Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav saborcima ali i svim dobronamernim na ovom forumu.dobio sam mail od strane CIC-a tako da sad predstoji faza prikupljanaja papira i slanja Becu.moze li neko da mi posalje listu neophodne dokumentacije,saborci (djazzy,native land ......vi ste skoro slali ).unapred hvala i pozdrav svima

nine22yu!
evo kako su nama napisali...pozdrav&srecno :bye:

Submitting your Full Application

Go to http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled.asp to download the Federal Skilled Worker guide and application forms.

Your full application must consist of the following:

* A copy of this letter with the reference number
* Application for Permanent Residence in Canada [IMM 0008]
* Schedule 1: Background/Declaration [IMM 0008 SCHEDULE 1]
* Additional Family Information [IMM 5406]
* Use of a Representative [IMM 5476] (if applicable)
* Schedule 3: Economic Classes [IMM 0008 SCHEDULE 3]
* Visa office-specific forms and a list of supporting documents required by the Visa office are available at:

www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled-mission.asp

Cao svima :)
nama je proslo vec skoro tri meseca tj. TRI (3) meseca od kad smo poslali dokumente i jos uvek nista od njih nismo culi. Da li je neko vec imao takvu situaciju?

Pocelo je bas da me deprimira ovo, vreme prolazi, zivot ide svojim tokom, na kraju kad dobijemo papire necu ni hteti da odem :(

Mozda stvar da zivimo u inostranstvu i imamo mesane papire, ove ovdasnje i srpske malo komplikuje stvari, ali mnogo smo ih lepo sredili kad smo slali dokumente, valjda su razumeli sta je sta... Mislim, nisu se javili da traze pojasnjenja.

E posle 4 meseca od lekarskih nas su pozvali na intervju u Bec u martu.Po treki put traze da im saljemo vojnu knjizicu( dva puta slali overenu i prevedenu knjizicu)a sad nam traze da im posaljemo kopiju u roku od 2 meseca a u isto vreme da donesemo original na intervju.Mislim da su prilicno nekoordinovani.Neznam dali da im i treki put saljem kopiju ili da nosim samo original?
Covek nema sta da krije,sluzio u SFRJ,nije imao nikakav cin i bio kuvar.
Sada treba da im potvrdim dolazak na intervju pa dali da ih pitam u vezi vojne knjizice ili da saljem kopiju i nosim sa sobom original? :dash: :dash: :mrgreen:
Mi cekali poziv za viziranje a dobili poziv za intervju posle lekarskih.
Dali ima sanse da nam izdaju vize odmah ako su zadovoljni sa intervjuom?

:super: I ja da se unapred zahvalim gep-u i Paukmanu za trud u objasnjavanju oko papirologije...drago mi je,a verovatno i ostalima sto niste zaboravili na nas ovde...ipak je sigurnije cuti neki savet i informaciju od nekog ko je to prosao...Hvala jos jednom!:)

Sto se tice overe dokumenata, mi smo radili prevode kod ovlascenog sudskog tumaca za engleski jezik kao i svi ostali,
-kostalo je oko 600 din po strani,
-devojka je odmah po prevodu nosila sve u sud povezala original sa prevodom i overila,:worth::worth:
-overu nismo placali posebno to je islo u cenu (poznajemo je tako da nam je naplatila malo manje:klap: ali ne verujem da uzima vise od 700 ili 800 po strani za druge:hvala:).
Sve ukupno prevod i overa za svu dokumentaciju je izaslo manje od 10 000.:D

Raspitaj se kod prevodioca da li je overa u sudu ukljucena u cenu da ne bi placao posebno posto su nama prihvatili dokumenta i sve je u redu.

Pozdrav svima:bye:

E posle 4 meseca od lekarskih nas su pozvali na intervju u Bec u martu.Po treki put traze da im saljemo vojnu knjizicu( dva puta slali overenu i prevedenu knjizicu)a sad nam traze da im posaljemo kopiju u roku od 2 meseca a u isto vreme da donesemo original na intervju.Mislim da su prilicno nekoordinovani.Neznam dali da im i treki put saljem kopiju ili da nosim samo original?
Covek nema sta da krije,sluzio u SFRJ,nije imao nikakav cin i bio kuvar.
Sada treba da im potvrdim dolazak na intervju pa dali da ih pitam u vezi vojne knjizice ili da saljem kopiju i nosim sa sobom original? :dash: :dash: :mrgreen:
Mi cekali poziv za viziranje a dobili poziv za intervju posle lekarskih.
Dali ima sanse da nam izdaju vize odmah ako su zadovoljni sa intervjuom?

Posaljite odmah kopiju, a ponesite original,
svakako cete imati pasose sa sobom ali nisam siguran da mogu odmah da urade vizu,
cini mi se da su ljudi koji su bili na intervju cekali jos vrlo malo do dobijanja vize, nadajte se dobrom i dobro ce vam biti.
Verovatno oni imaju svoje razloge za intervju, ali ako nemaate sta da krijete onda uzivajte, bar cete malo obici Bec koji je verujte prelep.:super:

Pozdrav

gep, hvala na info, u njihovom mailu stoji link na njihov site cic.gc.ca preko koga se ide na site ambasade u Becu,i ono njihovo upustvo e37042,koje se moram ti priznati razlikuje od ovog koje si mi ti poslao.primera radi tamo se trazi 8 slika u tvom uputsvu 6 i tako jos neke stvari.neka me neko podseti ko je ranije opsirno o overama,fotokopijama i svemu sto treba pisao.u svakom slucaju gep hvala, ovakvim stvarima i pomoci trebamo da se bavimo a ne.....

