Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo drugari,
ja sam nova na ovom forumu. :) Trenutno se psiho-fizicki spremam za skupljanje svih potrebnih uslova za apliciranje (tako da ce mi za to trebati nekih godinu, dve... ali jedno po jedno ;))).
Nego, javljam se prvi put sada iz razloga sto me zanima da li postoji kod nas mogucnost otvaranja zajednickog bankovnog racuna (posto dobih neke informacije da to kod nas ne postoji...)? I ako je moguce da li to moze u svim bankama ili samo u odredjenim? ;) Mozda se neko susreo sa time, zbog dokazivanja Common-law partner-stva.
Pozdrav :kiss:

cao iva_s,
mi smo aplicirali kao Common-law partnership...
evo sta su nam trazili kao dokaz:

- Proof of common-law relationship
According to the definitions described by subsection R1 (1) of the Immigration and Refugee Protection Regulations "common-law partner" means, in relation to a person, an individual who is cohabiting with the person in a conjugal relationship, having so cohabited for a period of at least one year.For the proof of an on-going common-law relationship that has been existing for at least one year, you must provide following evidence: Important documents of both parties show the same address, e.g., identification documents, driver’s licenses, insurance polices, etc, Joint rental leases, joint utilities accounts (electricity, gas, telephone bills), mail sent to your joint address, joint bank account etc.

dokaz da imamo zajednicki racun nam je bio moj racun na koji je moj muz (sada muz) bio ovlascen...iz banke su nam dali potvrdu da je on nekoliko godina ovlascen na taj racun...bili smo prijavljeni i na istoj adresi...medjutim dali su nam vize kad smo poslali izvod iz maticne knjige vencanih...:D

oni kazu da je Common-law partnership izjednacen sa brakom, ali cini mi se ipak prednost imaju bracni parovi...

Eto...

Poslednja izmena:
Ejj, ljudi nesto ne mogu da se sjetim kako ste vi do sada slali aplikaciju za Kanadu? DHL, avionska posta, sta ono bi? trebam sutra da posaljem, a nesto mi mozak zablokirao i ne mogu da se sjetim kako ste vi slali... i jos nesto courires's address je za dhl fedex i sl, a ona druga kada saljes postom, ili nekako drugacije?

Poslednja izmena:
hvala :heart:

uh da, i mi i vi... :klap:

u koji grad planirate da idete?
pozdrav!

Planiramo da idemo u Toronto to jest u Etobicoke pored, Prijatelj koji zivi tamo nam je preporucio zbog relativno dostupne cene stanova za nas od 750 do 820 cad za one bedroom apt, inace blizu je Torontu i spada u prvi reon za gradski saobracaj pa je i to malo jeftinije.
Putujemo sredinom juna alitalijom cena karte 448E po osobi prilicno povoljno, posle 14 juna u sezoni karte su od 550 pa navise do 1 septembra kad su opet jeftnije.Inace ako kupujes preko neta ima 45 E popust po karti za Alitaliju, zoves njihov servis i pitas, ja sam zvala i ispalo je da za ceo maj i jun nema karata osim 2 i 4 juna ali je kasnije neko otkazao pa smo upali 14tog.
Nek nam je svima sa srecom,mozda se i sretnemo tamo...:D
likovi
karte
stanovi

Ejj, ljudi nesto ne mogu da se sjetim kako ste vi do sada slali aplikaciju za Kanadu? DHL, avionska posta, sta ono bi? trebam sutra da posaljem, a nesto mi mozak zablokirao i ne mogu da se sjetim kako ste vi slali... i jos nesto courires's address je za dhl fedex i sl, a ona druga kada saljes postom, ili nekako drugacije?

Odneli u njihovu ambasadu u Bg oni prosledili sa diplomatskom postom za dzabe, svakog petka ide posta za Bec...

Ako saljes u Sydney, Nova Scotia onda salji Fedex-om jer je mnogo jeftiniji od DHL-a.
Ukoliko saljes u Bec onda lepo odneses u ambasadu ovde i oni diplomatskom postom odnesu tamo...

"i jos nesto courires's address je za dhl fedex i sl, a ona druga kada saljes postom"

tako je...

pozdrav i srecno!

