Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da naravno da nisam bio,a posto ti tvrdis da zivis u Americi bilo bi tako dobro da nam ovo sto si meni napisao napises na engleskom, da eto vidimo kakav ti je engleski.Eto za pocetak napisi tvoj zadnji post na engleskom ili ces mozda reci da neces ili vec napisati koju bljuvotinu na srpskom.
To bi znacilo da ne zivis tamo gde nam to navodis,mada bi voleo.Druga stvar je da nam navedes ime firme koju ti imas u Americi ,jer postoji registar koji je javni tako da se bilo koje ime moze proveriti.Ako ni to ne navedes ,znaci onda nas sve lepo malkice HMHMHM odavde iz Srbije, a samo si promenio Time Zone na forumu.

Znaci,nema ljutis.Dokazi nam,svima na forumu da stvarno zivis u Washingtonu.

Znaci za pocetak engleski i ime tvoje cuvene firme.

Eh,da jos nesto,obavezno navedi i kucni broj na kome zivis.Ovo pod obavezno,jer u suprotnom ostaje samo da si promenio Time Zone i da zivis u Srbiji , a sve ostalo je proizvod maste.

Pozz....:per:

Evo jos nesto mi pade na pamet.Secas se da si ranije u svom cuvenom imenu Arlington Road stavio komentar
YOUR PARANOIA IS REAL.
Evo odakle :http://www.moviegoods.com/Assets/product_images/1020/211033.1020.A.jpg

Sta ,ovaj ti film bio najblizi kompu kad si pravio ime i stavljao lokaciju ???

Crni covece,mozes ti da pricas koliko hoces,i da zivim u septickoj jami i sta sve ne,ali veruj mi da si potpuno u istoj kaki kao i ja, jer obojica zivimo u Srbiji.Kakav bre crni Washington DC.Prekopirano iz imena filma.Pazi slucajnost,zivis na Arlington Road,i pri tome koristis podatke sa omota diska, koji se isto tako zove,kako bi nam docarao svoj virtuelni svet.Uostalom radnja filma je Washington D.C pa ti nije bilo tesko da formiras pricu oko firme u Washingtonu i gomili slobodnog vremena koje koristis za raznorazne forume.Brate,kakav American Dream born in Serbia.

Bravo Saleee..... e jesi ga provalio :hahaha::hahaha::hahaha:
Da li si javio u FBI da odustanu od visemesecne potrage za Arlingtonom ???
Sad kad si sam resio misteriju, mozda ti daju posao u FBI-u. Samo da stigne ta viza pa
mozes pravo kod Moldera i Skali pa da zajedno resavate neke nove misterije !!!

Moj decko i ja smo ziveli zajedno prvo u Beogradu, kao dokaz smo prilozili samo prijave boravka koje smo izvadili u Ljermontovoj i na kojima se vidi da smo ziveli na istoj adresi. Zatim smo dosli u Pariz, gde takodje zivimo zajedno, i to je bilo jos lakse dokazati jer nam racuni za struju i ostalo stizu na oba imena. Brak i common law su potpuno izjednaceni. Vidim da je neko napisao da mu je viza odobrena tek kad je poslao izvod iz maticne knjige vencanih, ali mislim da je to samo slucajnost. Mi smo vizu dobili bez ikakvih problema bez obzira na to sto nismo vencani i nismo poslali nijedan dokaz da smo zajedno osim onih koje sam prethodno navela. Pozdrav i srecno!

Da li treba biti u common law vezi godinu dana prije slanja prve aplikacije u kanadu ili mogu sutra da odem u policiju i prijavim se na adresu kod cure i onda zajedno pošaljemo aplikaciju za skilled worker useljeničku vizu? Mislim ono, dok se oni jave da pošaljem dokaze u Beč, proći će ta godina dana koja treba biti da bi se službeno dokazao common law. Do tada stignem otvoriti račun u banci i ostalo.
Ili sam možda u krivu???

