Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
-nastavak-
Pardon, slucajno sam stisnula enter i post je otisao, a nisam zavrsila.
Dakle, nosilac aplikacije mora prvi uci u Kanadu, sa porodicom ili bez nje, a oni prvi bez tebe ne mogu uci-sto je pomalo i logicno jer si ti nosilac. Nadam se da sam bila od pomoci, ako neko ima drugaciju informaciju neka iznese.

U Kanadu moras uci najkasnije 12 meseci od momenta dobijanja vize. Sto se porodice tice, oni mogu doci naknadno, bitno je samo da ti (tj.nosilac aplikacije) MORA

12 meseci od datuma kad je radjen lekarski, kao sto rece Timberland, i moze prvo da ide nosilac liste, pa posle njega dependants, zena i deca, ali i oni moraju da udju do onog datuma koji stoji na vizi.

Pozdrav.

Grandic, druze-mislis li ti pokrenti jedra? Zanima me kako je to imati VIZU u pasosu, a ....... Kakav je osecaj, bre..... Objasni. Inace svaka ti cast sto si jos sa nama, jer mnogi ili odustanu, ili kad dobiju papire...pa,pa.....zaborave. Naravno, da ne spominjem veterana, poput Klike-treba svi da sledimo primer.

Grandic, druze-mislis li ti pokrenti jedra? Zanima me kako je to imati VIZU u pasosu, a ....... Kakav je osecaj, bre..... Objasni. Inace svaka ti cast sto si jos sa nama, jer mnogi ili odustanu, ili kad dobiju papire...pa,pa.....zaborave. Naravno, da ne spominjem veterana, poput Klike-treba svi da sledimo primer.

Koshava, jedra pokrecem veoma uskoro, nadam se da su dani u pitanju....samo neke "tehnicke" probleme da resimo.
Osecaj bre.......ne mogu da objasnim, ma odlican, u svakom slucaju, ali iskreno, mislio sam da cu mnogo vise da se radujem....a evo kad je stiglo, nisam ni znao da se radujem posle ovolikog cekanja i jos kad dobijes vize pa pomislis sta ti jos treba i sta te sve ceka....
Ali odlican je osecaj.
Zelim i tebi kao i svima ostalim koji cekaju da sto pre i sami dozivite taj osecaj.
Ma kakav osecaj....nego VIZE....sto pre....sad ste vi "SAP-ovci" na redu, mada jos nisu zavrsili dosta mojih "klasica".
Ne napustam ja ovaj forum, tu sam.
A i ako me nema na forumu zbog posla, obaveza, itd, evo mail : bosnian037@hotmail.com koji stalno otvaram i proveravam, pa ako nekom nesto mogu da pomognem...tu sam.

Pozdrav i puno srece.

Sinisa.

Zdravo svima,
dva pitanja:
unutar kog vremenskog perioda se mora uci u Kanadu od trenutka dobijanja iseljenicke vize po skilled worker programu?
Pretpostavljam da postoji neki vremenski okvir unutar kog viza vazi.
Da li ostatak porodice mora ici odmah sa principal aplikantom, ili moze doci naknadno? Isao bih prvo ja, a zenu i djecu doveo tek kad se snadjem za smjestaj i posao. Je li to moguce i do kada oni moraju uci u Kanadu?

U Kanadu moras uci najkasnije 12 meseci od momenta dobijanja vize. Sto se porodice tice, oni mogu doci naknadno, bitno je samo da ti (tj.nosilac aplikacije) MORA

To nije tacno, vremenski period je ogranicen sa danom lekarskog pregleda, 12 meseci od dana kada je pregled uradjen a ne viza.

Naravno da mozes prvo otici ti pa onda zena i deca, to je najbolja solucija.

Pozdrav svima,
moze li neko da mi razres dilemu da li ici preko agencije za ceo postupak iseljenicke vize (cuo sam da sve to kosta oko 3 500 evra za dvoje, s tim sto se deo koji je dat agenciji moze kompenzovati nekim vaucerima za placanje poreza kad se stigne u Kanadu, da li je to tacno?) ili se moze sve zavrsiti samostalno?
Jel TOEFL definititivno ne vazi za dobijanje imigracione vize?
Hvala!
Pozdrav

Zdravo svima!
Nov sam na ovom forumu ali sam po stazu od predaje prijave u Bec pravi "dzomba". U Novembru ce biti 2 godine. Verujem da negde ima odgovor na ovim silnim stranama, ali ako neko moze da mi odgovori kratko.

