Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da zaboravih ovde se nedobija nikava pomoc kada se dete rodi;Kada sam ja rodila mog sina pre cetiri godine mi smo mislili da ce drzava dati neku pomoc(tako smo mi bili culi) i kada sam se raspitivala svi su me gledali cudno i objanili mi da se to ovde se nepraktikuje.

Ne znam za pomoc kod rodjenja deteta u CAN - ovi nasi su uveli skoro da daju jednokratno za svako novorodjeno dete novac, pa eto spomenuo sam to....inace sve ostalo je na stetu radjanja dece jer je porez na decije stvari ostao nesmanjen, vestacko mleko placam 700 din konzervu na svaka 3 dana!!
Ne treba mi nicija pomoc ako mogu da radim i zaradim!
Pozzzz:super:

Nasao sam negde da za decu imas federalnu+provincial dodatak za decu- federalni je 100 CAD mesecno, a provincijalni je razlicit, ali upravo oko 150 CAD koliko se secam, to je ok, imas dovoljno za obdaniste u Qebecu (koje je jeftino u odnosu na BC, recimo gde ide od 400 pa navise!), a nisam sto posto siguran, mislim da postoje i tax benefit na kraju godine (ne drzite me za rec)!
Cao Dassal,
Federalna Vlada daje $100 mesecno za svu decu do sest godina kao pomoc za vrtic (mnogi politicari su kritikovali ovu odluku Harpereve Vlade jer smatraju da je bolje da su pare ulozili u izgradnju vrtica)Provincijska vlada daje isto za decu ali visina dodataka zavisi od godisnjih prihoda.Ovde u Alberti maksimum moze biti $250 ako spadas u kategoriju ljudi koji imaju male prihode.Ako je vrtic u Qebecu $250 to je super, ovde u Edmontonu se krece oko $1000 za akreditovan vrtic od strane provincije i drzave i nema mesta.Svake godine od marta do maja prijavljujes prihode za predthodnu godinu(ako radis legalni posao dobijas od firme T4 formu), kada to radis mozes priloziti racune za lekove i medicinske usluge(zubar,bolnica,...itd),za vrtic,za skolu,dobrotvorne priloge, RRSP(pare za penziju), RESP(pare za skolovanje dece)i druge troskove (uzavisnosti od vrste posla koji radis) i mozes traziti da ti se vrate pare;U zavisnosti od prihoda Canada Ravenue Agency (Drzavna Institucija) moze da ti vrati pare a i nemora;To sve zavisi od toga koliko si zaradio,da li si ozenjen/udat i da li imas decu i koliko ih imas, da li ti supruznik radi ili ne;Moze biti veliki povrat a i najgorem slucaju moras da platis drzavi.Svi stanovnici Kanade bezobzira da li su drzavljani ili ne po zakonu su obavezni da prijave prihode.Kada dodjete ovde raspitajte se sta sve mozete da prilozis za klemanje takse jer mnogi imigranti to u pocetku neznaju a niko ti to nece reci(mi prvo nismo znali ali sada znamo)pozdrav iz edmontona

Sonja,
Mozes li da nam posaljes neki link ili da nam malo blize objasnis kako se prijavljuje za taj federalni+provincijski dodatak za dete?
Takodje da li se za taj dodatak moze prijaviti odmah po dolasku u Kanadu ili mora da se ceka neki period (na primer 6 meseci).
Pozdrav i hvala!

Toooooo majstore, samo guraj, stici cemo svi tamo, pa kad napravimo neki rostilj, zamisli to i upoznamo se licno!!!! Koje ce to zezanje da bude!!!
Veliki pozdrav!!!!!!!!!!!!

Joj covece ,pa sto mi to radis.A taman sam seo da nesto procitam iz telekomunikacija i sad si mi popalio lampice (pozitivno) i sad cu sve da ostavim i :whistling:.Odoh napolje da sanjam o Kanadi.

Dojadi mi ovo cekanje. :dash:

na ovom forumu svi, definitivno, imamo iste snove....:heart:

e...a stvarno mogli bi da organizujemo neko druzenje i okupljanje,
kao i svi drugi "simpatizeri" slicnih stvari...:think:

he,he,he ..do kakve bi tek tu razmene informacije doslo....
........dva sata bi zamenilo pricu od 74-te pa sve do
104-te str.

na ovom forumu svi, definitivno, imamo iste snove....:heart:

e...a stvarno mogli bi da organizujemo neko druzenje i okupljanje,
kao i svi drugi "simpatizeri" slicnih stvari...:think:

he,he,he ..do kakve bi tek tu razmene informacije doslo....
........dva sata bi zamenilo pricu od 74-te pa sve do
104-te str.

Ha,ha,ha.Podsecas me na jednog prijatelja sa Niagara Falls.On me zvao da sledeci vikend dodjem kod njega na kafu.

Inace , kolege forumasi, ja sam uvek za svakojaku akciju. :super:

Imam nekoliko pitanja, molio bih ko je voljan da pomogne neka proba da da odgovore.
Ja imam radno iskustvo, ali zvanicno tek 5-6 meseci, inace radim kod oca vec 4-5 godina. Interesuje me da li prilikom aplikacije to moze da mi donese neke bodove, sobzirom na to da mi je radna knjizica tek od pre 5-6 meseci.
Nisam jos zavrsio sa vojnom obavezom. Verovatno cu sada od decembra u civilno, pa me interesuje da li da to zavrsim pa da onda apliciramo ili da apliciramo sto pre, jer koliko sam mogao da shvatim postupak traje bar godinu dana?
Jos jedna stvar, moja buduca supruga zavrsava Biohemiju ove godine, tj. 2009. nadamo se najkasnije septembra uzima diplomu. Da li bismo trebali i zbog toga da cekamo za apliciranje? Kako se rangira njeno buduce zanimanje u Kanadi i kako bi njena diploma mogla da nam pomogne prilikom apliciranja?
Hvala unapred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back