Da li treba biti u common law vezi godinu dana prije slanja prve aplikacije u kanadu ili mogu sutra da odem u policiju i prijavim se na adresu kod cure i onda zajedno pošaljemo aplikaciju za skilled worker useljeničku vizu? Mislim ono, dok se oni jave da pošaljem dokaze u Beč, proći će ta godina dana koja treba biti da bi se službeno dokazao common law. Do tada stignem otvoriti račun u banci i ostalo.
Ili sam možda u krivu???

Mislim da treba da imate dokaz da ste u vezi godinu dana pre predaje aplikacije...mi smo predali zahtev u maju, a u junu su nam trazili dokaz da smo u vezi minimum godinu dana...zajedno sa ostalim papirima...

procedura inace traje manje od godinu dana (za devet meseci je sve bilo gotovo)

pozdrav!

Poslednja izmena:
Odlicna ideja! :klap:
Kako mislis da resis ovo pod 1.? Mislim, ti tamo nemas nikakvih dokumenata osim permanent resident card zar ne, a treba se odmah sa aerodroma smestiti negde ako nemas ni rodbine ni prijatelja. Kakav "proof of income" kad si bez posla. Nadam se da nisu svi stanodavci ovako zahtevni. :think:

Mozda ne bi bilo lose kad bismo imali novu temu "Novopeceni Kanadjani" ili sl., gde bi ovi stariji (dzombe :mrgreen:) mogli da podele svoja iskustva.

U pravu si za temu,
pa u principu oni koji nemaju gde obicno odu u motel citali smo onaj blog koji je pomenut negde ranije u forumu, indijac koji je sa porodicom dosao otisao je u motel dok nisu nasli stan ( 2 nedelje cini mi se ) toliko treba da ti izdaju ID card...nadam se da moze ovako da lepo odes u banku stavis novac na racun izvadis potvrdu da imas stanarinu za godinu dana i molis boga da naidjes na razumne ljude...malo je strasno misliti da ces tesko dobiti stan pogotovo nama jer idemo sa bebom ali po starom pravilu -para vrti gde burgija nece, nadam se da cemo naci nacin da ih ubedimo makar platili nekoliko kirija unapred, nemamo puno izbora a motel je skuplji od stana.
Osim toga verovatno nismo ni prvi ni poslednji koji su tamo dosli "sami" i snalazili se kako su znali i umeli...bice nam teze, ali sta je tu je.

to su dokumenta za bec, a mene interesuje slanje aplikacije za Sydney??????

p.s. sto su ti zene na porodiljskom, samo ti i ja se dopisujemo u ova doba, hi, hi

redapple ja sam 2 puta slao dokumenta za Sidney i oba puta sam to radio naobicnijom postom koja te iskosta nekih 200-300 dinara(nemoj preporuceno jer imaju svoj post. box)u prvom slucaju su mi vratili dokumenta na doradu tako da sam video da je aplikacija uzetau razmatranje posle 10 dana od slanja.ako saljes obicnom postom drzi se adrese koje je moj saborac native land navela

native land ,ako bog da i ja cu za Toronto,pa se vidimo i obavezno organizujemo tamo.
pozdrav,

Ili sam možda u krivu???

Treba da zivite zajedno godinu dana pre nego sto predate prijavu. To je, cini mi se, i jedina razlika izmedju braka i common law. Ako se vencate, mozete da predate odmah.

AleksandarA i native land sve najbolje i sto pre da stignete u Toronto. Dace Bog pa da se svi okupimo tamo pa da se ovog foruma prisecamo uz koju casicu :)

Dace bog nadamo se:D

naravno da bi trebalo barem da se upoznamo kada budemo u Torontu, stvarno nije lako naci toliko ok ljudi kao na ovom forumu.
pogotovo ako ce biti koktela i kolaca:super::super::super:

cujemo se puno pozdrava.

