Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
GMan:
Au Yugoslave, mogu misliti kako ti je. Iskreno kad bih morao da cekam 4 godine nikad ne bih predao... u stvari mozda bih da imam 20 godina.

Mislim da nesto nisi razumeo dobro, nemoguce je da nakon samo nekoliko meseci od prelaska na novi sistem apliciranja oni mogu da procene da ce procedura samo za odgovor trajati 4 godine. Moj prijatelj koji je predao u junu prosle godine (neposredno pre uvodjenja novog sistema) je dobio odogovor da nije realno da ocekuje odogovor iz Beca do juna 2007, znaci godinu dana samo za odgovor.

Neverovatno mi je da prihvatim cinjenicu da ce se samo za odgovor cekati 4 godine jer bi to znacilo da je Bec od najbrze ambasade za izdavanje imigrantskih viza na svetu postao najsporija. Da li je neko dobio zvanican odogovor iz Beca koji bi mogao da copy/paste ovde na sajt kako bi ostali mogli da se uvere u njihove planove?

Evo sta meni pishe u zvanicnom odgovoru...

PROCESSING TIME:

Applications for permanent residence in your immigration category may take 36-48 mounth or more to process. However, this ia an estimate only. No processing will occur on your file during this period.... i onda ide ono bla bla bla ako posaljesh neke dokumente mi cemo ti ih vratiti, i nemojte nista da saljete sve do naseg poziva...

Ja sam verovaro da ce se sve to reshiti za manje od 2 godine.... ALI da sam znao da ce ovako da me otkace... Ja bi konkurisao dok sam josh DRZAO cuclu u ustima,, taman bi za to vreme cekanja na njiihov pozi ,, doktorirao na nekom faxy.....

Ja sam cekao da zavrshim skolu, i da zavrshim IELTS test pa da onda kokurishem sto se uspostavilo kao VELIKA greshka,,, ladno sada svima preporucujem da prvo upishu fax,,, pa da se onda prijave i da u prijavi lepo napishu da su vec zavrshili skolu,, jer kad ih ambasada bude pozvala,, vec ce uveliko imati i diplomu i do 2 godine staza.....(salim se naravno, posle cete morati dokazati da ste bili diplomac kad ste slali aplikaciju) ali je neverovatno da moram da moram toliko da cekam

Eto sad sam se zeznuo za IELTS tetstove,, jer oni samo vrede 2godine... Znaci moracu opet da izadjem na test....

I drugo,,,, prvo saljite molbe pa tek kada dobijete poziv od ambasade izadjite na IELTS testove..

yugoslav:
I drugo,,,, prvo saljite molbe pa tek kada dobijete poziv od ambasade izadjite na IELTS testove..

To ne bih nikome preporucio........iz prostog razloga sto oni to provere i bez slanja tvojih papira, i moze se destiti izgledas neozbiljno jer si aplicirao a nemas jos nista spremno. Kako mislis da da visa officer uradi preliminarnu procenu, pa ne mislis valjda da oni cekaju par godina od podnosenja aplikacije da bi bacili pogled sta tamo ima. Druga stvar, kako mozes znati kako stojis sa bodovima ako nisi uradio test? Kockanje.............

Nemojte se igrati, skupite sve papire i onda aplicirajte , i cekajte, nema drugog izbora.

Prihvatili smo stvari onakve kakve jesu, iako je i nama strpljenje na kratkom fitilju. Prilicno nas je iznenadilo kad smo procitali u AOR-u da cemo cekati 36-48 meseci. Medjutim, to nije razlog za nervozu. Mislim da procedura ipak nece trajati toliko dugo. Malo je indikativno sto na zvanicnom sajtu http://www.cic.gc.ca/english/department/times-int/02a-skilled-fed.html#note jos uvek nista nije menjano. Mozda su neazurni ili lenji da promene ali toliko da nisu makar malo nesto izmenili, cisto sumnjam. Pre ce biti da su dosta nespremno docekali "pojednostavljenu proceduru" :wink: pa im treba vremena da se organizuju. Mislim da cemo kroz par meseci videti neke promene na bolje, makar malo.

