Emma_LA
Zainteresovan član
- Poruka
- 213
ljudi koma ste....gde izlazite veseras/ste bili sinoc?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da su razlicita, mislim da se mi ne razumemo potpuno.........Sto se tice dobijanja posla u Kanadi, iskustva su razlicita.Neke ljude su stvarno primili bez priznavanja diploma,mada je dobar deo imao problem sa nostrifikacijom i sada radi totalno druge poslove.
Ono sto sam ja hteo da napomenem je da inzenjer iz Srbije ne moze da radi zvanicno kao isti jer nema pravo potpisa, tj. nije clan udruzenja inzenjera , ili kako se to vec zove, ne secam se......... kao sto rekoh, postoji sansa da te neko zaposli u struci ali to nije pravilo, to su izuzeci. Ne mozemo na primeru par osoba generalizovati celu stvar. Govorim iz iskustva i znam da vecina ne moze odmah po dolasku u Kanadu da radi posao kojim se bavila u maticnoj zemlji.
Moj dobar prijatelj iz detinjstva je masinski inzenjer, radio je prvih godinu dana kao tehnicar i imao cak manju platu od istog tog tehnicara kanadjanina, poptuno isti posao. Takodje, bivsi kolega iz Libana koji je Elektro inzinjer, radio u Dubajiu 9 godina u stranim kompanijama, dve godine nije mogao da nadje posao u Kanadi pa je krenuo da radi Master, itd.............
Problem je sto ti u vecini slucajeva neces ni doci do tog intervjua bez kanadskog iskustva. To nije nikakva fora, to je surova realnost.Sto se tice toga da te na razgovoru pitaju da li imas kanadsko iskustvo je kao sto sam vec rekao jedna od fora i da te zaposle na nize radno mesto.
Interesuje me u cemu je problem sa nostrifikacijom tj.doskolovavanjemJa za moj faks znam sta je sve potrebno za nostrifikaciju.Da li je problem jezik,cinjenica da treba istovremeno i da radis i da ucis,skolarina itd.
Zdravo svima!
Forum pratim vec neko vrijeme, ali se javljam po prvi put.
Imam jedno pitanje.
Aplicirao sam za useljenje u proljece 2007. (AOR - april 2007.), po Simplified procesu, i kao i vecinu jos me nisu kontaktirali
za dostavljanje dokumenta kojim bih potvrdio stvari navedene u aplikaciji.
Interesuje me - da li ce u dokumentaciji biti trazena i Vojna knjizica?
To bi mi mogao biti problem, jer sam istu izgubio, a nisam siguran da li u vojnom odsjeku mogu da izvadim duplikat.
Inace sam iz Bosne, a ne ide mi se kuci to traziti.
Vojnu knjizicu ce ti SIGURNO traziti! Ne budi lenj i iskopaj nekako novu tj.kopiju. Nemoj da se igras time, jer su ti svi ostali papiri beznacajni ako nemas pomenutu knjizicu. To traze obavezno i ljudima koji su odavde, a pogotovo vama sa tih prostora. Sve najbolje i nemoj da posle bude| "- trebao sam ranije slusati!!!!"
E sad i ja nesto da pitam. ZELim da placam u Kanadi debitnim karticama ili kreditnim ili kako god. KOJA je najbolja kartica da se uzme, da se prebace u bankama iz SRbije da bi se placalo u Kanadi, znaci da mi obracunavaju kurs kao da sam izvrsio konverziju u SRbiji evra za kanadski dolar. OCU RECI da zelim da prebacim pozamasnu sumu evra na racun ovde i da uzmem neku od kartica i vrsim placanje u kanadi. TO Radim jer je kurs evro prema kanadskom dolaru izuzetno los u KANadi, pa sa tim u vezi ne zelim isto i da razmenim vecu kolicinu evra od one sto mi je potrebna u KANadi za recimo mesec dana. AJd pa ako neko ima miseljenje ili jos bolje iskustvo.
Takodje suncano i lepo.Mozda se nismo razumeli.Ja se ne spremam za neuspeh.Hteo sam da kazem da nisam zapostavio svoj posao ovde, da ipak razmisljam, hm, ako mogu da kazem , na dva koloseka.Jer sta ako se nesto u medjuvremenu desi, sta onda?Pa svaki dobar general mora pred bitku da ima rezervni polozaj , mora da ima odstupnicu.To je poenta moje price.Nema ono:"Ja odlazim u Kanadu, pa me bas briga za sve ovde."Jednostavno ovde vodim zivot kao i ranije : posao,dobri medjuljudski odnosi, djacic prvacic, kosa crta, i cekam svoj momenat.
I ja se slazem sa ovim.Mi smo sve predali cutimo i cekamo pa sta bog da.
I ja se slazem sa ovim.Mi smo sve predali cutimo i cekamo pa sta bog da.
moji razlozi odlaska tamo su daleko dublji od materijalnih.
99% ljudi iz Srbije koji traze iseljenicku vizu za Kanadu imaju razloge za odlazak koji su daleko dublji od materijalnih!
Tacno tako.Zivot je previse kratak da bi se bavili glupostima koje nam se plasiraju preko medija,da jedemo hranu bogatu pesticidima,pijemo bakterioloski neispravni mleko,da su nam vodovodne cevi napravljene od kancerogenog azbesta.Necu da zivim u zemlji gde je smisao zivota otici deset dana na more pa onda o tome raspredati cele godine.Cilj mi je da mi sef ne bude covek koji ne zna osnovne stvari u poslu .Ovde je sistem vrednosti potpuno obrnut ja to zovem zona sumraka.Moji razlozi su takodje daleko dublji od materijalnih:
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome se postuje red i zakon, i gde za one koji to ne postuju postoje adekvatne represalije.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde svi placaju porez tako da drzava moze da funkcionise normalno.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome necu morati mom malom sinu da objasnjavam kako to da se komsija buzdovan vozi u BMW-u, a komsinica lekar specijalista u Renault-u 4 ili uciteljica u raspadnutoj Toyota-i.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde je covek adekvatno placen za svoj rad i gde se ceni znanje i rad, a ne nemoral, drskot, bahatost, pokvarenjastvo,lopovluk.
- Potrebno mi da zivim u drustvu gde se skolski sistem ne menja kako kome padne na pamet
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde te nece drzati na pola ili trecini prijavljene plate
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome nije poremecen sistem vrednosti
Dragi sm.,hvala na ohrabrenju!
Voljela bih da cujem tvoju pricu o odlasku tamo.
Pozdrav svima i hvala Grandicu i Kliki za savjete koje cu rado uzeti u obzir.Grandicu iskrene cestitke na pozitivnom rjesenju, posebno jer se vidi da je super covjek.
Prepoznala sam dio sebe u pricama ljudi s Foruma i pozeljela da se ukljucim,a kasnije sam kroz citanje prethodne konverzacije shvatila da je o vecini onoga sto mi je nejasno ranije pisano.Odlucila sam se za zastupnika da bih ustedjela vrijeme i energiju, jer mi se to u pocetku to cinilo laksim putem.By the way,on nije tvrdio da moze ubrzati proces, ali tvrdi da preko njega mogu dobiti job offer, koji bi definitivno olaksao cijelu stvar.Uzdam se i u deficitarnost zanimanja, mada znam da bih u pocetku morala da radim neke desete poslove. Na kraju krajeva, ne moram nikada ni raditi svoj posao, moji razlozi odlaska tamo su daleko dublji od materijalnih.
U svakom slucaju,nema odustajanja od Kanade!