Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
140 eura je polaganje celokupnog testa:
• Compréhension écrite
• Compréhension orale
• Lexique et structure
. (2 heures 10)
Expression écrite (1h)
• Expression orale (35mn)
. (uniquement en complément
. des épreuves obligatoires)

Sve informacije se nalaze na :

http://www.ccf.org.yu/fr/04d.htm

Tu imas verziju za Kvebek :TEFaQ (Test d’Evaluation de Français pour le Québec).

Poslednja izmena:
Au pa to je skuplje od engleskog !! Ali je podnosljivo.

I sad kad ispolažes testove i podneses prijavu... ako uz prijavu poslajes i dokaze o položenim testovima i oceni .. pa ako dugo cekas na intervju... da li ce da traže da se ponovo polaže test? Ako važnost testa istekne.

Nemoj da odustajes ako mislis da imas potrebne bodove za prolaz. Niko ti ne garantuje prolaz na Kvebek varijatnu ako ne posedujes znanje francuskog jer se u tom slucaju engleski boduje manje u odnosu na francuski jezik i samim tim dovodis sebe u nezgodnu situaciju da ispustis iz ruku i ono sto imas.
Bolje biti strpljiv i odraditi posao do kraja i onako kako treba nego upropastiti celu stvar.

Klika zdravo, uvek uzimam tvoje misljenje u obzir, jer zaista pomazes mnogima svojim tacnim i iscrpnim informacijama.
Radi se o sledecem: moja supruga je nosilac aplikacije u oba slucaja (federal na kome smo sada i za Quebec za koji planiramo da se prebacimo), a ona ima zavrsen fax u USA (tu joj je minor diploma franc. jezik i knjizevnost), a master u Francuskoj (socijalna i obrazovna politika), tako da imamo bodova jer je njen francuski maximalan. Zvali smo Bec pre par sati, i pitala ih je za TEF, ne mora da ga prilaze s obzirom da ima francusku diplomu. Ja ne znam francuski, upravo upisao pocetni u FKC u Beg, IELTS imam od prosle godine 6,5. Imamo i divnu bebu Dunju i ona se boduje za Quebec.....
Klika, uvek sam bio nestrpljiv i cesto zbog toga naj.....o u zivotu, ali ovaj put hocu da probamo da ipak u nekom razumnom roku predjemo, jer toliko se ljudi nakupilo, a toliko sporo rade...nama u aor-u pise 36-48 meseci!? Mislim da cemo uspeti, a svakako hvala na dobronamernom savetu....veliki pozdrav!

Klika zdravo, uvek uzimam tvoje misljenje u obzir, jer zaista pomazes mnogima svojim tacnim i iscrpnim informacijama.
Radi se o sledecem: moja supruga je nosilac aplikacije u oba slucaja (federal na kome smo sada i za Quebec za koji planiramo da se prebacimo), a ona ima zavrsen fax u USA (tu joj je minor diploma franc. jezik i knjizevnost), a master u Francuskoj (socijalna i obrazovna politika), tako da imamo bodova jer je njen francuski maximalan. Zvali smo Bec pre par sati, i pitala ih je za TEF, ne mora da ga prilaze s obzirom da ima francusku diplomu. Ja ne znam francuski, upravo upisao pocetni u FKC u Beg, IELTS imam od prosle godine 6,5. Imamo i divnu bebu Dunju i ona se boduje za Quebec.....
Klika, uvek sam bio nestrpljiv i cesto zbog toga naj.....o u zivotu, ali ovaj put hocu da probamo da ipak u nekom razumnom roku predjemo, jer toliko se ljudi nakupilo, a toliko sporo rade...nama u aor-u pise 36-48 meseci!? Mislim da cemo uspeti, a svakako hvala na dobronamernom savetu....veliki pozdrav!

