Како је Богу име?

како онда створење небог сме да изјави ЈА САМ ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ?

kako ne bi smeo?

Isusa je Bog Ovlastio da on prenosi Bozju rec.

Sledjenjem Isusovog puta dolazimo do Boga.

Takodje sve sto je Isus rekao je ISTINA koja potice od Boga.

Takodje VERA u ISUSA ZNACI ZIVOT.

Sta tu nije jasno.

Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Potrebno je upoznati i Oca i Sina.

Poslednja izmena:
:rotf:
nije, ime "isus" znači "sad ga je jehova najebo" ...:hahaha:

Ne shvatate.

Kada se kaze -JEHOVA- misli se na trolicnog Boga

JEHOVA = Bog Otac + Bog Isus + Sveti Duh

- - - - - - - - - -

:rotf:
nije, ime "isus" znači "sad ga je jehova najebo" ...:hahaha:

Ne shvatate.

da to je to

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

- - - - - - - - - -

1 Jovanova 4:15 Ko god priznaje da je Isus Hrist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

од кад вама треба посредник између јехове и вас

ајде прво се договорите какав вам је наук

треба или не треба?

kako ne bi smeo?

Isusa je Bog Ovlastio da on prenosi Bozju rec.

Sledjenjem Isusovog puta dolazimo do Boga.

Takodje sve sto je Isus rekao je ISTINA koja potice od Boga.

Takodje VERA u ISUSA ZNACI ZIVOT.

Sta tu nije jasno.

Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Potrebno je upoznati i Oca i Sina.

не може неко ко је послат од бога да каже ЈА САМ ПУТ ИСТИНА И ЖИВОТ
да ли ти уопште можеш да разумеш ову реченицу, где ИСУС ХРИСТ јасно за себе каже да је БОГ.

и мојсија је јехова овластио да буде Бог али мојсије није смео овако нешто да изјави.

дакле за тебе је исус преварант или бог?

Ovdje je TEMA:

Kako je Bogu ime?

------------------------------------------------------
U SZ piše IME Jedinoga Svetoga Boga - JAHVE,
na 6.500 mjesta.

--------------------

EZEKIEL 36,22
Reci zato domu Izraelovu: `Ovako govori Jahve Gospod: Što činim, ne činim radi vas, dome Izraelov, nego radi svetoga imena svojega, koje vi oskvrnuste među narodima u koje dođoste.
EZEKIEL 36,23
Ja ću posvetiti ime svoje veliko koje vi oskvrnuste posred naroda u koje dođoste! I
znat će narodi da sam ja Jahve - riječ je Jahve Gospoda - kad na vama, njima naočigled, pokažem svetost svoju.
EZEKIEL 39,7
A svoje sveto ime objavit ću posred naroda svoga izraelskoga i neću dati da se više oskvrnjuje moje sveto ime!
I znat će svi narodi da sam ja, Jahve, Svetac Izraelov.
EZEKIEL 39,25
Stoga ovako govori Jahve Gospod: `Sad ću vratiti roblje Jakovljevo i pomilovati sav dom Izraelov -
ljubomoran na ime svoje sveto,
HOŠEA 12,6
Da, Jahve, Bog nad Vojskama, Jahve je ime njegovo.
JOEL 2,26
Jest ćete izobila, jest ćete do sita, slavit ćete ime Jahve, svojeg Boga, koji je s vama čudesno postupao. ("Moj se narod neće postidjeti nikad više.")
JOEL 3,5
Svi što prizivaju ime Jahvino spašeni će biti,
jer će na brdu Sionu i u Jeruzalemu biti spasenje, kao što Jahve reče, a među preživjelima oni koje Jahve pozove.
AMOS 4,13
Jer, gle, on sazda planine i stvori vjetar, otkriva čovjeku misao svoju, on tvori zoru i mrak, i penje se na vrh visova zemaljskih,
Jahve, Bog nad Vojskama, njegovo je ime.
AMOS 5,8
On napravi Vlašiće i Štapce, on obrće mrak u zoru, a dan u najglušu noć. On saziva morske vode i valja ih preko lica zemlje.
Jahve mu je ime.
AMOS 5,27
dok vas budem odvodio onkraj Damaska," govori
Jahve - Bog nad Vojskama njemu je ime.
AMOS 9,6
On sazda sebi prijesto na nebesima, i svod svoj na zemlji osnova; on poziva morske vode i lijeva ih zemlji preko lica -
Jahve mu je ime.

од кад вама треба посредник између јехове и вас

ајде прво се договорите какав вам је наук

треба или не треба?
Isus je Bozji Sin i poglavar Hriscanske skustine.

