Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, salje se samo lekarski i onda se ceka na poziv za slanje pasosa. Lekarski se salje automatski nakon sto ga zavrsis i ti sa tim nemas nista. Posto smo mi uleteli jednim delom u ovaj novi sistem cekali smo skoro 3 meseca nakon lekarskog da nas pozovu za viziranje pasosa.

Mnogo srece svima i od mene.
Ja sam bio u ambasadi u petak ujutro mislim da je bio 19 septembar i tetka na salteru mi kaze da je dobro sto sam stigao jer salju postu za 20 minuta.Dobili odgovor da su primili pismo za 7 dana,tako da je normalno da ako se salje obicnom postom stvar traje malo duze.Sada gledamo u sanduce po 5 puta dnevno, a razmisljamo da uvedemo i 6-ti put.

Pozdrav svima, a specijalni veliki pozdrav za klika(u)
Procitao sam sve postove , forume , oficijalni sajt kanadske imigracije , ali interesuje me jedan detalj. Da li se krsteni Kum racuna kao family ? Kum mi je u Kanadi 18 godina covek bi da mi pomogne da dodjem ali ne znam da li se to racuna kao rod?! Iako imam krstenicu iz crkve gde pise da me je on krstio.
Ako neko zna nesto vise o ovome neka javi hvala!

peti element:
Stigao AOR pre tri dana, konacno! 8)
Pise da processing time moze da potraje 36-48 meseci!?! :shock: Utesno...

Pozdrav!

Isto to sam dobio i ja JUTROS... Sta to treba da znaci? Jel to znaci da nema shanse da se sve sredi pre 2011??? Ne razumem? Na sajtu CIC.GC.CA pishe da se u becu 50% aplikacija zavrshi za prvih 9 meseci...

E sad zasto su napisali od 36-48??? zasto nisu napisali od 6-48????

Ako cu da cekam 7godina pa cemu onda to????

Neka javi neko ko je dobio isto ACKNOWLEDGEMENT OF RECEIPT, a da mu nije pisalo da mora da ceka 36-48meseci , ako ima takvih...

VUGRO:
MENI PISE 18 MESECI I VISE A PROSLO JE 10 MESECI IJOS NISTA

OOOOOOOOOOOOOOOOOOO NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

NE VERUJEM, smorio sam se sad,, gotovo aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ne mogu da verujem da cu cekati do 2012godine da bi mi odgovorili......... pa do tada cu uveliko imati porodicu i decu,,,, cak mi se ILTES test nece vaziti,, posto vazi samo 2g... Amaaaaaaaaa dajjjjj breeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Ljudi jel istina ovo ???? Sto ja predpostavljam da jeste
................... OOOOOOOOOOOO NEEEEEEEEEEEEE pa PLAKACUUUUU BRE

lazine:
Vidim da mnogo znas.Nema sanse da skupim 67 bodova, jedino sam u to sigurna.Kako sam razumela za to treba fakultet a jaimam visu skolu,vec tu sam na gubitku.Dali je bolje da to radim preko Rima ili moram iz Srbije jer imam nas pasos.?

Ko kaze da moras da imas fakultet, pogledaj malo bodovnu listu na www.cic,gc.ca , na visu skolu imas 20 poena.
Ako imas papire u Italiji, tj legalan boravak, vizu i te stvari, onda mozes raditi i preko Rima sto ti je u principu lakse ako si tamo, sto bi se vracala u Srbiju.

Hvala Klika!Da li isto moram polagati IELTS test kao oni koji predaju aplikacije u Beogradu.Zvala sam ambasadu u Beogradu rekli su da se uzima u obzir kada izrazis strogu zelju da se iselis u severnije delove te da se takvi zahtevi brze obradjuju.sta ti mislis o tome?

lazine:
Hvala Klika!Da li isto moram polagati IELTS test kao oni koji predaju aplikacije u Beogradu.Zvala sam ambasadu u Beogradu rekli su da se uzima u obzir kada izrazis strogu zelju da se iselis u severnije delove te da se takvi zahtevi brze obradjuju.sta ti mislis o tome?

Ne znam koliko se brze takvi zahtevi odradjuju, u principu u Alberti je velika potraznja svih profila radne snage. Medjutim, ti kada apliciras za iseljenje ne navodis tacno provinciju u koju se selis. S obzirom da je potraznja za med. sestrama velika, postoji realna sansa da ti se aplikacija resi u nekom kracem roku od prosecnog, tesko je reci koliko ce to trajati, ali ispalti se cekati ako ti je ideja da se ovamo preselis. Malo strpljenja.

U svakom slucaju, polozi IELTS test, i apaliciraj. Pretpostavljam da imas 4+ godine radnog iskustva jer ce ti svaki bod biti od velike vaznosti.
Ako si u Italiji, nema potrebe da radis sve to u BG-u, kontaktiraj ambasadu u Rimu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back