Cao Klika!

Bas ti hvala sto si mi dao tako brz i opsiran odgovor, veoma sam ti zahvalna.
Sad si mi odjednom dao neku nadu i podstrek da nesto i napravim od ove tek pocetne ideje, ali sto bi nas narod rekao - dozlogrdilo nam je. Ovdje oboje radimo u privatnim firmicama, uzasno lose smo placeni pa se pitamo za koji djavo smo grijali stolice sve one godine i odricali se svega u ranoj mladosti - da bi danas razmisljala da li cu biti u stanju da djetetu kupim samo ono najosnovnije sto mu je potrebno

Ovo je ovdje kao crna rupa, ovaj Balkan...barem ja tako razmisljam.
I citala sam, negdje si spominjao da znanje AutoCad-a moze pomoci, i on se jako dobro razumije u AutoCad (ja nikako) ali sa engleskim stoji poprilicno lose, a ja s druge strane odlicno govorim engleski, i zato smo i mislili da ja budem ta koja ce aplicirati. Dakle, on nazalost ima osnovno znanje engleskog i nema mi druge nego da mu sjednem na grbacu da pocne da uci, mada iskreno i imao je u zadnje vrijeme u planu da se malo ozbiljnije posveti ucenju engleskog.
Ako bi bio toliko ljubazan i ako ti nece oduzeti mnogo vremena, da li bi mi mogao objasniti tu neku pocetnu proceduru- dakle, sta je potrebno PRVO da se uradi, prvi korak. Ako sam dobro shvatila to je polaganje IELTS-a pa onda apliciranje, zar ne?
I naravno, novac na racunu bi nam mogao predstavljati problem...moras priznati da nije lako danas naci toliku sumu, jos ako supruznici imaju poprilicno mizerne plate sa kojima jedva uspijevaju skrpiti kraj s krajem.
Neizmjerno ti hvala i veliki pozdrav iz Banja Luke