Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema za mene vise Kanade Arlingtone.Odbijen sam ,tako da mi jedino ostaje da malo dzabalebarim na Internetu.

Mene stvarno interesuje da kazes koliko je ogranicenje brzine u ulici u kojoj ti zivis tj. na Arlinton Road i koji se restoran nalazi na uglu Arlington Road i Elm St.

Zasto stalno odbijas da izneses i jedan konkretan podatak o tvojoj ulici koji se tice opsteg poznavanja kraja u kome zivis.

Ponavljam:Nemoj iznositi nijedan licni podatak,vec samo koliko je ogranicenje brzine i koji je restoran.

Evo ,ako hoces mogu da ti pomognem da se restoran nalazi preko puta Wa...... Bank.
Cisto da kada budes prolazio imas neki orjentir.:bye:

nije valjda, sale? :( nemoguce!

Gledao sam nesto oko studiranja u kanadi i imigracije, bilo bi lepo, kad bi mi neko dao informaciju kakve su realne sanse da neko sa 20-ak godina ode na neki koledz i posle njega i ostane na radnoj vizi i eventualno dobije kasnije permanent resident card, prelistao sam ja ceo sajt imigracije i sve to ne zvuci toliko komplikovano-iako ustvari uopste nije jednostavno :D, zanima me kakve su sanse za "uspeh" za nekog toliko mladog stranca posle studija sa kanadskom diplomom ?

pogledaj: http://www.ontarioimmigration.ca/english/how_study.asp

cao svima,sjajni ste.

pratim vas vec neko vreme i hvala za ovo sto sam od vas vec mogao da naucim.inace, delimo iste snove o boljem zivotu u uredjenom sistemu itd(vec dobro poznato svima).pokusao sam da prostudiram sve relevantne sajtove ali se trenutno pitam,jer bih pokusao na "temporary work permit" ,da li je ovaj http://www.immisolve.com/html/free_evaluation.html - free evaluation test ista vredi?
koliko su ekpeditivni i da li je neko isto probao? hvala u napred!

Pre 4 godine mi smo radili assesment na cic sajtu ali tada je lista zanimanja bila mnoogo duza. Najbolje da vidis ovde
link

Pre 4 godine mi smo radili assesment na cic sajtu ali tada je lista zanimanja bila mnoogo duza. Najbolje da vidis ovde
link

da,da tnks.video sam i jedino sto mi ustvari otvara ta lepa vrata je AE jer ja(zlatar) i zena imamo srednje skole.sve to sa odlicnim engleskim i ostalim stavkama daje sigurnih "67".
oba moja zanata nisu na listi,nazalost.

sta ima kod novo vas?

:think::think:

style,prijatelju ne FBI-STILE,nego FBI STYLE.Jel to zbog brzine kucanje ili neceg drugog pocinjes recenice malim slovom i ime pises malim slovom.Cisto pitam:D

kao u sms-u i na chat-u meni nije vazno veliko slovo.to sigurno ne umanjuje postovanje prema nekom kao sto ste vi veterani na ovoj temi.veoma cenim vas doprinos.
nego, sta to bi s tvojim slucajem?
nisu valjda?

kao u sms-u i na chat-u meni nije vazno veliko slovo.to sigurno ne umanjuje postovanje prema nekom kao sto ste vi veterani na ovoj temi.veoma cenim vas doprinos.
nego, sta to bi s tvojim slucajem?
nisu valjda?

Da,dobili smo prekjuce dopis da smo odbijeni tj da je njihova sluzba odbila da nas pusti u Kanadu.

Sada jedino ostaje da se zivot organizuje u Srbiji.Potroseno nekoliko godina uzalud , ali sta da se radi.Zivot tece dalje.

