Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo u aprilu predali. Poneli smo Eur i morao sam ih promeniti u menjacnici pored banke negde. Ne secam se da smo ih onda menjali u dolare i priznanice su na dinare koliko se secam. Najbolje ponesi dinare pa ce ti reci tamo ili ih nazovi jednostavno i pitaj, veoma su bile ljubazne...tada...
P.S.
u sredu mi se pojavi uroloski problem..odem kod lekara cekam preko dva sata, onda me primi i posalje u hitnu gde sam zavrsio u 22h uvece (otisao u 12:30 kod prvog lekara). E onda on ljudi moji napise na kraju na izvestaju blagi bol na dodir donjeg stomaka itd...a nije me uopste pregledao!!! Da ne verujes! Onda naravno juce ponovo kod prvog lekara opste prakse...cekanje 1h i onda mi da uput za ultrazvuk i sl...pa onda jutros na ultrazvuk...ali ne moze, prvi slobodan termin je 28.11.!!! A kod urologa 21.12!! Ma ovo je zemlja da ne verujes, kao sto znate. Naravno pored svih nadrndanih radnika tamo. I tako ja sada cekicam do tih datuma kada cu uraditi ultrazvuk i videti sta mi je. Eto zato mi njima placamo doprinose, tj njima plate..a onda umri kada ti zatreba.
E ljudi moji istog trenutka bih se spakovao, bio neki moler ili sta god mogu da radim, gdegod samo da odem iz ove usr... zemlje!
Puno pozdrava i sorry za ove informacije, samo sam se nadovezao na post od pre neki dan o lecenju u Kanadi...
Bojan

Mi smo odneli CAD oni vec znaju o cemu se radi cim im spomenes,ako nema guzve sve bude gotovo za 10 minuta.U Kneza Milosa.
Puno srece.

Dragi Readapple,
mi imamo prijatelje u Vancouveru i to smo i stavili iako ja imam dosa rodbine u Torontu, ali naravno niko nije nesto posebno zainteresovan za nas dolazak...tako to biva. Eto ako mi prvi stignemo u Vancouver bicemo u kontaktu pa vam pomognemo koliko mozemo. Kazu da je dobro imati nekoga ko ce ti naci stan, pokazati gde sta i kako...
Puno pozdrava i srecno, Bojan

Bas vam hvala na odgovorima. Imam sada jos jedan (nemoj te me ubiti :confused:). Sad ne znam sta da pisem za grad u koji se namjeravam naseliti. Naime, mi imamo prijatelje kod kojih mozemo biti kada dodjemo, a oni zive u jednom od onih manjih "srpskih" gradova, a nama odgovara veliki grad ili turisticki centar zbog prirode posla kojim se bavimo.
S tim sto oni kazu da su oni dosta blizu toronta i da se uvijek bez problema mozes prevesti na intervju za posao i slicno, a onda se mozemo odseliti. Pa sad ne znam da li da pisem taj grad ili nesto drugo.
Mi bismo najvise voljeli vankuver, ali tamo bas nikoga nemamo, a u to vrijeme, ako bog da, cemo tamo doci sa bebom od dvije godine, pa bi bilo prijatnije biti sa nekim koga znamo.
Sta vi preporucujete??? Sta ste vi pisali??

Cao svima,
istina je da je stopiran ali iz prsotog razloga sto nemaju nove instrukcije koje se cekaju. Nama su poslali pre oko mesec ipo dana pismo u kojem kazu da nam se ono pismo sa AOR-om na neki nacin ponistava u smislu da se cekaju nove instrukcije i da nazalost sada nemaju nikakve informacije, a kada stignu obavestice nas o daljem postupku. Na taj nacin je stopirano i nije nista novo...cekamo pa cemo videti. puno pozdrava, Bojan

Nisam rekao da je zaustavljen , vec da je stopiran!

Znam i ja da nema, ali sam malo trazio vezano za tu problematiku i nasao ovo kod jednog lika pa sam prosudi !

