eliana
Gost
- Poruka
- 136
Od radnje za pravljenje ajvara do kiflica
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Od radnje za pravljenje ajvara do kiflica
Eeeeee... a peglanje?Od radnje za pravljenje ajvara do kiflica
U tome i jeste stvar...Tako je sestro sve cemo pokusati da zaradimo novac na legalan nacin .Radnja za ajvar trazi ogromna ulaganja a nedaje nista posebno . Teglica ajvara od 720 grama uz rad i trud ne bi smela da bude jeftinija od 400 dinara ,da li bi je vi platili toliko?
Ako bi javite se pa da vam napravimo vrhunski ajvar
U Srbiji moze sve pa i sajt za 50EU. Ima toliko besplatnih templejta koje samo prekodirate i za nesto sto je nivo informacije je to stvarno OK.
Sad vam svi traze sajt a da ni ne znaju sta ocekuju od njega, prosto postalo je poznato a i Srbija-on-line je bitno prevazisla 50%.
Dakle nije pitanje da li treba, TREBA a kakav ce izgled biti zavisi od para. E sad ima i tu marketinsko ispitivanje pre postavljanja sajta kojim se jasno definise da vas sajt treba da sljasti i bljesti jer je okrenut mladjoj populaciji ili treba da bude stacionarni sajt jer imate B2B soluciju.
Nakon postavljanja sajta ide i promocija sajta - reklamirajte svoj sajt, to je uglavnom besplatno. Trazite kljucne reci za vas posao pa tmao nekako proturite svoj sajt kako ste ovde uradili. Ako nadjete sajt ili portal gde dolazi vecina vasih kupaca, postavite baner, platite i isplatice se. Dobro na netu je sto mozete direktno da vidite prinos od ulozenog novca tj da kroz statistiku sajta koju imate pogledate koliko posetilaca je doslo sa tog sajta.
Pisani mediji nisu vise primarno sredstvo reklame.. reko ko uopste cita... a kamo li gleda reklame.
Mozda bi mogli da definisete da li mozete da podnesete B2B opciju jer kako neko rece sve se placa pa i polozaj na polici, mozda ako ste na pocetku mozete da se orijentisete na direktne kupce, analizirajte lokalne pekare vidite sta oni rade, gde skripe, pa se ubacite.
Ako zelite da prodajete uglavnom domacicama jer ste bolji, jeftiniji, ukusniji itd onda gledajte da se pozicionirate tamo gde one KUPUJU a to je izmedju ostalog i pijaca.
Dajte nesto besplatno da bi se reklamirali... to vam je bolje i sigurnije ... organizujte promocije .. smislite slogan, boje firme, stavite lepe kape... organizujte nesto u skoli u kraju .
Inace u opstoj teoriji marketinga i PR-a mnogo se paznje posvecuje onome sto se zove "uzgajanje potrosaca" .. to vam je kad Winston cigarete podrzavaju deciju kosarkasku ligu...
Eto okrenite se deci .. .ona dugo pamte ako im je bilo lepo i eto vas na svakom rodjendanu u svakoj igraonici (takodje preporuka da ih obidjete sa tacnom toplih kiflica)
Kad smo kod rodjendana zdruzite se sa onima koji prave torte u vasem kraju.. preporuka uvek dobro dodje...
Lepa korpica, unutra lepa krpica i puno toplih kiflica.. neka bude vas zastitni znak (naravno pored konstantnog kvaliteta jer samo to opstaje)
Srecno!
Prethodno zapažanje važi i za Smehuljicu.Bravo!!!U tome i jeste stvar...
Pre ozbiljnog razmatranja neke poslovne ideje, najpre se (okvirno) izračunaju ulaganja i dobit, pa se tek onda kreće u realizaciju.
Znaš li koliko je mogu dnevno da napravim blinji sa kavijarom?
Mnogo.
Ali znaš li koliko bi ta "proizvodnja" koštala i koliko bi kupac trebalo da plati tu palačinku?
Mnogo.
Da li misliš da bi me bilo ko shvatio ozbiljno kada bih postavila pitanje šta mi je potrebno da bih registrovala radnju za pravljenje palačinki sa kavijarom... ili da postavim pitanje kako da dođem do kupaca za tu svoju ekskluzivnu robu?
Nadam se da sam objasnila poentu.
Ne čudi se onda što te ljudi ne shvataju ozbiljno.
Koko,da li bi još bacala pare na Kotlera?Vrednija su zapažanja naših pametnica od svih njegovih predavanja.
Svetlana ja sam sve ovo sto je Jance navela vec uradila.
Imam sajt, prilicno posecen. Sa sajta imam gomilu musterija iz BG, NS, Nisa i Kragujevca. Ljudi iz inostranstva narucuju torte za svadbe, jer nemogu da cekaju da dodju u Srbiju pa tek onda traze ko ce im praviti torte. Vise od 50% posla imam preko sajta, a moja rodjena sestra me je pitala, pre nego sto sam napravila sajt "a sta ce tebi sajt?" !!! Banere doduse jos nisam razmenila sa nekim sajtovima (radimo na tome), ali se reklamiramo na sva usta, mislim na svim sajtovima gde mozemo.
