Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka se javi moja ekipa, a ove provokatore sto sve znaju neka pricaju sta hoce.
Evo javljamo se.
Sta je potrebno za radnu dozvolu da li moze svako da je dobije?
Kakvo je vreme sad u Montrealu da li je bas tako hladno zimi u Kanadi?Koliko prosecno traje sneg?
Koliki su troskovi za hranu za mesec dana za dve osobe?
Kako funkcionise zdravstveno osiguranje,da li ti i tvoja supruga imate svog porodicnog lekara ?
Pozdrav

Odlicna ideja, mene inace mozes naci u Montréalu, petak, subota u TNM ( to ti je kod métroa Place-des-arts ) i trazi Rusa. Onda cemo pricati, a ne ovako ko tapet pravi se pametan preko interneta.
Sto si ti nepismen na svom maternjem jeziku i hvalis se svojim neznanjem to samo pokazuje ko si.
Ne znati stvari iz osnovne skole i svog maternjeg jezika i onda se naci uvredjen kada te neko ispravi.
Kad ne znas svoj maternji jezik,mogu zamisliti kako znas strani. Bukvar u sake.

Dobro, jesam ja lepo rekao : "Ajd u KUĆICU !!!" :)

z:plez:

Za Yugoslava - Ako mozes da mi objasnis kako se to aplicira za provinciju i stizes tamo odmah ? Ja sam rekao ako to tako moze,zasto ne idete u tom pravcu,nego cekati 4. godine.Onda bolje aplicirati za provinciju.Naglasio sam moje misljenje,a svako ima moje misljenje ako hoce neka ide u AUSTRALIJU.

Ja sam mislio da ti znash da se ide nakon 6 meseci preko Provincial nominees, a na 4god preko Skilled workers.
Samim tim nema potrebe odgovarati ljude da konkurisu za provicial, ako to zele. A verujem da zele da konkurisu preko provincial zbog ustede u vremenu. Ne znam da li je iko ovde rekao da bi ishao u neki drugi grad od ona famozna tri a da je skilled worker??!!@!!