Ne shvatate.

SIZE=3]JEHOVA = Bog Otac + Bog Isus + Sveti Duh[/SIZE][/B]

- - - - - - - - - -

Ne shvatate.

Ti ne shvatas jer pises napamet

nadji u Bibliji da tako pise
nadji ako ima
nego nema
ja znam celu Bibliju pa znam da nema toga u Bibliji

pa moras da podvalcis

ne spominje niti trojstvo niti tri lica niti trojican
sta ces sad?

evo sta je trojstvo The Origin of the Trinity: From Paganism to Constantine http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

Poslednja izmena:
дакле за тебе је исус преварант или бог?

a sta je tvoj problem ne vidis?

da to je to

Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos (1. Timotiju 2:5)

- - - - - - - - - -

1 Jovanova 4:15 Ko god priznaje da je Isus Hrist Sin Božji, Bog ostaje u zajedništvu s njim i on u zajedništvu s Bogom.

Ime Jedinoga Svetoga Boga je JAHVE.
------------------------------------------------

JEREMIJA 27,15
`Jer nisam ih ja poslao da vam prorokuju - riječ je Jahvina - nego vam oni laž prorokuju u moje ime, da vas otjeram iz vaše zemlje, pa da propadnete - vi i proroci koji vam prorokuju.`
JEREMIJA 29,9
Jer oni vam laž prorokuju u moje ime, a ja ih nisam poslao` - riječ je Jahvina.
JEREMIJA 29,21
Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov, o Ahabu, sinu Kolajinu, i o Sidkiji, sinu Maasejinu, koji vam laž prorokuje u moje ime: "Evo, predajem ih u ruke Nabukodonozora, kralja babilonskoga, da ih pogubi vama na oči.
JEREMIJA 29,23
jer u Izraelu počiniše sramotu čineći preljub sa ženama svojih bližnjih i govoreći u moje ime lažne riječi koje im ja nisam zapovjedio. Ja to znam, i svjedok sam tome` - riječ je Jahvina!"
JEREMIJA 31,35
Ovako govori Jahve, koji daje da sunce sjaje danju, a mjesec i zvijezde da svijetle noću, koji burka more da mu valovi buče - ime mu je Jahve nad Vojskama:
JEREMIJA 32,18
Tisućama iskazuješ milost, a krivnju otaca osvećuješ na djeci, potomcima njihovim.
Bože veliki i moćni, kome je ime Jahve nad Vojskama!
JEREMIJA 33,2
"Ovako govori Jahve, koji stvori zemlju, oblikova je i učvrsti -
ime mu je Jahve!
JEREMIJA 44,16
"Riječi koje si u ime Jahvino nama objavio mi ne slušamo;
JEREMIJA 44,26
Ali čujte zato riječ Jahvinu, svi vi Judejci nastanjeni u zemlji egipatskoj! Evo, zaklinjem se velikim imenom svojim,` govori Jahve. `U svoj zemlji egipatskoj nijedna usta judejska neće više izustiti mojega imena; nitko neće reći: `Živoga mi Jahve!`
JEREMIJA 46,18
"Tako, života mi moga" - govori Kralj, komu je ime Jahve nad Vojskama - "ono će doći kao Tabor posred gora, kao Karmel iznad mora.
JEREMIJA 48,15
Pustošnik Moabov navaljuje na nj; cvijet mladosti njegove u klanice silazi, riječ je Kraljeva,
Jahve nad Vojskama njemu je ime.
JEREMIJA 50,34
Ali, moćan je njihov Otkupitelj, ime mu Jahve nad Vojskama. On će obraniti parnicu njihovu - zemlji mir donijeti i smesti pučanstvo Babilona.
JEREMIJA 51,19
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer on je sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove.
Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 51,57
"Opojit ću mu knezove i mudrace, vojvode, namjesnike i ratnike: da zaspe vječnim snom pa se više ne probude" -
govori Kralj, ime mu je Jahve nad Vojskama.
TUŽALJKE 3,55
I tada zazvah ime tvoje, Jahve, iz najdublje jame.
EZEKIEL 20,39
`A vi, dome Izraelov` - ovako govori Jahve Gospod - `samo idite i dalje služite svaki svom kumiru! Jednom ćete, kunem vas se, poslušati i nećete više kaljati moje sveto ime svojim prinosima i kumirima:

---------------------
Nema drugoga Imema za Ime Sveto Boga Jedinoga
OD Onoga koje je Sam dao ljudima - JAHVE.