New immigration reforms put applications on hold TheStar.com - GTA - New immigration reforms put applications on hold
Ottawa officials are awaiting instructions from ministry about which candidates will be processed
June 21, 2008
Nicholas Keung

IMMIGRATION/DIVERSITY REPORTER
Newly passed immigration reforms, which the federal government said were aimed at reducing a staggering backlog of applications by would-be immigrants, are creating a new logjam.
The backlog, which stood at 925,000 before the legislation was brought in, could grow by an additional 90,000 because officials have stopped processing new applications.
Prospective immigrants who submitted applications after Feb. 26, when the legislation was introduced, have been told by Citizenship and Immigration Canada that their applications are being put on hold until further notice.

"It is expected that Canada's Minister of Citizenship and Immigration will, within the next several months, be providing instructions to visa offices as to which applications are to be accepted for processing and which are to be returned unprocessed," Canadian visa officers explained in letters to applicants.
When the instructions from the minister are received, "we will apply them to our inventory of applications," the letter says.

The move to stop processing new applications has baffled immigration lawyers and consultants, with some worried their clients' applications will be discarded altogether and they will be asked to reapply. Immigration officials declined to comment yesterday. The immigration reforms, passed by the Senate this week, give Immigration Minister Diane Finley the power to reject applications even if applicants meet all the criteria, and to instruct officials to cherry-pick immigrants based on labour market needs.

In a news release issued after the legislation's passage, the immigration department said the law "will stop the backlog from growing" and help to bring in skilled immigrants in as little as six months.
Canada received about 174,000 overseas applications in each of the last two years. Based on that figure, an average of 14,500 new applications could be piling up each month.
With the minister's instructions not expected until the fall, the number of people waiting in this latest queue could reach almost 90,000.

Also, while an applicant will get a refund of the processing fee if an application is returned, fees for professional help from lawyers and consultants are not refundable.
"I am surprised that they are putting the new applications on hold while waiting for the minister's instructions. And there is no indication how long they will be on hold," said Toronto immigration lawyer Gary Segal, whose client received one such letter from the Buffalo visa office two weeks ago.
To ensure fairness, the new applications should continue to be processed, Segal argued.

According to immigration's notification to applicants, once the instructions are issued, officials will start processing those applications received on Feb. 27, the day after the legislation was introduced, and proceed in chronological order.
"We will mail you a letter within 60 days of publication of the minister's instructions," it said.
The uncertainty has made it difficult for lawyers and consultants to offer advice to prospective clients, some of whom have already been deterred from applying, said Toronto immigration lawyer Mario Bellissimo.

Vise ne mogu biti pametan!:dontunderstand:

Pozdrav !:think:

Mi smo u aprilu predali. Poneli smo Eur i morao sam ih promeniti u menjacnici pored banke negde. Ne secam se da smo ih onda menjali u dolare i priznanice su na dinare koliko se secam. Najbolje ponesi dinare pa ce ti reci tamo ili ih nazovi jednostavno i pitaj, veoma su bile ljubazne...tada...
P.S.
u sredu mi se pojavi uroloski problem..odem kod lekara cekam preko dva sata, onda me primi i posalje u hitnu gde sam zavrsio u 22h uvece (otisao u 12:30 kod prvog lekara). E onda on ljudi moji napise na kraju na izvestaju blagi bol na dodir donjeg stomaka itd...a nije me uopste pregledao!!! Da ne verujes! Onda naravno juce ponovo kod prvog lekara opste prakse...cekanje 1h i onda mi da uput za ultrazvuk i sl...pa onda jutros na ultrazvuk...ali ne moze, prvi slobodan termin je 28.11.!!! A kod urologa 21.12!! Ma ovo je zemlja da ne verujes, kao sto znate. Naravno pored svih nadrndanih radnika tamo. I tako ja sada cekicam do tih datuma kada cu uraditi ultrazvuk i videti sta mi je. Eto zato mi njima placamo doprinose, tj njima plate..a onda umri kada ti zatreba.
E ljudi moji istog trenutka bih se spakovao, bio neki moler ili sta god mogu da radim, gdegod samo da odem iz ove usr... zemlje!
Puno pozdrava i sorry za ove informacije, samo sam se nadovezao na post od pre neki dan o lecenju u Kanadi...
Bojan

Da ja sam pisao taj post i slogirao se kad mi je prijatelj o tome pricao.Inace mojoj tasti koja jebolesna su malopre zakazali zracenje za ????? kazu kada se popravi aparat ?????

