Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na writing-u, prvi zadatak je bio sledeci: Kupili ste tehnički uređaj u prodavnici i kada ste došli kući ustanovili ste da on ne radi. Napišite pismo menadžeru radnje, objasnite situaciju i recite šta biste želeli da on preduzme povodom toga.

Na speaking-u, najpre me je pitala čime se bavim, a nakon toga da li čitam, kakve knjige volim, zbog čega. Da li gledam TV, kakve filmove/emisije volim, zašto. Na kartici je bilo da prepričam neki film. Kada sam ga gledao, gde, sa kime i kakav je on ostavio utisak na mene. Nakon toga usledila je priča o bioskopima i filmovima. Da li su obrazovnog karaktera, da li će ih biti sve više i više ili ne.... Nešto u tom stilu.

Nadam se da ti je ovo pomoglo...

evo nekih sajtova, ja ih nisam cesljao tek me je tvoje pitanje navelo da ih trazim
neke teme
www.ielts-blog.com/category/ielts-writing-samples/ , ovde imas i primere testova sa ocenom koju su dobili, ja sma isao na writing svaki sajt ima i speaking
www.aippg.com/ielts/writing-tips.html
www.selfaccess.com/ielts_writing.php
203.33.133.12/ie_writ.htm
www.examenglish.com/IELTS/IELTS_writing.htm
date teme i link kako bi model mogao da izgleda
http://www.britishcouncil.org/professionals-exams-ielts-writing-3.htm
super teme i primeri, za obe teme, sigurno ima i speakinga
http://www.ielts-exam.net/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=7&id=20&Itemid=32
http://www.nceltr.mq.edu.au/ielts/demo/writing.html
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/grammar/learnit/learnitv86.shtml
http://www.xeom.net/Ielts/SpeakingWriting.pdf
i naravno nista bez rusa, prvo ide ruski, otkotrljaj se imaju teme na engleskom
http://ielts.napishi.ru/prep/writing.html
http://www.ieltshelpnow.com/general_training_writing_test_2.html
jos primera, uz svaku temu dat i primer
http://www.cnielts.com/topic/list_24_1.html?ajcqvic=25531
eto komsinice, mislim da ce ti pomoci, naravno, ako ostali mogu da napisu neke teme kojih se secaju neka nastave da nam pisu.
pozdrav svima

Poslednja izmena od moderatora:
Evo i iskustvo moje supruge, sa polaganja IELTSa za temu speaking, prvo je pricala o sebi i svom rodnom gradu, zatim su je ispitivali o umjetnosti, slikarstvu i vajarstvu, potom je bilo pitanje da isprica o mjestu koje volis, a ima puno vode. I tu su joj dali list papira da napise dvije tri crtice o kojima ce pricati, za ovo je imala minut.
Za ove ranije teme nije mogla nista pisati.

To je to sto se tice speakinga.
Writing dio bile su dvije teme, prva da napise pismo kao da se zeli prijaviti za computer course(150 rijeci), a druga tema je bila zabrana privatnih auta u gradskim centrima. (250 rijeci).
Reading i listening su standardni.

Njoj je bio najtezi writing, jer joj je bilo malo vremena da sve napise. Kaze da bi bilo puno lakse da je mogal tipati na kompu..:)

Ja sam IELTS polagao dva puta. Teme za pisanje su bile sledeće

Pisma:
1. Drug iz inostranstva hoće da provede odmor u mojoj zemlji, moli me za pomoć kako da organizuje sebi put, smešta, izlete itd.
2. Vratio sam se sa putovanja, nisam zadovoljan uslogom agencije, pišem pismo žalbe nadležnima.

Eseji:
1. Služenje vojske: regularno Vs. civilno
2. Veliki megamarketi Vs. male radnje

Prvi put sam dobio 8, drugi put 9.

Knjiga za spremanje koju sam ja imao je jako dobra. Ne preporučujem nikome da izlazi na ispit dok se ne upozna sa cakama za polaganje, pa ma kako perfektno govorio jezik.

Ljudi pa vi ste fantasticni!!!!
Nicola S.:heart::heart::heart:(molim te napisi mi tacno koja je to knjiga)

Knjiga je "INSIGHT INTO IELTS", Vanessa Jakeman and Clare McDowell, izdanje Cambridge Books for Cambridge Exams.

Jednom humano i i korisno napisan udzbenik - nimalo nalik na naše. I dovoljna ti je ona, eventualno još jedan primerak sa kompletnim testom. To izdaju po godinama. Uz prvu sam dobio kasetu, uz drugu CD.

Knjiga ima mnogo, ove dve su apsolutno dovoljne - nemoj da uzimaš ništa što počinje sa Improve your... i tako dalje.

Evo jednog pitanja koje me zanima,mozda neko zna odgoovor.Ja bih predao pojednostavljenu aplikaciju za jedno dva -tri meseca,ali ne znam sta da radim za diplomu.Posto sam zavrsio masinstvo i po novom sam master i ja bi uzeo master diplomu,ali je dodela tek u novembru na mom faksu.Da li da sacekam sa predajom pojednostavljene aplikacije do novembra,posto nemam diplomu do novembra ili to nema veze zato sto kada ja dodjem na red za obradu aplikacije,proci ce 2 god.U stvari da li ja u trenutku predaje aplikacije moram da imam master diplomu?