1.Radna dozvola se dobija ako dodjes sa trajnom boravisnom, ako imas turisticku vozu koja je vezana za studentsku V-1 (koju sam ja imao),znam neki tip sto je radio sa mnom iz Australije. On je dobio turisticku na dve godine i pravo da radi. To mogu i Amerikanci da dobiju, sada iz Srbije da li moze dobiti treba pitati ambasadu.
Inace poslovi na crno, sto su mi pricali ljudi ( sto su bili u skoli sa mnom sto traze izbeglicki status iz Sri Lanke, Bangladesa, Perua..resavaju statu,ali nemaju prava da rade jer nemaju radnu dozvolu) radili su na gradjevini , nosis dzak od tacke A do tacke B , ili pravljenja kutija dobijes 10 c$ na sat. Plati gazda sve, verovatno neko ima i negativna iskustva.
Zenidba za pare, zbog papira to ne bih nikome preporucivao. Znam jedan iz Meksika sto je radio sa mnom vencao se sa Meksikankom koja ima papire, i dil je bio 6000 c$. Pola pre, a pola posle.Kao zive zajedno.(Onda se ide na intervju, proveravaju vas odvojeno,ko sta voli da jede, pije, koja je omiljena knjiga)...Ona je uspela da mu izvuce sve pare jos pre intervjua i stalno kao je u frci treba joj jos 100 c$, jos 200 c$ on je otisao iz restorana i sta se desilo dalje ne znam. Ali nisam cuo nijedno pozitivno iskustvo da je tako dobio papire.
2. Bas gledam météo za danas MAX. - 8 C, a MIN. - 20 C. Ja danas kada sam isao na rucak bilo je - 10 C i padao je sneg. Sada je otoplilo, prosle nedelje je bilo sa vetrom - 33 C. Ja sam se navikao, a obicno ides iz kuce u autobusa iz busa u métro i na posao. Stalno imas neke ideje, pravis planove tako da nemas vremena da razmisljas kako je hladno.Sneg krece u novembru i traje do aprila,januar i februar su najhladniji.
3.Troskovi za dve osobe za mesec dana. Mi placamo rentu za stan 500 C$, struja,voda,internet,telefon sve zajedno ispod 200 C$. Dve karte za autobus i métro zona 1 65+65=130 C$. Hrana i potrebstine ( kucna hemija,paste za zube..) 400 C$ ( tu je ukljuceno odlazak jedamput nedeljno u kineski restoran dve porcije pirica,povrca i tofe 19 C$, ali ne mozes da pojedes celu kako je velika). Sve ukupno 1230 C$. Naravo mi ne pusimo,ali ko pusi pakla cigareta je 10 C$, tako da svakom savetujem da batali cigarete.
Izlasci zimi ili neko od prijatelja dodje kod tebe ili ti ideskod njega. U bioskop se ide utorkom jer je cena onda 5 C$, a leti svaki kvart ima neke priredbe,nadjes listu gde su konceri,pozorista,filmovi... i sve je besplatno.Znaci mesecno troskovi su da zaokruzimo 1300 C$. A perac sudova radi za 10 C$, mada na nekim mestima placaju 11 C$, za 40 sati nedeljno , pet dana radis dva slobodno. Nedeljno je cek 10 C$ na 40 sati,kada se plate takse izadje 320 C$. Sto je za jedan mesec oko 1300 C$. Plus imas jedan obrok koje se pretvori u dva,tri i da pijes soka, i tu ustedis na hrani, Tako da sa tom hranom imas 12 C$. Recimo dodje bracni para iz Sri Lanke on radi kao perac sudova 1300C$, zena radi u Megabloksu sklapa igracke za 10 C$. Imaju 2600, a troskovi da im budu 1500,svaki mesec mogu da ostave u banku 1000. Mada se i oni pale da rade 50,60 sati. To je kategorija imigranata izbeglice, nisu obrazovani,ali su jako vredni. Ko uci,usavrsava se tako i plata ide gore.
4.Zdravstveno osiguranje. Svaki kvart ima svoj CLSC (to je kao lokalni dom zdravlja) imas zdravstvenu karticu dodjes tamo i imas dva saltera ko ima zakazano i ko nema. Mi imamo porodicnog lekara iz Vijetnama, jako fina zena. Ti pregledi i vadjenje krvi je besplatno, a ostalo zavisi od osiguranja.Recimo perac sudova sa tom platom nema bas neko osiguranje(moze da uplacuje extra za sebe ako hoce) ima ravne taban i treba mu ulosci od ortopeda,e to drzavno osiguranje ne pokriva.To on plati na odlozeno placanje na cetiri rate i prezivi taj extra trosak. Sa drzavnim osiguranjem placas sve,neko radi u nekoj firmi oni placaju pola,a pola ti,a neko radi u jako dobroj firmi koja pokriva sve.( ne mislim tu na neke specijalne hiruske zahteva ) Zubar je skup ko djavo,ako nemas osiguranje.Cuo sam price ima zubara koji recimo dodje pacijent i usluga kosta 120 C$ zubar to ne prijavi za porez,nego naplati 70 C$,a ti ti si ustedeo 50 C$.
Evo u danasnjim novinama 24 heures oglasi za posao
Mécaninicien za Urgences-santé Québec polazis sa 19,56 na kada odes na taj sajt idi na carriéers
Agent de service a la clientele 15.38
Agent de vente par téléphone 13.00 ta dva zanimanja su za manpower.ca
Cuvar carrieres.garda.ca traze 80 agenata da cuvas uslovi srednja skola,da imas 18 godina,da imas dozvolu za voznju i da si dostupan 24/7.Krece sa 13 C$ stize se do 22 to je maksimalno.
Traze igracice,ali to je prostitucija, restrarane da da ne spominje toga uvek imas .Zimi se sve uspori,a leti biras gde ces radis.
Drago mi je da na forumu ima pravih ljudi kojima trebaju informacije za Kanadu, i koji ce ustedeti pare i bolje se spremiti za odlazak u El Dorado. Sta god vas zanima samo pitajte,a ja kada budem imao vremena napisacu sta sam sve doziveo i preziveo.
Mojoj ekipi veliki pozdrav.
Za Jugoslava : ako postoji taj program preko provincije, objasni ljudima kako funkcionise da sto pre stignu u Kanadu. Jer ako tako moze da stigne u rekordnom roku, onda nije bitno u koji se grad ide. Zasto onda neki i dalje cekaju i po 4 godine ?