Pre nekoliko godina sam se onesvestio iz cista mira i posto je bio petak rekli su mi da moraaju da me zadrze u bolnici do ponedeljka radi pregleda magnetnom rezonancom.U ponedeljak me lekar na hodniku obavestio da magnetna ne radi i tutno mi ceduljicu sa telefonom gde je najbolje da to uradim privatno.130 evrica pregled.Sva sreca pa je sve bilo u redu na pregledu.

Toliko o zdravstvenom sistemu za koji svima nama uzimaju pare :dash:

Dragi Readapple,
mi imamo prijatelje u Vancouveru i to smo i stavili iako ja imam dosa rodbine u Torontu, ali naravno niko nije nesto posebno zainteresovan za nas dolazak...tako to biva. Eto ako mi prvi stignemo u Vancouver bicemo u kontaktu pa vam pomognemo koliko mozemo. Kazu da je dobro imati nekoga ko ce ti naci stan, pokazati gde sta i kako...

E, dragi moj i nama je ova prica poznata. Nisam mogla da odolim jer mi je to bolna tacka.Pored svih u Kanadi a imam tri ujaka (rodjena) cak smo i bili tamo svojevremeno, pomogli su nam nepoznati ljudi i hvala bogu sada cekamo papire.Nikom od tih ljudi sto su se angazovali za nas nismo ni oci videli.Sve je super i ok, ali kad je trebalo pomoci onda su poceli :whistling:Zato sam rekla kad odem pomoci cu svakom kome budem mogla na bilo koji nacin.

Dragi Readapple,

Hvala puno jatavedas, divni ste. Mi bas nikoga od rodbine nemamo, ali ovi prijatelji izgledaju raspolozeni... Ne znam... nesto cemo odluciti u ovih nekoliko dana...
Nego, sta znate o onom pitanju vezanom za visu skolu u level of education u prijavi. Za supruga ne znam sta da upisem. Mozda je najpribliznije ona varijanta one or two years... nesto not university diploma... ne mogu sad tacno da se sjetim. Sta vi mislite? Zar niko nema muza ili zenu sa visom skolom???? (sala) :rotf:

Cao svima,
istina je da je stopiran ali iz prsotog razloga sto nemaju nove instrukcije koje se cekaju. Nama su poslali pre oko mesec ipo dana pismo u kojem kazu da nam se ono pismo sa AOR-om na neki nacin ponistava u smislu da se cekaju nove instrukcije i da nazalost sada nemaju nikakve informacije, a kada stignu obavestice nas o daljem postupku. Na taj nacin je stopirano i nije nista novo...cekamo pa cemo videti. puno pozdrava, Bojan

Hvala Bojane,
To sam dobio od jednog lika, ali vidim da su pojedinci i na drugim forumima pokazali isto takvo obavjestenje.
Zabrinulo me to iz tog razloga sto moja vjerenica i ja tek treba da predamo aplikaciju, pa nam nije bilo jasno sta se desava i dokle ce to da traje.
Ako dobijes neko obavjestenje iz Beca obavezno javi da znamo sta da cinimo.

Pozdrav!

Hvala puno jatavedas, divni ste. Mi bas nikoga od rodbine nemamo, ali ovi prijatelji izgledaju raspolozeni... Ne znam... nesto cemo odluciti u ovih nekoliko dana...
Nego, sta znate o onom pitanju vezanom za visu skolu u level of education u prijavi. Za supruga ne znam sta da upisem. Mozda je najpribliznije ona varijanta one or two years... nesto not university diploma... ne mogu sad tacno da se sjetim. Sta vi mislite? Zar niko nema muza ili zenu sa visom skolom???? (sala) :rotf:

Drage moje, ne brinite IMA NAS, pa CAK i sa visom skolom. To vam se boduje sa 20(ako se ne varam). Nisam sada pregledala CIC, ali mislim da je kao i prosle godine(iz licnog iskustva). Samo napred:heart:

Naravno, cim stigne nesto javljam.

