Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, daaaaaaj yugoslave...Nemoj nas tako streljati, ako info nije pouzdan. Daj nam bar neka iskustva u stvari....

Au, jeeeeeee...Ma, idem ja pocet ucit francuski, pa da idemo nas dvoje u Quebec.... Do 2011 mogu magistrirat francuski :)

Sve najbolje!
Poz

Pa svi koji su apllicirali posle 09.2007. su u aor dobili obavestenje da se radi o vremenskom periodu od 36-48meseci....

Da su napisali da se radi o 18-48 onda bi to vec znacilo nesto,,, ovako kao sto i sama kazesh STRELJANJE....

poslao sam aplikaciju karajem marta, a AOR mi je polovina aprila, mislim, 17, ne gledam vise, samo se nerviram...
ta statistika je nista, kao i svaka druga statistika, za 19 meseci se resi 80% slucajeva, ali ostaje jos 20% koji su preko tih 19 meseci, a koliko to niko ne zna...
ja se isto nadam da ce stvari da krenu brze, prosto ne mogu da verujem da ce bec od jedne od najbrzih ambasada postati jedna od najsporijih.
zato jos jednom vas sve pozivam da se prijavite na www.trackitt.com. pa da mozemo da se pratimo kako napredujemo...

Ne vidim te na trackitt-u, koristis drugi username ili?!!....

U pravu si jedini nacin da se isprati kako stvari napreduju je trackitt....ja se prijavih.....napred ljudi prijavite se da vidimo ko je gde.....

Moze li neko da napise nesto vise o CAIPS-u (File Check) http://www.caips.ca/ ......izgleda da preko njih moze da se dodje do podatraka o trenutnom stanju aplikacije......nisam provalio ko su, sta su i kako to da bas njima Citizenship & Immigration Canada obtain a copy of your CAIPS report and find out what has happened to your application so far.

Vidim da na cic-u postoji formular IMM5475 u kome stoji Complete this form if you authorize Citizenship & Immigration Canada (CIC) and Canda Border Services Agency (CBSA) to release informations from your case file to someone other than yourself.

Mislim, sto moram da autorizujem bilo koga da bih dobio informaciju o stausu moje aplikacije, zasto sam ne mogu da trazim tu informaciju i ako mogu zna li ko kako da dodjem do tih podataka....

Ovde izgleda ima stvari koje nismo bas provalili ;) .....

Moze li neko da napise nesto vise o CAIPS-u (File Check) http://www.caips.ca/ ......izgleda da preko njih moze da se dodje do podatraka o trenutnom stanju aplikacije......nisam provalio ko su, sta su i kako to da bas njima Citizenship & Immigration Canada obtain a copy of your CAIPS report and find out what has happened to your application so far.

Vidim da na cic-u postoji formular IMM5475 u kome stoji Complete this form if you authorize Citizenship & Immigration Canada (CIC) and Canda Border Services Agency (CBSA) to release informations from your case file to someone other than yourself.

Mislim, sto moram da autorizujem bilo koga da bih dobio informaciju o stausu moje aplikacije, zasto sam ne mogu da trazim tu informaciju i ako mogu zna li ko kako da dodjem do tih podataka....

Ovde izgleda ima stvari koje nismo bas provalili ;) .....

Do sada nisam vidio da je neko pitao nesto o CAIPSU, a posto te zanima evo ukratko kako stvari stoje sa tim:

CAIPS ili Computer Assisted Immigration Processing System
sistem gdje se cuvaju podaci o svim aplikacija za imigraciju i to:

- Pocetno bodovanje,
- Nedostajuca / potrebna dokumentacija
- Datumi intervjua
- Komentari i opisi koje daje visa officer
- Moguci problemi koji se desavaju sa vasim fileom itd..

Da bi mogli pratiti podatke iz ovog sistema, morate biti u Kanadi ili da imate nekoga ko je u Kanadi ko bi to radio u vase ime. Ovi podaci su besplatni.

Ovaj formular koi je spomenuo freeze treba da se ispuni i posalje sa validnom visom za boravak u kanadi, ili osobe koaj to radi za vas. Takodje treba poslati i propratno pismo,
u kojem se zahtijevaju ovi podaci. Osoba koja zahtijeva ove podatke pise o ovome.

Eto to je otprilike to.

poz

Ajd ovako da nas dvoje pojednostavimo stvari/pitanje, pa da idemo na deep freeze, da ne bismo uskisli u majci nam srbiji (za sada pisem malim s) dok nas se kanadjani ne sete:

Ima li neko da je poslao aplikaciju po simplified sistemu za skilled worker u periodu oktobar, novembar ili decembar 2007 (dvehiljadesedme), a da JE dobio AOR?

