Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuc, kuc... zar ova tema nije tu da se pomogne ljudima, nego da se besmisleno i bez razloga prepucavate...

Postoji opcija ignor tj. lista nepozeljnih korisnika u vasem korisnickom profilu, koristite je, a sad molim Vas vratite se na temu. :ok:

Veceras je Sveti Jovan,divna slava u predivnom okruzenju iz koga sam se upravo vratio.Dobro je sto intervenises,ali se ljudi svadjaju bez razloga.Mene sada pomalo brine ovaj osmogodisnji korisnik Anja 2001.Ljudi se ovde prepucavaju a ona ima simpatiju z:girl:

Joj razlike drasticne...........

Poslednja izmena:
Za canadu forever
1. VozacKi je jako jednostavan. Teoriski deo, ako je potrebno uzmes casove. Kada naucis polazes test na kompjuteru.Imas a.b.c.d i kliknes sta je tacno. Ako ti je tesko da polazes na engleskom ili francuskom ,mozes i na svom maternjem jeziku,ali onda se plati nesto vise.Polozis ides na casove voznje,ako treba uzmes dodatne casove.Skola imas milion.Cena se krece od 500 - 600$,i moze da se plati u pet rata na odlozeno placanje.
2. Bolje je doci u leto,nego u zimu (mada je vazno da se dodje) da udjes malo u fazon dok ne dodje zima. Sto se tice zimske odece pristojne cizme 30 $,jakna 70 $,mada ko hoce on moze da kupi cizme i za 300$. Jako veliki izbor uopste svega za svaciji ukus i svaciji dzep.
3. Sto se nekretnina tice u Montréalu su nekretnine jeftinije ( ali u Torontu su vece plate u nekim sektorima) http://www.remax-quebec.com/bureau/2000
Evo ti jedan sajt za nekretnine da dobijes nekom okvirni pregled. Znaci kada kupujes kucu na kredit,to je od slucaja do slucaja pod kojim uslovima i pod kojom kamatom ce ti banka dati pare.Ne ko se sto se javio neko sa foruma ja sam bio na sajtu scotia bank i ja sam izracunao da ne moze da se plati od minimalca...Ljudi uzmu duplex,triplex ili cak zgradu sa 6 ili 8 stanova.Iznajmljuju i od rente placaju kredit. Naravno tu ima puno posla oko odrzavanja,treba zavrnuti rukave.
Ako ima pitanja javi se . Pozdrav
p.s nema predaje samo trazi,pravi kombinacije kako da dodjes u Kanadu
Za kamnicu08- Ja sam u Kanadu dosao na studentsku vizu od supruge. Hteli smo u Kanadu po svaku cenu. Nismo imali tih famoznih 67 bodova. Onda smo odlicili da pokusamo studentsku vizu.Preko interneta je supruga nasla fakultet pitala sta treba za master.Moras da imas prosek 8,5 i da im posalje sta bi ti to radio.Supruga je poslala dokumente i dobila je odgovor da je primljena. Sa tim dokumentima,izvodom iz banke,dokumentima da nismo krivicno osudjivani i da je nisam ucestvova u ratu.Otisli smo u ambasadu,i bukvalno za nekoliko minuta sve je gotovo.Posle nekoliko dana otisli na lekarski i posle kratko vremena dobili vize.Jer fakultet pocinje i ovi iz imigracije treba brzo da zavrse slucaj. Supruga je dobila studentsku vizu s1,a ja turisticku v1.Moja viza je bila vezana za supruginu,ako se njoj menja status menja se i meni.Sa tom vizom ja sam imao prava da izvadim radnu dozvolu i da radim bili gde u Kanadi bilo koji poslodavac.Samo mi je bio zabranjen rad sa decom ispod 18.godina.Tako smo dosli u Kanadu.U Kanadi u imigraciji su nam rekli da supruga mora da zavrsi fakultet ako hocemo trajene.Kada si u Kanadi onda je sve lako.Zato sam ja radio toliko sati jer smo imali milion troskova.Sve se zavrsilo kako smo i planirali.Upoznali smo nekoliko parova iz Yugoslavije koji su tako dosli na studentsku vizu, iz Beograda,Novog Sada,Skoplja...Muzevi rade u restoranima,a zene uce.
Sa studentskom vizom se moze doci u Kanadu za dva meseca.Ali moras da sednes da zagrejes stolicu da zavrsis i dobijas trajnu boravisnu.

Bravo Nikita!