Polozio sam IELTS sa 7,7,6,7 a secondary official language sam naveo u prijavi Francuski i pri tome naznacio basic znanje iz svih komponenti. Da li ce biti potrebno da u update-u prijave predam rezultate testa iz francuskog (ako treba polagacu) ili ce biti dovoljno da predam uverenja iz gimnazije da sam ga ucio 4 godine + plus sertifikat nekog crash kursa privatno.

Hvala svima i srecno svima!

Polozio sam IELTS sa 7,7,6,7 a secondary official language sam naveo u prijavi Francuski i pri tome naznacio basic znanje iz svih komponenti. Da li ce biti potrebno da u update-u prijave predam rezultate testa iz francuskog (ako treba polagacu) ili ce biti dovoljno da predam uverenja iz gimnazije da sam ga ucio 4 godine + plus sertifikat nekog crash kursa privatno.
To sto si naznacio nista ne znaci, bolje polazi TEF test jer je to jedini siguran dokaz da bi dobio bodove. Pripremi se dobro za test.

Zdravo svima!
Nov sam na ovom forumu ali sam po stazu od predaje prijave u Bec pravi "dzomba". U Novembru ce biti 2 godine. Verujem da negde ima odgovor na ovim silnim stranama, ali ako neko moze da mi odgovori kratko.

Hvala svima i srecno svima!

Bolje je da polazes TEF, jer si tada siguran za bodove.Mojoj supruzi su priznali cetiri godine ucenja frasncuskog iz sredjne skole, ali smo mi aplicirali za Kvebek , pa je tu malo drugacija procedura.Ne znam da li uopste federalci imaju vremena da tumace sertifikate sa kurseva ili da tumace prevode nasih svedocanstava.Posto cela procedura oko dolaska na red za obradu aplikacije traje jako dugo , pokusaj sebi da ustedis vreme i pripremis ono sto oni traze , a to je TEF.Sve informacije vezane za ispit imas na :

http://www.ccf.org.yu/fr/04d.htm

Da sam na tvom mestu , uopste ne bih razmisljao da li da izlazim na ispit ili ne.Ja sam aplicirao za Kvebek gde imaju posebnu imigracionu proceduru , pa sam ipak polagao IELTS da bi im dokazao znanje engleskog.To je daleko bolje jer su ostavili opciju da imigracioni sluzbenik u toku intervju-a proceni na kom si nivou.
Ako si naveo neki nivo kod popunjavanja aplikacije, sigurno je da ce ti traziti neki , kako to oni kazu, OBJECTIVE EVIDENCE, o tvom znanju francuskog.
Ako ti je potrebna pomoc ili savet u vezi TEF testa slobodno pisi.Ja sam ga polagao prosle godine, tako da imam iskustva.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!
Pre neki dan supruga i ja smo konacno dobili odgovor iz Beca, klasicna Skilled Worker aplikacija podneta jos Avg-06. Sada zahtevaju da im u narednih 2 meseca dostavimo osvezenja dokumenata (police certificate, proof of funds, employment contract,...) + da uradimo medicinski pregled, i na posletku da dostavimo FBI Clearance (to jest dokaz da nemamo dosije u FBI).

Za sva ostala dokumenta nije problem, medjutim imam neka pitanja oko vadjenja ovog FBI dokumenta.
Koliko sam uspeo da shvatim iz objasnjenja koje su dali, kazu da moramo da uradimo otiske prstiju u lokalnoj policiji (ili nekoj agenciji koja to radi),i da ih posaljemo postom na odredjenu adresu u USA. Oni ce odgovori poslati nama a mi onda original da posaljemo u Bec. Napominju da ovo moze potrajati i oko 16-18 nedelja.

Bio bih mnogo zahvalan ako ima nekoga ko ima iskustva sa ovim da mi malo razjasni. Jel iko od vas ovo uopste ikada radio ? Jel ima neka odredjena policijska ustanova kod nas koja radi te otiske prstiju ? Jel moze u USA ambasadi da se uplati tih 18$ (koji su inace cena za taj dokument) ? Koliko ovo sve moze da traje i sta cu ako ne stignem da dobijem ovaj dokument pre isteka perioda od 2 meseca ?!

Hvala unapred.