Yugoslave, pozdrav i samo strpljivo! Iskoristiti vreme pametno: vezbaj jezik, zavrsavaj fakultet, radi ili nauciti neki zanat (ko zna, moze biti zlata vredan u Kanadi). Vezano za tvoj prethodni post: savetovao bih svakome ko je zainteresovan za apliciranje da shvati to vrlo ozbiljno i odgovorno. Varijante tipa "hajde da ja apliciram pa cu onda da vidim sta i kako za IELTS" i tome slicno su kockanje. Nisam siguran da ce to proci. To nije Srbija i taj nacin razmisljanja i pristupa nikoga nece odvesti daleko. Ne kazem da su oni savrseni, verovatno imaju propusta i mozda neko i prodje na te fore ali ja licno nisam za to. Mislim da bi se trebalo pripremiti najbolje sto moze i sve po uputstvima CIC, tako cete najvise pomoci sebi i sa vise samopouzdanja cekati poziv iz ambasade...

Pozdrav!

klika:
To ne bih nikome preporucio........iz prostog razloga sto oni to provere i bez slanja tvojih papira, i moze se destiti izgledas neozbiljno jer si aplicirao a nemas jos nista spremno. Kako mislis da da visa officer uradi preliminarnu procenu, pa ne mislis valjda da oni cekaju par godina od podnosenja aplikacije da bi bacili pogled sta tamo ima. Druga stvar, kako mozes znati kako stojis sa bodovima ako nisi uradio test? Kockanje.............

Nemojte se igrati, skupite sve papire i onda aplicirajte , i cekajte, nema drugog izbora.

Pazi klika...... po mojim proracunima ja i bez engleskog imam 65 bodova... tako da treba samo da navucem dva boda iz engleskog.... Evo moja npr situacija je bila sledeca.... Prijavio sam IELTS test tamo negde pocetkom marta ,, i prvi sledeci termin polaganja mi je bio je bio 28.april. I ja sam molbu becu poslao tipa polovinom marta,,,.... Znaci josh nisam imao polozen engleski i poslao sam molbu..... Ma ono da sam znao ,,, nebi ga ni prijavio... Sacekao bih tamo 2012 i onda polagao....Ovako sam se zestoko ispalio,, verujuci da ce se sve zavrshiti za manje od 2godine...

Zasto onda ovi u becu traze da ja polazzem IELTS test pre nego sto posaljem molbu,,, kad znaju da test vredi 2 godine,, i kad znaju da me nece zvati 4 godine ......

yugoslav:
Pazi klika...... po mojim proracunima ja i bez engleskog imam 65 bodova... tako da treba samo da navucem dva boda iz engleskog.... Evo moja npr situacija je bila sledeca.... Prijavio sam IELTS test tamo negde pocetkom marta ,, i prvi sledeci termin polaganja mi je bio je bio 28.april. I ja sam molbu becu poslao tipa polovinom marta,,,.... Znaci josh nisam imao polozen engleski i poslao sam molbu..... Ma ono da sam znao ,,, nebi ga ni prijavio... Sacekao bih tamo 2012 i onda polagao....Ovako sam se zestoko ispalio,, verujuci da ce se sve zavrshiti za manje od 2godine...

Zasto onda ovi u becu traze da ja polazzem IELTS test pre nego sto posaljem molbu,,, kad znaju da test vredi 2 godine,, i kad znaju da me nece zvati 4 godine ......

Pa to sam vec rekao, ti izgleda ne shvatas da oni tvoj test provere u roku od 5 minuta putem interneta, nemoj biti naivan verujuci da tvoj visa officer veka 2 godine od podnosenja tvoje aplikacije da bi proverio sve tvoje navode u istoj. Oni vrlo lako ulaze u baze podataka IELTS testa, takodje, danas su svi univerziteti na internetu, postoji uvid u informacije, ko je i kada zavrsio sa kojom ocenom taj i taj fakultet.

