Kako do musterija

U temi o propisima pisalo se puno šta je neophodno za otvaranje jednog katering objekta za proizvodnju kolača , torti i slanog programa .
Zaključak je jasan ,prema novom pravilniku kazna za neregistrovani objekat je 30.000 dinara .
Inače ovaj novi pravilnik je daleko blaži od prethodnog ,time država kaže radi i ćuti .
Ostaje problem reklame kako se reklamirati ,flajeri su davna prošlost ljudi ih nepogledaju i bace uglavnom tek nekih 3% ima uspeh što je jako malo .
Sledeći način je oglašavanje na radiju cena od 5000 do nebo je granica dinara traže prijavu da je u pitanju pravno lice ali se možete za sve dogovoriti .
Internet ,slaba vajda bar u Srbiji retka targetna grupa ga koristi .
Marketing od usta do usta je najbolji ali je preterano spor i stoga nije adekvatna opcija .
I sredine su različite u malim sredinama recimo flajeri bi imali odličan uspeh dok u velikim su samo bacanje para i vremena .
Sa druge strane potencijal tržišta u malim sredinama je loš i neisplativ,dok se naprimer u BGD može naći jako puno mušterija .
Moje pitanje je kako se reklamirati u Novom Sadu ,razlikuje se od BGD u mnogo stvari i marketing akcije koje u BGD donose mnogo mušterija u Novom Sadu daju nikakve ili slabe rezultate .
Šta učiniti ?
Kako osmisliti dobru reklamu ?
Koja marketing tehnika u ovoj specifičnoj oblasti donosi korist?
Još jedna stvar je jako bitna prostor za rad nije lokal već porodična kuća .I tako će ostati jer su zakupnine nerealno visoke ,i nemate sigurnost da nakon tri godine kada posao razradite nećete dobiti nogu jer je gazda lokala skontao da bi i on to ili neki rođak moga da radi .
Na koji način se može ući u neko od državnih preduzeća i napraviti prezentacija ?.Na koji način se može napraviti prezentacija u bankama ili stranim kompanijama ?Na koji način se može sklopiti posao sa rođendaonicama sa agencijama za venčanja ,sa pogrebnim preduzećima itd
Mi pokušavamo zaraditi prosečne Srpske plate ulažući svoj objekat ,kapital ,znanje (internacionalno) da bi radeći za sebe bili bar malo srećniji nego da radimo za Miškoviće,Todoriće i slične.

Netražim besplatne savete plaćam kešom ali samo uslugu sprovedenu u delo i to od procenta prodaje ,kao i svuda na svetu .Napravite kampanju kada počnem da radim i da zaradjujem bićete plaćeni može i ugovor .
Ovde kod nas se marketing usluge plaćaju unapred ,pa svi znamo koje usluge se plaćaju unapred:per::per::per::per::per::per:.
Znači ovo je ponuda za posao a ne samo upit

Pazite u Srbiji je marketing vrlo često prevara obećaju sajt ,obećaju neznam šta i ništa od toga a čovek plaćen da dovede mušterije i to neuradi .Mene kao davaoca usluge interesuje da tu uslugu naplatim i da dobijem mušterije neinetersujeme kako će marketing stručnjak doći do toga ,ali je bitno da dodje .
Ali evo ponude start 1500 eura odmah na ruke i u zalog stavite nešto što vredi 3000 eura pa za tri meseca ako nema mušterija ,a to je lako proveriti ode zalog .Eto unapred novac ali morate biti maher

Drago mi je da na ozbiljne ponude retko koja marketing agencija sme da se javi .Zašto?
Pa zato što ne znaju da odrade posao kako treba .
Znaju da uzmu pare i da ne urade ams baš ništa kada im se traži da garntuju za svoj rad ,e onda je problem .
Neki stručnjak mi je nudio da za 2000 eura napravi kampanju ja njemu 2000 eura a on nedaje garancije ,ja mu kažem može ostavi kola u zalog i da radimo evo pare na ruke .
Odma počinje priču neide to tako ,ja mu kažem znam da ide jer sam živeo u Nemačkoj par godina ,tamo te država štiti pa ako neodradi sve što treba ima da ga odereš kao jarca .
Ovde toga nema i zato mora biti zalog .
E tu on pa nisam siguran da će to raditi itd ja mu kažem pre pet minuta kada sma stavio pare na sto bio si 100% siguran i pustim mu snimak razgovora ,on onda meni jeste ali moram dati zalog .Siguran je da mi uzme pare .
Smešno

