moze li neko da mi pomogne. moja devojka je diplomirani tehnolog (inzinjer). Kako se ovo kaze na engleskom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
GMan:Au Yugoslave, mogu misliti kako ti je. Iskreno kad bih morao da cekam 4 godine nikad ne bih predao... u stvari mozda bih da imam 20 godina.
Mislim da nesto nisi razumeo dobro, nemoguce je da nakon samo nekoliko meseci od prelaska na novi sistem apliciranja oni mogu da procene da ce procedura samo za odgovor trajati 4 godine. Moj prijatelj koji je predao u junu prosle godine (neposredno pre uvodjenja novog sistema) je dobio odogovor da nije realno da ocekuje odogovor iz Beca do juna 2007, znaci godinu dana samo za odgovor.
Neverovatno mi je da prihvatim cinjenicu da ce se samo za odgovor cekati 4 godine jer bi to znacilo da je Bec od najbrze ambasade za izdavanje imigrantskih viza na svetu postao najsporija. Da li je neko dobio zvanican odogovor iz Beca koji bi mogao da copy/paste ovde na sajt kako bi ostali mogli da se uvere u njihove planove?
rikizver:moze li neko da mi pomogne. moja devojka je diplomirani tehnolog (inzinjer). Kako se ovo kaze na engleskom
yugoslav:I drugo,,,, prvo saljite molbe pa tek kada dobijete poziv od ambasade izadjite na IELTS testove..
klika:To ne bih nikome preporucio........iz prostog razloga sto oni to provere i bez slanja tvojih papira, i moze se destiti izgledas neozbiljno jer si aplicirao a nemas jos nista spremno. Kako mislis da da visa officer uradi preliminarnu procenu, pa ne mislis valjda da oni cekaju par godina od podnosenja aplikacije da bi bacili pogled sta tamo ima. Druga stvar, kako mozes znati kako stojis sa bodovima ako nisi uradio test? Kockanje.............
Nemojte se igrati, skupite sve papire i onda aplicirajte , i cekajte, nema drugog izbora.
yugoslav:Pazi klika...... po mojim proracunima ja i bez engleskog imam 65 bodova... tako da treba samo da navucem dva boda iz engleskog.... Evo moja npr situacija je bila sledeca.... Prijavio sam IELTS test tamo negde pocetkom marta ,, i prvi sledeci termin polaganja mi je bio je bio 28.april. I ja sam molbu becu poslao tipa polovinom marta,,,.... Znaci josh nisam imao polozen engleski i poslao sam molbu..... Ma ono da sam znao ,,, nebi ga ni prijavio... Sacekao bih tamo 2012 i onda polagao....Ovako sam se zestoko ispalio,, verujuci da ce se sve zavrshiti za manje od 2godine...
Zasto onda ovi u becu traze da ja polazzem IELTS test pre nego sto posaljem molbu,,, kad znaju da test vredi 2 godine,, i kad znaju da me nece zvati 4 godine ......
gnin:Nemas razloga za brigu. Test ti vazi tokom celog tvog procesa, ako ga polazes u roku od jedne godine od predaje aplikacije.
Pogledaj i sam
http://www.cic.gc.ca/english/applications/faq-simple.html#Q14
klika:Pa to sam vec rekao, ti izgleda ne shvatas da oni tvoj test provere u roku od 5 minuta putem interneta, nemoj biti naivan verujuci da tvoj visa officer veka 2 godine od podnosenja tvoje aplikacije da bi proverio sve tvoje navode u istoj. Oni vrlo lako ulaze u baze podataka IELTS testa, takodje, danas su svi univerziteti na internetu, postoji uvid u informacije, ko je i kada zavrsio sa kojom ocenom taj i taj fakultet.
Zato i postoji ovaj Simplified proces, znaci, ti ne moras da se bakces vise oko prikupljanja papira i prevoda istih kada visa officer sve to moze da sazna preko tastature, shvatas o cemu pricam.
Kakva crna 2012. godina. , pa deluje suvise neozbiljno da se preda aplikacija bez razultata IELTS testa, da li ti je palo na pamat da u tom slucaju tvoj visa officer nece ni poceti raditi na tvojoj aplikaciji dok ne vidi tvoje rezultate, kako da ti da prolaz od 67 bodova kada ih jos uvek nemas. Pogresno si po meni shvatio sta znaci taj Simplified proces.
