ces,... vrlo sam mocan. Dugo sam vezbao
t2731.gif

Inace... mogu ti odati i tajnu uspeha ...
Niti sam cekao marsovce, niti sam slusao filozofe.
p0125.gif

Ime Jedinome Bogu,
može svatko saznati.

Pitanje je - KOME paše da se ne izgovara,
da se ne zna KAKO je Ime Jedinome Svetome Bogu?

Samo Tvorcu Laži!
A Njegovo Ime je - SOTONA!

ALI - istina se ne može uništiti.
---------------------------------------

IZAIJA 30,27
Gle, ime Jahve izdaleka dolazi, gnjev njegov gori, dim je neizdrživ. Usne su mu pune jarosti, jezik mu oganj što proždire.
IZAIJA 42,8
Ja, Jahve mi je ime, svoje slave drugom ne dam, niti časti svoje kipovima.
IZAIJA 47,4
Otkupitelj naš, ime mu je Jahve nad Vojskama, Svetac Izraelov, kaže:
IZAIJA 48,1
Čujte ovo, kućo Jakovljeva, vi koji se zovete imenom Izraelovim i koji ste izišli iz voda Judinih!
Vi koji se Jahvinim imenom kunete i slavite Boga Izraelova, ali ne u istini i pravdi.
IZAIJA 48,2
Jer vi se nazivate po Svetome gradu i oslanjate se na Boga Izraelova, Jahve nad Vojskama njemu je ime.
IZAIJA 50,10
"Tko god se od vas Jahve boji, nek` posluša glas Sluge njegova! Tko u tmini hodi, bez tračka svjetlosti,
nek` se uzda u ime Jahvino, nek` se na Boga svog osloni.
IZAIJA 51,15
Jer, ja sam Jahve, Bog tvoj, koji burkam more da mu valovi buče, ime mi je Jahve nad Vojskama.
IZAIJA 52,5
Ali sada, čemu sam ja ovdje - riječ je Jahvina - kad je moj narod bio bez razloga porobljen, a gospodari njegovi likuju -
riječ je Jahvina - i bez prestanka se danomice ime moje huli.
IZAIJA 54,5
Jer suprug ti je tvoj Stvoritelj, ime mu je Jahve nad Vojskama; tvoj je Otkupitelj Svetac Izraelov, Bog zemlje svekolike on se zove.
IZAIJA 56,6
A sinove tuđinske koji pristadoše uz Jahvu da mu služe i
da ljube ime Jahvino i da mu budu službenici, koji poštuju subotu i ne oskvrnjuju je i postojani su u Savezu mome,
IZAIJA 59,19
Sa zapada vidjet će ime Jahvino i Slavu njegovu s istoka sunčanog.
Jer doći će kao uska rijeka koju goni dah Jahvin.
IZAIJA 63,16
jer Otac si naš! Abraham nas ne poznaje i ne spominje nas se Izrael;
Jahve, ti si naš Otac, Otkupitelj naš - ime ti je oduvijek.
IZAIJA 66,5
Poslušajte riječ Jahvinu, vi koji od njegove riječi dršćete. "Govore braća vaša koja na vas mrze i odbacuju vas radi moga imena: `Neka se proslavi Jahve, pa da radost vašu vidimo.` Ali oni će biti postiđeni.
JEREMIJA 3,17
U to će se vrijeme Jeruzalem zvati `Prijestolje Gospodnje`; i svi će se narodi u njemu sabrati u ime Jahvino, i nijedan se više neće tvrdoglavo povoditi za pokvarenim srcem svojim.
JEREMIJA 7,11
Zar je Dom ovaj, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina razbojnička? Ali ja dobro vidim" -
riječ je Jahvina.
JEREMIJA 7,30
"Da, sinovi Judini čine što je zlo u očima mojim" - riječ je Jahvina.
"Postaviše grozote u Dom koji se mojim zove imenom, da ga oskvrnu;

KLJUC znacenja termina Y.h.w.h. (inace se u razlicitim jezicima razlicito izgovarao i pisao)
je u fragmentima: 2 Mojsijeva 3:14-15-16

- Prvi od tih fragmenata mozete baciti:
14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
jer ovde prevodioci ne znajuci da prevedu znacenje imena su postavili univerzalnu formu definisanja: "onaj koj je(ste) to i to, tako i tako, zato i zato" ...