Zato i postoji ovaj Simplified proces, znaci, ti ne moras da se bakces vise oko prikupljanja papira i prevoda istih kada visa officer sve to moze da sazna preko tastature, shvatas o cemu pricam.
Kakva crna 2012. godina. , pa deluje suvise neozbiljno da se preda aplikacija bez razultata IELTS testa, da li ti je palo na pamat da u tom slucaju tvoj visa officer nece ni poceti raditi na tvojoj aplikaciji dok ne vidi tvoje rezultate, kako da ti da prolaz od 67 bodova kada ih jos uvek nemas. Pogresno si po meni shvatio sta znaci taj Simplified proces.

klika:
Pa to sam vec rekao, ti izgleda ne shvatas da oni tvoj test provere u roku od 5 minuta putem interneta, nemoj biti naivan verujuci da tvoj visa officer veka 2 godine od podnosenja tvoje aplikacije da bi proverio sve tvoje navode u istoj. Oni vrlo lako ulaze u baze podataka IELTS testa, takodje, danas su svi univerziteti na internetu, postoji uvid u informacije, ko je i kada zavrsio sa kojom ocenom taj i taj fakultet.

Zato i postoji ovaj Simplified proces, znaci, ti ne moras da se bakces vise oko prikupljanja papira i prevoda istih kada visa officer sve to moze da sazna preko tastature, shvatas o cemu pricam.
Kakva crna 2012. godina. , pa deluje suvise neozbiljno da se preda aplikacija bez razultata IELTS testa, da li ti je palo na pamat da u tom slucaju tvoj visa officer nece ni poceti raditi na tvojoj aplikaciji dok ne vidi tvoje rezultate, kako da ti da prolaz od 67 bodova kada ih jos uvek nemas. Pogresno si po meni shvatio sta znaci taj Simplified proces.

Cek bre klika,, sad nista ne razumem... Zasto bi uopste zeleli da proveravaju moj IELTS test,, kad me josh ne zele ni pozvati,,, a i u samoj aplikaciji pitanje vezano za moje znanje englskog je bilo opste pitanje... Tipa da sam odredim koliko znam engleski.. Jer ako bih ja imao polozen IELTS test,,, i tipa imao ocenu 6 nikako im to nebi mogao nagovestiti u aplikaciji...

Oni mene kad pozovu ja imam verovatno vishe od 2meseca fore da prikupim sve papire i da predam,,, eto vremena za polaganje testa?!??! ali ok mozda si u pravu klika..

I sad ono ,, kako on moze da pocne da radi moju aplikaciju a da mi to nije javio,,,, Ne moze on da pocne pre vremena da radi moju aplikaciju,, kad ja njemu nisam dokazao da ja imam SKOLU ,,, niti da imam STAZA,, niti da imam rodbinu u kanadi... Znaci on ce poceti da mi sabira poene tek onda kada me pozovu 2012 i tek onda kada im sve papire budem poslao na sabiranje

Original postavio yugoslav
... Zasto bi uopste zeleli da proveravaju moj IELTS test,, kad me josh ne zele ni pozvati,,, a i u samoj aplikaciji pitanje vezano za moje znanje englskog je bilo opste pitanje... Tipa da sam odredim koliko znam engleski.. Jer ako bih ja imao polozen IELTS test,,, i tipa imao ocenu 6 nikako im to nebi mogao nagovestiti u aplikaciji...

http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-3-1.html#IELT

Eto kako. Ne boj se, nisu oni nista prepustili slucaju.
Mi smo se dugo dvoumili da li da apliciramo iako nismo imali dovoljno poena tog trenutka ali smo ipak malo sacekali dok se nisu stekli svi uslovi. Jednostavno, zasto bi rizikovali 2 ili 3 godine cekanja da bi dobili obavestenje kako ne ispunjavamo uslove. Jbg, ako hoces da igras, onda igras po njihovim pravilima. A u stvari nije to uopste neki bauk. Samo nam nedostaje strpljenja. Svi bi hteli odmah sutra da lete za Kanadu.