Pitanje za one koji su se prijavili za skilled posle 27.februara'08, a nisu na listi onih zanimanja: da li neko ima informaciju sta se sad desava sa nasom prijavom, odnosno, pretpostavljam sta se desava, ali me interesuje KAD se desava.. kad vracaju pare, kad uopste javljaju nesto??? eto malo digresije :)

puuuno pozdrava i srecne nove godine, bozici, rodjendani, a posebno odlasci u kanadu :-)

cao drustvo
evo ja sam predao jos u maju prosle godine za stalni boravak tacno osam meseci kako cekam i jos ni jedno slovo iz ambasade nisam dobio imali neko ko je predao isto kad i ja a da mu jos nista nisu javili
razmisljam da idem da vidim sta se desava u ambasadi
pozdrav

Ne moras da odlazis u ambasadu.Zovi slobodno od pon-čet izmedju 14:30 i 15:30 na 306-3039.U to vreme daju odgovore na upite putem telefona.Pitace te za prezime i reci ti da li si u procesu u Beogradu ili Becu.

z:poz:

Za Jugoslava : ako postoji taj program preko provincije, objasni ljudima kako funkcionise da sto pre stignu u Kanadu. Jer ako tako moze da stigne u rekordnom roku, onda nije bitno u koji se grad ide. Zasto onda neki i dalje cekaju i po 4 godine ?

Cekaju po 4 godine jer nisu znali da ce to potrajati toliko dugo, bash kao i ja, misleci da ce to biti gotovo za minimum 1.5god.

evo ja opet
to je broj za bgd 011 nadam se
nego nije mi jasno zasto toliko dugo da nemam ni aor ni nista drugo a imam i ponudu za posao a koliko sam dosada pratio ovaj forum mada nisam nesto aktivan u pisanju al zato sam posmatrac zakljucio sam da bi po nekoj logici koji imaju ponudu za posao trebali navodno imati neku prodju u papirima al izgleda da ni to vise neigra ulogu kod njih.ja sam predao papire preko agencije al izgleda da sam dobio samo lepe reci dace to biti u razumljivom roku

evo ja opet
to je broj za bgd 011 nadam se
nego nije mi jasno zasto toliko dugo da nemam ni aor ni nista drugo a imam i ponudu za posao a koliko sam dosada pratio ovaj forum mada nisam nesto aktivan u pisanju al zato sam posmatrac zakljucio sam da bi po nekoj logici koji imaju ponudu za posao trebali navodno imati neku prodju u papirima al izgleda da ni to vise neigra ulogu kod njih.ja sam predao papire preko agencije al izgleda da sam dobio samo lepe reci dace to biti u razumljivom roku

Da, to je broj za BG.Pokusaj sa ambasadom u Beogradu.Ako ti kazu da se za sve obratis u Bec postoje tri resenja:

Mail na vienn-visa@international.gc.ca

Immigration Fax: (43-1) 531-38-3911 (Bec)
Immigration Tel.:(43-1) 531-38-3010 (Bec)