Hvala Bojane,
To sam dobio od jednog lika, ali vidim da su pojedinci i na drugim forumima pokazali isto takvo obavjestenje.
Zabrinulo me to iz tog razloga sto moja vjerenica i ja tek treba da predamo aplikaciju, pa nam nije bilo jasno sta se desava i dokle ce to da traje.

Pozdrav!

Hvala Bojane,

Pozdrav!
Ti svakako treba da se javis sto pre ako hoces da ides u Kanadu, tj. ako si odlucio. ... Kad se samo setim kako smo muz i ja jos na leto 2006.g. hteli da apliciramo, ali nismo jer nam se to sve cinilo jako dugo... sada bi vec bili u Kanadi! Nemoj biti lud.

Mi cekamo isto po ovom ultra novom procesu, nadamo se najboljem jer kapiramo da su nasi profili trazeni, mada nismo zanatlije, ali eto oboje perfektno govorimo engleski jezik i to je primarni jezik kojim se sluzimo u svakodnevnom i poslovnom zivotu... te to nije nikakav problem.

Stavise, ja sam u ocaju zbog cekanja pocela da trazim posao u Kanadi i na moje veliko odusevljenje jedan poslodavac je pokazao interes za mene... videcemo sta ce biti... a to je uostalom moja PRVA aplikacija preko interneta za posao u Kanadi:D

Drage moje, ne brinite IMA NAS, pa CAK i sa visom skolom. To vam se boduje sa 20(ako se ne varam). Nisam sada pregledala CIC, ali mislim da je kao i prosle godine(iz licnog iskustva). Samo napred:heart:

Znam ja gdje on spada i znam koliko to bodova nosi, ne 20, vec 4 koja ja dobijam na njega kao pratioca, jer sam ja nosilac aplikacije, nego me interesuje sta da napisem u aplikaciji u level of education za njega. Nema ponudjenih rjesenja, a od onih koja su meni ponudjena kao nosiocu aplikacije ne znam sta da izaberem. Ima samo jedna opcija koja bi mogla da bude, a to je two years non university diploma. Ali, nisam sigurna, treba mi neko sa iskustvom.

Pozdrav iz BiH, koja danas praznuje, ne radi i uziva u omrzenom danu Dejton sporazuma.

Ti svakako treba da se javis sto pre ako hoces da ides u Kanadu, tj. ako si odlucio. ... Kad se samo setim kako smo muz i ja jos na leto 2006.g. hteli da apliciramo, ali nismo jer nam se to sve cinilo jako dugo... sada bi vec bili u Kanadi! Nemoj biti lud.

Mi cekamo isto po ovom ultra novom procesu, nadamo se najboljem jer kapiramo da su nasi profili trazeni, mada nismo zanatlije, ali eto oboje perfektno govorimo engleski jezik i to je primarni jezik kojim se sluzimo u svakodnevnom i poslovnom zivotu... te to nije nikakav problem.

Stavise, ja sam u ocaju zbog cekanja pocela da trazim posao u Kanadi i na moje veliko odusevljenje jedan poslodavac je pokazao interes za mene... videcemo sta ce biti... a to je uostalom moja PRVA aplikacija preko interneta za posao u Kanadi:D

Naravno da cemo se sto prije aplicirati, ali cekamo da potpuno ispunimo uslove za aplikaciju.
Meni je ostao jedan ispit do kraja, da bi moja vjerenica mogla podnijeti aplikaciju kao nosilac.
I da, zaboravio sam, za nekoliko dana cemo ispuniti i onaj uslov oko zajednickog zivota od godinu dana, da bi dobila bodove na osnovu mog obrazovanja. Nakon toga joj ostaju jezici da ih polozi (I engleski i francuski) i onda cemo podnijeti aplikaciju bez obzira na to sto je stopiran FSW.
U svakom slucaju necemo odustajati pa makar trajao proces i 4 godine, jer nam je dosta ponizenja na racun obrazovanih ljudi u ovom jadnom drustvu, a vjerujem da je tako i u Srbiji. Znate o cemu pricam.