Krampuse, dobar ti je predlog za zurku. Predlazem sekcije za pletenje carapa, dzempera, vezenje goblena i sl ;) . Ima svi da odlepimo zbog cekanja na vizu, ovo bi doslo kao kolektivna terapija... A i dobro bi dosle pletene vunene carape za duge, hladne kanadske noci :idea: ....

Ko prezivi, ....

yugoslav:
Cek bre klika,, sad nista ne razumem... Zasto bi uopste zeleli da proveravaju moj IELTS test,, kad me josh ne zele ni pozvati,,, a i u samoj aplikaciji pitanje vezano za moje znanje englskog je bilo opste pitanje... Tipa da sam odredim koliko znam engleski.. Jer ako bih ja imao polozen IELTS test,,, i tipa imao ocenu 6 nikako im to nebi mogao nagovestiti u aplikaciji...

Oni mene kad pozovu ja imam verovatno vishe od 2meseca fore da prikupim sve papire i da predam,,, eto vremena za polaganje testa?!??! ali ok mozda si u pravu klika..

I sad ono ,, kako on moze da pocne da radi moju aplikaciju a da mi to nije javio,,,, Ne moze on da pocne pre vremena da radi moju aplikaciju,, kad ja njemu nisam dokazao da ja imam SKOLU ,,, niti da imam STAZA,, niti da imam rodbinu u kanadi... Znaci on ce poceti da mi sabira poene tek onda kada me pozovu 2012 i tek onda kada im sve papire budem poslao na sabiranje

Mi se izgleda ne razumemo, ajde polako .........Simplified proces, znaci, ti saljes aplikaciju u kojo kazes da si zavrsio recimo Maisnki fakultet u BG-u , imas zenu, dvoje dece, radni staz od 5 godina u firmi kod Zike, polozio ILETS sa prosecnom ocenom 7, itd..........

Pazi, tvoj visa officer cim primi tvoju aplikaciju radi preliminarno bodovanje, pregleda ovlas tvoju aplikaciju i donosi jednu, uslovno receno, odluku da li ti uopste ulazis u kombinaciju za prolaz. Jer ako recimo posaljes aplikaciju u kojoj kazes da nemas radnosg staza, dzaba ti sve ostalo da imas maximum bodova, nisi zadovoljio osnovne parametre, i dobices za par meseci odbijenicu, razumes.
Znaci, visa officer odmah krece da proverava tvoje navode, one koje moze a to su , nakaci se u bazu podataka Masinskog fakulteta i proveri , kaze Pera Peric, diplomirao 1998. sa prosecnom ocenom 8,2. Super, jednu stavku je proverio, takodje IELTS test, sta ces ti da mu saljes taj papir kada on to preveri za 2 minuta online. Nemas sta ti nejmu da dokazujes kada on to moze ocas posla da proveri. Takodje, u vezi rodbine, on moze da ti zatrazi porodicno stablo, tj dokaz da je recimo tvoja tetka rodjena sestra tvog calate, ti si npr u aplikaciji naveo da imas tetku, ali ona udata pa nije isto prezime sa tvojim. On ce lako proveriti da li ona stvarno egzistira u Kanadi i gde zivi. Isto tako, ne mora da ti trazi taj dokaz u slucaju da imas strica, pa recimo nema sta mnogo da proverava tvoje navode jer se prezime poklapa, pa recimo mesto rodjenja sa tvojim , itd.......postoje odredjeni parametri na osnovu kojih visa officer moze da zakljuci da je to stvarno tvoj stric, ima isto prezime, rodio se u Malom Mokrom Lugu kao i recimo ti :-) i tvoji roditelji, itd...........razumes. Ima tu 100 kombinacija, nisu oni sisali vesla, znaju sta rade.

Pa po tvojoj logici, ajde da polazem test 2012. onda mozemo izvuci analogiju, ajde da pocnem da studiram ove godine pa taman kada zavrsim moj vis aofficer ce uzeti moju palikaciju da boduje.