Da sam na tvom mestu , uopste ne bih razmisljao da li da izlazim na ispit ili ne.Ja sam aplicirao za Kvebek gde imaju posebnu imigracionu proceduru , pa sam ipak polagao IELTS da bi im dokazao znanje engleskog.To je daleko bolje jer su ostavili opciju da imigracioni sluzbenik u toku intervju-a proceni na kom si nivou.
Ako si naveo neki nivo kod popunjavanja aplikacije, sigurno je da ce ti traziti neki , kako to oni kazu, OBJECTIVE EVIDENCE, o tvom znanju francuskog.
Ako ti je potrebna pomoc ili savet u vezi TEF testa slobodno pisi.Ja sam ga polagao prosle godine, tako da imam iskustva.

Pozdrav

Hvala na brzim odgovorima. Pretpostavljao sam da je tako ali reko hajde da ipak pitam da li znate da je bilo slucajeva da je neko znanje za first official language pravdao zvanicnim rezultatima testa, a second official language nekim pratecim papirima (ucenje u srednjoj skoli, kursevi itd.). Test, test shta sad da se radi nego da se prione.

Cudna je sva ta prica oko imigracije u Kanadu. Ja sam sve to prilicno otpisao i bio bih iznenadjen kada bi proslo. "Cesma je zavrnuta" sto bi se reklo i put kojim smo mi udarili da se iselimo je jako trnovit. Pre 5-10 godina isao je bukvalno ko je kako stigao. A sada da bi skupio 67 bodova moras da budes ekvivalent phd-u, da imas manje od 40 godina, da imas 10 godina radnog iskustva koji odgovara NOC-u i da parlas tecno oba jezika...Ako ides sam, tj. single kao sto je moj slucaj, bezmalo je potrebno sve gore navedeno da jedva predjes prag.

Moj prijatelj je otisao 2003. godine, super se snasao i ja mu sada cesto kazem da je uhvatio "zadnji voz". Interesantno je kako je otisao. On je otisao na izmaku svojih 40-ih po sistemu kada se jos bodovala struka a ne broj godina skolovanja, engleski pojma nije imao, francuski da ne pricam. Rodjaka na koju je racunao do kraja gledano nije spadala u rodjake koji donose 5 bodova. Supruga je imala srednju skolu. Dakle nije ispunjavao prag bodovnog sistema ali su mu ipak dali iseljenicku. Kako? Cini mi se da ne zna ni on sam. Jednostavno su im dali vize. Prosli su intervju njih dvoje sa minimalni engleskim, malo kukali kako je tesko ziveti u Srbiji i prodjose.

Posto sam mu ja u to vreme pomagao oko korespodencije sa ambasadom na engleskom koji sam u to vreme marljivo ucio, ne znajuci da cu 3 godine posle i sam podneti prijavu, nailazio sam na svakave ljude, advokate i ostalo. Licno sam upoznao ljude koji su otisli na fals diplome, fals uverenja o stazu, fals certifikatima o depozitu za sume koje moras da poneses u Kanadu a koje uopste nisu imali itd. itd. Strasno...Dvoje, troje njih ladno su dobili vize, a sada tamo sede na socijali.

Kada tu dodas Hrvatsku, BiH, Makedoniju, Rumuniju, Kosovo, Tanzaniju i Tunguziju u kojima su kojekakvi kao i u Srbiji ranije svasta radili da bi dobili vize, dobijes backlog kakav sad mi imamo. Jos je ambasada u Becu najekspeditivnija na svetu cini mi se.

E zato je cesma zavrnuta, kriterijumi poostreni kao da treba da budes pilot space shuttle-a koji ide na mirovnu misiju na planetu Kripton.

A i oni sami sebe zakopavaju sa prijavama..Ne znam, secam se da tamo pise da ukoliko ne mozes da skupis 67 bodova, ali ipak mislis da mozes da se ostvaris u Kanadi kao clan njenog drustva, prijavi se i uz prijavu prilozi detaljno obrazlozenje zasto mislis da mozes i da treba da zivis u Kanadi...E posto sam bio kratak par bodova, ja sam se upecao na to, a ko zna i koliko njih samnom:

"However if you dont't have enough points but still believe you can make a success in Canada and be part of its society, please enclose a detalied letter with the application naming reasons why you feel you could live and work in Canada.....". Parafrazirao sam, ali oprosticete mi to sam procitao pre duge dve godine kada sam se prijavljivao....

