Koliko pozitivizma da ne veruješe ja cu isto caj
![]()
Dobro jutro svima!
Tako je Gep .U svima nama ima jako puno pozitivne energije, jer da nije tako ne bi smo se odlucili na ovako krupan zivotni korak.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko pozitivizma da ne veruješe ja cu isto caj
![]()
Imam nekoliko pitanja, molio bih ko je voljan da pomogne neka proba da da odgovore.
Ja imam radno iskustvo, ali zvanicno tek 5-6 meseci, inace radim kod oca vec 4-5 godina. Interesuje me da li prilikom aplikacije to moze da mi donese neke bodove, sobzirom na to da mi je radna knjizica tek od pre 5-6 meseci.
Nisam jos zavrsio sa vojnom obavezom. Verovatno cu sada od decembra u civilno, pa me interesuje da li da to zavrsim pa da onda apliciramo ili da apliciramo sto pre, jer koliko sam mogao da shvatim postupak traje bar godinu dana?
Jos jedna stvar, moja buduca supruga zavrsava Biohemiju ove godine, tj. 2009. nadamo se najkasnije septembra uzima diplomu. Da li bismo trebali i zbog toga da cekamo za apliciranje? Kako se rangira njeno buduce zanimanje u Kanadi i kako bi njena diploma mogla da nam pomogne prilikom apliciranja?
Hvala unapred.
Sto se radnog iskustva, koliko ja znam ne traze radnu knjizicu vec potvrdu poslodavca. Sto se tice postupka iseljenja teško da ces ga zavrsiti za godinu dana. Ljudi koji su predali po SP u septembru 2006 su tek pre par nedelja dobili pismo za slanje dokumenata, tako da ako proces zavrsis za 2,5 godine je dosta dobro. To je trenutna situacija. Moj ti je savet da predas sto pre prijavu jer time stajes u red. Dodatni problem je nastao februara 2008 kada su opet nesto menjali u postupku iseljenja i to sto su promenili nije pocelo da funkcionise napravi nacin i niko ziv ne zna sta se desava. Koliko znamo ljudi koji su predali posle tog februara nisu jos dobili nikakva obavestenja od ambasade u Becu, cak ni potvrdu AOR. Na zenu ili vanbracnog partnera (ali ne i za devojku) za faks se dobija dodatnih 4 poena. Uostalom sve oko bodovanja i svega ostalog imas na ovom forumu pa ga malo procesljaj.
Hvala puno sale-tu i gep-u. Dosta toga sam vec procitao i ovo su stvari koje mi nisu bile jasne. Sada su mi postale jasnije zahvaljujuci vama.
Samo me jos jedna stvar interesuje. Da li moramo biti vencani u trenutku apliciranja i da li oni gledaju na to koliko smo vec dugo u braku?!
Hvala jos jednom.
Grandic covece - pa konacno uspeh. Isplatilo se cekati. Nisam bila ovde, pa ti nisam pozelela srecan put pred polazak, al vidim da su kolege forumasi bili vredni. Zelim ti da se tamo sto pre snadjes i da nam posaljes svoje lepe utiske o Torontu (moze i one losije-cisto da znamo sta nas ceka, a i da ti ne "zavidimo" mnogo. Ajde srecno i da se sto pre svi tamo nadjemo i ....

Jooj, nadam se iskreno.Kazes Toronto.Koji deo , posto su mi prijatelji u Mississauga-i.

Grandic covece - pa konacno uspeh. Isplatilo se cekati. Nisam bila ovde, pa ti nisam pozelela srecan put pred polazak, al vidim da su kolege forumasi bili vredni. Zelim ti da se tamo sto pre snadjes i da nam posaljes svoje lepe utiske o Torontu (moze i one losije-cisto da znamo sta nas ceka, a i da ti ne "zavidimo" mnogo. Ajde srecno i da se sto pre svi tamo nadjemo i ....
![]()
Toooooo majstore, samo guraj, stici cemo svi tamo, pa kad napravimo neki rostilj, zamisli to i upoznamo se licno!!!! Koje ce to zezanje da bude!!!
Veliki pozdrav!!!!!!!!!!!!

)
Tako jeeeee.
Naci cemo se sigurno, od nas zavisi......
Bice zezanja do 101 i nazad. Mnogo znaci kad imas ovde s kim da se druzis, videcete kad dodjete
http://picasaweb.google.com/grandic/DropBox# Evo malo za pocetak, prve slike s puta i iz Toronta. (ha, slikah klince sa Vladom Divcem, isao s nama do Beca...)
Veliki POZDRAV![]()
Pozdrav svima!Ako neko ima skorijeg iskustva sa dobijanjem CA turisticke vize neka ga podeli sa mnom.Ja sam u penziji i treba da apliciram za turisticku vizu da bih posetila porodicu.Koliko ceo postupak traje?Hvala unapred svima!
Hvala Koshava na lepim zeljama, utiske cu reci kad pocnem da radim i uletim u svoj stan, evo bas ovih dana radim na tome..., u principu, svaki pocetak je tezak, ali ne vidim da se neko zali ovde...100 puta sam rekao, ko lepo zivi u Srbiji, ne treba da dolazi u Kanadu, razocarace se, a ko ne zivi lepo tamo (mislim na materijalnu stranu), ovde ce mu biti OK, u pocetku malo tesko, posle sve dolazi na svoje....o tom potom.
Puno srece i puno pozdrava.
Sinisa.