- U sledecem vam je kljucna situacija ili - ili!, naime u iskazu:
15 .... to je ime moje doveka, i to je spomen moj od kolena na koleno.
sve zavisi od toga da li je rec samo o kolenu na koleno Izraela ili i o kolenu na koleno Jehove!

* Ako je ono prvo - tada je rec o nadprirodnom bicu, koje je svemocno!
* Ako je ono drugo - tada je rec o narodu koji je gospodar svojim satelitima zato sto je napredniji i mocniji!

(Naravno, ljudi su se uglavnom povodili za prvom varijantom jer je jednostavnija i ne zahteva vrsenje detaljne pretrage.)

- U trecem fragmentu:
16 Idi, i skupi starešine ... govoreći: Doista obiđoh vas, i videh kako vam je u Misiru.
mozete videti da on iz nekoga razloga tokom dugo vremena nije brinuo o sudbini Izralela.

* Ako je rec o nadprirodnoj Sili tada se to moze objasnjavati jedino njenom principijelnom odlukom (ili eventualno nemarom).
* A ako je rec o narodu Gospodara tada je rec o politickim okolnostima, tj balansima moci i potreba.

Poslednja izmena:
Da dobro si ("cuo") procitao.
Jer sve verzije takozvanoga monoteizma su uvek i iskljucivo filozofije savremenih tumacenja,
koje nemaju ni sopstvenu terminologiju za ono sto smatraju da su razumele.

Posto su termini za bogove termini za sile koje imaju najizrazajnija dejstva moci, a posto je u prirodi stvari takvih sila povise,
svi ti termini su u stvari skracenice od dovoljno dugih definicija koje su precizirale o kojoj sili je rec,
da bi se moglo razumeti o cemu neko nesto objasnjava.

Imena postavljaju oni koji definisu sile na osnovu njihove identifikacije,
a ona potom u skracenim verzijama tih imena do nas dolaze u skracenim verzijama opisa dogadjaja koji se zovu mitovi/epovi/religije itd.
Sto znaci da nismo dobili originalne hronike nego skracene, tj. samim time i vrlo slabo razumljive.

Buduci da je Biblija skup zbirki ruiniranih informacija neprestano se cine dve najlakse stveri paralelno
* ili se velica kao originalni dar nadprirodnog - sto nije
* ili se nipodastava kao cista izmisljotina - sto takodje nije.
Inace Gospod(ar)e Bogova ne mogu da vidim, posto su davno izumrli. Ali mogu da ih razumem.
Dok bogove mogu da vidim kako kojeg i kojom metodologijom.
Na primer stvoriteljske sile iz fragmenata Psalmi 84:11
"Jer je Gospod(..) Bog(..) ... sunce i štit, ..."
u delu u kome je rec o Suncu (inace sili nuklearne fuzije koja nama daje zivotnu energiju)
mogu da vidim i spoljno vizuelno pa i strukturalno u strucnoj literaturi,
dok štit (ozon, kao silu koja nas stiti od prejakoga dejstva sunaca i omogucava kompleksne ogranske oblike)
ne mogu da vidim direktno vizuelno, ali su mi dostupna dovoljna objasnjenja o njegovoj strukturi.

Sta ces,... vrlo sam mocan. Dugo sam vezbao
t2731.gif

Inace... mogu ti odati i tajnu uspeha ...
Niti sam cekao marsovce, niti sam slusao filozofe.
p0125.gif

I da se to primetiti, da da, moze se .

KLJUC znacenja termina Y.h.w.h. (inace se u razlicitim jezicima razlicito izgovarao i pisao)

14 A Gospod reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste. I reče: Tako ćeš kazati sinovima Izrailjevim: Koji jeste, On me posla k vama.
jer ovde prevodioci ne znajuci da prevedu znacenje imena su postavili univerzalnu formu definisanja: "onaj koj je(ste) to i to, tako i tako, zato i zato" ...

sve zavisi od toga da li je rec samo o kolenu na koleno Izraela ili i o kolenu na koleno Jehove!

* Ako je ono drugo - tada je rec o narodu koji je gospodar svojim satelitima zato sto je napredniji i mocniji!

(Naravno, ljudi su se uglavnom povodili za prvom varijantom jer je jednostavnija i ne zahteva vrsenje detaljne pretrage.)

- U trecem fragmentu:
16 Idi, i skupi starešine ... govoreći: Doista obiđoh vas, i videh kako vam je u Misiru.
mozete videti da on iz nekoga razloga tokom dugo vremena nije brinuo o sudbini Izralela.