Ako zoves u Bec upalice ti se masina,reci da ostavis poruku i da ce te oni kontaktirati ako bude bilo potrebe.Mozda su fax i mail bolji.
Sta da ti kazem .... Kada sam ja u Avgustu poslao mail i pitao sta je sa mojim predmetom, u Oktobru su mi poslali odgovor da sam u procesu background check.:dash::dash:

Poslednja izmena:
sto se tice mog iskustva ni e-mail niti faks nemaju uspjeha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u protekla 2 mjeseca poslao sam nekoliko mailova i faksova ali nisam dobio odgovor. ako ima neko ko moze da mi pruzi informaciju vezanu za dokumenta koja se salju po Simplified Procedure; da li je potrebno vrsiti tzv. nadovjeru dokumenata u sudu ili se samo salju kopije koje je ovjerio sudski prevodilac????????? u uputstvu stoji da se salju "certified copies" bez detalja oko nacina ovjere. hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Kamnica08 sve znas ali nisi u Kanadi.

Ja nikada nisam ni rekla da sam u bila ili nisam u CA, a mozda ipak znam nesto vise o zivotu u CA ili nekoj drugoj stranoj zemlji,nego ti, pa ipak ne gnjavim ostale forumase i ne namecem im svoje misljenje nego ono sto znam podijelim sa onima kojima mogu pomoci sa nekom dobrom informacijom. Ovo je stvarno moj posljednji odgovor tebi.
Pozdravljam te i nastavi da pijes sok da ne budes gladan !

Drago mi je da na forumu ima pravih ljudi kojima trebaju informacije za Kanadu, i koji ce ustedeti pare i bolje se spremiti za odlazak u El Dorado. Sta god vas zanima samo pitajte,a ja kada budem imao vremena napisacu sta sam sve doziveo i preziveo.
Mojoj ekipi veliki pozdrav.

Kao prvo hvala ti za sva objasnjenja to nama puno znaci.Dakle sada znamo sta nas ceka i to je dobro barem smo sada sigurni sta nam je ciniti kad stignemo!
Ja sam stomatolog i radim vec tri godine u Domu Zdravlja .Vec kao student sam zeleo da imigriram zbog razloga koji su vec poznati.Nazalost u trenutku u kojem sam ispunio sve uslove za aplikaciju sve se promenilo moje zanimanje nije na listi zanimanja .Kakav je to sok bio!Zivis toliko godina za taj trenutak i onda nista!
Medjutim nema mesta za strah i odustajanje idemo napred i molimo Boga da se imigraciona politika promeni na bolje!
Ukoliko se ne promeni nameravam da ucim francuski jer je to jedini izlaz zasada.Tesko je ne zivim u Beogradu koji pruza sve mogucnosti za ucenje jezika!
P.S.Nemoj da obratis paznju na forumase koji pokusavaju da te vredjaju.Vec znas zasto to oni rade!!!
Pozdrav

Za Nikitu

Hvala za adresu sajta malo mi je internet spor pa je to problem ali nema veze pogledacu sajt!
Jos malo pitanja:
1.kakva je procedura za dobijanje vozačke dozvole
2.kako stoje cene za zimsku odeću čitao sam na nekom vladinom sajtu da je bolje imigrirati u Kanadu preko leta između ostalog i zbog visokih cena zimske odeće
3.takođe sam čitao da su cene nekretnina u Montrealu manje nego u Torontu
U Vojvodini jos nije bilo snega:bob:
Pozdrav:grudvanje:

Za kamenicu 08 Ja sam ljudima dao najvise korisnih informacija,a pravi ljudi znaju to da cene. Kako se stedi pare i vreme.
To je divno iskusto NISAM BILA - ALI ZNAM.

Hajde molim te da me ostavis na miru, ako si nepismen to je tvoj problem, ja sam napisala : `nisam rekla ni da sam bila ni da nisam` . Nauci da citas i prestani vise da mi se obracas . Ti si jako sposoban obavio si interview za 5 minuta, a nigdje ni rijeci kad i kako si zapoceo proces za dobijanje vize, koliko si cekao.