Poenta, nije sipmlified proces napravljen da ti prikupljas papire posle aplikacije, vec da ih imas spremne ako ti zatraze, niko ne kaze da ce ti sve navode proveravati, ako im se ucini sumnjivom nesto , oni ce ti to i traziti na uvid. Nemas ti sta da kalkulises sa IELTS testom, takodje je slicna stvar sa novcem, morate ga imati u trenutku podnosenja aplikacije.

Nema sta tebi visa officer da javlja sta je i kada pocea da radi, on nema nikakvu obavezu prema tebi da ti podnosi bilo kakve racune. On radi svoj posao i zna sta radi, a ti si taj koji ceka njegovu odluku. To sto ti oni posalju neko pisamce u kojem kazu, e mi smo primili vasu aplikaciju, sada cekajte 18-36 meseci, to on ne mora da uradi ako nece, cisto kulturno da ti se javi.

Pogresno si shvatio ovaj Simlified proces. Za sve one koji spremaju aplikaciju, savet, nemojte se igrati i slati istu a da nist prikupili sve papire, ja se ne bih kockao.

klika bata care hvala na ovome,
imam dve diplome-Vise poslovne skole i Karic fakulteta valjda je to-22 boda
radno iskustvo sedam godina-21 bod
god rodj.1970- 10 boda
nemam nadjen posao u kanadi
imam sestru od rodjenog ujaka i njenu porodicu koji su sedam godina u kanadi i imaju papire
imam zenu i dvoje dece.zena ima bosansku srednju skolu-tehnicar sumarski - 12god skole. da li ona dobija ona tri boda?engleski za test moram da ucim jer mi nije sjajan?
sta kazu ljudi da li je moguce sa ne perfeknim znanjem dobiti 14 bodova na testu.
care hvala.gledacu da ti se oduzim

Klika, kažeš." Poenta, nije sipmlified proces napravljen da ti prikupljas papire posle aplikacije, vec da ih imas spremne ako ti zatraze, niko ne kaze da ce ti sve navode proveravati, ako im se ucini sumnjivom nesto , oni ce ti to i traziti na uvid. Nemas ti sta da kalkulises sa IELTS testom, takodje je slicna stvar sa novcem, morate ga imati u trenutku podnosenja aplikacije."

Da li znaš u kom roku obično moraš da odgovoriš, tj. da dostaviš papire ako ti ih zatraže, tu mislim na diplome, recimo ako oni u bazi faksa provere podatke koje si dao i slažu se, ima šansi da ti ih i ne traže, ili ipak moraš da imaš prevedene kopije dokumenta u trenutku aplikacije?
I za novac pitanje, šta ako imaš neku nekretninu roditelja, nije na tvoje ime, ali prodaćeš je pa ćeš imati keš, a nemaš ga u trenutku podnošenja aplikacije, da li imaš vremena da to obaviš i staviš pare na račun po njihovom odgovoru?

kolubarac:
klika bata care hvala na ovome,
imam dve diplome-Vise poslovne skole i Karic fakulteta valjda je to-22 boda
radno iskustvo sedam godina-21 bod
god rodj.1970- 10 boda
nemam nadjen posao u kanadi
imam sestru od rodjenog ujaka i njenu porodicu koji su sedam godina u kanadi i imaju papire
imam zenu i dvoje dece.zena ima bosansku srednju skolu-tehnicar sumarski - 12god skole. da li ona dobija ona tri boda?engleski za test moram da ucim jer mi nije sjajan?
sta kazu ljudi da li je moguce sa ne perfeknim znanjem dobiti 14 bodova na testu.
care hvala.gledacu da ti se oduzim

Nisam siguran za ova 22 boda jer tmao kaze, two or more university degrees at the bachelor’s level and at least 15 years of full-time or full-time equivalent study , tvoja visa skola nije Bachelor i ne traje 15 godina, vec 14. Nisam bas siguran da ispunjavas ovaj uslov. Idi na onu google news grupu za kanadksu imigraciju pa pitaj.