Thanking you in advance, I look forward to hearing from you soon. :)

Yours sincerely,
Nas dvoje

Ajd ovako da nas dvoje pojednostavimo stvari/pitanje, pa da idemo na deep freeze, da ne bismo uskisli u majci nam srbiji (za sada pisem malim s) dok nas se kanadjani ne sete:

Ima li neko da je poslao aplikaciju po simplified sistemu za skilled worker u periodu oktobar, novembar ili decembar 2007 (dvehiljadesedme), a da JE dobio AOR?

Thanking you in advance, I look forward to hearing from you soon. :)

Yours sincerely,
Nas dvoje

Koliko sam vidio na trackitu samo je jedan iz Hrvatske poslao po SAP, i to nekada u septembru i dobio je AOR, pslije njega ste ti i neki makedonac koji je poslao u januaru iniste dobili AOR

Cek bre nominovan, jel to mislish da si dobio AOR tada? ili ocesh da kazesh da si dobio AOR negde 02.2007. Posto kazesh da ti je procedura trajala 7.5 meseci? Ne razumem... Pojasni....

Ja sam u proceduri bio od 24.2.2007.-13.10.2007.Dokumenta sam direktno poslao u cic 24.2.2007 . Nominovan(sto se tice drzave Kanade ispunjavam sve uslove za ulazak da li se to zove AOR stvarno neznam jer mi ovde sve radimo po istom sablonu) sam 13.10.2007. oni su mi (kao i svim mojim prijateljima )vratili na kucnu adresu dokumenta sa zahtevom da u Bec posaljem po 6 slika novi izvod iz sup-a i fotokopiju vojne knjizice i da ocekujem poziv za lekarski.Ako ste culi za Ruski Krstur, mozete proveriti da ljudi za godinu dana dobiju vizu sa svim cekanjima i niko nije isao na interviju.E sad,to cekanje za poziv na lekarski ovde traje 4-8 nedelja a meni evo koliko, jer sam ja u Bec dokumenta sa AOR-om? poslao 14.11.2007.

Imam par pitanja:
1) Koliko traje proces za dobijanje vize kao Skilled Worker ako imam ugovoren posao u Torontu? Da li je isto kao i za simplified application? (ne idem na simplified application)
2) Ako imam polozen IELTS da li idem u Bec na razgovor ili u Beograd, ili uopste ne idem na razgovor?
3) Ako ja imam polozen IELTS kao nosilac applikacije, da li i moja zena mora da ima polozen IELTS?

Imam par pitanja:
1) Koliko traje proces za dobijanje vize kao Skilled Worker ako imam ugovoren posao u Torontu? Da li je isto kao i za simplified application? (ne idem na simplified application)
Tesko da iko moze da ti da precizan odgovor.........ako je neko dobio pozitivan odgovor za godinu dana ne znaci da ce to biti u tvom slucaju, nema pravila. Ono sto je najbitnije je da dobijes odobrenje od HRSDC.
2) Ako imam polozen IELTS da li idem u Bec na razgovor ili u Beograd, ili uopste ne idem na razgovor?
Ako postoji razgovor onda bi to trebalo da se obavi u BG-u.
3) Ako ja imam polozen IELTS kao nosilac applikacije, da li i moja zena mora da ima polozen IELTS?
Ne mora, samo nosilac liste polaze test.

Imam par pitanja:

Poz,

ako imas ugovoren posao, i to ti prodje u HRSDC moj ti je savjet da apliciras za PNP program
vrlo vjerovatno si za godinu dana u Kanadi..