Pozdrav

Interesuje me zivo sam kim je razgovarala u Becu.Da li je u pitanju zenski sluzbenik.Ako jeste onda je to Marta Zanger.Ona je divna zena.Inace prilikom apliciranja za Kvebek ces preko banke, ja sam to radio u Komercijalnoj, uplatiti taksu za obradu aplikacije u Becu.To je koliko se secam negde oko 500 eura.To je novac koji stavljate na kocku i koji se ne vraca.Ti samo polako uci francuski, svakodnevno.Od momenta apliciranja do momenta zvanja na intervju je period od nekoliko meseci.Sto se tice francuskog na samom intervjuu, sluzbenik vodi razgovor sa tvojom suprugom dok tebe pita samo par usputnih pitanja.Ti ces navesti u obrascima da ti je nivo pocetnik, jer ako bi uskoro aplicirali, ti nemas vremena da doguras do srednjeg nivoa.Znaci pitanja za tebe na intervjuu su kako se zoves , gde radis, sta radis,da li imas brata, sestru. Zamalo da zaboravim, moja zena recimo uopste nije polagala TEFiz razloga sto smo prilozili uverenje iz srednje skole da je ucila cetiri godine francuski jezik.Bili smo jedino iskreni da je na nivou pocetnika.To nam je jedino pomoglo da zaobidjemo TEFjer je znanje stranog jezika moguce dokazati i na drugi nacin.Uostalom rekli su ti za suprugu da ne mora da polaze TEF.
Na makedonskom forumu http://forums.snapsolutions.ca/viewforum.php?id=10 sam video da je dosta ljudi znanje francuskog dokazivalo sertifikatima sa kurseva.Evo u cemu je strvar:
Ako bi nekoliko meseci ucio francuski i izasao na TEF, koji nije ni malo jednostavan , moguce je lako da bi dobio jako malo bodova.Problem je sto recimo i ako neko pokusa da u pitanjima gde su odgovori pod A B C D lupi nasumicno , a ne da tacan odgovor, onda dobija negativne poene sto se onda odrazava na celokupan score.Sam intervju na TEF-u ti izgleda tako da sednes ispred dve francuskinje i onda recimo jedna od njih glumi recepcionara hotela koji ti treba da zoves i raspitas se o sobi i uslugama hotela,da rezervis sobu, da ti njoj i ona tebi postavljate razna pitanja.Tebi je data uloga novinara koji je dosao na neku konferenciju.Drugi zadatak ti je da na osnovu procitanog teksta koji je recimo reklamni materijal jedne jezicke skole pokusas da nagovoris svog prijatelja da pohadja kurs iz kineskog jezika.Ovo su samo primeri.O pisanju eseja da ne pricam.Da li se slazete ili ne da mladi sve vise treba da uce preko interneta?Ti ces dobiti sertifikat u CCF po zavrsenom kursu i slobodno kontaktirajte Bec da vidite da li za tebe kao pocetnika to prolazi. Pa svi ovi Makedonci kazu da su zavrsavali kurseve i da je to prolazilo.Budi strpljiv i neces na.....i.IELTS ti je za njih odlican.Sta imas na speaking jer ce sigurno sa tobom porazgovarati ozbiljnije na engleskom.Moji prijatelji su imali takav slucaj.Ona govori francuski i engleski dok on samo engleski.Sa njim je sluzbenik jedan deo intervjua razgovarao na engleskom.Eno ih danas u Montrealu.Samo se opusti i nemoj da te hvata prpa.Shvati da to radis za Dunju i njen buduci zivot.
Kako je u CCF na kursu ?
Bonne chance ! Embrasse ta petite fille !

Poslednja izmena:

To je vec druga prica......... ako ona ima bodove i na francuski i engleski jezik, onda je tu sve jasno, imate prolaz.

http://www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/notice-fraud.asp

ovde se vise puta vodila prica o predstavnicima... eto sada i na zvanicnom sajtu pise da su to prevaranti :)

Da li znate kako u Beogradu stoje sa aplikacijama, tj. koliko brzo rade. Aplicirala sam u Rimu, u junu, ali oni jos nisu poceli da obradjuju moju prijavu... a posto se u januaru selim u Srbiju mogu da apliciram i tamo, ali bih morala ispocetka sve, pa cu bih prakticno izgubila vise od pola godine cekanja... ali ako je kod njih manja guzva onda mozda nije lose...

u Rimu se ceka dve godine, tako su mi rekli ti officers-i za imigraciju preko e-mails

Poslednja izmena:
http://www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/notice-fraud.asp

ovde se vise puta vodila prica o predstavnicima... eto sada i na zvanicnom sajtu pise da su to prevaranti :)

Da li znate kako u Beogradu stoje sa aplikacijama, tj. koliko brzo rade. Aplicirala sam u Rimu, u junu, ali oni jos nisu poceli da obradjuju moju prijavu... a posto se u januaru selim u Srbiju mogu da apliciram i tamo, ali bih morala ispocetka sve, pa cu bih prakticno izgubila vise od pola godine cekanja... ali ako je kod njih manja guzva onda mozda nije lose...

u Rimu se ceka dve godine, tako su mi rekli ti officers-i za imigraciju preko e-mails

Beograd uopste nije imigracioni centar, tako da tu uopste ne moze da se podnese zahtev za iseljenje.Uostalom zasto uopste povlaciti aplikaciju da bi se ponovo apliciralo u drugom imigracionom centru ?Za nas iz Srbije je zaduzen centar u Becu, a koliko vidim Dassal ima vreme obrade od 36 do 48 meseci.