Na zalost, ni ta sestra ti ne moze doneti 5 bodova, evo sta kaze CIC "parent, grandparent, child, grandchild, child of a parent, sibling, child of a grandparent, aunt or uncle, or grandchild of a parent, niece or nephew , nema na ovoj listi COUSIN .........

Takodje, nemas 3 boda na zenu jer nema visu/visoku skolu.

minsb016:
Klika, kažeš." Poenta, nije sipmlified proces napravljen da ti prikupljas papire posle aplikacije, vec da ih imas spremne ako ti zatraze, niko ne kaze da ce ti sve navode proveravati, ako im se ucini sumnjivom nesto , oni ce ti to i traziti na uvid. Nemas ti sta da kalkulises sa IELTS testom, takodje je slicna stvar sa novcem, morate ga imati u trenutku podnosenja aplikacije."

Da li znaš u kom roku obično moraš da odgovoriš, tj. da dostaviš papire ako ti ih zatraže, tu mislim na diplome, recimo ako oni u bazi faksa provere podatke koje si dao i slažu se, ima šansi da ti ih i ne traže, ili ipak moraš da imaš prevedene kopije dokumenta u trenutku aplikacije?
I za novac pitanje, šta ako imaš neku nekretninu roditelja, nije na tvoje ime, ali prodaćeš je pa ćeš imati keš, a nemaš ga u trenutku podnošenja aplikacije, da li imaš vremena da to obaviš i staviš pare na račun po njihovom odgovoru?

Koliko sam ja shvatio ovaj proces , ti ne saljes nista ukoliko ti to oni ne zatraze. Pa ne znam za rok, cim ti nesto traze moras im to dostaviti, od tebe zaivis, sto duze traje , ceo postupak se odugovlaci, niko te ne tera da to posaljes za nedelju dana.
Ali ne mozes poslati aplikaciju a da nisi polozio IELTS test, to je bila poenta prethodnih postova. Jer kako mozes znati koliko imas bodova ako nemas rezultete testa, da nagadjas , nikako ne preporucujem.

Ne moras ti prevoditi te dokumente unapred, bacanje para, jedna stranica kosta oko 500 dinara, ako nisu dizali cene, ne znam. Ako ti nesto zatraze, prevecsec to i poslati im, nemoj se oko toga previse uzbudjivati, polako, kad odradis sve kako treba , posalji im to sto traze.

Ovo oko novca ne znam.

Pozdrav Klika,

ti si genije.Molim te za savet
Evo ovako,imam 33 godina,Decembra 2006 dobio sam diplomu masinskog inzenjera(nisam dipl.ing samo mas.inzenjer) zena trudna 32,diplomirani inzenjer ekologije,radio sam kao menadzer u privatnom restoranu manje od 5 godina,polozio sam IELT nedavno 6:6,5:7:7,5.Imam rodjenog strica u Calgary-ju.Nemam arranged employment,imam razne microsoft sertifikate.Mogu da nabavim lovu.Reci mi molim te da li da cekam da prodje Decembar 2007 kada bi imao 1+ godinu radnog iskustva kao mas.inzenjer ili da apliciram sada sa 4+ godina radnog iskustva(nas`o sam na NOC /food proccesing service ili tako nesto).Puno hvala

Ako i postoji, nemojte to raditi.
Nemojte nikom davati novac osim kanadskoj ambasadi, narocito ne za testove iz engleskog osim British council-u (setite se afere sa agencijom na Vracaru iz 2005....).....
Ako hocete da idete kao nezavisna klasa (gde god hocete) onda morate ispuniti sve trazene uslove (bodovi se moraju osvojiti sto znaci da se engleski mora polagati)
Cula sam da ljudi odlaze preko Rusinske crkve, program naseljavanja provincija, znam da oni ne moraju da polazu engleski i ne moraju cak ni da imaju propisanu kolicinu novca na racunu. Da li to vazi samo za rusine ili je dovoljno da se povezete sa popom rusinske crkve, to proverite.
Moji poznanici (ona je rusinka, suprug nije) su dobili sve papire na tu foru, nosilac nije polagao engleski, ali mu je crkva sredila Arranged work odnosno nasla poslodavca (pa verovatno zbog toga nisu morali da imaju novac na racunu)
I jos nesto: njihova procedura je tekla redovno preko Beca, cekali su 2 godine.
Oni su dobili da idu u Saskatchewan (ako se tako pise). Jedino mi nije jasno da li moraju tamo da provedu odredjeno vreme, oni kazu da ne moraju, ali se meni cini da je to sustina programa naseljavanja provincija i spajanja verskih zajednica.....

