Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
z:kiss:MMMMSSSSKKKK BRAVO I CESTITAAAAM!!!!!!! ZELIM TI DA OVAJ TVOJ ODLAZAK PREDSTAVLJA POCETAK JEDNOG NOVOG, SRECNIJEG I BOLJEG ZIVOTA.
NARAVNO, PRIDRUZUJEM SE ZELJAMA DA SE STO PRE SRETNEMO NA ZURCI U CAz:dm4:
TAKODJE SE NADAM DA NECES ZABORAVITI NA NAS I DA CES NAM PRENETI SVOJE UTISKE. POZDRAV I SRECNOOOOOO!z:poz:

Evo ovako,, February 27, 2008 je izasla nova lista zanimanj i onima koji su posle tog datuma aplicirali ostaje samo da se nadaju da se nalaze na toj skracenoj listi koja se nalazi ovde

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Ako malo bolje procesljate, videcete da ako slucajno niste na listi trazenih zanimanja pogledate da li je vase zanimanje ipak POZELJNO.

Na dnu ove stranice imate opciju eligibility tool. Na kom odgovarate na niz pitanja. Pitanja vas vode to vaseg zanimanja i odgovora da li ste pozeljni ili ne.

E sad npr, iz znatizelje sam se testirao i shvatio da se ova moja masinska struka NE trazi. (A bash se trazila pre 27.02.2008).

Odma ispod pishe da bi mogli razmisliti o apliciranju za provincial program, gde sam naravno u Ontariu nashao bash moj NOC kod koji je veoma pozeljan, odnosno prvi na listi.

Tako da ljudi ne gubite nadu i pokushajte preko provincial..... Posle 6 meseci mozete gde god ocete..

Ovo sto sam napisao verovatno vecina vas i zna. Za one koji ne znaju i za one koji su novi ovde na forumu eto korisnih informacija....

Jedna informacija za sve one koji su se prijavil posle 27. februara 2008. godine. Prijavu za federal skilled worker category sam posalo 7. aprila 2008. godine. Juce, nakon vise meseci, sam proveravao kakva je situacija sa mojom prijavom i procitao da je doneta odluka, o cemu cu biti naknadno obavesten. Pretpostavljam da odluka nije povoljna, jer se moje zanimanje ne nalazi na spisku trazenih zanimanja koji je u medjuvremenu objavljen.

Interesuje me da li neko moze da mi posalje linkove nekih fakulteta gde je skolarina pristupacna, a gde bih mozda mogao da konkuirisem za poseldiplomske studije u oblasti finansija ili turizma. Unapred zahvalan!

Evo ovako,, February 27, 2008 je izasla nova lista zanimanj i onima koji su posle tog datuma aplicirali ostaje samo da se nadaju da se nalaze na toj skracenoj listi koja se nalazi ovde

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list

Ako malo bolje procesljate, videcete da ako slucajno niste na listi trazenih zanimanja pogledate da li je vase zanimanje ipak POZELJNO.

Na dnu ove stranice imate opciju eligibility tool. Na kom odgovarate na niz pitanja. Pitanja vas vode to vaseg zanimanja i odgovora da li ste pozeljni ili ne.

E sad npr, iz znatizelje sam se testirao i shvatio da se ova moja masinska struka NE trazi. (A bash se trazila pre 27.02.2008).

Odma ispod pishe da bi mogli razmisliti o apliciranju za provincial program, gde sam naravno u Ontariu nashao bash moj NOC kod koji je veoma pozeljan, odnosno prvi na listi.

Tako da ljudi ne gubite nadu i pokushajte preko provincial..... Posle 6 meseci mozete gde god ocete..

Ovo sto sam napisao verovatno vecina vas i zna. Za one koji ne znaju i za one koji su novi ovde na forumu eto korisnih informacija....

Ja nisam detaljno istrazivala provincijske programe, ali koliko sam upoznata za njih moras da imas ponudjen posao (arranged employmen)t. Evo sta pise na sajtu ontario imigracionog programa:

Pilot PNP is employer driven. This means that if you are seeking nomination, you can apply only if:

* Your prospective employer has first applied for pre-screening of a position
* The position has been approved
* Your prospective employer has provided you with a copy of the Nominee Application package from the Pilot PNP.

evo da vidite edmonton

cestitke svima koji su dobili vizu

veliki pozdrav!