Mislim da treba da imate dokaz da ste u vezi godinu dana pre predaje aplikacije...mi smo predali zahtev u maju, a u junu su nam trazili dokaz da smo u vezi minimum godinu dana...zajedno sa ostalim papirima...

procedura inace traje manje od godinu dana (za devet meseci je sve bilo gotovo)

pozdrav!

native land, koliko ste vi vremena dobili za ulaz u Kanadu????

jos jedno pitanje... kad popunjavam aplikaciju imam problema sa pojedinim poljima ne moze da mi stane, a ne znam kako da smanjim font... sta ste vi radili... hitnooooo... hvala unaprijed

pozz...

kada nesto ne moze da ti stane u ona polja na aplikaciji, onda moras da na posebnom papiru (npr. u Word-u) otkucas svoje ime i prezime, naziv forme koju popunjavas, broj i naziv stavke koju popunjavas i onda napravis istu formu za tu stavku i upises kompletne podatke....

btw, ovo ti pise na pocetku formi Schedule 1 i Schedule 3, ispod naziva formi, odmah sa desne strane....

srecno :)

znam to, ali ja sam iz Bosne... Bosnia and Herzegovina ne moze da stane ni u jedan box, sem na pocetku u application... Isto vazi i za grad u kome zivim...
cio background je takav, ne moze da stane... ili diploma awarded u podacimo o obrazovanju... ne moze da stane ni bachelor degree a gdje je ostatak...

nije valjda da trebam za svako pitanje da dodam box na drugom listu

isto vazi i za occupation... ime mog zanimanja uopste ne moze da stane u applikaciji... sta da radim... napisem pola na toj strani, a pola na dodatnom papiru

Tko mi može reći koji IELTS test se priznaje kao dokaz o znanju engleskog jezika, a u svrhu imigracije u Kanadu kao skilled worker? Akademik ili general IELTS ispit? Da li je problem ako imam položen IELTS akademik ispit, a ne general? Koliko smije biti star dokaz o položenom IELTS testu i od kada se računa taj rok?

I ja sam iz Bosne i Hercegovine i svuda gde ne može da stane pisala sam Bosnia and H., a što se tiče zanimanja, ni moje ne može da stane, pa sam ja obično pisala i u sledeći red odmah ispod... Dosta podataka tako nije moglo da mi stane pa sam, kao što rekoh, pisala odmah u red ispod...i sve je bilo ok.
Jedino gde sam pisala na zasebnom papiru je u odgovoru na pitanje 11.u Schedule 1- Personal History i to tako što sam na originalnom obrascu u to polje upisala sam da se odgovor nalazi na posebnom listu papira koji prilažem

Poslednja izmena:
Tko mi može reći koji IELTS test se priznaje kao dokaz o znanju engleskog jezika, a u svrhu imigracije u Kanadu kao skilled worker? Akademik ili general IELTS ispit? Da li je problem ako imam položen IELTS akademik ispit, a ne general? Koliko smije biti star dokaz o položenom IELTS testu i od kada se računa taj rok?

Trazi se ocena oko 6,5 -7 na general zavisi koliko poena treba da skupis, akademik vazi ako tamo zelis da studiras moras proveriti na cic sajtu, ispit traje godinu od slanja aplikacije koliko ja znam ali nisu svima prihvatili test nakon isteka tog roka, nama nisu pravili problem ni nakon 2 godine ali nekima jesu.

Uglavnom vidi ovde
http://immig-canada.blogspot.com/2009/03/latest-changes-in-ielts-score.html

As CIC has decreased the minimum IELTS band score from 7 band to 6.5 band to obtain four points for Immigrate to Canada in Skilled Worker Category. Now you can obtain 4 points for one module of IELTS if you score 6.5 band as compared to old system which required at lease 7 Band in IELTS to obtain four points in a specific module of IELTS. Only listening module gained the IELST score instead of reduction. i.e. 7.5, which was 7 previously.
Now you can get 16 points for immigration by having the following minimum band in IELTS
Writing: 6.5 Band
Reading: 6.5 Band
Speaking: 6.5 Band
Listening: 7.5 Band

Vezano uz imigraciju u Kanadu kao skilled worker, da li je problem ako ne mogu dobiti nikakvu preporuku ili dokaz poslodavca o radnom iskustvu, a za potrebe dokaza koji ću morati predočiti nakon odobrenja aplikacije?

Meni su to trazili dva puta iako sam im poslala sve papire , pisma preporuke i fotokopiju radne knjizice...ne verujem da ce da progledaju kroz prste sad zavisi sta ti je zanimanje i da li je na listi od tih 38.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back