Hvala na savjetu!

Pozdrav iz Republike Srpske!!!:klap:

Naravno da cemo se sto prije aplicirati, ali cekamo da potpuno ispunimo uslove za aplikaciju.
Meni je ostao jedan ispit do kraja, da bi moja vjerenica mogla podnijeti aplikaciju kao nosilac.
I da, zaboravio sam, za nekoliko dana cemo ispuniti i onaj uslov oko zajednickog zivota od godinu dana, da bi dobila bodove na osnovu mog obrazovanja. Nakon toga joj ostaju jezici da ih polozi (I engleski i francuski) i onda cemo podnijeti aplikaciju bez obzira na to sto je stopiran FSW.
U svakom slucaju necemo odustajati pa makar trajao proces i 4 godine, jer nam je dosta ponizenja na racun obrazovanih ljudi u ovom jadnom drustvu, a vjerujem da je tako i u Srbiji. Znate o cemu pricam.

Hvala na savjetu!

Pozdrav iz Republike Srpske!!!:klap:

Pozdrav za Republiku Srpsku! Isto je i u Srbiji.Reci mi, molim te, gde tvoja verenica planira da polaze francuski ?

:bye:

Pozdrav za Republiku Srpsku! Isto je i u Srbiji.Reci mi, molim te, gde tvoja verenica planira da polaze francuski ?

Cao Sale!
Jos se raspitujemo, pogledacemo u Banja Luci, tamo ima Francuski kulturni centar i Konzulat Francuske, pa vidjecemo! Njoj treba Samo Basic nivo zbog 2 boda, dok engleski mora biti High, jer ima 1 godinu pripravnickog staza u prosvjeti.

Gdje se polaze TEF u Srbiji?

Pozdrav za sve Vas!:super:

ups pogresan quote, trebala sam citirati Pozdrav iz Republike Srpske od cartmana/a!!!

Ooooo, gdje ste sunarodnici!!!! Taman kad sam pomislila da u ovoj nasoj zemlji ili entitetu nema nikoga ko djeli moje misljenje, pojavite se vi. Svaka cast:super:!!! Izgleda da cemo u isto vrijeme i da se prijavimo.
Gdje vi planirate uplatiti za aplikaciju, u Srbiji ili kod nas? Meni je Beograd blizu, a i tamo sam svako malo, pa mi odgovara da tamo uplatim, a i ne znam ni da li postoji ta privredna banka Sarajevo koju su tamo naveli. Jeste li se raspitivali?
U svakom slucaju Bg mi je blize od Sarajeva. Valjda je svejedno gdje cemo uplatiti, bar sam ja tako shvatila.

Poslednja izmena:
Znam ja gdje on spada i znam koliko to bodova nosi, ne 20, vec 4 koja ja dobijam na njega kao pratioca, jer sam ja nosilac aplikacije, nego me interesuje sta da napisem u aplikaciji u level of education za njega. Nema ponudjenih rjesenja, a od onih koja su meni ponudjena kao nosiocu aplikacije ne znam sta da izaberem. Ima samo jedna opcija koja bi mogla da bude, a to je two years non university diploma. Ali, nisam sigurna, treba mi neko sa iskustvom.

Pozdrav iz BiH, koja danas praznuje, ne radi i uziva u omrzenom danu Dejton sporazuma.

u aplikaciji pise koliko godina skolovanja je imao: tu napisete 14
pa onda ide rubrika level of education: da ste u srbiji ja bih rekla bachelor degree ili nesto u tom fazonu, jer se sada vise skole u srbiji vode tako, od kad je "bolonja".

eto, pokusala sam nesto, pa jos rasmislite...i samo napred.

btw srecan praznik :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back