Poslednja izmena:
Planiramo da idemo u Toronto to jest u Etobicoke pored, Prijatelj koji zivi tamo nam je preporucio zbog relativno dostupne cene stanova za nas od 750 do 820 cad za one bedroom apt, inace blizu je Torontu i spada u prvi reon za gradski saobracaj pa je i to malo jeftinije.
Putujemo sredinom juna alitalijom cena karte 448E po osobi prilicno povoljno, posle 14 juna u sezoni karte su od 550 pa navise do 1 septembra kad su opet jeftnije.Inace ako kupujes preko neta ima 45 E popust po karti za Alitaliju, zoves njihov servis i pitas, ja sam zvala i ispalo je da za ceo maj i jun nema karata osim 2 i 4 juna ali je kasnije neko otkazao pa smo upali 14tog.
Nek nam je svima sa srecom,mozda se i sretnemo tamo...:D
likovi
karte
stanovi

pa da se sretnemo :klap:

& hvala na informacijama
pozdrav!

Daes Daimar,jeste li sigurni za karte?!
Ja sam dosla u Toronto Alitalijom-700 evra!
Sad opet trazim za maj-800 evra!
Mislim da nema sanse da karta kosta tako malo,bez takse da,onda je 400 i nesto,plus taksa=700-800evra!
Mozda je jeftinija vama sto nije povratna!
Ne znam,super je tako jeftino,ali ne mogu da nadjem ni Alitalijom,niti bilo gde!

Daes Daimar,jeste li sigurni za karte?!
Ja sam dosla u Toronto Alitalijom-700 evra!
Sad opet trazim za maj-800 evra!
Mislim da nema sanse da karta kosta tako malo,bez takse da,onda je 400 i nesto,plus taksa=700-800evra!
Mozda je jeftinija vama sto nije povratna!
Ne znam,super je tako jeftino,ali ne mogu da nadjem ni Alitalijom,niti bilo gde!

Nase su u jednom pravcu, otisli u minos travel i platili, slobodno zovi servis alitalije na beogradskom aerodromu pa proveri :)
mislim da su povrantne 625 ali nisam sigurna imas popuste na online rezervacije...kao sto rekoh meni su sve to tamo lepo izdeklamovali ali mi se nije islo za bg a nemam online visu itd...kupili smo preko minosa za iste pare sem tog popusta.

http://www.airticketsforcheap.net/avionske_karte_beograd.htm

Poslednja izmena:
hvala :heart:

uh da, i mi i vi... :klap:

u koji grad planirate da idete?
pozdrav!

Dok ja dodjem sa posla, pricuvam, nahranim, prosetam i td. dete zena odgovori na sva pitanja.:D Salim se naravno.
Cula si da idemo u toronto, bilo bo dobro da se vidimo tamo kada jednom budemo imali priliku, kao i svi ostali koji su u okolini i imaju zelju da se druze, ipak je to strana zemlja, a ljudi koji odlaze, barem sa ovog foruma su ok i steta je da se ne upoznamo.

Puno pozdrava

Dok ja dodjem sa posla, pricuvam, nahranim, prosetam i td. dete zena odgovori na sva pitanja.:D Salim se naravno.
Cula si da idemo u toronto, bilo bo dobro da se vidimo tamo kada jednom budemo imali priliku, kao i svi ostali koji su u okolini i imaju zelju da se druze, ipak je to strana zemlja, a ljudi koji odlaze, barem sa ovog foruma su ok i steta je da se ne upoznamo.

Puno pozdrava

Sa zadovoljstvom :hvala:

cucemo se!

Zdravo drugari,
ja sam nova na ovom forumu. :) Trenutno se psiho-fizicki spremam za skupljanje svih potrebnih uslova za apliciranje (tako da ce mi za to trebati nekih godinu, dve... ali jedno po jedno ;))).
Nego, javljam se prvi put sada iz razloga sto me zanima da li postoji kod nas mogucnost otvaranja zajednickog bankovnog racuna (posto dobih neke informacije da to kod nas ne postoji...)? I ako je moguce da li to moze u svim bankama ili samo u odredjenim? ;) Mozda se neko susreo sa time, zbog dokazivanja Common-law partner-stva.
Pozdrav :kiss:

Moj decko i ja smo ziveli zajedno prvo u Beogradu, kao dokaz smo prilozili samo prijave boravka koje smo izvadili u Ljermontovoj i na kojima se vidi da smo ziveli na istoj adresi. Zatim smo dosli u Pariz, gde takodje zivimo zajedno, i to je bilo jos lakse dokazati jer nam racuni za struju i ostalo stizu na oba imena. Brak i common law su potpuno izjednaceni. Vidim da je neko napisao da mu je viza odobrena tek kad je poslao izvod iz maticne knjige vencanih, ali mislim da je to samo slucajnost. Mi smo vizu dobili bez ikakvih problema bez obzira na to sto nismo vencani i nismo poslali nijedan dokaz da smo zajedno osim onih koje sam prethodno navela. Pozdrav i srecno!

hvala native land i jana_9. :)

u sustini ovde u srbiji je to malo teze dokazati, jer racuni idu na jedno ime, a i kao sto rekoh mislim da ne postoji mogucnost zajednickog racuna, osim ovlascenja sto je spomenula native land (koji je i meni pada na pamet). :) tako da ostaje samo ta varijanta prijavljivanja na istu adersu. :) mada sam razmisljala o varijanti dokaza kao zajednicki telefonski racun za mobilni (tipa dva telefona na jedno ime...), to je kao ideja. :)

hvala jos jednom i pozdrav :))

Pitala sam sta nam je potrebno za stan s obzirom da nemamo cosignera evo sta su mi odgovorili

1. A job letter or proof of income ( trust fund, bank statements, pay stubs, tax assessment, child support documents, proof of social assistance)

2. Government issued ID ( drivers license, Permanent Resident Card, Valid Social Insurance Card, Health Card, Passport, etc..)

3. $500.00 dollar deposit with application via money order or certified cheque.

4. You have to view that apartment before you can be approved to move in.

5. First and last month’s rent minus the $500.00 dollar deposit.

6. All leases last one year with the option to renew after the first year or simply pay month to month after initial year.

Znam da svi pisu o vizama ali ja cu pisati korak po korak ono sto se nama desava pa mozda nekom dobro dodje kad dobije vizu...
Sto se para tice pri iseljenju dozvoljeno je izneti 15 000 E po osobi iz Srbije, zakon iz 2008,
limit prtljaga kod naseg avioprevoznika je 24 kg po koferu 1 kofer po osobi za odrasle 10kg za dete 1 kofer po detetu, maximum tezine kofera je 32 kg s tim da se vrsi doplata za prekoracenje iznad toga ne moze.

Poslednja izmena:
Gde je sale cuveni imigrant sto ceka lekarski od 1996, da nas informise sta je novo na olimpijadi.daj sale nove informacije(jeste da nikada nisi bio,ali sve znas),daj malo francuskog.sale est une grande merde.Ispravi me sale ako sam pogresio rod.

Toujours rien baisais toi connard.:dash:Ne t'inquiète pas.... Il s’agit d’une affection connue de longue date.;););):bye::bye:

Tu peux la soulager à l’aide des mains.Va-et-vient est une technique qui va te satisfaire.:per:

Dans la salle de bain!!Vite ! Dépêche-Toi !

:whistling::whistling::bye::bye:

Gde je sale cuveni imigrant sto ceka lekarski od 1996, da nas informise sta je novo na olimpijadi.daj sale nove informacije(jeste da nikada nisi bio,ali sve znas),daj malo francuskog.sale est une grande merde.Ispravi me sale ako sam pogresio rod.

Da naravno da nisam bio,a posto ti tvrdis da zivis u Americi bilo bi tako dobro da nam ovo sto si meni napisao napises na engleskom, da eto vidimo kakav ti je engleski.Eto za pocetak napisi tvoj zadnji post na engleskom ili ces mozda reci da neces ili vec napisati koju bljuvotinu na srpskom.
To bi znacilo da ne zivis tamo gde nam to navodis,mada bi voleo.Druga stvar je da nam navedes ime firme koju ti imas u Americi ,jer postoji registar koji je javni tako da se bilo koje ime moze proveriti.Ako ni to ne navedes ,znaci onda nas sve lepo malkice HMHMHM odavde iz Srbije, a samo si promenio Time Zone na forumu.

Znaci,nema ljutis.Dokazi nam,svima na forumu da stvarno zivis u Washingtonu.