Evo jednog pitanja koje me zanima,mozda neko zna odgoovor.Ja bih predao pojednostavljenu aplikaciju za jedno dva -tri meseca,ali ne znam sta da radim za diplomu.Posto sam zavrsio masinstvo i po novom sam master i ja bi uzeo master diplomu,ali je dodela tek u novembru na mom faksu.Da li da sacekam sa predajom pojednostavljene aplikacije do novembra,posto nemam diplomu do novembra ili to nema veze zato sto kada ja dodjem na red za obradu aplikacije,proci ce 2 god.U stvari da li ja u trenutku predaje aplikacije moram da imam master diplomu?

Ne shvatam bas pitanje... Ti si magistrirao, ali nije jos bila promocija diploma?
Ako je ovo slucaj, ti mozes da uzmes potvrdu na faksu, da si magistrirao, u kojoj bi trebalo da pise dana tog i tog.. odbranio magistarski rad..i sl. u tom slucaju mozes bez problema da posaljes aplikaciju..

Kakve veze ima Magistratura sa Master diplomom.Ja na mom fakultetu mogu da uzmem master diplomu posto sam po novom zakonu ,kao diplomirani inzenjer izjednacen sa sa zvanjem mastera.Magistratura u Kanadi kao i u Evropi ne postoji vise skoro na svim fakultetima,po Bolonji.

Huh, ti si zavrsio 4,5 godine po starom pa ti to sada pikaju kao Master (bachelor + 2 godine)?
Jesam dobro razumio?
Ako je to tako.. oni tebi na faksu, mogu bez obzira na promociju (urucenje diplome) dati uvjerenje da si ti Master ili sta god da jesi...
Ako ne mozes dobiti to uvjerenje, prije novembra, jel ti puno znaci tih 2 boda? Ako da onda pricekaj, ako ne onda apliciraj. Svakako ces imati update kad za to dodje vriejem. Oni tamo naglasavaju da moras imati 67 bod u trenutku apliciranja.

Izvini kod vas je malo drugacije, ja sam u Bosni, kod nas nema jos tih fora da ljude koji su diplomirali 4,5 godine da im to pikaju kao Master.

Zna li ko koliko se ceka poziv na lekarski iz Beca. Ja cekam od 14.11.2007.,slao sam mail, fax zvao al trt nista, nit odgovaraju nit zovu nit hoce da pricaju samnom.Ima li sanse da me nece ni zvati i kako da se informisem ?

Citaj malo postove koji su vec postavljani na ovoj temi. Sve se oduzilo na 4god...... Tako da, ako nemash obezbedjen posau u kanadi, ocekuj tamo 2010-2011g....

Ja cekam od 24.03.2007

procena - 36-48 meseci dok nas predmet ne dodje na red...
tuzno, ali tako...

izgleda da im efikasnost iz dana u dan raste :sad2: .....ja sam poslao aplikaciju septembra 2006, tacnije AOR mi je 18 Septembar 2006. Izmedju ostalog poslali su mi informaciju tipa "Please be informed that our processing times have increased, may vary between 18-36 months"

Sad jurim po forumima ljude koji su dobili vize i pokusavam da ukapiram dokle je to stiglo....moja zadnja informacija je da je neki tip sa AOR-om iz Juna 2006 dobio vizu.

Nekako se i dalje nadam da ce to krenuti da se odradjuje makar malo brze.....na kraju krajeva cemu zvanicna statistika na cic-u koja kaze 11,14,17,19 meseci....

Kada si aplicirao?... ako nije tajna ;)

poslao sam aplikaciju karajem marta, a AOR mi je polovina aprila, mislim, 17, ne gledam vise, samo se nerviram...
ta statistika je nista, kao i svaka druga statistika, za 19 meseci se resi 80% slucajeva, ali ostaje jos 20% koji su preko tih 19 meseci, a koliko to niko ne zna...
ja se isto nadam da ce stvari da krenu brze, prosto ne mogu da verujem da ce bec od jedne od najbrzih ambasada postati jedna od najsporijih.
zato jos jednom vas sve pozivam da se prijavite na www.trackitt.com. pa da mozemo da se pratimo kako napredujemo...

izgleda da im efikasnost iz dana u dan raste :sad2: .....ja sam poslao aplikaciju septembra 2006, tacnije AOR mi je 18 Septembar 2006. Izmedju ostalog poslali su mi informaciju tipa "Please be informed that our processing times have increased, may vary between 18-36 months"

Sad jurim po forumima ljude koji su dobili vize i pokusavam da ukapiram dokle je to stiglo....moja zadnja informacija je da je neki tip sa AOR-om iz Juna 2006 dobio vizu.

Nekako se i dalje nadam da ce to krenuti da se odradjuje makar malo brze.....na kraju krajeva cemu zvanicna statistika na cic-u koja kaze 11,14,17,19 meseci....

Kada si aplicirao?... ako nije tajna ;)

Da li ti je informacija o cekanju 18-36 meseci stigla u AOR-u ili od njih mailom kada si ih kontaktirao i raspitivao se?
Moj AOR je od 15.09.06. i u njemu pise 18-24, pa mora biti da i u tvom tako pise....
Iskustvo ljudi koji su cekali vizu kaze da stvari pocnu da se resavaju par dana nakon isteka datog roka, znaci u mom slucaju ja se nadam da ce me zvati da posaljem dokumenta u avgustu ove godine, kada udjem u 24 mesec ( za to vreme mozes roditi dvoje dece i imati trece na putu...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back