Cao, dobri ljudi...
Moja situacija je sledeca...
imam 30 godina, zavrsio sam Fak.Tenickih. Nauka u Novom Sadu, Elektrotehnicki odsek (Racunarstvo i upravljanje sistemima, to je 5 godina, tako da bi tu trebalo da imam 25 poena, ako izvadim master potvrdu), imam 3 godine radnog iskustva u struci, a moja devojka (s kojom bi se uskoro trebao vencati) je zavrsila Visu Tehnicku Skolu u Zrenjaninu.
Od blize (a i dalje) robine i prijatelja u Kanadi nazalost nemamo nikoga, osim moje kume, koja je otisla tamo pre 2-3 godine kao skilled worker (i odlicno se snasla), pa sam se eto tako i ja primio na pricu o Kanadi.
Nedavno sam krenuo na casove za IELTS, i nadam se da cu na leto ili jesen uspeti da se dovoljno spremim pa da izadjem na test. Ako polozim test, koliko sam racunao, s recimo 10 poena u zbiru, trebalo bi da imamo tih famoznih 67. A onda krece (vise)godisnje cekanje do lekarskog.
E sad, video sam da par ljudi pominje neke nove uslove od ove godine, a neko cak da od 4.marta ne moze vise da se aplicira. Da li je iko upucen, da li su se uslovi stvarno izmenili od prosle godine, i u kom smislu, ili su to samo prazne price?
Ako imas 30 god i tek treba da polazes IELTS, treba da znas da ces u Kanadu stici u 35. god ako ides preko regularnog SW programa bez sredjenog posla.
Najbolje ti je da zamolis kumu da ako je ikako moguce da ti sredi neki posao.
A sto se tice te sulude informacije da se aplikacje vise ne primaju, to uopste nije tacno.
Ne slusaj nikakve neosnovane price, jedino ti www.cic.gc.ca pruza relevantne informacije!
Pozdrav!