Kako doći do savršene linije?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam u poslednjih meseec dana radio svaki dan istezanje ono mislim... rukama da pipnem nozne prste dok su mi ruke spojene... [stojeci] kad sam pocinjao nisam ni mogao da ih pipnem a sad lepo mogu oko 5--7 sec da ih drzim ... mislim boli ali lepo... milim da sam se i razduzio :P

Cekaj molim te..Detoksikacija ti je kad ne jedes nista, nego pijes vodu....???Borise, sta pricas ti to?Otkad je to zdravo ne jesti nista?

U kratkim terminima jeste. Koliko kratkim? Recimo u roku od 50 sati pojedes jako malo rasporedjenih obroka. Bukvalno nije sirovo gladovanje od 2 dana, ali gladujes tokom dana. Mrzi me detaljnije da objasnjavam ali evo kako funkcionise.

Prepostavimo da si osoba koja je jela godinama losu hranu, i skupila naslage u stomaku. To je slucaj kada pojedes nesto sto se tesko vari (izgoretina) i posle 20 minuta opet pojedes nesto i organizam taman to da preradi, ti opet pojedes nesto i tako dalje. I posle 2 godine takvog rada ti bukvalno nikad da zasitis organizam i imas problema sa varenjem. Organizam ne moze da proizvede dovoljno enzima da slomi tu hranu (jer ih ne unosis dovoljno, jer jedes pecenu, procesovanu, losu hranu bez enzima). Budis se umoran iscrpljen, sve ti bedno ide.

Medjutim kada pocnes da gladujes, konacno organizam pocne iz creva te naslage da sklanja i da radi za cega je dizajniran (da leci sam sebe). I odjednom, ujutru se probudis osvezen, mozes trcati na vece distance, treba ti manje sati sna itd.

Mnogo slicnu stvar dobijes kada se naprimer prebacis na sirovu hranu. Jer imas mnogo vise energije tokom dana. Organizam ne treba da trosi energiju da bi uzvario losu hranu, vec sve ide glatko kroz organizam.(sirova hrana se mnogo brze uzvari nego pecena).

Mnogo ljudi su praktikovali tu medotu. Imas nekoliko poznatijih profesionalnih nutricionista koji savetuju to, nije nesto moje da sam izmislio :)

Ali to je uglavnom za osobe koje imaju visak kilograma i lose varenje (zbog losih hrana u proslosti).
Najbrzi nacin de-tox.

Da meni treba de-tox. ja bih jeo ceo dan samo voce i tako 7 dana. Nemam potrebe gladovati, samo bih izgubio misicnu masu, izgubio bih i sala, ali vise mase.

Inace globalno gledano gladovanje nije strasno. Zasto? Zato sto je organizam savrsen i pametan. Bilo bi glupo kad bi gladovali, da odmah umremo. To nije slucaj kod nas,. Organizam kada detektuje manjak hrane, on izvlaci iz krvotoka nutricije da bih preziveo (+ protein, minerale, ugljene hidrate itd) i posle toga prelazi na visak kilograma tj na salo. Tako da, nas organizam jeste savrsen.

I ne bih se previse preopterecivao ako osoba ne jede ceo dan (znaci jedan dan, ne cele nedelje) u smislu "Jao strasno, nemoj to raditi, umreces, horor, sok!!!!" vec jednostavno, organizam ce crpiti nutricije iz organizma. Koje kasnije mozes nadoknaditi.

ANA BG
>>Mozda gresim ali trcanjem,vazbama,teretanom se samo zateze i gubi energija,dok se ne probusi aksika nema ni manje kg...ako gresim ispravite me<<

Jeste greska... kada se metabolizam pokrene i rad misica ustali telo se transformise,naravno ako radis mnogo sa velikim tezinama telo ce ti se raskrupnati da bi moglo da se nosi sa velikim tezinama,a ako vise radis na kilometrazi i slicno onda ce se telo prilagoditi tome to jest biti zilavije.

Misici ako podignu svoju temperaturu za samo pola stepena telo automatski moze tako da sprzi ogromne kolicine energije... a kod zdravog organizma sve regulacije dolaze spontano,ako to ne deluje onda ih treba ponovo pokrenuti.

