Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa da malo objasnim, ja sam nosilac liste, u martu sam im poslala uvjrenja o nekaznjavanju, tj. moje o nekaznjavanju i suprugovo da je na uvjetnoj zbog saobracajke, krivicna kazna a ne prekrsajna,( nije alkohol u pitanju )cak sam prevela i presudu kod sudskog tumaca, i naravno sve poslala,nista nismo ni mutili ni krili, sta je tu je...
Pismeni ili ne, ni u kom slucaju nismo kriminalci, a u 2,5 godine covjeku se svasta desiti moze, zar ne? Naravno necemo aplicirati ponovo, a sta ce da bude vidjet cemo...

Ma OK.Ja bih se pre odlucio za CFK jer je privatno tesko naci strance.Imao sam lose iskustvo sa nasima.Kreni polako u CFK , radi svaki dan i bez obzira sto ce ti u pocetku verovatno delovati smesno, pokusavaj da jedno vreme razgovaras sa zenom samo na francuskom.Ako imas TV5 , oni su ti dobri da posle odredjenog vremena vezbas slusanje.Samo napred i puno srece.Svaki trud se na kraju isplati.

Pozdrav

Hvala, imam TV5 i Arte, moracu da se potrudim, jer ce mi zaista trebati za zivot i posao tamo...

Ja nemam AEO niti AOR jer se iseljavam u Kvebek.Procedura je malo drugacija , tako da se ne dobija nista od potvrda o prijemu.Eventualno ako trebaju neka dodatna dokumenta, sto je moj slucaj , onda posalju obican zahtev na memorandumu ambasade.Do momenta dobijanja poziva za lekarski se prakticno nista ne dobija.Meni su trazili potvrdu iz penzionog da bi dokazao moje prisustvo u Srbiji 1992.godine.Sad sam verovatno na nekoj proveri da vide da nisam ucestvovao u nekim ratnim zlocinima u Bosni.Sta da radim.Mora i to da prodje, samom me to cekanje ubija.Znas da nisi nista radio ali moras da prodjes proceduru provere.

Cek jel to znaci da nisi uopste prilozio nikakvo uverenje da ti je poslodavac ikada uplacivao penziono? A jesi imao referencu odnda od tog privatnika kod kog si radio na crno?!

Sale 059, kako se regulise odlazak u Bec na intervju imajuci u vidu Schengen vizu koja je potrebna za dolazak tamo?
Hvala

Sluzbenica Quebec Immigration ti posalje tzv. poziv na intervju koji je na nemackom.Uz to se prilaze rezervacija hotela, koju mozes da napravis on-line i koja je besplatna.Postoje hotelcici u Becu preko cijih sajtova se moze naparaviti rezervacija za koju ti nije potrebno ni Master ni Visa kartica.Takodje smoza mene i suprugu prilozili uverenje o zaposlenju.
Viza se dobija bez problema.

Cek jel to znaci da nisi uopste prilozio nikakvo uverenje da ti je poslodavac ikada uplacivao penziono? A jesi imao referencu odnda od tog privatnika kod kog si radio na crno?!

Ne nisam imao od tog privatnika referencu jer se firma u medjuvremenu raspala.Referencu imam iz druge firme u kojoj sam vec 7 godina.Nisam prilozio nikakvo uverenje jer je to bilo potrebno samo da bih dokazao gde sam bio 1992.Poslao sam im kopiju vojne knjizice gde se iz pecata vidi da sam bio u Srbiji.Vama koji ste aplicirali kao skiled workers direktno kod CIC-a traze te izvode iz penzionog i radne knjizice da bi dokazali radno iskustvo.Meni su trazili iz drugog razloga jer ako si kod nekog zaposlen logicno je da ti na teritoriji na kojoj je firma uplacuje doprinose.To u vreme 1992 nije bio slucaj.Ja sam radno iskustvo kod Quebec Immigration dokazivao samo pismom (referencom) sadasnjeg poslodavca,stim da su mi trazili te izvode i radnu knjizicu za sadasnji posao, naravno da bih im to prilozio.

Sluzbenica Quebec Immigration ti posalje tzv. poziv na intervju koji je na nemackom.Uz to se prilaze rezervacija hotela, koju mozes da napravis on-line i koja je besplatna.Postoje hotelcici u Becu preko cijih sajtova se moze naparaviti rezervacija za koju ti nije potrebno ni Master ni Visa kartica.Takodje smoza mene i suprugu prilozili uverenje o zaposlenju.
Viza se dobija bez problema.