meni ovde vise nista nije jasno sa ovim datumima i tim skracenicama,aor itd,evo kako stoje stvari kod mene,meni je advokat pomogao sto se tice spremanja aplikacije i papira i uz njegove savete sam sve spremio kako treba ja se nadam,a to je izgledalo ovako,ja sam spremao papire ovde a moj rodjak u torontu,ja sam spremio od papira sledece,fotokopija svih strana vojne knjizice,fotokopija pasosa,8 slika izvode iz mat.knj.rodjenih moj,moga oca,tog rodjaka i naravno njegovog oca kao dokaz o srodstvu,naravno medjunarodni obrazac,uplata takse od 550dol.polozen ielts test,sve diplome prevedene na engleski i potvrde o radnom iskustvu,a rodjak je nasao posao tamo i predao da se to tamo kako se zove overi tj.odobri,to je trajalo 2 mes.i naravno odobreno sto sam ja dobio ponudu za posao overenu od strane kanadske drzave,neznam kako se to zove,i to su oni tamo automatski predali u imigraciono tako mi rekao advokat,taj papir sam zajedno sa svim ovim sto sam ja prikupio ovde dostavio advokatu on je popunio aplikaciju isve zajedno predao krajem novembra 2007.sve je poslano sto ambasada i trazi plus nisam ranije napisao treba i potvrda o nekaznjavanju prevedena na engleski tj.kod sudkog tumaca,to se vadi u policiji ne u suda,ceka se na taj papir najmanje 2 nedelje.E SAD MENE INTERESUJE DA LI NEKO IMA ISTI STATUS KAO I JA DA MI KAZE SVOJE ISUSTVO ZA DOBIJANJE TOG AOR POSTO GA JA JOS NISAM DOBIO I KOLIKO SE TO CEKA I KOLIKO TRAJE PROCEDURA DO DOBIJANJA ZELENOG SVETLA ZA LEKARSKI I ODLAZAK U KANADU,MENI JE ADVOKAT REKAO POSTO IMAM PONUDU ZA POSAO ODOBRENU I OVERENU MOJ PROCES TRAJE KRACE NAJDUZE 6 MESECI KAKO JE REKAOADVOKAT,SLUDJEN SAM TOTALNO NISTA MI JOS NIJE STIGLO OD AMBASADE A PROSLO JE 3 MESECA PA MI NIJE JASNO KAKO CE SVE OSTALO DA PRODJE ZA NAREDNIH 3,JOS NESTO ZA ADVOKATA SAM CUO OD RODJAKA IZ KANADE JER SU DOSTA LJUDI DOSLO TAMO PREKO OVOG ADVOKATA,PA SE NADAM DA CE BITI TAKO I SAMNOM,AKO NEKO NESTO ZNA MOLIM DA MI POMOGNE IZ LICNOG ISKUSTVA ILI AKO NEKO NESTO ZNA.MOZETE MI PISATI I NA MAIL STENLI1981@GMAIL.COM ILI NA OVAJ FORUM HVALA PUNO

Ti, a ni svi ostali, nisu, niti ce otici uz pomoc tog advokata vec uz pomoc svojih bodova i posla koji si nasao, sto ce reci da taj famozni advokat nije nista posebno uradio osim sto ti je popunio aplikaciju i pretpostavljam uzeo dobre pare, nesto sto si mogao i ti da uradis.

Nisam bas siguran da ces zavrsiti celu pricu za samo 6 meseci, racunaj malo vise od toga, najmanje godinu dana, naravno pod pretpostavkom da imas bodove za prolaz, nisi precizirao koji su ti rezultati testa kao i to sta imas od skole.

naravno da si u pravu,ko jos veruje da ti bilo ko moze srediti bilo sta danas,moze samo nekim savetima pomoci da se sto bolje spremi aplikacija,mene samo interesuje samo koliko traje procedura za sve one koji idu po starom zakonu sa ponudom za posao,a imam iz ielts testa 5,5 5 5,5 5,5,dovoljno posto imam obezbedjen posao,ako ko ima iskustvo sa p[onudom za posao ,konkretno me interesuje koliko se ceka na broj,poziv na lekarski,viziranje pasosa,ukratko za koliko vremena se sve zavrsi...

Juce sam zvao Kanadsku ambasadu u Becu. Moje pitanje je bilo vezano za vreme koje je potrebno za dobijanje Skilled Worker vize posto imam obezbedjen posao. Slozio sam pricu, oko tacnog datuma koji mi je poslodavac precizirao, da moram poceti sa radom (3-4 meseca).
E sad, teta mi je rekla, da ne moze tacno da mi kaze, koliko ce vremena trebati za tu proceduru, kao ni da ce ta procedura biti zavrsena u navedenom roku koji je meni potreban. Samo se ogradila time da postoji propisani period koji je potreban za realizaciju, a to je onih 11-18 meseci.
Sto se tice PNP programa, tu ne mogu da apliciram.

Na kraju mi ostaje obicna radna dozvola. Barem se to zavrsava u roku od mesec dana :)

Juce sam zvao Kanadsku ambasadu u Becu. Moje pitanje je bilo vezano za vreme koje je potrebno za dobijanje Skilled Worker vize posto imam obezbedjen posao. Slozio sam pricu, oko tacnog datuma koji mi je poslodavac precizirao, da moram poceti sa radom (3-4 meseca).
E sad, teta mi je rekla, da ne moze tacno da mi kaze, koliko ce vremena trebati za tu proceduru, kao ni da ce ta procedura biti zavrsena u navedenom roku koji je meni potreban. Samo se ogradila time da postoji propisani period koji je potreban za realizaciju, a to je onih 11-18 meseci.
Sto se tice PNP programa, tu ne mogu da apliciram.

Na kraju mi ostaje obicna radna dozvola. Barem se to zavrsava u roku od mesec dana :)

Sumnjam da ces tu radnu dozvolu dobiti za mesec dana. Takodje, ova blefiranja oko posla i pocetka rada ne prolaze.
Sa druge strane, radna dozvola je samo privremeno resenje. Ako mislis da sredujes papire za stalno onda ti je mnogo bolja Skilled Worker varijata, bolje je cekati i tih 11-18 meseci i uraditi stvar kako treba.

Nema razloga za zurbu kada su ovako ozbiljne stvari u pitanju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back