Ime Jedinoga Svetoga Boga je JAHVE.
------------------------------------------------

JEREMIJA 27,15
`Jer nisam ih ja poslao da vam prorokuju - riječ je Jahvina - nego vam oni laž prorokuju u moje ime, da vas otjeram iz vaše zemlje, pa da propadnete - vi i proroci koji vam prorokuju.`
JEREMIJA 29,9
Jer oni vam laž prorokuju u moje ime, a ja ih nisam poslao` - riječ je Jahvina.
JEREMIJA 29,21
Ovako govori Jahve nad Vojskama, kralj Izraelov, o Ahabu, sinu Kolajinu, i o Sidkiji, sinu Maasejinu, koji vam laž prorokuje u moje ime: "Evo, predajem ih u ruke Nabukodonozora, kralja babilonskoga, da ih pogubi vama na oči.
JEREMIJA 29,23
jer u Izraelu počiniše sramotu čineći preljub sa ženama svojih bližnjih i govoreći u moje ime lažne riječi koje im ja nisam zapovjedio. Ja to znam, i svjedok sam tome` - riječ je Jahvina!"
JEREMIJA 31,35
Ovako govori Jahve, koji daje da sunce sjaje danju, a mjesec i zvijezde da svijetle noću, koji burka more da mu valovi buče - ime mu je Jahve nad Vojskama:
JEREMIJA 32,18
Tisućama iskazuješ milost, a krivnju otaca osvećuješ na djeci, potomcima njihovim.
Bože veliki i moćni, kome je ime Jahve nad Vojskama!
JEREMIJA 33,2
"Ovako govori Jahve, koji stvori zemlju, oblikova je i učvrsti -
ime mu je Jahve!
JEREMIJA 44,16
"Riječi koje si u ime Jahvino nama objavio mi ne slušamo;
JEREMIJA 44,26
Ali čujte zato riječ Jahvinu, svi vi Judejci nastanjeni u zemlji egipatskoj! Evo, zaklinjem se velikim imenom svojim,` govori Jahve. `U svoj zemlji egipatskoj nijedna usta judejska neće više izustiti mojega imena; nitko neće reći: `Živoga mi Jahve!`
JEREMIJA 46,18
"Tako, života mi moga" - govori Kralj, komu je ime Jahve nad Vojskama - "ono će doći kao Tabor posred gora, kao Karmel iznad mora.
JEREMIJA 48,15
Pustošnik Moabov navaljuje na nj; cvijet mladosti njegove u klanice silazi, riječ je Kraljeva,
Jahve nad Vojskama njemu je ime.
JEREMIJA 50,34
Ali, moćan je njihov Otkupitelj, ime mu Jahve nad Vojskama. On će obraniti parnicu njihovu - zemlji mir donijeti i smesti pučanstvo Babilona.
JEREMIJA 51,19
`Jakovljev dio` nije kao oni: jer on je sve stvorio, Izrael pleme je baštine njegove.
Jahve nad Vojskama ime je njegovo.
JEREMIJA 51,57
"Opojit ću mu knezove i mudrace, vojvode, namjesnike i ratnike: da zaspe vječnim snom pa se više ne probude" -
govori Kralj, ime mu je Jahve nad Vojskama.
TUŽALJKE 3,55
I tada zazvah ime tvoje, Jahve, iz najdublje jame.
EZEKIEL 20,39
`A vi, dome Izraelov` - ovako govori Jahve Gospod - `samo idite i dalje služite svaki svom kumiru! Jednom ćete, kunem vas se, poslušati i nećete više kaljati moje sveto ime svojim prinosima i kumirima:

---------------------
Nema drugoga Imema za Ime Sveto Boga Jedinoga
OD Onoga koje je Sam dao ljudima - JAHVE.

zaboravio si da ubacis ovde jahvu..
8 I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj....
gde treba da ga umetnes..umesto gospod ili umesto bog?z:p

Isus je Bozji Sin i poglavar Hriscanske skustine.

ништа ти с тим "вађењем" стихова не постижеш, одговори ако умеш својим речима, шта ће ти обичан човек као посредник између тебе и јехове?

а ти не видиш два стиха изнад
нико не спори да је исус и човек, а шта је са тобом, шта је исус који је изјавио да је ИСТИНА, шта ће нам твој јехова, ако је човек исус ИСТИНА?

Isus Nije samo covek bio je covek kratko vreme, on je duhovno Bice BOZJI SIN i kod BOGA JEHOVE JE.

Sta ce nam Bog to pitas ???:lol:

Hvala jeste Jehova moj BOG.

- - - - - - - - - -

ништа ти с тим "вађењем" стихова не постижеш, одговори ако умеш својим речима, шта ће ти обичан човек као посредник између тебе и јехове?