E ta recenica sluzi da im naivcina kao ja da 500 eura fino, lepo enclosed uz prijavu. Ne znam, nisam jos dobio poziv za update prijave, ali cini mi se da je skroz tako. Jedino neki subjektivni faktor da odluci kao sto je definitivno odlucio u slucaju mog prijatelja, ali na to se nikako ne mogu oslanjati.....Bio sam malo kratak sa bodovima ali sam ipak pokusao. Imam devojku koja je fakultetski obrazovana ali da je ozenim zbog 3-5 bodova....Duga prica...

Narode zelim vam svima puno uspeha, i zdravlja u zivotu i da cestitam onima koji su dobili vizu i pozelim srecu onima koji je cekaju i da je sto pre dobiju. Cao!

Pozdrav svima!
Pre neki dan supruga i ja smo konacno dobili odgovor iz Beca, klasicna Skilled Worker aplikacija podneta jos Avg-06. Sada zahtevaju da im u narednih 2 meseca dostavimo osvezenja dokumenata (police certificate, proof of funds, employment contract,...) + da uradimo medicinski pregled, i na posletku da dostavimo FBI Clearance (to jest dokaz da nemamo dosije u FBI).

Za sva ostala dokumenta nije problem, medjutim imam neka pitanja oko vadjenja ovog FBI dokumenta.
Koliko sam uspeo da shvatim iz objasnjenja koje su dali, kazu da moramo da uradimo otiske prstiju u lokalnoj policiji (ili nekoj agenciji koja to radi),i da ih posaljemo postom na odredjenu adresu u USA. Oni ce odgovori poslati nama a mi onda original da posaljemo u Bec. Napominju da ovo moze potrajati i oko 16-18 nedelja.

Bio bih mnogo zahvalan ako ima nekoga ko ima iskustva sa ovim da mi malo razjasni. Jel iko od vas ovo uopste ikada radio ? Jel ima neka odredjena policijska ustanova kod nas koja radi te otiske prstiju ? Jel moze u USA ambasadi da se uplati tih 18$ (koji su inace cena za taj dokument) ? Koliko ovo sve moze da traje i sta cu ako ne stignem da dobijem ovaj dokument pre isteka perioda od 2 meseca ?!

Hvala unapred.

Pokusacu da pomognem; predpostavljam da je neko od vas dvoje ziveo u Americi odredjen period, pa vam zato traze; to je slucaj sa mojom suprugom. Mi smo u proceduri za Kanadu, ali smo znali da to treba i dobili smo potvrdu FBI-ja posle mnogo cekanja, a evo zasto!
Zahtev se salje u FBI centar u Wirginiji, otiske dajes u US Ambasadi u Beogradu, a to je moju suprugu kostalo 80 us$! Zahtev je stigao u Wirginiju, a potvrda koju su oni poslali nije nikada stigla poštom!!! Kad je proslo 3 meseca, uradili smo sve ponovo i dali adresu u US na koju da posalju (nas prijatelj) koji je onda licno doneo letos!!! Eh, da, bio je jos jedan pokusaj u SUP-u (hteli smo da izbegnemo placanje u ambasadi), i stigao nam je odgovor da nisu dobro uzeti otisci! Dakle, nama je sve, sa pehovima trajalo ukupno preko 9 meseci!
Dakle, otiske dajte iskljucivo u US ambasadi, da bi ste izbegli moguce propuste i skratili vreme, a sto se poste tice, nadam se da cete imati vise srece, jer Vam se iz razumljivih razloga zuri! Puno srece!!!

PS Kazes klasicna SW procedura, a traze Employment contract!?!

Poslednja izmena:
Pokusacu da pomognem; predpostavljam da je neko od vas dvoje ziveo u Americi odredjen period, pa vam zato traze; to je slucaj sa mojom suprugom. Mi smo u proceduri za Kanadu, ali smo znali da to treba i dobili smo potvrdu FBI-ja posle mnogo cekanja, a evo zasto!
Zahtev se salje u FBI centar u Wirginiji, otiske dajes u US Ambasadi u Beogradu, a to je moju suprugu kostalo 80 us$! Zahtev je stigao u Wirginiju, a potvrda koju su oni poslali nije nikada stigla poštom!!! Kad je proslo 3 meseca, uradili smo sve ponovo i dali adresu u US na koju da posalju (nas prijatelj) koji je onda licno doneo letos!!! Eh, da, bio je jos jedan pokusaj u SUP-u (hteli smo da izbegnemo placanje u ambasadi), i stigao nam je odgovor da nisu dobro uzeti otisci! Dakle, nama je sve, sa pehovima trajalo ukupno preko 9 meseci!
Dakle, otiske dajte iskljucivo u US ambasadi, da bi ste izbegli moguce propuste i skratili vreme, a sto se poste tice, nadam se da cete imati vise srece, jer Vam se iz razumljivih razloga zuri! Puno srece!!!