Pozdrav ljudi svima i velike cestitke i puno srece grandic-u!!!! :super: Sve najbolje!!!!!! :bye:

Hteli smo da pitamo one koji su otisli ili uskoro idu tako sto su nasli posao, sta je sve potrebno da se pripremi/odradi da bi se nasao posao. Dakle koja je cela procedura oko toga, korak po korak, koji sve papiri, koga kontaktirati...

Molimo one koji to ne znaju da ne ulecu sa komentarima tipa: "Au to je jaaako tesko, to je ono bas komplikovano za uraditi, prvo mora da te ovaj, pa da ti ovo, pa onda jos i ovo..." itd.

Znaci bas sve sto je potrebno za naci posao, dokumenti koji se moraju priloziti, sta sve taj poslodavac mora da posalje... i svi moguci saveti.

Mi kopamo po netu, ali izgleda da toga bas nigde nema.

...Ono, ako imate volje....a, trebalo bi vec kad ste dobili poziv...nemojte sad da nas odmah otpisete... :) Odgovorite lepo na ovo, pa nas sve zajedno mozete otpisati, ali se onda vidimo za pola godine (koji optimizam covece) na zajednickom rucku pod nazivom: Udruzenje "Ex-pacenici sa Krstarice" :)

Sve najbolje!

Naz dvoje

Poslednja izmena:
Beograd uopste nije imigracioni centar, tako da tu uopste ne moze da se podnese zahtev za iseljenje.Uostalom zasto uopste povlaciti aplikaciju da bi se ponovo apliciralo u drugom imigracionom centru ?Za nas iz Srbije je zaduzen centar u Becu, a koliko vidim Dassal ima vreme obrade od 36 do 48 meseci.

Kanada je u cilju ubrzanja imigracije prebacila deo aplikacija iz imigracionih centara... tako se u Beogradu obradjuje deo aplikacija koje su dosle iz Srbije. Zato sam pitala za Beograd... inace znam da se u Becu obradjuju aplikacije.

Pozdrav ljudi svima i velike cestitke i puno srece grandic-u!!!! :super: Sve najbolje!!!!!! :bye:

Hteli smo da pitamo one koji su otisli ili uskoro idu tako sto su nasli posao, sta je sve potrebno da se pripremi/odradi da bi se nasao posao. Dakle koja je cela procedura oko toga, korak po korak, koji sve papiri, koga kontaktirati...

Molimo one koji to ne znaju da ne ulecu sa komentarima tipa: "Au to je jaaako tesko, to je ono bas komplikovano za uraditi, prvo mora da te ovaj, pa da ti ovo, pa onda jos i ovo..." itd.

Znaci bas sve sto je potrebno za naci posao, dokumenti koji se moraju priloziti, sta sve taj poslodavac mora da posalje... i svi moguci saveti.

Mi kopamo po netu, ali izgleda da toga bas nigde nema.

...Ono, ako imate volje....a, trebalo bi vec kad ste dobili poziv...nemojte sad da nas odmah otpisete... :) Odgovorite lepo na ovo, pa nas sve zajedno mozete otpisati, ali se onda vidimo za pola godine (koji optimizam covece) na zajednickom rucku pod nazivom: Udruzenje "Ex-pacenici sa Krstarice" :)

Sve najbolje!

Naz dvoje
ja sam onomad nasla tu informaciju
i koliko se secam, prvo dobijas radnu dozvolu, a to moze da traje od mesec do tri meseca
onda oni tvoju dozvolu salju imigraciji i onda moze jos sest meseci da traje ili vise... ili ne znam... sve u svemu dosta dugo to traje

Mislim da sam ovo procitala na cic sajtu

evo ti dve varijante... prva je temp work visa, ali mozes tamo da apliciras za imigraciju

http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp

druga varijanta je provincial nominee
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/provincial/index.asp

a kako ces naci posao... xm, ne znam!
na nekom forumu sam onomad nasla neke linkove sa poslovima
ali mogli bi forumski kanadjani da nam posluze neke dobre linkove da ja ne recikliram ove moje stare, posto ih naravno nigde nisam zabelezila, trebala bih mnogo da kopam

Poslednja izmena:
a kako ces naci posao... xm, ne znam!
na nekom forumu sam onomad nasla neke linkove sa poslovima
ali mogli bi forumski kanadjani da nam posluze neke dobre linkove da ja ne recikliram ove moje stare, posto ih naravno nigde nisam zabelezila, trebala bih mnogo da kopam

Iz Srbije je skoro nemoguce naci posao u Kanadi ako nemas ovde nekoga da ti pogura celu stvar, ovo preko sajtova, zaboravi.