VRIL
>> ... sad sam krenuo na Realni Aikdio.... tri puta nedeljno jel to dovoljno da sredim malo stomak... radim i kuci svaki dan stotinak sklekova i ponekad pedesetak trbusnjaka? <<

Pozdrav Vril,
ajd da kazem da malo zavisi ,pa sad idemo od cega: vidjao sam ljude koji ceo trening pricaju a urade svega par puta tehniku,dok smo ja i partner bili mokri od znoja i dok neki urade jedanput mi bi uradili o po cetri puta,...
mada istini za volju aikido nije bas neka teska aktivnost(znojenje je prirodno kada se misici greju da bi se hladili,...dakle ne mora biti uvek posledica teskog rada,vec je i deo termoregulacije... iz istog razloga je vrlo opasno oblaciti se toplo za letnje trcanje suvise veliko toplotno opterecenje za telo)...

A opet zavisi i sta podrazumevas pod "srediti stomak" :) jer da ,on ce se zategnuti svakako vise nego da si lezao kuci,al dal ce se bas videti plocice,pa mislim da nece... sad dodatni trubusnjaci(kobre su dobre da se rade kao kontra vezba to je kad istezes ledja tako sto ispruzis ruke ,zabacis glavu u nazad....a da pri tome kuk ostane na zemlji) dakle dodatni trbusnjaci,malo trcanja i tako to moze da sredi stvarno stvar,koliko puta potrebno,pa recimo da radis kontra danima od aikidoa pa da imas 3-4 puta sam da radis takav trening(trcanje, istezanje, vezbe snage) to bi resilo stvar.... a ako povezes mozes nekad posle aikidoa da uradis takav trening pa da ti ostane koji dan slobodan od treninga(za odmor tela i za vidjenje sa prijateljima)

STO SE tezine tice,
Da jeste to malo,al ne brini od 20 do 25 se dobija dosta misicne mase,uzmi trci po nekih 3-5 kilometara da bi pokretao i opustao telo,te distance ti uopste ne smetaju za dobijanje kilograma,ja sam dobio i kada sam trcao po 10 km i to dva puta nedeljno... (naravno tada sam svaki dan imao trening) ... i tako praktikuj vezbe snage,zgibove,sklekove,cucnjeve... ja vise verujem u to da se sve grupe misica rade na jednom treningu nego li ono,jednom mesecno jedna misic :) :) :)
u pumpanje misica se bas i ne razumem niti me interesuje,ipak sam bivsi veslac a sada radim borilacke vestine pa me interesuje eksplozivnost i sirova snaga,plus izdrzljivost ... pa iako bi neko rekao da eksplozivnost i izdrzljivost bas ne idu zajedno za borbe je potrebno imati i jedno i drugo :) a snaga dakako ne smeta :)

Pozdrav,

Za VRIL
eh da,zaboravih,metod koji sam opisao je za dobijanje misicne mase,al one prave koja ostaje i koja se ne gubi tek tako,mada i za dobijanje treba vremena,na primer ja sam dobio 3-5 kilograma godisnje s obzirom da sam tada toliko i trcao i sve to jasno je da sam dobio cist misic,... al takvim radom za tri godine kada dobijes 9 - 15 kilograma misica koji zaista nose snagu to vredi po meni vise nego da to dobijes za 6 meseci preko neko steroide gde zeznes pola organizma i sta ti znam to izgubis za jedan mesec ako ne vezbas... ako me razumes :)

Znaci borise to je ona fora kad moj pas ima gliste ja mu ne dam da jede nista ceo dan i ono to izbaci? Gladovanjem se izbacuju stetne stvari iz tela

Ne funkcionise njihov zivot tako :) i nije rec o glistama, vec o losoj hrani.
Jednostavno, razmisli sta pas radi kad je bolestan? Da li mozda gladuje? ;) To je najbolji nacin da koncentrise svu energiju na oporavku, on zna ako bi jeo drugu hranu, organizam bi trosio energiju za uzvarivanje te hrane. On bukvalno gladuje sve dok se ne oporavi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back