PS Kazes klasicna SW procedura, a traze Employment contract!?!

Dassal, kao prvo hvala na odgovoru.
U pravu si, supruga je zivela nesto oko godinu dana tamo a ja sam bio par puta samo u turistickoj poseti USA. Najverovatnije cemo morati oboje da vadimo, ali dobro.
Hvala za ovu info da radim otiske ipak u US amb. Nisam znao da moze i tu, sutra cu otici do njih da se detaljnije raspitam.

Takodje, citajuci zvanicno obavestenje o ovome na http://www.fbi.gov/hq/cjisd/fprequest.htm primetih da ako se navede da imas vremenski deadline i objasnis u cover letter-u da ti treba za CAN immi, tad ce kao malo pozuriti sa obradom (sve je i dalje znak ?). Ali dobro, nadajmo se da ce to nesto pomoci.

Takodje ne znam kad ste to vadili ? Dakle dozvaljaju da kao primaoca odgovora stavim nekog u USA? To bi i meni odgovaralo, ako jos postoji ta mogucnost.

Kako ste i kome placali onih 18$? Jel i to moze da se zavrsi u US ambassy ili mora na neki poseban racun?

PS. sorry zbog zabune :) pod employment contract nisam mislio na arranged employment sa nekim u CAN, vec na obican dokaz o radnom iskustvu koji vadis kod svog trenutnog poslodavca u SRB, kopija r. knjizice, reference letter, ugovor o radu itd.

Hvala jos jednom, btw, kad ste predali app, koji vam je AOR?

Pozdrav!

U pravu si, supruga je zivela nesto oko godinu dana tamo a ja sam bio par puta samo u turistickoj poseti USA. Najverovatnije cemo morati oboje da vadimo, ali dobro.
Pozdrav!

Necete morati oboje da vadite u slucaju da ti nisi proveo duze od 6 meseci u USA, znaci, Kanada trazi Police Clearance za svaku drzavu u kojoj si ziveo/proveo duze od 6 meseci.

Hvala za ovu info da radim otiske ipak u US amb. Nisam znao da moze i tu, sutra cu otici do njih da se detaljnije raspitam.

Takodje, citajuci zvanicno obavestenje o ovome na http://www.fbi.gov/hq/cjisd/fprequest.htm primetih da ako se navede da imas vremenski deadline i objasnis u cover letter-u da ti treba za CAN immi, tad ce kao malo pozuriti sa obradom (sve je i dalje znak ?). Ali dobro, nadajmo se da ce to nesto pomoci.

Takodje ne znam kad ste to vadili ? Dakle dozvaljaju da kao primaoca odgovora stavim nekog u USA? To bi i meni odgovaralo, ako jos postoji ta mogucnost.

Kako ste i kome placali onih 18$? Jel i to moze da se zavrsi u US ambassy ili mora na neki poseban racun?

PS. sorry zbog zabune :) pod employment contract nisam mislio na arranged employment sa nekim u CAN, vec na obican dokaz o radnom iskustvu koji vadis kod svog trenutnog poslodavca u SRB, kopija r. knjizice, reference letter, ugovor o radu itd.

Hvala jos jednom, btw, kad ste predali app, koji vam je AOR?

Pozdrav!

AOR april 2007, odustajemo od federal, prelazimo na Quebec! Duga prica, pogledaj ranije postove ako te zanima.
Uverenje smo vadili ove godine, da postoji procedura za ubrzano dobijanje, cuo sam za to. U US ambasadi u Beg ti naplacuju 18us$ za formular FBI, ali sa uslugom davanja otisaka, ambasada naplacuje 80us$! Cisto da znate! Mozete dati postansku adresu u USA da posalju sertifikat, jer smo mi tako uradili. Ostalo je stvar srece. Klika je u pravu, samo ako si boravio 6m+ u trecoj zemlji, traze potvrdu o nekaznjavanju.
Pozdrav za forumase, stalne i povremene, Kliku, Saleta 0509, Grandica i sve koji su u prolazu,

PS nesto je pocelo da se odmrzava, pogledajte trackitt!