Bravo Sinisa!!!! Cestitam vam. Slike su prelijepe i bude malo zavisti. Pratim ovaj forum od prvog dana i prosto sam se sazivjela sa svima, tako da vam zelim super dobar novi pocetak.
Htjela sam samo dodati da ja zivim super ovdje, sto se tice materijalnog, ali mene druge stvari izludjuju i zbog toga zelim da idem. Sada sam trudna i jos uvijek radim na magistarskoj tezi, tako da moram se jos malo strpiti do prijave, ali ne mogu docekati... Ne znam da li ima jos takvih ljudi ovdje.... Ali ja ne mogu da podnesem sistem, mrznju i sve sto je prati. To hocu da mjenjam. I to isto tako moze da bude veliki motiv i objektivan razalog.

Grandic svaka cast... obezbedio si svojoj deci sigurno jednu bolju, mirnu i bezbedniju buducnost sto je najbitnije u celoj prici, da deca odrastu u zdravoj atmosferi... samo jedno pitanje sta predstavlja cikica na 67 slici ?ja sam mislo da je tamo socijalna sigurnost velika...

E, vidis, cikicu na 67-moj slici sam namerno stavio, znaci ima toga i ovde, ali to je JEDAN kojeg sam video za celi dan. Legao jadnik pored ventilacije od subway-a, duva toplo....
I to u najstrozem centru Toronta, poslovne zgrade, kondominijumi,itd...prolaze ljudi i daju mu novac, verovatno zaradi prilicno za par sati....sta ces, sam je izabrao, ko zna koji su njegovi razlozi....Svuda ima dobrog a ima i loseg....samo sto loseg ovde nema mnogo.
Pozdrav SVIMA i hvala svima na lepim zeljama i recima.
Ovde nekako kad dodjem na ovaj forum, osecam se kao medju svojima....ha ha, pocela nostalgija vec da drma....salim se (?)
Bravo Sinisa!!!! Cestitam vam. Slike su prelijepe i bude malo zavisti. Pratim ovaj forum od prvog dana i prosto sam se sazivjela sa svima, tako da vam zelim super dobar novi pocetak.
Htjela sam samo dodati da ja zivim super ovdje, sto se tice materijalnog, ali mene druge stvari izludjuju i zbog toga zelim da idem. Sada sam trudna i jos uvijek radim na magistarskoj tezi, tako da moram se jos malo strpiti do prijave, ali ne mogu docekati... Ne znam da li ima jos takvih ljudi ovdje.... Ali ja ne mogu da podnesem sistem, mrznju i sve sto je prati. To hocu da mjenjam. I to isto tako moze da bude veliki motiv i objektivan razalog.
Tako jeeeee.
Naci cemo se sigurno, od nas zavisi......
Bice zezanja do 101 i nazad. Mnogo znaci kad imas ovde s kim da se druzis, videcete kad dodjete
http://picasaweb.google.com/grandic/DropBox# Evo malo za pocetak, prve slike s puta i iz Toronta. (ha, slikah klince sa Vladom Divcem, isao s nama do Beca...)
Veliki POZDRAV![]()
Potpuno se slazem da treba bezati prvenstveno od ovog sistema,mogu samo da zamislim koliko je potrebno energije da pravilno vaspitas decu(i mi cekamo bebu),ovde.Kako da mu objasnim da ide na fakultet kada sam ga ja zavrsio,a radim sa srednjom,i pevam jer da sam presao u drugu firmu gde mi drugar radi sa faksom sada bi bio na ulici jer su je zatvorili.
A i kod nas ce uskoro privatizacija svi se tresu,uzeli ljudi kredite, a ja se smejem, em sam u najcrnjoj proizvodnji(na boljem radnom mestu ali i dalje u proizvodnji) a to valjda nece dirati,em sam u medjuvremenu zavrsio faks,a jos ako bog da da odemo u Kanadu bice dobro.
Vec sam zamislio sebe bez posla sa malim detetom, tuga, a u Kanadi se nadam da i ako izgubim posao imam sanse da nadjem novi...
I ja sam sada na master studijama i trebalo bi da zavrsim do juna,tako da slobodno predaj papire i dok dodjete na red taman,ionako imate posle viziranih pasosa jos jednu godinu za ulazak u Kanadu.
Pozdrav.