Ime Jedinoga Svetoga Boga je JAHVE.
------------------------------------------------
JEREMIJA 27,15
`Jer nisam ih ja poslao da vam prorokuju - riječ je Jahvina - nego vam oni laž prorokuju u moje ime, da vas otjeram iz vaše zemlje, pa da propadnete - vi i proroci koji vam prorokuju.`
JEREMIJA 29,9
Jer oni vam laž prorokuju u moje ime, a ja ih nisam poslao` - riječ je Jahvina.
JEREMIJA 29,21
Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov, o Ahabu, sinu Kolajinu, i o Sidkiji, sinu Maasejinu, koji vam laž prorokuje u moje ime: "Evo, predajem ih u ruke Nabukodonozora, kralja babilonskoga, da ih pogubi vama na oči.
JEREMIJA 29,23
jer u Izraelu počiniše sramotu čineći preljub sa ženama svojih bližnjih i govoreći u moje ime lažne riječi koje im ja nisam zapovjedio. Ja to znam, i svjedok sam tome` - riječ je Jahvina!"
JEREMIJA 31,35
Ovako govori Jahve, koji daje da sunce sjaje danju, a mjesec i zvijezde da svijetle noću, koji burka more da mu valovi buče - ime mu je Jahve nad Vojskama:
JEREMIJA 32,18
Tisućama iskazuješ milost, a krivnju otaca osvećuješ na djeci, potomcima njihovim.
Bože veliki i moćni, kome je ime Jahve nad Vojskama!
JEREMIJA 33,2
"Ovako govori Jahve, koji stvori zemlju, oblikova je i učvrsti -
ime mu je Jahve!
JEREMIJA 44,16
"Riječi koje si u ime Jahvino nama objavio mi ne slušamo;
JEREMIJA 44,26
Ali čujte zato riječ Jahvinu, svi vi Judejci nastanjeni u zemlji egipatskoj! Evo, zaklinjem se velikim imenom svojim,` govori Jahve. `U svoj zemlji egipatskoj nijedna usta judejska neće više izustiti mojega imena; nitko neće reći: `Živoga mi Jahve!`
JEREMIJA 46,18
"Tako, života mi moga" - govori Kralj, komu je ime Jahve nad Vojskama - "ono će doći kao Tabor posred gora, kao Karmel iznad mora.
JEREMIJA 48,15
Pustošnik Moabov navaljuje na nj; cvijet mladosti njegove u klanice silazi, riječ je Kraljeva,
Jahve nad Vojskama njemu je ime.
JEREMIJA 50,34
Ali, moćan je njihov Otkupitelj, ime mu Jahve nad Vojskama. On će obraniti parnicu njihovu - zemlji mir donijeti i smesti pučanstvo Babilona.
JEREMIJA 51,19
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer on je sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove.
Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 51,57
"Opojit ću mu knezove i mudrace, vojvode, namjesnike i ratnike: da zaspe vječnim snom pa se više ne probude" -
govori Kralj, ime mu je Jahve nad Vojskama.
TUŽALJKE 3,55
I tada zazvah ime tvoje, Jahve, iz najdublje jame.
EZEKIEL 20,39
`A vi, dome Izraelov` - ovako govori Jahve Gospod - `samo idite i dalje služite svaki svom kumiru! Jednom ćete, kunem vas se, poslušati i nećete više kaljati moje sveto ime svojim prinosima i kumirima:
---------------------
Nema drugoga Imema za Ime Sveto Boga Jedinoga
OD Onoga koje je Sam dao ljudima - JAHVE.