Isus nije vise covek vaskrsao je u 1 veku jos . On je duhovno Bice i kod Boga Jehove je.

trenutno KRALJ nas.

makar moj :D

Isus Nije samo covek bio je covek kratko vreme, on je duhovno Bice BOZJI SIN i kod BOGA JEHOVE JE.

Sta ce nam Bog to pitas ???:lol:

Hvala jeste Jehova moj BOG.

- - - - - - - - - -

Isus nije vise covek vaskrsao je u 1 veku jos . On je duhovno Bice i kod Boga Jehove je.

trenutno KRALJ nas.

makar moj :D

ма веруј ти и у шајкачу то мени не смета, ја те питам, шта ће ти јехова када је ИСУС ИСТИНА?
зашто се пропињеш да докажеш да исус није бог, а овамо га следиш, зашто следиш човека који за себе тврди да је ПУТ ЖИВОТ ИСТИНА?

ако не разумеш шта те питам, реци да те што једноставније питам

Ako nisi primijetio - OVDJE je tema - Kako je Bogu Ime?

Idi na temu - kontradikcije u Bibliji - pa se tamo iskaži.
---------------------------------------------------------------------

Neovisno - da li je - ili nije - to što ti misliš,
da li znaš KAKO je Ime Biblijskome Bogu?

Stihovima.

Kako mogu znati ime bogu ,koga nije nikada ni bilo, nema zapisano ista igde, i kako bi se onda moglo stihovima odgovoriti.

Pa Ja ukazujem da se ime boga ili sto je i zapisano i vidi se, a i moze se i pipnuti, Kamene Ploce, Stubovi ,etc, etc pominju IMENA TIH BOGOVA.

Daj mi ime toga izmisljenog , desetinama, stotinama godina kasnije od navodnog dogadjaja.

Daj mi dokaz, ali nemoj mi iz bajke biblije ,jer smo vec i dokazali da je pisana od strane svestenstva.

а ти не видиш два стиха изнад
нико не спори да је исус и човек, а шта је са тобом, шта је исус који је изјавио да је ИСТИНА, шта ће нам твој јехова, ако је човек исус ИСТИНА?

Zasto samo deo stiha koristis?
Ovako pise Jovan 14:6  Isus mu je odgovorio: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene.

Jasno je rekao da se preko njega dolazi do Oca Boga.. zato je PUT.
On je posrednik do Boga... Takodje na osnovu njegove otkupne zrtve imamo ZIVOT od Boga. Zato je i ZIVOT.
Takodje On je PUT jer sledeci njega njegovu rec dolazimo do Boga.
On je i poslat da prenese Bozju rec ljudima, da prenese ISTINU koja potice od Boga.
ne samo da je uvek govorio ISTINU nego je i posredovao Bozju ISTINU.

Jovan 18:37 Tada ga je Pilat upitao: “Dakle, ti si kralj?” Isus mu je odgovorio: “Ti sam kažeš da sam ja kralj.

Ja sam se zato rodio i zato sam došao u svijet, da svjedočim za istinu. Svako ko je na strani istine sluša moj glas.”

Jovan 8: 26 Mnogo imam za vas govoriti i suditi u vama; ali onaj koji me posla istinit je, i ja govorim svetu ono što čuh od njega.

to je to

evo dokaz da Isus nije covek vec zna se da je samo jedno vreme bio u ljudskom telu

Jovan 8: 23 A on im reče: Vi ste od dole, ja sam od gore. Vi ste od ovoga sveta, ja nisam od ovoga sveta.

Jovan 8:28 Stoga je Isus rekao: “Kad jednom podignete Sina čovječjega, tada ćete znati da sam ja ono što kažem da jesam

i da ništa ne činim sam od sebe, nego govorim onako kako me Otac naučio.

Jovan 7: 16 A Isus im je odgovorio: “Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao.

Poslednja izmena:
KAKO MI MOZEMO ZNATI IME BOGA, ZNACI MOZES I TI.

Ko Zeli da sazna isitnu o Bogu saznace

Ko ne zli bice slep i pored dokaza.

- - - - - - - - - -

Dokle god Bozju rec omalovazavas ne moze ti Bog nista otkriti
To sam sebi radis :(

A kako saznati tu istinu,

Dal sa citatima bajkovitih sadrzaja, pisanih pre par vekova....

Dakle gde se pominje Bog ljubavi i njegove strele......

A gde je bog zavisti i kako se on zove...
A koji bese bog Pameti......

Au, pa koliko to ima bogova.