* Ako je rec o nadprirodnoj Sili tada se to moze objasnjavati jedino njenom principijelnom odlukom (ili eventualno nemarom).
* A ako je rec o narodu Gospodara tada je rec o politickim okolnostima, tj balansima moci i potreba.
kad bi se opredelio za drugu varijantu da su u pitanju narodi gospodari znanja iz proslosti a ne bog postavlja se pitanje ko ce nam to doci u buducnosti jer fragmenti ne govore samo o proslosti..da li ti gospodari iz proslosti..kakvu to tajnu oni mogu da imaju pa da se narod slogira i da im se pokloni ko da su bogovi...tvrdim da nemaju nijednu koju covek ne moze da zamisli ..znaci baje neke nisu a mi trazimo baju..on je u prvoj varijanti.z:)

Mhmm. ... Da vidimo koliko staje strpljenje...
20 za odrastanje, 10 za promasaje, 20 za napredovanje ... suma sumarum 50.
Dobro, u poredjenju sa 2.000 nije mnogo.
Ali imam u vidu da sam kratkorocniji od covecanstva ... Eto to je
cekam.gif
.

Pa sta je to prema nasim trenima, koji su vama tisuchljetni.:zelenko3:

E pa tak je lepo videt da neko i stiga do tog broja, samo tako...napred u nove pobede.

A sto se tice strpljenja, neka ti odstoji po zelji.....

- U trecem fragmentu:

Izlazak 3,13 Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama`, i oni me zapitaju
: `Kako mu je ime?` - što ću im odgovoriti?

Izlazak 3,15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
`Jahve,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
To mi je ime dovijeka,
tako će me zvati od koljena do koljena.

Ja tvrdim da je Ime Boga - JAHVE.
TO Ime - Jahve - Sam Bog Daje na 6.500 mjesta u SZ.

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

-----------------------------------------

Ima tema - JESAM -

http://forum.krstarica.com/showthread.php/619788-Ja-Jesam?p=27036324#post27036324

---------------------------------------------

Psalam 84,12

Jahve, Bog, sunce je i štit: on daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.

Poslednja izmena:
Izlazak 3,13 Nato Mojsije reče Bogu: "Ako dođem k Izraelcima pa im kažem: `Bog otaca vaših poslao me k vama`, i oni me zapitaju
: `Kako mu je ime?` - što ću im odgovoriti?

Izlazak 3,15 Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
`Jahve,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.`
To mi je ime dovijeka,
tako će me zvati od koljena do koljena.

Ja tvrdim da je Ime Boga - JAHVE.
TO Ime - Jahve - Sam Bog Daje na 6.500 mjesta u SZ.

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=stvarnost

-----------------------------------------

Ima tema - JESAM -

http://forum.krstarica.com/showthread.php/619788-Ja-Jesam?p=27036324#post27036324

Psalam 84,12

Jahve, Bog, sunce je i štit: on daje milost i slavu. Ne uskraćuje Jahve dobara onima koji idu u nedužnosti.

A dje ste bili, tu oko 17 veka ili ti 18 veka, kada se eto pojavi, pismeni koji cita ono sto niko drugi nije nasa da postoji u nepostojecoj bajci.

Nego zasto se i cita na tako razlicit nacin i staro i novo i najnovije....

Hmmm. Morat cemo mi to na nasem simpozijumu da raspravimo, i mozda da ostrafimo.....

- - - - - - - - - -

пирамидо онда теби нови завет не треба јер тамо јахве НЕ ПОСТОЈИ

Ne, ma nemoj tako, Piramidi je potrebno, jer kako ce se popeti na piramidu akonema toga.

A ako ga nema onda ga i trba stvoriti samo za Piramidu i njegovo drustvo

пирамидо онда теби нови завет не треба јер тамо јахве НЕ ПОСТОЈИ

Da li matematiku počinješ od kraja, od integrala,
ili
počinješ od početka - od zbrajanja i oduzimanja?

Da biš shvatio integrale,
moraš znati zbrajanje!

Da biš shvatio NZ moraš dobro dobro naučiti SZ.
Da biš shvatio Bibliju - moraš početi od Temelja - OD SZ!

A u SZ lijepo ti piše na preko 6.500 mjesta,
Ime Boga Jedinoga Stvoritelja svega je JAHVE.

Još jedna zamka je - Krivi prijevod!
Usporedi ova 4 prijevoda - i pogledaj TKO je izbacio Ime Svetoga Boga - Jahve!