Probali smo reklamu u novinama i na radiju, ali nismo imali neke koristi, pa smo odustali od daljeg reklamiranja na taj nacin (sto kaze Jance - ko jos cita, a i slusa radio. Doduse radio se uglavnom slusa po raznim radionicama, gde rade muskarci - vecini torte nisu ni na kraj pameti). Na televiziji se nismo jos reklamirali, jer male oglase vise niko posebno ne prati, a za dobru reklamu treba mnogo para - zasta mi nismo dovoljno jaki )
Na pocetku smo poceli s reklamiranjem po parkovima. Mlade mame su nam bile ciljna grupa, pa smo napravili flajere i delili ih mamama koje su setale svoje bebe i decu. Isli setalistem i delili flajere. Po vrticima i decijem dispanzeru. Za Novu godinu, Bozic, osmi mart i Uskrs smo na pijaci, tj. na trgu sa gomilom vizit kartica i flajera i punom korpom medenjaka koje poklanjamo prolaznicima. U julu imamo sajam u izletistu, kada takodje poklanjamo medenjake i keksice prolaznicima zajedno sa vizitkarticama odnosno flajerima.
Onda nam se promenila i ciljna grupa, pa smo poceli flajere da ubacujemo u sanducice i kod nas u Jagodini je to jako dobro proslo (cujem da u Bg to bas i ne funkcionise)
Letos smo da bismo uhvatili strance, stavljali flajere na automobile sa stranim tablama
Pokusavamo da ucestvujemo u svim humanitarnim akcijama, sponzorisemo manifestacije (naravno svojim proizvodima)
Uvek vodimo racuna o tome gde su culi za nas, tako da znamo koji vid reklame funkcionise
Imamo slogan "zbog nas su torte slatke", Prvo sto smo uradili, smislili smo ime po kom nas sada prepoznaju, u boji je duge. Imamo majice sa odstampanim imenom firme .....
Ali to je samo osnova...sada treba raditi dalje...
Eto zato sam ja htela da slusam kotlera Uvek trazim vise i bolje, ne treba se zaustaviti na jednom nivou. Potrebno mi je jos znanja i smatram da bih mogla dosta da naucim, eto...
Zaboravih... Trosimo oko 500 vizitkartica mesecno... Stalno ih delimo, ostavljamo na pultovima u apoteci, hipermarketima, biblioteci, stanici.....
Svakako je kvalitet rada izuzetno važan. I ono o čemu se kod nas malo vodi računa: postojanost tog kvaliteta.Nisam nikakav stručnjak za marketing,a i mozak mi je na rezervi večeras,pa samo da kažem.Moj tata je veći deo svog radnog veka proveo sa samostalnim zanatlijama.To se tada tako zvalo,a to bi došli majstori svih profila,pekari,frizeri,autoprevoznici,kamenoresci...i svi oni koji su se bavili nekim zanatima.Radeći sa njima moj otac je rekao da ako si dobar majstor,pronaćiće te iza odžaka.Što bi se reklo,za tebe će se čuti,ma gde da si.
U današnje vreme se to malo promenilo,ali suština je ista.Dobar glas se daleko čuje,a loš još dalje.
Ni ja je ne podnosim!moze koka kola da ulozi i pedeset posto svoje zarade u reklamu ja deci ne dam da je piju,kod nas u kucu moze da udje sam pice nase i vase mladosti
Krompir? Za to ne znam. Znam za bundevu.ili znate li da je glavni sastojak i onih najkvalitetnijih sokova pritom i najskupljih naravno krompir???
Zaboravih... Trosimo oko 500 vizitkartica mesecno... Stalno ih delimo, ostavljamo na pultovima u apoteci, hipermarketima, biblioteci, stanici.....
i koliki postotak ljudi ti se javi na podeljenih 500 vizitki?
ili znate li da je glavni sastojak i onih najkvalitetnijih sokova pritom i najskupljih naravno krompir???
Jesi li ti bese pricala kako neko dete ide kod babe da gleda grand zvezde jer mu kuci brane? Mislis da tvoja deca ne piju koka-kolu zato sto im branis? Ili su i sami shvatili da je koka-kola bezveze, ili je piju onda kada ti ne vidis.moze koka kola da ulozi i pedeset posto svoje zarade u reklamu ja deci ne dam da je piju,kod nas u kucu moze da udje sam pice nase i vase mladosti
moji klinci Koko ne piju koka kolu zato sto znaju da nije zdrava,zato sto su sportisti i znaju da se jedna casa koka kole u zeludcu vari dva sata,imaju jako razvijenu svest o tome sta ta vrsta napitaka cini organizmu,nikad im nista nismo branili,na zurkama piju ove sokove,a kuci domace i cajeve i kompote od raznog suvog voca,takodje su nauceni da ne moraju turci gde i mali mujo.A sto se bundeve tice to je proslost,nova tehnologija kaze da je krompir isplatljiviji.