Hvala Sale, malo trcim unapred, ali ..biga....

Ma nije mi jasno, sta trebas da uradis u saobracajki da te osude na uslovnu..
ja sam imao saobracajku, proklizao sam u krvini i udario u auto koje je doslo iz susjednog pravca..
Dobio sam sa suda da platim kaznu oko 220 Eura.. nadam se da ovo niej problem neki..

To je prekrsajna prijava o kojoj ti pricas, koja nema nikakve veze sa krivicnom prijavom koja je mnogo ozbiljnija. Prekrsajna prijava ne ide u dosije, znas koliko bi ljudi onda bili "ubelezeni" zato sto su platili kaznu za pogresno parkiranje, prekoracenje brzine i tome slicno.........

Ako je neko na uslovnoj zbog saobracajke pretpostavljam da se radi o nanetoj ozbiljnoj povredi ili cak ubistvu iz nehata.

Ne nisam imao od tog privatnika referencu jer se firma u medjuvremenu raspala.Referencu imam iz druge firme u kojoj sam vec 7 godina.Nisam prilozio nikakvo uverenje jer je to bilo potrebno samo da bih dokazao gde sam bio 1992.Poslao sam im kopiju vojne knjizice gde se iz pecata vidi da sam bio u Srbiji.Vama koji ste aplicirali kao skiled workers direktno kod CIC-a traze te izvode iz penzionog i radne knjizice da bi dokazali radno iskustvo.Meni su trazili iz drugog razloga jer ako si kod nekog zaposlen logicno je da ti na teritoriji na kojoj je firma uplacuje doprinose.To u vreme 1992 nije bio slucaj.Ja sam radno iskustvo kod Quebec Immigration dokazivao samo pismom (referencom) sadasnjeg poslodavca,stim da su mi trazili te izvode i radnu knjizicu za sadasnji posao, naravno da bih im to prilozio.

Aha ok... Tako znaci.. Oh ja neam pojma sta sad treba da prilozim... Danas sam u firmi pricao sa direktorom, a on sa knjigovodjom.. Knjigovodja kaze da ce mi overiti neke m3 i m4 obrazce i da je to to sto meni treba.. opet nisam pametan,, ipak meni tamo pishe print-out from social security insurance... ah ,, neam pohjma... videcemo sutra sta ce mi knjigovodja doneti..

Hvala u svakom slucaju..

Aha ok... Tako znaci.. Oh ja neam pojma sta sad treba da prilozim... Danas sam u firmi pricao sa direktorom, a on sa knjigovodjom.. Knjigovodja kaze da ce mi overiti neke m3 i m4 obrazce i da je to to sto meni treba.. opet nisam pametan,, ipak meni tamo pishe print-out from social security insurance... ah ,, neam pohjma... videcemo sutra sta ce mi knjigovodja doneti..

To bi valjda trebalo da bude dokaz o placanju dazbina prema drzavi od strane firme, socijano osigiuranje, porez itd.........a sad, to je problem za one koji nisu uredno prijvaljeni.

To bi valjda trebalo da bude dokaz o placanju dazbina prema drzavi od strane firme, socijano osigiuranje, porez itd.........a sad, to je problem za one koji nisu uredno prijvaljeni.

E pa to... ALi ko mi to izdaje? Firma ili penzioni fond ili neka druga institucija?

ja jesam uredno prijavljen,, ali opet ne znam koji su to obrazci.. Valjda ovo sto mi kaze knjigovodja m3 i m4 tako nesto..

A prvo sto mi palo na pamet, je da odem do penzionog fonda, na kom su mi izbacili listing uplata .. ALi kazu mi da to nije to.. ***....

Poslednja izmena:
Cao svima, treba mi pomoc, imam 20 godina, trenutno sam na prvoj godini studija, razmisljam da odem u kanadu da nastavim studije pa ako mogu i da kasnije apliciram i za kanadski pasos. Tamo imam 4 ujaka ,2 tetke i babu nalaze se u Ontariju. Koliko sam razumeo citajuci u imigracionom niko od njih ne moze da sponzorise za mene da dobijem stalni boravak, tako da jel ima neko neki predlog kako moze da se dobije studenska viza? hvala unapred

E pa to... ALi ko mi to izdaje? Firma ili penzioni fond ili neka druga institucija?

ja jesam uredno prijavljen,, ali opet ne znam koji su to obrazci.. Valjda ovo sto mi kaze knjigovodja m3 i m4 tako nesto..