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=sve
-------------------------------------------------------------------------------

Ako netko ponovi 6.500 puta -
Ime Bogu Jedinome Stvoritelju je JAHVE,
da li TO dovoljno da se i TO zapamti?

Kad si TO zapamtio,
onda ideš na NZ!

Većina današnjih Kršćana NE zna Koje Je Ime Jedinome Bogu.
A TO - te neće spasiti!

онда би требао да схватиш да нови завет говори о светој тројици, оцу и сину и светом духу а не о јахви, јахва не постоји у новом завету

кад већ причаш о математици реци ми који је најмањи број и да ли је 0 број, да ли је 0 почетак и шта је уопште 0?

Da li matematiku počinješ od kraja, od integrala,
ili
počinješ od početka - od zbrajanja i oduzimanja?

Da biš shvatio integrale,
moraš znati zbrajanje!

Da biš shvatio NZ moraš dobro dobro naučiti SZ.
Da biš shvatio Bibliju - moraš početi od Temelja - OD SZ!

A u SZ lijepo ti piše na preko 6.500 mjesta,
Ime Boga Jedinoga Stvoritelja svega je JAHVE.

Još jedna zamka je - Krivi prijevod!
Usporedi ova 4 prijevoda - i pogledaj TKO je izbacio Ime Svetoga Boga - Jahve!

http://biblija.biblija-govori.hr/index.php?textv=Jahv&prijevod=sve
-------------------------------------------------------------------------------

Ako netko ponovi 6.500 puta -
Ime Bogu Jedinome Stvoritelju je JAHVE,
da li TO dovoljno da se i TO zapamti?

Kad si TO zapamtio,
onda ideš na NZ!

Većina današnjih Kršćana NE zna Koje Je Ime Jedinome Bogu.
A TO - te neće spasiti!

Postoji vishe imena kojim Bog sam sebe naziva - Elohim, Jahve, Elyon itd....

ne samo JHVH ^^

онда би требао да схватиш да нови завет говори о светој тројици, оцу и сину и светом духу а не о јахви, јахва не постоји у новом завету

кад већ причаш о математици реци ми који је најмањи број и да ли је 0 број, да ли је 0 почетак и шта је уопште 0?

Ovdje je tema - Како је Богу име?

Ja imam tvrdnju - Bogu je Ime - JAHVE.
TO dokazujem stihovima (dajem mali broj)

IZLAZAK 6,3
Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
IZLAZAK 15,3
Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
IZLAZAK 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
IZLAZAK 33,19
"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću
izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.
IZLAZAK 34,5
Jahve se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i zazva Ime: "Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 18,21
Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati
ime Boga svoga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 19,12
Nemojte se krivo kleti mojim imenom i tako oskvrnjivati ime svoga Boga. Ja sam Jahve!

------------------------

TI imaš svoju tvrdnju - KAKO JE IME BOGU.

Molim te - Daj ovdje isto tako - ko što i ja dadoh - IME tvoga Boga!

Tako ćeš dokazati svim čitateljima da si u istini!
Čekam te.

Postoji vishe imena kojim Bog sam sebe naziva - Elohim, Jahve, Elyon itd....

ne samo JHVH ^^

TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

------------------------------------------------------------------
LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju
moje sveto ime koje oni - ta moje je! - moraju svetiti. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima -
ja, Jahve, koji vas posvećujem.
PONOVLJENI ZAKON 5,11
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga, jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
PONOVLJENI ZAKON 28,58
Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno
Ime - Jahvu, Boga svoga -

-------------------------------------------------------------------
TI imaš svoju tvrdnju - KAKOVA SU IMENA BOGU.

Molim te - Daj ovdje isto tako - ko što i ja dadoh - IMENA Boga - TA tvoja,

osim JAHVE!

Molim te!
Prosim te!

Kao što ti ja dadoh - daj i ti SVOJE - Ime Boga je ELOHIM, Ime Boga je Adonaj,
Osim Jahve - jer ja i Biblija to tvrdimo.

Čekam te.

Poslednja izmena:

TO dokazujem stihovima (dajem mali broj)

IZLAZAK 6,3
Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
IZLAZAK 15,3
Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
IZLAZAK 20,7
IZLAZAK 33,19
"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću
izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.
IZLAZAK 34,5
Jahve se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i zazva Ime: "Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 18,21
Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati
ime Boga svoga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 19,12
Nemojte se krivo kleti mojim imenom i tako oskvrnjivati ime svoga Boga. Ja sam Jahve!

