Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskrene čestitke za AleksandarA i njegovu porodicu...To što ste vi sada imigranti ponovo mi daje nadu i vraća veru u to da se i u Beču nešto radi. Ali 3,5 godina....stvarno je mnogo...vođena tom logikom zaključujem da ću ja, u najboljem slučaju, da čekam još godinu....SAMO DA SE DESI!!! Još jednom, puno uspeha i pišite nam o svemu!!!

Molim te da mi kazes kako i gde si uplatio RPRF.
Nas zovu na intervju u martu pa neznam dali mogu u Vieni da uplatim ili je bolje da uzmem nostro cek odavde.Nisu nam trazili da platimo ali posto smo vek uradili medicals htela sam da ipak ponesem cek.Citala sam po stranim forumima da salju cek i pored toga sto im ne traze.
Nadam se da postoji sansa da nam izdaju vizu odmah ako sve bude u redu.Inace neznamo zasto nas zovu na intervju posle lekarskih,mozda zvucimo previse dobro da bi bilo istinito,pa bi dasa da nas vide:D
U nasoj petoclanoj porodici cetvoro imamo zanimanja ( mi diplomirali a deca treba da diplomiraju na proleke) koja su na onoj famoznoj listi od 38.
I pored svega zovu nas na intervju:dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Mi smo uplatili u komercijalnoj banci u bg u kneza milosa oni znaju racun i cifre. Nisam siguran na kakav cek mislite, ali kada se plati dobijete priznanicu i to date u ambasadi.
Moze da se uplati ranije u slucaju odbijanja vracaju sumu.
Ja bih vam savetovao da uplatite u Becu Bank Austria(iskljucivo, nikako druga banka pitajte obavezno, neki indijac je bas cekao kada i ja i rekli su mu da ide do banke i plati nisam tacno razumeo sta, ali banka je blizo) oko 200m ili 250m od ambasade u centru(prosetate okolo videcete) placa se u eurima ali nisam siguran da znaju iznos i racun pa je bolje da odstampate i ponesete uputstva sa ovog linka.
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/assets/pdfs/Cost_Recovery_Feetable-E.pdf

Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch
Pay Serbian dinars into account 908-20501-70 with the attention to 400702-0070200003304.

Bank Austria (any branch in Austria)
Pay EURO cash into account 50670 469 901 (bank code 12 000).

Right of Permanent Residence Fee
For the acquisition of permanent resident status
$ 490
€ 325
31,850

This fee is payable by principal applicants (with some exceptions) and accompanying spouses and common-law partners. It
must be paid before the immigrant visa is issued overseas or before the applicant becomes a permanent resident in Canada.
The following applicants are not required to pay this fee:
· dependent children of a principal applicant or sponsor, a child to be adopted, or an orphaned brother, sister, niece, nephew
or grandchild; and
· protected persons, including Convention refugees.
If your application is not approved and you have already paid the Right of Permanent Residence Fee, it will be refunded to
you. Our refund will be issued only in Euros.

U nasoj petoclanoj porodici cetvoro imamo zanimanja ( mi diplomirali a deca treba da diplomiraju na proleke) koja su na onoj famoznoj listi od 38.
Bas zvuci interesantno, u svakom slucaju bas bas dobro:super::super::super:.

Pozdrav i srecno, pa da odmah uzmete vize:super:, javite kako je bilo.

Poslednja izmena:
Mi smo uplatili u komercijalnoj banci u bg u kneza milosa oni znaju racun i cifre. Nisam siguran na kakav cek mislite, ali kada se plati dobijete priznanicu i to date u ambasadi.
Moze da se uplati ranije u slucaju odbijanja vracaju sumu.
Ja bih vam savetovao da uplatite u Becu Bank Austria(iskljucivo, nikako druga banka pitajte obavezno, neki indijac je bas cekao kada i ja i rekli su mu da ide do banke i plati nisam tacno razumeo sta, ali banka je blizo) oko 200m ili 250m od ambasade u centru(prosetate okolo videcete) placa se u eurima ali nisam siguran da znaju iznos i racun pa je bolje da odstampate i ponesete uputstva sa ovog linka.
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/assets/pdfs/Cost_Recovery_Feetable-E.pdf

Komercijalna Banka Ad Beograd, Kneza Milosa 83, Belgrade, Serbia branch
Pay Serbian dinars into account 908-20501-70 with the attention to 400702-0070200003304.

Bank Austria (any branch in Austria)
Pay EURO cash into account 50670 469 901 (bank code 12 000).

Right of Permanent Residence Fee
For the acquisition of permanent resident status
$ 490
€ 325
31,850

This fee is payable by principal applicants (with some exceptions) and accompanying spouses and common-law partners. It
must be paid before the immigrant visa is issued overseas or before the applicant becomes a permanent resident in Canada.
The following applicants are not required to pay this fee:
· dependent children of a principal applicant or sponsor, a child to be adopted, or an orphaned brother, sister, niece, nephew
or grandchild; and
· protected persons, including Convention refugees.
If your application is not approved and you have already paid the Right of Permanent Residence Fee, it will be refunded to
you. Our refund will be issued only in Euros.