Poslednja izmena:
Vidim da ste se dotakli tema o kojima je malo bilo reci ili se izbegavaju,
cinjenica je da svi mi zelimo da zivimo bolje nego ovde...pre 4 godine kada smo aplicirali mi smo za razliku od vecine ljudi oko nas imali dve jake plate u kuci recimo da su nam mesecna primanja dostizala i do 800 E kada je prosek plate bio 17.000 do 20.000, ziveli smo kod roditelja na spratu kao i mnogi i bilo nam je super samo...prodje godina pa druga, nista nismo stvorili ja nemam posao za stalno jurim po selima radim ceo dan, muz tuce smene 12 sati dan -noc vidimo se dvaput nedeljno...nemamo ni kvadrat na svoje ime, samo polovan auto to nam je sva imovina...prodje jos godina, kakav kredit na 30 godina u srbiji za stan ili nesto drugo...matorci imaju svoje mi mozemo samo u kiriju kad nekom jednom pukne film...
Kaze moja mama super vam je, ona radi ceo vek kao trgovac kod privatnika od svoje 17te jednom u dva meseca dobije slobodan dan, svaki dan robija za 15.000 vuce gajbe i robu, gledam je i place mi se ja sedim u ucionici na toplom, njima se u prodavnici smrzo toalet ne mogu ni u wc jer gazda ne greje...i prijavi fiktivni gubitak da naplati osiguranje pola miliona i jos im skine svima sa plate 2000 jer su navodno dozvolili da musterije kradu...13.000 a racun za grejanje 20.000 zimi.
Ja imam dve prosvetne diplome a posla ni od korova, nema dece, skole koje su imale po 10 odeljenja u moje vreme spale na 4, kad pomnozite vidite da se tu izgubilo 480 dece po godini i 32 posla za nastavnike samo u nizim razredima, a biro krcat, u selima odeljenja od 4 do 15 ucenika, negde ima samo jedno dete...i ja putujem 20km za to jedno jadno...i zao mi ga gde odrasta.
Dodje prica i o nasem detetu, dobijem za stalno 60 posto i 40 na odredjeno u dva sela, zatrudnim konacno jer sad smem,odem na bolovanje a opstina mi zbog isteka ugovora smanji primanja na 50%...u isto vreme sve radnike firme mog muza nateraju da potpisu da rade za pola plate i neke im ni ne isplate zbog nekih ko zna kakvih dugova drzavne firme menadzera i direktora...Inace on ima 3 diplome 2 fakultetske a radi sa srednjom godinama je fizikalisao najgore i najprljavije poslove u smenama i usput se skolovao, trcao iz nocne na ispit u nadi da ce jednog dana biti bolje...
E sad problem je sto u Srbiji za tu struku ima posla u BG ili NS i nigde vise i to za male pare u odnosu na svet.
Tako, beba na putu mi sa jednom prosecnom platom u kuci...nema veze stedeli smo na vreme, nemamo kredit, pomoce matorci...Gledam nas, govorimo vise jezika, imamo gomilu diploma i znanja, necemo u stranke i politiku, nismo lenstine oboje smo se skolovali i radili uporedo, ja cuvala decu dok sam studirala on radio smene...i sta sad?
A kad smo hteli da odemo bilo nam je duplo bolje.

Kad sletimo tamo postajemo cigani, ne u pogrdnom smislu vec isto tako cemo tesko doci do posla kao romi ovde, treba da dam razliku ispita i da cekam mozda i 2 godine da mi akredituju diplomu, mozda...a dotle cu verovatno opet da cuvam decu, ok.
Nas voz je prosao, spadam u generaciju kojoj je srpska politika oduzela 15 godina zivota u vidu kriza ratova i preganjanja o nekom tamo patriotizmu...i jos mi oduzima godinu za godinom.
Nece nas Kanada docekati rasirenih ruku, bicemo samo jos jedni koji su sleteli i krenuli da se snalaze,
samo se nadam da ce mi se jednom ukazati prilika i da cu umeti da je iskoristim.
Moje dete nece zavrsiti fakultet ovde pa da mu kazem da ide na biro i ceka do 35 da nadje posao ako ga nadje a posle da deli sprat sa mnom kad se ozeni i da ga ja izdrzavam, ne zato sto je nesposoban vec zato sto ova zemlja ima 2miliona penzionera *citaj gladnih* i milion nezaposlenih za koje radi milion radnika, jedan radi za troje a zivi se na mmf kredu.