Ako ste vec cvrsto odlucili da aplicirate za Quebec, bilo bi dobro da se registrujete na sledecim pretrazivacima za posao u Kvebeku:

www.jobboom.com
www.beljob.ca
www.monster.ca

Navedite vas mail tako da vam svakodnevno stizu obavestenja za posao koji navodite u aplikaciji.Na intervjuu ce vas pitati kako mislite da nadjete posao i da li ste uopste upoznati sa mogucnoscu pronalazenja istog. Da li ste se uopste raspitivali.Ja sam na to bio spreman tako da sam pre polaska odstampao sve mail-ove sa oglasima za posao u mojoj struci.Kada me pitao za posao , ja lepo sve ono pred njega."Evo vidite , ovo su oglasi za posao u mojoj struci za prethodnih tri meseca."Uzeo je i pogledao nekoliko tih oglasa u kojima su se nalazili poslovi ISKLJUCIVO u Kvebeku.Rekao je da je to odlicno.
To ti je eto jedan od saveta.Ako bude bilo potrebno jos nesto, slobodno pisi.

Pozdrav

Iz Srbije je skoro nemoguce naci posao u Kanadi ako nemas ovde nekoga da ti pogura celu stvar, ovo preko sajtova, zaboravi.
pa nema veze, mozemo bar da gledamo te oglase i vidimo sta se trazi
kako se trazi... da se spreme ljudi, da napisu rezime, da mozda nauce nesto novo pre nego sto odu

ja na primer odavno izucavam sve aspekte zivota u Kanadi, redovno citam njihove vesti online, gledam blogove, forume, zanima me kako ljudi ramisljaju, zive, kakav je sistem vrednosti... jednostavno, ponasam se kao da sam vec tamo :)
nece biti puno iznenadjenja kada dodjemo

pa nema veze, mozemo bar da gledamo te oglase i vidimo sta se trazi
kako se trazi... da se spreme ljudi, da napisu rezime, da mozda nauce nesto novo pre nego sto odu

ja na primer odavno izucavam sve aspekte zivota u Kanadi, redovno citam njihove vesti online, gledam blogove, forume, zanima me kako ljudi ramisljaju, zive, kakav je sistem vrednosti... jednostavno, ponasam se kao da sam vec tamo :)
nece biti puno iznenadjenja kada dodjemo

Bravo.Odlicno.Tako bi trebao da se ponasa svako ko zeli u Kanadu,jer je moguce da dozivi razocarenje ako ocekuje nesto sto nije realno.To isto i ja radim, stim sto se ovde ponasam kao da nikada necu otici u Kanadu.Dok ne sletim na Montréal–Pierre Elliott Trudeau Kanada je za mene samo velika zelja.Zivot donosi svakojake promene tako da covek mora biti jako elastican.Pogledajte samo sta se desilo ljudima u prethodnim postovima,Covek nije ni sanjao da ce imati saobracajku.

pre godinu dana kad sam pokusavao brata da dovedem u kanadu imao sam jaku vezu u ambasadi ali su rekli da nema nikakve sanse da dodje, jer trenutno ne primaju nikoga osim doktora i jos nekog ali ne mogu sad da se setim....neznam mozda je sad sve drugacije ali tako je bilo pre

Ovo mi uopste nije jasno.Sta to znaci da primaju samo doktore.Pa ja imam samo srednju skolu i primljen sam preko Kvebeka.Takodje me interesuje ta jaka veza u ambasadi.Da li je to mozda neko od onih sto su sposobni da zavrse sve poslove pa cak poznaju i imigracione sluzbenike u Austriji ??????? Ljudi ne pruzajte drugima takve informacije jer to uopste nije tacno.Bar nemojte to iznositi na ovom forumu.Uostalom lepo bi bilo opisati , ne spominjuci imena, o kakvoj je vrsti VEZE rec.Mnogo je ljudi ranije odlazilo, odlazi i odlazice bez doktorata i bez ikakvih veza i savetnika koji popunjavaju aplikacije i ZAVRSAVAJU VIZE u ambasadama.Takodje , koliko sam upoznat ako neko dovodi brata preko spajanja porodice, onda odobrenje ne izdaje ni jedna ambasada vec centar u Mississauga-i , Ontario.Sta to znaci da primaju samo doktore ?Kanada svake godine prima preko 200 000 hiljada useljenika X 5 godina i eto im 1 000 000 doktora.Ne znam samo sta ce sa njima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back