E ovako treba da izgleda post na ovom forumu,Koji ti je djavo bio nemam pojma ali hajde da to batalimo.Ovo je jedan totalno razuman i objektivan post koji pomaze svima.

Gospodo hajde da ovako nastavimo i da batalimo prepucavanjez:lol:z:lol:

Poslednja izmena:
Pitanje za one koji su se prijavili za skilled posle 27.februara'08, a nisu na listi onih zanimanja: da li neko ima informaciju sta se sad desava sa nasom prijavom, odnosno, pretpostavljam sta se desava, ali me interesuje KAD se desava.. kad vracaju pare, kad uopste javljaju nesto??? eto malo digresije :)

puuuno pozdrava i srecne nove godine, bozici, rodjendani, a posebno odlasci u kanadu :-)

Neznam sta se desava sa vama koji ste se prijavili posle 27.02.08. ali su mi danas u ambasadi rekli da od novembra 2008. ukoliko niste na listi trazenih zanimanja nemate potrebu uopste da aplicirate, djabe trosite novac i tracite vreme. Do slovca tako receno!
Tuzno ali tako je.

1
Za Jugoslava : ako postoji taj program preko provincije, objasni ljudima kako funkcionise da sto pre stignu u Kanadu. Jer ako tako moze da stigne u rekordnom roku, onda nije bitno u koji se grad ide. Zasto onda neki i dalje cekaju i po 4 godine ?

Evo umesto Jugoslava, zato sto i za PNP je potrebna ponuda za posao i ako neko uspe da je nadje normalno da ce to da iskoristi, ako nemoze a pomogne mu neko iz Ontaria onda mora cekati 4 god.Sta pre ugrabis.

Drustvo,

Da li ima nekih vesti za AOR-ovce iz marta, aprila…2007?

Ispostavilo se da su moji poznanici koji su dobili pismo zahtev za dostavljanje dokumentacije sa AORom iz februara 2007, a ne marta kao sto sam mislila ili aprila, kao sto sam cula iz drugog izvora.

Ovaj poziv za AOR iz Feb 2008 sam drzala u rukama pa za njega jedino sa sigurnoscu mogu tvrditi da je dosao postom pocetkom decembra 2008.

Da li imate informacije koje su zahteve obradili u decembru i januaru (do sada)?

Drustvo,

Da li ima nekih vesti za AOR-ovce iz marta, aprila…2007?

Ispostavilo se da su moji poznanici koji su dobili pismo zahtev za dostavljanje dokumentacije sa AORom iz februara 2007, a ne marta kao sto sam mislila ili aprila, kao sto sam cula iz drugog izvora.

Ovaj poziv za AOR iz Feb 2008 sam drzala u rukama pa za njega jedino sa sigurnoscu mogu tvrditi da je dosao postom pocetkom decembra 2008.

Da li imate informacije koje su zahteve obradili u decembru i januaru (do sada)?

To i mene kao i mnoge zanima. Samo bih te ispravio, verovatno si mislio da su ljudi koji imaju po federalnom programu AOR iz Februara 2007 a ne 2008 dobili poziv za slanje dokumenata u decembru 2008. Mogu reci da je to super. Zanima me da li su imali sredjen posao ili su predali zahtev bez toga. To je bitna razlika.

To i mene kao i mnoge zanima. Samo bih te ispravio, verovatno si mislio da su ljudi koji imaju po federalnom programu AOR iz Februara 2007 a ne 2008 dobili poziv za slanje dokumenata u decembru 2008. Mogu reci da je to super. Zanima me da li su imali sredjen posao ili su predali zahtev bez toga. To je bitna razlika.

Da, mali lapsus calami, mislila sam na AOR Feb 2007.
Ne, nemaju aranged employement, predali su zahtev bez toga...

P.S naravno da cu se javiti i ako ide neko u moje krajeve da cu slati slike ako nekog zanima da vidi...Necu zaboraviti da se javljam jer ne zaboravljam ljude koji su meni pomagali kao sto su svi ovi ljudi na forumu...
Misic Misa:znam kako je jer sam i ja sva bila uzbudjena kada je on dobio vizu,imala sam osecaj da sam sretna kao da sam ja dobila a evo danas nemogu da poverujem da su me zvali,da je napokon meni zavrseno,sva sam izgubljena ...

Lepo...srecan put i uzivaj direktno u onome sto mi mozemo da vidimo na ovakvim slikama...
alberta-photo4.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back