Cinjenica je da nigde preko nije lako, ali oni nisu imali ratove i hiperinflacije, oni ne zive na kredit koji ce njihova deca vracati vekovima, njihova privreda nije unistena, tamo ima sanse da napredujes ako si dobar radnik i mozda ti povecaju platu a ne smanje il ukinu...
Mozda jednog dana imas svoj stan i kola, iskolujes dete i gledas kako radi i stvara jer ce mu biti lakse nego tebi kad si dosao iz nedodjije, i pronadjes mir u sebi da je sve sto si prosao ipak vredelo.
A mozda cak zaradis i toliko para da posaljes mami kuci da sa penzijom od 17 000 moze da plati grejanje od 20.000 a gde je hrana, lekovi, ostali racuni...

Nisam htela da smaram ovom pricom,ni najmanje.
Na konto onog sto su blogger i Arlington rekli, svako ima svoje razloge za i protiv odlaska,
samo ja kao i mnogi ne mislim da ce ovde biti bolje, a gore je bilo vise puta...moze i opet ko zna.
Ne moraju moja deca da prolaze opet kroz neke nove 90te, 2000te itd. kad smo mi morali.

Poslednja izmena:
@blogger

Otici cemo u mali jeftin stan u Torontu pored nekog parka, radicemo sta nadjemo dok ne sredimo diplome, za godinu ako se pristojno zaposlimo mozda kupimo neki polovan ford jer to imamo i ovde, mozda jednog dana neki manji stan uzmemo na kredit pa kad budemo mogli doplatimo za veci...
Stvari su prolazne imas pa nemas...ulozicemo u svoju decu kao sto je neko ulagao u nas i jednog dana ici cemo na putovanje po svetu makar i kao penzosi, ko ga sisa.

Da,dobili smo juce dopis da smo odbijeni tj da je njihova sluzba odbila da nas pusti u Kanadu.

Sada jedino ostaje da se zivot organizuje u Srbiji.Potroseno nekoliko godina uzalud , ali sta da se radi.Zivot tece dalje.

mnogo mi je zao,stvarno.koliko sam bio srecan za svakog ko je javio dobre vesti i otputovao toliko mi sad nije dobro kad cujem ovako nesto.
ti si vise upucen ali mislim da je AE opcija.zar ne?

@blogger

Otici cemo u mali jeftin stan u Torontu pored nekog parka, radicemo sta nadjemo dok ne sredimo diplome, za godinu ako se pristojno zaposlimo mozda kupimo neki polovan ford jer to imamo i ovde, mozda jednog dana neki manji stan uzmemo na kredit pa kad budemo mogli doplatimo za veci...
Stvari su prolazne imas pa nemas...ulozicemo u svoju decu kao sto je neko ulagao u nas i jednog dana ici cemo na putovanje po svetu makar i kao penzosi, ko ga sisa.
:worth::worth::worth:
Kompletno se slazem sa tobom.Za razliku od tebe mi imamo svoj krov nad glavom ali sve ostalo je isto strah,neizvesnost i nikakve perspektive.
Mi hokemo deci da pruzimo buduknost a to ovde nemozemo.
Spremni smo da radimo sve za pocetak al se tamo bar vidi neka svetlost u daljini,ovde je mrak vise od 20 godina osim ako se ne bavis kriminalom ili politikom.
Zelim vam da ostvarite sve svoje snove.:super:

Kako mi je zao Sale zbog vas... Odmah se preregrutuj i kreni smisljati nove price. Jedna moja drugarica koja sada ide za Kanadu (bila je i prije, ali sad sredjuje neke nove papire) mi je rekla da to sa FSW je dosta lutrija. Tako tamo svi pricaju. Ima mnogo slucajeva koji su prosli po ps, ali kaze da ni ne slutimo koliko ih ima koji su odbijeni iako je sve bilo ok.

Mi vec sada razmisljamo sta if, jer i mi nismo bas naj naj naj kandidati i zato je vec pravim back up planove. Nije Kanad jedina i zato samo naprijed, nesto mora biti...

A, moram da se nadovezem i na pricu o ocekivanjima. Moj muz i ja ovde stvarno dobro zivimo i u poredjenju sa vecinom kandidata mi smo pravi srecnici. Imamo super pozicije i ekstra primanja, ali nama materijalno nije primarno, mi hocemo u avanturu.