Za canadu forever
1. VozacKi je jako jednostavan. Teoriski deo, ako je potrebno uzmes casove. Kada naucis polazes test na kompjuteru.Imas a.b.c.d i kliknes sta je tacno. Ako ti je tesko da polazes na engleskom ili francuskom ,mozes i na svom maternjem jeziku,ali onda se plati nesto vise.Polozis ides na casove voznje,ako treba uzmes dodatne casove.Skola imas milion.Cena se krece od 500 - 600$,i moze da se plati u pet rata na odlozeno placanje.
2. Bolje je doci u leto,nego u zimu (mada je vazno da se dodje) da udjes malo u fazon dok ne dodje zima. Sto se tice zimske odece pristojne cizme 30 $,jakna 70 $,mada ko hoce on moze da kupi cizme i za 300$. Jako veliki izbor uopste svega za svaciji ukus i svaciji dzep.
3. Sto se nekretnina tice u Montréalu su nekretnine jeftinije ( ali u Torontu su vece plate u nekim sektorima) http://www.remax-quebec.com/bureau/2000
Evo ti jedan sajt za nekretnine da dobijes nekom okvirni pregled. Znaci kada kupujes kucu na kredit,to je od slucaja do slucaja pod kojim uslovima i pod kojom kamatom ce ti banka dati pare.Ne ko se sto se javio neko sa foruma ja sam bio na sajtu scotia bank i ja sam izracunao da ne moze da se plati od minimalca...Ljudi uzmu duplex,triplex ili cak zgradu sa 6 ili 8 stanova.Iznajmljuju i od rente placaju kredit. Naravno tu ima puno posla oko odrzavanja,treba zavrnuti rukave.
Ako ima pitanja javi se . Pozdrav
p.s nema predaje samo trazi,pravi kombinacije kako da dodjes u Kanadu
Za kamnicu08- Ja sam u Kanadu dosao na studentsku vizu od supruge. Hteli smo u Kanadu po svaku cenu. Nismo imali tih famoznih 67 bodova. Onda smo odlicili da pokusamo studentsku vizu.Preko interneta je supruga nasla fakultet pitala sta treba za master.Moras da imas prosek 8,5 i da im posalje sta bi ti to radio.Supruga je poslala dokumente i dobila je odgovor da je primljena. Sa tim dokumentima,izvodom iz banke,dokumentima da nismo krivicno osudjivani i da je nisam ucestvova u ratu.Otisli smo u ambasadu,i bukvalno za nekoliko minuta sve je gotovo.Posle nekoliko dana otisli na lekarski i posle kratko vremena dobili vize.Jer fakultet pocinje i ovi iz imigracije treba brzo da zavrse slucaj. Supruga je dobila studentsku vizu s1,a ja turisticku v1.Moja viza je bila vezana za supruginu,ako se njoj menja status menja se i meni.Sa tom vizom ja sam imao prava da izvadim radnu dozvolu i da radim bili gde u Kanadi bilo koji poslodavac.Samo mi je bio zabranjen rad sa decom ispod 18.godina.Tako smo dosli u Kanadu.U Kanadi u imigraciji su nam rekli da supruga mora da zavrsi fakultet ako hocemo trajene.Kada si u Kanadi onda je sve lako.Zato sam ja radio toliko sati jer smo imali milion troskova.Sve se zavrsilo kako smo i planirali.Upoznali smo nekoliko parova iz Yugoslavije koji su tako dosli na studentsku vizu, iz Beograda,Novog Sada,Skoplja...Muzevi rade u restoranima,a zene uce.
Sa studentskom vizom se moze doci u Kanadu za dva meseca.Ali moras da sednes da zagrejes stolicu da zavrsis i dobijas trajnu boravisnu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back