ajde da se i ja ubacim sa svojom teorijom zavere,licno mislim da mozete imati sajt u koji ste ulozili i 3000 eura i reklamu koja se vrti na ne znam kojoj tv stanici ali ako ono sto prodajete nema kvalitet,potrosaca cete zeznuti samo jednom i svaki sledeci put kad vidi vasu reklamu ili sajt prokomentarisace da je kod vas bacio pare.meni osamdeset posto ljudi na nevidjeno narucuje torte sa punim poverenjem da ce to da izgleda jednako dobro kao sto je ono sto unutra.Sto kaze Svetlana jeste ovo Bgd,ali i ovde ima milion zena koje ovo rade pa ja imam posla preko glave.Prosto mislim da bez obzira na skupu reklamu da je ipak najbitnije da stojite iza onog sto nudite,jer je marketing u velikom broju slucajeva prodaja magle.
Потпис.

Drago mi je da na ozbiljne ponude retko koja marketing agencija sme da se javi .Zašto?
Pa zato što ne znaju da odrade posao kako treba .
Znaju da uzmu pare i da ne urade ams baš ništa kada im se traži da garntuju za svoj rad ,e onda je problem .
Neki stručnjak mi je nudio da za 2000 eura napravi kampanju ja njemu 2000 eura a on nedaje garancije ,ja mu kažem može ostavi kola u zalog i da radimo evo pare na ruke .
Odma počinje priču neide to tako ,ja mu kažem znam da ide jer sam živeo u Nemačkoj par godina ,tamo te država štiti pa ako neodradi sve što treba ima da ga odereš kao jarca .
Ovde toga nema i zato mora biti zalog .
E tu on pa nisam siguran da će to raditi itd ja mu kažem pre pet minuta kada sma stavio pare na sto bio si 100% siguran i pustim mu snimak razgovora ,on onda meni jeste ali moram dati zalog .Siguran je da mi uzme pare .
Smešno

marketing agencije...ozbiljne uzimaju vrlo visoke
cifre koje tvoj...navedeni budzet prevazilaze
taj sto ti je nudio "kampanju za 2000 evra" je sasvim sigurno lopovcina koja presipa
iz supljeg u prazno. od takvih bjezi
naime, kampanja obuhvaca...stosta, a ne samo promotivni materijal i vrijeme/mjesto u medijima...dobra agencija t bukvalno...posadi tamo gdje oni.."izracunaju" da trebas/mozes biti...
posto pocinjes mali poslic...realno, nije ti ni potrebna...za sada...
ne otvaras tvornicu nego mali biznis...

za te pare realno mozes uraditi:
- logotip, vizitke i flajere (nek bude 250 - 300 evra ako nadjes nekog...povoljnog...sto ne mora biti lose + troskovi stampe koji bas variraju...od jeftinih do uzasa nad uzasima...budi stpljiv i trazi najjeftiniju opciju...)
sto se flajera tce; itekako rade...
npr. mi hranu cesto narucujemo upravo preko flajera
po principu sto... pismeniji flajer veca je sansa da narucim...:rumenko:

- sajtic (do 500 evra sa odrzavanjem...isto se moze naci...pusti lovacke price...)

- eventualno bilbord ....posto trenutno nisu nezamislivo skupi, al pitanje je koliko ti to
jos uvijek treba... (cifre provjeri...stalno se mijenjaju + variraju od fime do firme...)

- postoji jos jedna opcija koja te ne kosta skoro nista...osim vremena, energije
da to osmislis i stpljenja...
sustina je da mora biti ili vanredno zanimljiv ili vanredno duhovit da bi ga ljudi dijelili...
mozes otvoriti i Facebook nalog, kao i youtube nalog pa ih polinkovati
i pokazati ljudima sta zapravo radis...
http://www.baekdal.com/articles/branding/viral-marketing-tricks/
u tvom slucaju...ti ono kuvas i to?... ja bih se za to sasvim sigurno odlucila

medjutim, firmu moras registrovati...ovako ili onako...
a ako razmisljas o keteringu...ono sto tebi zapravo treba je da pakiras klopu i dilujes je po ducanima....
razmisli o tome cega....nema ili nema puno, nema kvalitetnog...pa kreni od jednog, dva proizvoda
sa sve svojim promo materijalom pakovanim u njih...
ako uspijes da se proguras malim ducancicima...uspijet ces i u velikim
to mozes sve postici i sam
po metodi; kuc, kuc...evo ja doso da vam ponudim...

Poslednja izmena:

Back