Odrasli smo u ratu, sazreli u posleratnom periodu i sada hocemo da malo hodamo po svijetu. Treba sve probati i zivjeti za danas. Zbog toga mislim da su strasne price neopravdane. Heeejjj, covjece odrasla sam sa svakodnevnim granatiranjima, puskaranjima i pogibijama, oprastala se od roditelja toliko puta kao da je yauvijek, bila u centru jednog od najvecih sukoba i poslije se borila zajedno sa njima da se oporavim od svega... Pa sta moze biti strasnije od toga. Sta to strasnije Kanada ima???? Pustite strasne price i kreni naprijed to je moj moto.

A mi svi znamo koliko mozemo, niko sebe ne precjenjuje i ne podcjenjuje. Moj je muz otisao da radi za americku kompaniju, a da nije znao progovoriti tri rijeci na engeskom... Mozes to yamisliti pa se poslije super snasao. Sve se moze...

Pozdrav za sve i nemoj te dozvoliti da vam neko duh slomi nikada. Zato Sale, ako zelis napolje kreni ponovo mora nesto biti...

Gledao sam nesto oko studiranja u kanadi i imigracije, bilo bi lepo, kad bi mi neko dao informaciju kakve su realne sanse da neko sa 20-ak godina ode na neki koledz i posle njega i ostane na radnoj vizi i eventualno dobije kasnije permanent resident card, prelistao sam ja ceo sajt imigracije i sve to ne zvuci toliko komplikovano-iako ustvari uopste nije jednostavno :D, zanima me kakve su sanse za "uspeh" za nekog toliko mladog stranca posle studija sa kanadskom diplomom ?

Moras se direktno obratiti koledzu ili fakulteteu i pitati njih direktno kakvi su uslovi za upis stranih studeneta.Problem nije toliko upis,koliko je placanje,jer je za strance skuplja tarifa.

Kako mi je zao Sale zbog vas... Odmah se preregrutuj i kreni smisljati nove price. Jedna moja drugarica koja sada ide za Kanadu (bila je i prije, ali sad sredjuje neke nove papire) mi je rekla da to sa FSW je dosta lutrija. Tako tamo svi pricaju. Ima mnogo slucajeva koji su prosli po ps, ali kaze da ni ne slutimo koliko ih ima koji su odbijeni iako je sve bilo ok.

Mi vec sada razmisljamo sta if, jer i mi nismo bas naj naj naj kandidati i zato je vec pravim back up planove. Nije Kanad jedina i zato samo naprijed, nesto mora biti...

A, moram da se nadovezem i na pricu o ocekivanjima. Moj muz i ja ovde stvarno dobro zivimo i u poredjenju sa vecinom kandidata mi smo pravi srecnici. Imamo super pozicije i ekstra primanja, ali nama materijalno nije primarno, mi hocemo u avanturu.

Odrasli smo u ratu, sazreli u posleratnom periodu i sada hocemo da malo hodamo po svijetu. Treba sve probati i zivjeti za danas. Zbog toga mislim da su strasne price neopravdane. Heeejjj, covjece odrasla sam sa svakodnevnim granatiranjima, puskaranjima i pogibijama, oprastala se od roditelja toliko puta kao da je yauvijek, bila u centru jednog od najvecih sukoba i poslije se borila zajedno sa njima da se oporavim od svega... Pa sta moze biti strasnije od toga. Sta to strasnije Kanada ima???? Pustite strasne price i kreni naprijed to je moj moto.

A mi svi znamo koliko mozemo, niko sebe ne precjenjuje i ne podcjenjuje. Moj je muz otisao da radi za americku kompaniju, a da nije znao progovoriti tri rijeci na engeskom... Mozes to yamisliti pa se poslije super snasao. Sve se moze...

Pozdrav za sve i nemoj te dozvoliti da vam neko duh slomi nikada. Zato Sale, ako zelis napolje kreni ponovo mora nesto biti...

:klap::klap::klap: Hocu da vidim sekvoje :D

Tesko da cu pokusati nesto drugo,jer mi je muka od svega, a i previse sam star.Previse sam truda ulozio i na kraju nista.Postoji valjda nacin i da covek zivi ovde u Srbiji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back