Danas sam zvao USA ambasadu, kazu da vec odavno oni ne rade otiske i nemaju nista sa tim. Ranije su to radili (kako kaze sluzbenik pre par godina). Moracu da vidim kako kazu u 29. Novembru (MUP). Medjutim nije mi jasno kome se sad placa onih 18$ ? Hmm..ne svidja mi se nikako sto ce morati sve da ide preko nasih sluzbi, bojim se kako ce uraditi te otiske, da ne bude vracanja nazad kao sto je imao Dassal ? :(

Sta mislite ako ne stignem za 2 meseca da ga dobijem, i posaljem sve ostalo sto traze osim FBI clearance + pisamce sa objasnjenjem da sam poslao otiske a da ga jos dobio,. Da li bi moglo da napravi problem u Becu i da cak mozda odbiju aplikaciju?

AOR april 2007, odustajemo od federal, prelazimo na Quebec! Duga prica, pogledaj ranije postove ako te zanima.
Uverenje smo vadili ove godine, da postoji procedura za ubrzano dobijanje, cuo sam za to. U US ambasadi u Beg ti naplacuju 18us$ za formular FBI, ali sa uslugom davanja otisaka, ambasada naplacuje 80us$! Cisto da znate! Mozete dati postansku adresu u USA da posalju sertifikat, jer smo mi tako uradili. Ostalo je stvar srece. Klika je u pravu, samo ako si boravio 6m+ u trecoj zemlji, traze potvrdu o nekaznjavanju.
Pozdrav za forumase, stalne i povremene, Kliku, Saleta 0509, Grandica i sve koji su u prolazu,

PS nesto je pocelo da se odmrzava, pogledajte trackitt!

Puno pozdrava i

BONNE CHANCE !!!!

Puno pozdrava i

BONNE CHANCE !!!!

Cao Sale,
Hvala na podrsci!
Krenuo na francuski u CCF, profesorka ok, grupa isto, za sada je lako i lepo, ali ja sam bas motivisan.....
Pita profesorka za razloge za ucenje francuskog, ljudi uglavnom odgovaraju da je tako sarmantan i melodican jezik, opusteno uglavnom, a ja se mislim, jeste tako ali ja MORAM da ga naucim ili....:rtfm:
Gura se, bice sve ok!
Pozdrav:bye:

--posto mi je kasno odobrena poruka od strane admina, samo da ponovim post u nadi da cu resiti ovaj problem ---

Danas sam zvao USA ambasadu, kazu da vec odavno oni ne rade otiske i nemaju nista sa FBI Clearance. Ranije su to radili (kako kaze sluzbenik pre par godina). Moracu da vidim kako kazu u 29. Novembru (MUP). Medjutim nije mi jasno kome se sad placa onih 18$ ??? Na koji racun uopste?? Hmm..ne svidja mi se nikako sto ce morati sve da ide preko nasih sluzbi, bojim se kako ce uraditi te otiske, da ne bude vracanja nazad kao sto je imao Dassal ?

Sta mislite ako ne stignem za 2 meseca da ga dobijem, i posaljem sve ostalo sto traze osim FBI clearance + pisamce sa objasnjenjem da sam poslao otiske a da ga jos dobio,. Da li bi moglo da napravi problem u Becu i da cak mozda odbiju aplikaciju?

Pozdrav,
Moze li neko da me savetuje da li da idem preko agencije za imigracionu vizu ili je bolje da samostalno resavam sva pitanja korak po korak?
Cuo sam da je za dvoje potrebno oko 3 500e za sve, od pocetka do kraja, a da se navodno pare koje su date agenciji za obavljene usluge savetovanja i tome slicno mogu refundirati po dolasku u Kanadu,
u vidu nekih vaucera kojim se placaju porezi prvih nekoliko meseci. To mi zvuci malo suludo pa zelim da proverim iz iskustva drugih ljudi koji su vec prosli sve te procedure.
Hvala unapred!!

Pozdrav,
Moze li neko da me savetuje da li da idem preko agencije za imigracionu vizu ili je bolje da samostalno resavam sva pitanja korak po korak?

Pa jel` ti citas odgovore, rekoh ti vec da je to bacanje para........ ili ne verujes ovo sto ti pricam..........popuniti aplikaciju nije nikakva filozofija, agencija ti nista nece uraditi sto ti sam ne mozes.
Ovde na forumu smo culi iskustva par ljudi koji su isli preko agencije i debelo se zayebali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back