Prilozi

• mail.jpg
    mail.jpg
    9,6 KB · Pregleda: 47
Ja nisam detaljno istrazivala provincijske programe, ali koliko sam upoznata za njih moras da imas ponudjen posao (arranged employmen)t. Evo sta pise na sajtu ontario imigracionog programa:

Pilot PNP is employer driven. This means that if you are seeking nomination, you can apply only if:

* Your prospective employer has first applied for pre-screening of a position
* The position has been approved
* Your prospective employer has provided you with a copy of the Nominee Application package from the Pilot PNP.

Za Manitobu - General Stream ne moras...
http://www2.immigratemanitoba.com/browse/howtoimmigrate/pnp/application_forms.html
http://www2.immigratemanitoba.com/asset_library/en/application_kit/pnp-KIT0708.pdf

Trebaju ti ili bliza rodbina ili 2 poznanika/dalja rodjaka iz Manitobe koji zive tamo kao permanent residents bar 1 godinu kao garanti... Zatim IELTS i radno iskustvo, sve se to boduje slicno kao za Federal, s tim sto ti treba ukupno 55 poena. Znaci jedina bitna razlika u odnosu na stari Federal je da moras da imas dvoje koji hoce da garantuju za tebe. :ok:

Htela bih da pozdravim sve forumase i pozelim da se sto pre domognu Kanade!

Do tada htela sam da zamolim Sinisu da nam nesto vise napise oko upisa dece u skolu i uopste njihove adaptacije. Da li ste i na koji nacin birali skolu u koju ce deca da se upisu?!
Ne bi bilo lose da nam (ukoliko nije preterano zalazenje u privatnost) kazes nesto vise o prihodima i rashodima, da li radite oboje i kako se uklapate?

Puno srece svima!

postovani forumasi,

molim Vas za informacije da li je neko po novom poslao papire za FSW.Sta mislite da li ja kao diplomirani ekonomista ,drzavni fakultet-inace radim u banci ,mogu konkurisati po novom kao financial manager.Unapred hvala.

Mislim da najvise zavisi od toga koji Vam je naziv sadasnjeg ili nekog ranijeg radnog mesta, pa ako je nesto slicnog naziva, ja bih pokusala, naravno ako zadovoljavate i ostale kriterijume. Pretpostavljam da spadate u neku potkategoriju. Pogledajte ovde: http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English...esQuickSearch.aspx?val=0&val1=0111&val65=0111

Srecno svima koji odlaze!!

Sandra

Htela bih da pozdravim sve forumase i pozelim da se sto pre domognu Kanade!

Do tada htela sam da zamolim Sinisu da nam nesto vise napise oko upisa dece u skolu i uopste njihove adaptacije. Da li ste i na koji nacin birali skolu u koju ce deca da se upisu?!
Ne bi bilo lose da nam (ukoliko nije preterano zalazenje u privatnost) kazes nesto vise o prihodima i rashodima, da li radite oboje i kako se uklapate?

Puno srece svima!

Pozdrav Darya.

Osnovnu skolu biras na osnovu adrese stanovanja, znaci najblizu. Imas na [SIZE=-1]www.tdsb.on.ca sve informacije vezane za skolu, osnovnu i srednju. Bar kad je Toronto u pitanju.
Klinci su se prilagodili bez vecih problema. Sad jedva cekaju sledece jutro da idu u skolu. Ovde nalaze skolu mnogo zanimljivijom nego u Srbiji :)
Prihodi i rashodi...ma nema problema, sa najmanjom platom (samo ja radim zasad) placamo dvosoban stan u centralnom Torontu i imamo za zivot, onako opusteno. Da, tu je i deciji dodatak koji nije mali uopste (635 CAD za dvoje dece).
Samo ako ti prohtevi nisu preveliki, bar u pocetku. Posle, kad se nadje bolji posao ili kad dvoje rade, prohtevi mogu slobodno da rastu. To je privilegija ljudi koji su ovde, sto od plata mogu dosta toga da urade.
Za razliku od Srbije gde prezivljavas od plate.

Toliko.

Pozdrav i puno srece. :)

[/SIZE]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back