A prvo sto mi palo na pamet, je da odem do penzionog fonda, na kom su mi izbacili listing uplata .. ALi kazu mi da to nije to.. ***....

Koliko sam ja upoznat to bi trebalo da ti uradi Zavod za penziono ili kako li se to vec zove, zaboravio sam. Oni tamo moraju imati sve podatke, u kojoj firmi si radio, koliko dugo, itd...... ne znam kako se ti obrasci zovu ali bitno je samo da imas podatke da si radio ili jos uvek radis u XYZ firmi.

Slicnu stvar meni ovde izdaje Revenue Canada da sam u datoj godini platio porez, firma nema nikakve veze sa time.

Sale 0509, hocu da te pitam da li je moguce da Quebec, koliko sam u formularima video, inicijalno ne traze detaljno dokaze o skolovanju, tj. traze fotokopiju originala diplome+overen prevod ali ne i prevod svih predmeta i ocena tokom studija. Da li je tacno- takodje oko radnog staza, mislim da ne traze izvode o doprinosima za penziono sem izuzetno kao kod tebe kad dokazujes boravak na nekoj teritoriji- da li je to tacno?
Hvala unapred, pozz

Pozdrav

Kada se podnosi zahtev za iseljenicku federalnu vizu onda se popunjava tj. potpisuje tzv. Declaration of intent to reside in Quebec.Medjutim na njoj ne postoji nikakav limitirajuci vremenski rok.Ne pise nigde na koliko se vremena obavezujete da cete ziveti u Kvebeku.Ne znam sta se desava ako neko ne ode u Kvebek, ali se ne bih sa time igrao.Ja konkretno nemam nameru da odlazim iz Kvebeka.Prvo zbog potpisane deklaracije, a drugo jer tamo imam prijatelje koji ce mi pomoci u pocetku, a i sama sredina je vise evropska.Inace svakom useljeniku koji se usaljava u Kvebek se izdaje federalna useljenicka viza sa kojom moze uci u Kanadu preko bilo kog granicnog prelaza.Barem tako stoji u informatoru koji sam dobio u ambasadi u Becu.Koliko sam upoznat, svako ko postane permament resident moze da se krece slobodno po Kanadi.Jedino ova deklaracija obavezuje da se covek , da kazem, nastani u Kvebeku.

Sale

Ja sam te verovatno ugusio, ali nema mnogo ljudi na forumu koji idu u Kvebek. Pomenuta deklaracija o nameri da se naselis u Kvebeku, iz tvog posta vidim da se salje kad se aplicira za Federalnu vizu, a ja sam mislio da se to odmah potpisuje kod prve aplikacije za Kvebek...tako sam shvatio iz formulara sa sajta. Sta je tacno?

Koliko casha mora da se nosi na Quebec? Da li je propisana suma kao za iseljenje u Ontario?

I niko mi nije rekao koji grad da navedem kao planirano mesto stanovanja?

Cash-a se manje nosi nego po federalnoj proceduri, propisana je suma 2 adl + 1 chd priblizno 4300 cad$, kako mislis da ti neko kaze koji grad, pogledaj na karti, od Montreala, preko Quebec city-ja pa do malih gradica....

Koliko sam ja upoznat to bi trebalo da ti uradi Zavod za penziono ili kako li se to vec zove, zaboravio sam. Oni tamo moraju imati sve podatke, u kojoj firmi si radio, koliko dugo, itd...... ne znam kako se ti obrasci zovu ali bitno je samo da imas podatke da si radio ili jos uvek radis u XYZ firmi.

Slicnu stvar meni ovde izdaje Revenue Canada da sam u datoj godini platio porez, firma nema nikakve veze sa time.

Ok hvala puno... Ja sam vec uzeo izvod o uplatama iz penzionog, i naravno one zene za salterom mi izjavljuju da mi to ne treba.. A ja znam da je to to.. Ok josh samo da se prevede to i kraj

hvala klika po ko zna koji put

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back