------------------------

TI imaš svoju tvrdnju - KAKO JE IME BOGU.

Molim te - Daj ovdje isto tako - ko što i ja dadoh - IME tvoga Boga!

Čekam te.

па што спомињеш онда математику
у новом завету нема јахвеа, само отац и син и свети дух и у то ИМЕ се крштава

па што спомињеш онда математику
у новом завету нема јахвеа, само отац и син и свети дух и у то ИМЕ се крштава

Vidim da se nisi obazreo na moj post.
Jasno mi je zašto.
------------------------------------------------
Možeš li mi odgovoriti na pitanja:

1,
Da li za tebe - SZ Bog Ima Ime - Jahve?
2,
Da li za tebe - NZ Bog Ima neko drugo Ime?
3,
Tko je za tebe Bog - kojem se Isus Moli, Klanja?
Kako je Ime Tome Bogu?

TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima -
PONOVLJENI ZAKON 5,11
PONOVLJENI ZAKON 28,58
Ako ne budeš držao i vršio riječi ovoga Zakona što su napisane u ovoj knjizi, ne poštujući ovo slavno i strašno

osim JAHVE!

Molim te!
Prosim te!

Čekam te.

Pa pogledaj u izvorne spise ;)

A najpre 1. zapovest u kojoj se ne spominje JHVH, vec Elohim Adonai :mrgreen:

http://www.levitt.com/hebrew/commandments.html

Vidim da se nisi obazreo na moj post.
Jasno mi je zašto.
------------------------------------------------
Možeš li mi odgovoriti na pitanja:

1,
Da li za tebe - SZ Bog Ima Ime - Jahve?
2,
Da li za tebe - NZ Bog Ima neko drugo Ime?
3,
Tko je za tebe Bog - kojem se Isus Moli, Klanja?
Kako je Ime Tome Bogu?

има а има и ЕЛОХИМ, САВАОТ АДОНАЈ ЕЛ ШАДАЈ, ЕЛ КАНА ... ош још?
а у новом завету је јасно речено име
дакле идите и крштавајте у ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГ ДУХА.
исус се не клања ником јер је исус богочовек и сведочи за оца јер какву сврху би имао када би сведочио за себе, да је сведочио за себе био би још један у низу лажних пророка, као што ти сад радиш, лажно сведочиш, лажин сведок, а знаш ко је отац лажи према томе освести се и окрени се христу ако желиш да будеш хришћанин

Pogledao.
Kada ti složim odgovor za taj lažljak link,
odgovorit ću ti.

Valjda ti je promakao moj post - pa te molim da mi odgovoriš!
Fala unaprijed.
-----------------------------------------------------------------------------

TO dokazujem stihovima
(dajem mali broj)

LEVITSKI ZAKONIK 22,2
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
PONOVLJENI ZAKON 5,11
PONOVLJENI ZAKON 28,58

osim JAHVE!

Molim te!
Prosim te!

Čekam te.

Opet si u NEISTINI!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da ti pojasnim - pogledaj malo ovaj stih.
U donjem stihu jasno piše zajedno – JAHVE i BOG.
…………………………………………………..

Izlazak 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: `Jahve, Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.
----------------------------------------------------

Pogledajmo koja riječ je upotrebljena za
JAHVE – a koja za – BOG!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
HOT
Exo 3:15
ויאמרH559 עודH5750 אלהיםH430 אלH413 משׁהH4872 כהH3541 תאמרH559 אלH413 בניH1121 ישׂראלH3478 יהוהH3068 אלהיH430 אבתיכםH1 אלהיH430 אברהםH85 אלהיH430 יצחקH3327 ואלהיH430 יעקבH3290 שׁלחניH7971 אליכםH413 זהH2088 שׁמיH8034 לעלםH5769 וזהH2088 זכריH2143 לדרH1755 דר׃H1755
--------------------------

H430
אלהים
'ĕlôhı̂ym
el-o-heem'

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

H3068
יהוה
yehôvâh
yeh-ho-vaw'

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Dobro pogledaj razliku između
ELOHIM i JAHVE.
אלהים – i - יהוה

Sad idi na taj svoj link i usporedi
ŠTO su ti lažovi dali ljudima da je istina!

-------------------------------------------------------

Pogledaj i usporedi – JAHVE - יהוה
Sa njihovim prijevodom!

Jel ti jasno da je to sve krivotvorina?

Poslednja izmena:

Back