E sada, reci ti nama , kako je tebi otvorilo oci da si videla boga i kada ga vidis.

Reci mi , koja je to bozja rec i kako se moze neko omalozavati a da ga niko nije ni video.

kako je moguce da osim mediteranskog basena, u drugim delovima sveta , do pre neku stolecu, nisu nikada ni culi a ni videli da iko pominje tog tvoga boga.

Kako je moguce ako je to on tako dobar, da je dozvolio da u ime njega- misionari- Pobiju na milijarde ljudi i sto je najgore ,to radi i dan danas.

Pa ko je tu onda zao ili zli.

I pitanje , sta Ja to sam sebi radim.

Bajke i price o bajkama , e to sam odavno prerastao, a one druge bajke i uspavanke, Pa uzimam onoliko koliko mi odgovara i ne trolujem druge sa izmisljotinama.

Zasto samo deo stiha koristis?
Ovako pise Jovan 14:6  Isus mu je odgovorio: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene.

Jasno je rekao da se preko njega dolazi do Oca Boga.. zato je PUT.
On je posrednik do Boga... Takodje na osnovu njegove otkupne zrtve imamo ZIVOT od Boga. Zato je i ZIVOT.
Takodje On je PUT jer sledeci njega njegovu rec dolazimo do Boga.
On je i poslat da prenese Bozju rec ljudima, da prenese ISTINU koja potice od Boga.
ne samo da je uvek govorio ISTINU nego je i posredovao Bozju ISTINU.

Jovan 18:37 Tada ga je Pilat upitao: “Dakle, ti si kralj?” Isus mu je odgovorio: “Ti sam kažeš da sam ja kralj.

Ja sam se zato rodio i zato sam došao u svijet, da svjedočim za istinu. Svako ko je na strani istine sluša moj glas.”

Jovan 8: 26 Mnogo imam za vas govoriti i suditi u vama; ali onaj koji me posla istinit je, i ja govorim svetu ono što čuh od njega.

to je to

evo dokaz da Isus nije covek vec zna se da je samo jedno vreme bio u ljudskom telu

Jovan 8: 23 A on im reče: Vi ste od dole, ja sam od gore. Vi ste od ovoga sveta, ja nisam od ovoga sveta.

Jovan 8:28 Stoga je Isus rekao: “Kad jednom podignete Sina čovječjega, tada ćete znati da sam ja ono što kažem da jesam

i da ništa ne činim sam od sebe, nego govorim onako kako me Otac naučio.

Jovan 7: 16 A Isus im je odgovorio: “Ono što naučavam nije moje, nego dolazi od onoga koji me poslao.

Evo jos jednoga citata, u kome tako lepo se objasni zasto je on rodjen......./

Zar se ne moze videti u analizi izmisljenoga teksta da je : Biti rodjen ,odluka spermatozoida i jajne celije.....dvoje osobe koje su se seksale, a koji su razlozi doveli do toga je zasigurno bila njihova odluka a ne ...nekog izmisljene osobe.

Ti ne shvatas jer pises napamet

nadji u Bibliji da tako pise
nadji ako ima
nego nema
ja znam celu Bibliju pa znam da nema toga u Bibliji

pa moras da podvalcis

ne spominje niti trojstvo niti tri lica niti trojican
sta ces sad?

evo sta je trojstvo The Origin of the Trinity: From Paganism to Constantine http://www.heraldmag.org/olb/Contents/doctrine/The Origin of the Trinity.htm

Javlja mi se da ti to ne razumeš, Ne razumeš ti to Arijana lepo je rekla "NE SVATATE" a to znači da kod "NJIH" kada se kaže -JEHOVA- misli se na trolicnog Boga ali ne i kod "NAS"

Ne shvatate.

Vidiš "ONI" imaju troličnog Boga dok "MI" imamo jednog po
1. Korinćanima 8,6 Ali mi imamo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi za njega, i jednoga Gospodina Isusa Krista, po kojemu je sve, i mi po njemu.

Lepo Pink kaže da "ONI" misle troličnog dok "MI" mislimo da imamo samo jednoga Boga od koga je sve. Vidiš Mi, mi mi to se ne odnosi i na "NJIH" kao ostale, samo na "NAS"

Jesam li ja tu priložio Biblijski stih kako "MI" svatamo da je ko "NAS" ? Jesam, tako!

Svataš ima "VI" i ima "MI" ima i " OVI" a ima i "ONI" o tome je ovde cela priča koju sam ja svatio odavno.

Pozdrav "VAŠIMA" pozdrav "NAŠIMA"!

a to treba da znači da pozdravljam sve, razumeš?

Back