Znaci za pocetak engleski i ime tvoje cuvene firme.

Eh,da jos nesto,obavezno navedi i kucni broj na kome zivis.Ovo pod obavezno,jer u suprotnom ostaje samo da si promenio Time Zone i da zivis u Srbiji , a sve ostalo je proizvod maste.

Pozz....:per:

Evo jos nesto mi pade na pamet.Secas se da si ranije u svom cuvenom imenu Arlington Road stavio komentar
YOUR PARANOIA IS REAL.
Evo odakle :http://www.moviegoods.com/Assets/product_images/1020/211033.1020.A.jpg

Sta ,ovaj ti film bio najblizi kompu kad si pravio ime i stavljao lokaciju ???

Crni covece,mozes ti da pricas koliko hoces,i da zivim u septickoj jami i sta sve ne,ali veruj mi da si potpuno u istoj kaki kao i ja, jer obojica zivimo u Srbiji.Kakav bre crni Washington DC.Prekopirano iz imena filma.Pazi slucajnost,zivis na Arlington Road,i pri tome koristis podatke sa omota diska, koji se isto tako zove,kako bi nam docarao svoj virtuelni svet.Uostalom radnja filma je Washington D.C pa ti nije bilo tesko da formiras pricu oko firme u Washingtonu i gomili slobodnog vremena koje koristis za raznorazne forume.Brate,kakav American Dream born in Serbia.

Poslednja izmena:
Pitala sam sta nam je potrebno za stan s obzirom da nemamo cosignera evo sta su mi odgovorili

1. A job letter or proof of income ( trust fund, bank statements, pay stubs, tax assessment, child support documents, proof of social assistance)

2. Government issued ID ( drivers license, Permanent Resident Card, Valid Social Insurance Card, Health Card, Passport, etc..)

3. $500.00 dollar deposit with application via money order or certified cheque.

4. You have to view that apartment before you can be approved to move in.

5. First and last month’s rent minus the $500.00 dollar deposit.

6. All leases last one year with the option to renew after the first year or simply pay month to month after initial year.

Znam da svi pisu o vizama ali ja cu pisati korak po korak ono sto se nama desava pa mozda nekom dobro dodje kad dobije vizu...
Sto se para tice pri iseljenju dozvoljeno je izneti 15 000 E po osobi iz Srbije, zakon iz 2008,
limit prtljaga kod naseg avioprevoznika je 24 kg po koferu 1 kofer po osobi za odrasle 10kg za dete 1 kofer po detetu, maximum tezine kofera je 32 kg s tim da se vrsi doplata za prekoracenje iznad toga ne moze.

Odlicna ideja! :klap:
Kako mislis da resis ovo pod 1.? Mislim, ti tamo nemas nikakvih dokumenata osim permanent resident card zar ne, a treba se odmah sa aerodroma smestiti negde ako nemas ni rodbine ni prijatelja. Kakav "proof of income" kad si bez posla. Nadam se da nisu svi stanodavci ovako zahtevni. :think:

Mozda ne bi bilo lose kad bismo imali novu temu "Novopeceni Kanadjani" ili sl., gde bi ovi stariji (dzombe :mrgreen:) mogli da podele svoja iskustva.

Odlicna ideja! :klap:
Kako mislis da resis ovo pod 1.? Mislim, ti tamo nemas nikakvih dokumenata osim permanent resident card zar ne, a treba se odmah sa aerodroma smestiti negde ako nemas ni rodbine ni prijatelja. Kakav "proof of income" kad si bez posla. Nadam se da nisu svi stanodavci ovako zahtevni. :think:

Mozda ne bi bilo lose kad bismo imali novu temu "Novopeceni Kanadjani" ili sl., gde bi ovi stariji (dzombe :mrgreen:) mogli da podele svoja iskustva.

Slazem se da je odlicna ideja pisati "kako posle". :super: Mislim da sam citala bas na ovom forumu da su to neki resili tako sto su se prvo smestili u neke apartmane, za koje im to nije bilo potrebno, a posle su se preselili na neku drugu lokaciju... :think: Ali to ce vec iskusniji likovi da potvrde. :) Mada je cinjenica da je to veoma zafrknuto, ako se ide sa porodicom, decom... jer dodatna selidba nikome ne treba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back