Bas zvuci interesantno, u svakom slucaju bas bas dobro:super::super::super:.

Pozdrav i srecno, pa da odmah uzmete vize:super:, javite kako je bilo.
Hvala na pomoki.Ta nasa zanimanja jesu interesantna ali nas ipak zovu na intervju.Valjda zele da nas vide:think:

Prvo cao Sale nije te bilo neko vreme, nadam se da ce se i za vas cekanje uskoro zavrsiti.

Kao sto ste vec procitali sa posta moje zene Daes Daimar (u pravom zivotu se drugacije zove), dobili smo vize posle medical je proslo nesto manje od mesec dana, a oko 3.5 godine od podnosenja aplikacije.
Pa bas je bilo dosta, ja sam kao sto ste obavesteni "skoknuo" do Beca, malo zbog mocart kugli, malo zbog toga da posle dobijanja vize mozemo napokon da planiramo buducnost, malo zbog kojekakvih gluposti zbog kojih pasosi ne bi stigli do nas a sto se ispostavilo kao bitno jer su nam dali da do jula udjemo u Kanadu(nisam pitao zasto).
Inace Bec je jedan bas lep grad, mnogo lepsi od Beograda bez obzira sta drugi kazu, malo je cudno bilo sedeti u ambasadi sa kojom smo se godinam dopisivali, ali sve je proslo sa otprilike "You asked for passports", "please come after 3 pm", "thank you for visas".
Tamo obicni ljudi voze audi, bmw i mercedes, pa i neke druge lepe aute, a ja se sit nasmejao kada je pauk odnosio mecku PO tabli od oko 40 000e sa 4 cifre registracijom (verovatno bitna persona) koja je verovatno navikla da normalno izvadi revolvere i zastrasi ceo grad i veze konja gde hoce e pa ne moze svugde tako bato. Ali to sada vise nije bitno zivot ide i treba gledati u buducnost.

Hvala krampusu za post, dobro je znati sta nas dalje ceka.

Toliko za sada, polako se spremamo za put, ima jos dosta vremena ali jos dosta toga treba i da uradimo.

Pozdrav svim drugarima,
Aleksandar

Pridruzujem se cestikama i zelim vam sve najbolje! :super::super:
Sto pre da odete i da zivite drugi, bolji zivot tamo. :bye:

Cestitamo! :D
Mi smo na sledecem koraku trazimo jeftine karte,
najeftinija je Alitalia mada nisu nesto popularni, ipak je razlika u ceni prilicna u odnosu na neke ali nazalost maltene svi datumi sa jeftinim kartama u maju i junu su rasprodati...to su vansezonske od 14 juna do 1 septembra u sezoni karte su od 100 do 200 E skuplje po osobi sto nam bas i nije nuzno.

Pozdrav,

Od sad pa nadalje, tvoj najbolji prijatelj (osim forumasa) bice ovaj sajt :

http://www.cic.gc.ca/english/index.asp (Prvo na link "Immigrate", pa onda biraj "Skilled worker" ako sam dobro razumeo)

Vec si u toku da postoji lista zanimanja koja ih interesuje : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
Tvoja profesija (po onome sto si rekao) je pod sifrom 8222.
Idi prvo na sajt klasifikacije zanimanja, i pogledaj koji je tacan opis pod tom sifrom. evo ti direkt link za 8222 : http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/Profile.aspx?val=8&val1=8222
Ako sam dobro razumeo, nije bas tacno ono sto si ti radio, ali ti ces to naravno bolje videti od mene...

Procesljaj listu, mislim da ces se negde vec pronaci, cini mi se da ih energetika svakako zanima...

Ako se pronadjes, prav stvar nakon toga je da uradis evaluaciju na sajtu imigracije (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/tool/index.asp), pa onda tek prelazis na skupljanje dokumenata. U svakom slucaju, sve informacije imas na sajtu, konsultuj ga redovno, prouci ga uzduz i popreko, stvarno je odlicno napravljen i iscrpan...

I srecno ! :D

Hvala,drugar

Evo da se javimo sa lepim vestima,
moj dragi AleksandarA i ja i nas bebac zvanicno smo imigranti :D,
par nedelja posle lekarskog dobili smo mail da im fale jos neka nasa dokumenta i vec smo se smorili kad smo na kraju procitali da traze pasose, on je dan kasnije seo u kola i otisao u bec po vize i dobio ih isti dan.Dobili smo samo 4 meseca fore da udjemo u Ca tako da do leta moramo da otputujemo,
koliko nam je laknulo posle silnog cekanja toliko nas je malo uhvatila frka od nove sredine i citave organizacije puta i smestaja zbog bebca :)

Cestitke sa moje strane i sve najbolje:super::super::super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back