ROCKET:
Ako i postoji, nemojte to raditi.
Nemojte nikom davati novac osim kanadskoj ambasadi, narocito ne za testove iz engleskog osim British council-u (setite se afere sa agencijom na Vracaru iz 2005....).....
Ako hocete da idete kao nezavisna klasa (gde god hocete) onda morate ispuniti sve trazene uslove (bodovi se moraju osvojiti sto znaci da se engleski mora polagati)
Cula sam da ljudi odlaze preko Rusinske crkve, program naseljavanja provincija, znam da oni ne moraju da polazu engleski i ne moraju cak ni da imaju propisanu kolicinu novca na racunu. Da li to vazi samo za rusine ili je dovoljno da se povezete sa popom rusinske crkve, to proverite.
Moji poznanici (ona je rusinka, suprug nije) su dobili sve papire na tu foru, nosilac nije polagao engleski, ali mu je crkva sredila Arranged work odnosno nasla poslodavca (pa verovatno zbog toga nisu morali da imaju novac na racunu)
I jos nesto: njihova procedura je tekla redovno preko Beca, cekali su 2 godine.
Oni su dobili da idu u Saskatchewan (ako se tako pise). Jedino mi nije jasno da li moraju tamo da provedu odredjeno vreme, oni kazu da ne moraju, ali se meni cini da je to sustina programa naseljavanja provincija i spajanja verskih zajednica.....

Ovo je delimicno tacno, to ne vazi samo za rusine vec se radi o jednoj rugoj varijatni imigracije, tacnije, ovo sto pominjes, znam o cemu se radi jer znam nekih 30-tak porodica iz Ruskog Krstura, mesta u vojvodini, koji su otisli na ovaj fazon u pomenuti Saskatchewan, a radi se o tome da su to sve farmerske porodice i program je pod kategorijom Self Employed person koji se tice upravo vodjenja farmi, ima to sve opisano na CIC sajtu. Znaci ove porodice tehnicki idu preko njihove crkve ali to ne znaci da im ta ista crkva ista sredjuje i zaobilazi nekakve regularne puteve, niti se ista moze uraditi ispod stola kada je imigracija u pitanju. Znaci,ovde se ne radi o verskim zajednicama vec o farmerima , a upravo je S. farmerska provincija. To je sustina ove price.

Bilo je nekih muvanja u BG ambasadi jos ranijih godina kada se ceo proces radio bas tamo, ali je sve to premesteno u Bec, i odgovor na pitanje oko placanja i ne polaganja tesotva, ne postoje sanse da se to uradi.

Za Skorpiju, sedi , zagrej stolicu i spremi IELTS test, nema druge. To je inostrana institucija i to sto se test polaze tehnicki u BG ne znaci da se moze po starim, srpskim obicajima potplacivati i muvati.

Sta mislis Klika, da li su odlasci na opisani nacin obavezujuci u smislu da moras da provedes odredjeni vremenski period u oblasti koju dobijes? Predpostavljam da se i na ovaj nacin dobija standardna PR Card koja ne bi trebalo da ogranicava kretanje i izbor u kom delu Kanade neko zeli da zivi i radi. Ako je tako, onda je to prilicno primamljivo resenje za nekog ko ne moze da nakupi dovoljno poena,pri cemu je rezultat isti, a procedura kraca : regularno steceni PR status.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back