Za canadu forever
1. VozacKi je jako jednostavan. Teoriski deo, ako je potrebno uzmes casove. Kada naucis polazes test na kompjuteru.Imas a.b.c.d i kliknes sta je tacno. Ako ti je tesko da polazes na engleskom ili francuskom ,mozes i na svom maternjem jeziku,ali onda se plati nesto vise.Polozis ides na casove voznje,ako treba uzmes dodatne casove.Skola imas milion.Cena se krece od 500 - 600$,i moze da se plati u pet rata na odlozeno placanje.
2. Bolje je doci u leto,nego u zimu (mada je vazno da se dodje) da udjes malo u fazon dok ne dodje zima. Sto se tice zimske odece pristojne cizme 30 $,jakna 70 $,mada ko hoce on moze da kupi cizme i za 300$. Jako veliki izbor uopste svega za svaciji ukus i svaciji dzep.
3. Sto se nekretnina tice u Montréalu su nekretnine jeftinije ( ali u Torontu su vece plate u nekim sektorima)
http://www.remax-quebec.com/bureau/2000
Evo ti jedan sajt za nekretnine da dobijes nekom okvirni pregled. Znaci kada kupujes kucu na kredit,to je od slucaja do slucaja pod kojim uslovima i pod kojom kamatom ce ti banka dati pare.Ne ko se sto se javio neko sa foruma ja sam bio na sajtu scotia bank i ja sam izracunao da ne moze da se plati od minimalca...Ljudi uzmu duplex,triplex ili cak zgradu sa 6 ili 8 stanova.Iznajmljuju i od rente placaju kredit. Naravno tu ima puno posla oko odrzavanja,treba zavrnuti rukave.
Ako ima pitanja javi se . Pozdrav
p.s nema predaje samo trazi,pravi kombinacije kako da dodjes u Kanadu
Za kamnicu08- Ja sam u Kanadu dosao na studentsku vizu od supruge. Hteli smo u Kanadu po svaku cenu. Nismo imali tih famoznih 67 bodova. Onda smo odlicili da pokusamo studentsku vizu.Preko interneta je supruga nasla fakultet pitala sta treba za master.Moras da imas prosek 8,5 i da im posalje sta bi ti to radio.Supruga je poslala dokumente i dobila je odgovor da je primljena. Sa tim dokumentima,izvodom iz banke,dokumentima da nismo krivicno osudjivani i da je nisam ucestvova u ratu.Otisli smo u ambasadu,i bukvalno za nekoliko minuta sve je gotovo.Posle nekoliko dana otisli na lekarski i posle kratko vremena dobili vize.Jer fakultet pocinje i ovi iz imigracije treba brzo da zavrse slucaj. Supruga je dobila studentsku vizu s1,a ja turisticku v1.Moja viza je bila vezana za supruginu,ako se njoj menja status menja se i meni.Sa tom vizom ja sam imao prava da izvadim radnu dozvolu i da radim bili gde u Kanadi bilo koji poslodavac.Samo mi je bio zabranjen rad sa decom ispod 18.godina.Tako smo dosli u Kanadu.U Kanadi u imigraciji su nam rekli da supruga mora da zavrsi fakultet ako hocemo trajene.Kada si u Kanadi onda je sve lako.Zato sam ja radio toliko sati jer smo imali milion troskova.Sve se zavrsilo kako smo i planirali.Upoznali smo nekoliko parova iz Yugoslavije koji su tako dosli na studentsku vizu, iz Beograda,Novog Sada,Skoplja...Muzevi rade u restoranima,a zene uce.
Sa studentskom vizom se moze doci u Kanadu za dva meseca.Ali moras da sednes da zagrejes stolicu da zavrsis i dobijas trajnu boravisnu.