Original postavio yugoslav
... Zasto bi uopste zeleli da proveravaju moj IELTS test,, kad me josh ne zele ni pozvati,,, a i u samoj aplikaciji pitanje vezano za moje znanje englskog je bilo opste pitanje... Tipa da sam odredim koliko znam engleski.. Jer ako bih ja imao polozen IELTS test,,, i tipa imao ocenu 6 nikako im to nebi mogao nagovestiti u aplikaciji...
yugoslav:Cek bre klika,, sad nista ne razumem... Zasto bi uopste zeleli da proveravaju moj IELTS test,, kad me josh ne zele ni pozvati,,, a i u samoj aplikaciji pitanje vezano za moje znanje englskog je bilo opste pitanje... Tipa da sam odredim koliko znam engleski.. Jer ako bih ja imao polozen IELTS test,,, i tipa imao ocenu 6 nikako im to nebi mogao nagovestiti u aplikaciji...
Oni mene kad pozovu ja imam verovatno vishe od 2meseca fore da prikupim sve papire i da predam,,, eto vremena za polaganje testa?!??! ali ok mozda si u pravu klika..
I sad ono ,, kako on moze da pocne da radi moju aplikaciju a da mi to nije javio,,,, Ne moze on da pocne pre vremena da radi moju aplikaciju,, kad ja njemu nisam dokazao da ja imam SKOLU ,,, niti da imam STAZA,, niti da imam rodbinu u kanadi... Znaci on ce poceti da mi sabira poene tek onda kada me pozovu 2012 i tek onda kada im sve papire budem poslao na sabiranje
kolubarac:klika bata care hvala na ovome,
imam dve diplome-Vise poslovne skole i Karic fakulteta valjda je to-22 boda
radno iskustvo sedam godina-21 bod
god rodj.1970- 10 boda
nemam nadjen posao u kanadi
imam sestru od rodjenog ujaka i njenu porodicu koji su sedam godina u kanadi i imaju papire
imam zenu i dvoje dece.zena ima bosansku srednju skolu-tehnicar sumarski - 12god skole. da li ona dobija ona tri boda?engleski za test moram da ucim jer mi nije sjajan?
sta kazu ljudi da li je moguce sa ne perfeknim znanjem dobiti 14 bodova na testu.
care hvala.gledacu da ti se oduzim
minsb016:Klika, kažeš." Poenta, nije sipmlified proces napravljen da ti prikupljas papire posle aplikacije, vec da ih imas spremne ako ti zatraze, niko ne kaze da ce ti sve navode proveravati, ako im se ucini sumnjivom nesto , oni ce ti to i traziti na uvid. Nemas ti sta da kalkulises sa IELTS testom, takodje je slicna stvar sa novcem, morate ga imati u trenutku podnosenja aplikacije."
Da li znaš u kom roku obično moraš da odgovoriš, tj. da dostaviš papire ako ti ih zatraže, tu mislim na diplome, recimo ako oni u bazi faksa provere podatke koje si dao i slažu se, ima šansi da ti ih i ne traže, ili ipak moraš da imaš prevedene kopije dokumenta u trenutku aplikacije?
I za novac pitanje, šta ako imaš neku nekretninu roditelja, nije na tvoje ime, ali prodaćeš je pa ćeš imati keš, a nemaš ga u trenutku podnošenja aplikacije, da li imaš vremena da to obaviš i staviš pare na račun po njihovom odgovoru?
ROCKET:Ako i postoji, nemojte to raditi.
Nemojte nikom davati novac osim kanadskoj ambasadi, narocito ne za testove iz engleskog osim British council-u (setite se afere sa agencijom na Vracaru iz 2005....).....
Ako hocete da idete kao nezavisna klasa (gde god hocete) onda morate ispuniti sve trazene uslove (bodovi se moraju osvojiti sto znaci da se engleski mora polagati)
Cula sam da ljudi odlaze preko Rusinske crkve, program naseljavanja provincija, znam da oni ne moraju da polazu engleski i ne moraju cak ni da imaju propisanu kolicinu novca na racunu. Da li to vazi samo za rusine ili je dovoljno da se povezete sa popom rusinske crkve, to proverite.
Moji poznanici (ona je rusinka, suprug nije) su dobili sve papire na tu foru, nosilac nije polagao engleski, ali mu je crkva sredila Arranged work odnosno nasla poslodavca (pa verovatno zbog toga nisu morali da imaju novac na racunu)
I jos nesto: njihova procedura je tekla redovno preko Beca, cekali su 2 godine.
Oni su dobili da idu u Saskatchewan (ako se tako pise). Jedino mi nije jasno da li moraju tamo da provedu odredjeno vreme, oni kazu da ne moraju, ali se meni cini da je to sustina programa naseljavanja provincija i spajanja verskih zajednica.....