Zatim, nisam sigurna da li smem da upisem da mi je broj godina formalnog skolovanja 26 (8+4+6+4 specijalisticke studije+4 magistarske studije), obzirom da sam specijalisticke i magistarske studije pohadjala manje-vise paralelno/istovremeno?
Mislim da ti nije uopste bitno jer se na Master Degree sa 17+ skolovanja dobijas maximalnih 25 bodova (a ti to vec ispunjavas) isto kao i PhD, tako da nema razloga da cekas doktorat, ako naravno vec imas priznat Master. Koliko vidim iz tvoje price, ti imas lagan prolaz, preko 70 bodova.
I jos dva opsta pitanja:
Da li je jos uvek jezivo tesko (i skupo) nostrifikovati lekarsku diplomu u Kanadi? Spremni smo, inace, da za prvih par godina idemo i negde severnije, dok ne skupimo pocetni kapital. Takodje, nisam sujetna i idem tamo gde cu kvalitetnije ziveti, bez obzira koji cu (posten) posao raditi, ali mislim da bi bilo zgodno da bude u vezi sa medicinom posto u tome imam iskustva. Rado bih bila i npr. ultrasound assistant ili se bavila istrazivackim radom (i tu sam vrlo iskusna), pa ako nesto znas o takvim mogucnostima, pls napisi.
Posto iz profila vidim da si ti gradjevinski inzenjer, a moj muz je geometar sa visom skolom, mozda mi mozes dati informacije kakve su mogucnosti da on nadje posao u struci i kolikoj (orjentaciono) plati bi mogao da se nada kad bi to uspeo? Da li se na severu meri preko cele godine ili pauziraju kad je gadno hladno?
Hvala Klika, ako si izdrzao do kraja mog pisma, SVAKA CAST!:wink:
Kao sto i sama znas, tvoja diploma ovde ne vazi, e sad, ne znam tacno koliko ce ti vremena trebati da dobijes njihovu dilpomu i licencu za rad, znam da stomatolozima treba oko 2 godine studiranja. Ono sto je bitno je da tvoj muz ovde nadje sto pre posao a da ti za to vreme ides u skolu, zavris to i onda ste resili sve probleme za zivota, hocu reci, kada pocnes da radis kao doktor, plata je neverovatno dobra, ceo trud ce ti se na kraju isplatiti. Nije lako, ali ovo je po meni jedini pravi put.
Ovo ti pricam jer znam iz iskustva sestrine dobre prijateljice koja je stomatolog i koja vec nekoliko godina ima privatnu praksu, sta da ti kazem, kupili su kucu sa bazenom u Torontu od milion dolara, prodali staru otplacenu kucu od nekih $400K. A da je bilo tesko , bilo je, njen muz je radio kao pizza delivery guy , izdrzavao njih troje, jer su u to vreme imali i malo dete.
Mislim da bi tvoj muz, sa malo srece , mogao , ako ima iskustva, da nadje posao u struci negde na severu Alberte, ja sam ziveo 14 meseci u Grande Prairie, mozes informacije naci na internetu, tamo ima posla k`o blata sto bi rekli, moze se bez problema naci posao za $20-tak na sat. Jeste da je to nedodjija , ali nemate mnogo izbora u samom pocetku. Ustvari, mozda bi mogli da probate u Calgary-ju zbog tvoje skole, tamo bi trebalo takodje da bude dobra situacija sa poslom.
U svakom slucaju, idite temo gde ima posla, bilo sta da radite sa cime biste mogli da se izdrzavate za to vreme dok se ne dokopas te diplome, a onda ce sve doci na svoje.
Puno srece.