Procesljaj malo forum unazad u vezi overe. Ako si iz Beograda, znam da su ljudi isli od opstine do opstine i ponegde su nasli ljude koji su im sve overili za dzabe. NS je definitvno najgori sto se tice overe.
Ako si u BG ili u blizini mozes otici i do ambasade da probas tamo sve da overis kako sam napisao u prethodnom postu, nista ne mozes izgubiti.
Srecno.

paukman sve cestitke, vidim da si danas dobio vizu,nema sta rekord do rekorda, alal vera.ljudi forum citam od prve strane a sada kad je dosao na mene red da prikupljam papirologiju ne mogu da se setim svih detalja.da li izvodi iz maticne knjige mogu biti iz 2009.god. ili moraju da su izdati u poslednjih 6 meseci.da li od ranijih poslodavaca kod kojih sam radio trazim potvrdu o zaposlenju,da li prevodim izvod iz stanja racuna u banci,obzirom da sam radio u Makedoniji izvesno vreme da li je makedonska radna knjizica dovoljna ili moram i kod njih da vadim list iz penzionog fonda,da li se prevode radne knjizice i listovi iz penzionog.ljudi mislim da se ovakvim diskusijama vracamo na stare dobre teme koje su nekada krasile ovaj forum,pozdrav svima

Hahaha pa da istina je da je Buffalo rupčaga a istina je i to da je još veća selendra i rupčaga Washington D.C. Pa Beograd je velegrad za Washington D.C. I onda se nađe neki lik koji životari u toj rupčagi od Washingtona D.C. da priča o gradovima u Kanadi. Pa Toronto je metropola u svakom pogledu za razliku od sela zvanog Washington D.C. Pa još se pravi pametan kao u Kanadi je hladno, hahaha, a u seljani Washington D.C. kao nije, hahaha, kao tamo nema snega, hahaha, evo upravo gledam kako pada, au bruka.

Inače svaka čast svima koji ste dobili zahtev za pregled a pogotovo vize u pasoše.

Ljudi potrebna mi je informacija,znam da mogu da je nadjem na zvanicnom sajtu,ali sam izgubio volju posle polozenog IELT-a i skockane dokumentacije za slanje sa mnostvom bodova na mojoj strani posle one famozne liste zanimanja na kojoj ja kao inzenjer masinstva vise nisam.Naime odlucio sam da pocnem da ucim Francuski od nule(ljudi nauce pet jezika mogu ja valjda jos jedan) posto ga neznam i da probam sa Kvebekom,valjda cu za godinu dana nesto uraditi a i ako ne uradim bar sam naucio jezik koliko toliko.Samo me interesuje ako je vec neko gledao za Kvebek da li je masinski inzenjer na listi zanimanja i gde to tacno mogu da vidim,to jest nije mi jasno da li ona famozna lista vazi i za Kvebek posto vise neverujem ni u sta.Ova molba se na odnosi na ljude koji ce mi recu uzmi pa nadji,vec na one koji su mozda obavesteni pa im nije tesko da mi kazu ako im nije tesko.Gledao sam iseljenicke programe za razne provincije ono nema pojma treba garancija posla itd,tako da mi je ostao samo Kvebek.Hvala unapred!

Ljudi potrebna mi je informacija,znam da mogu da je nadjem na zvanicnom sajtu,ali sam izgubio volju posle polozenog IELT-a i skockane dokumentacije za slanje sa mnostvom bodova na mojoj strani posle one famozne liste zanimanja na kojoj ja kao inzenjer masinstva vise nisam.Naime odlucio sam da pocnem da ucim Francuski od nule(ljudi nauce pet jezika mogu ja valjda jos jedan) posto ga neznam i da probam sa Kvebekom,valjda cu za godinu dana nesto uraditi a i ako ne uradim bar sam naucio jezik koliko toliko.Samo me interesuje ako je vec neko gledao za Kvebek da li je masinski inzenjer na listi zanimanja i gde to tacno mogu da vidim,to jest nije mi jasno da li ona famozna lista vazi i za Kvebek posto vise neverujem ni u sta.Ova molba se na odnosi na ljude koji ce mi recu uzmi pa nadji,vec na one koji su mozda obavesteni pa im nije tesko da mi kazu ako im nije tesko.Gledao sam iseljenicke programe za razne provincije ono nema pojma treba garancija posla itd,tako da mi je ostao samo Kvebek.Hvala unapred!

Mozes da se izbodujes sam na zvancinom sajtu imigracije za Kvebek, ovo je link: http://www.form.services.micc.gouv.qc.ca/epi/index.jsp?languageCode=en
Tu upisi sve podatke i na kraju ces dobiti procenu da li imas dovoljno bodova da prodjes ili nemas. U principu, imaju i oni neku listu zanimanja, ali ona nije presudna kao za federalni program, vec samo dobijas vise poena ukoliko se tvoje zanimanje nalazi na njoj. Moje zanimanje se ne nalazi na njoj, a prosla sam. S druge strane, neophodno je znanje francuskog, ako upises da ne govoris uopste, mislim da ces dobiti procenu da ne treba da predajes. Isprobaj vise varijanti, pa ces videti koji ti je novi francuskog potreban da bi prosao. U svakom slucaju, nemoj da stavljas nerealne podatke jer ces morati da polazes test za francuski, ne treba da racunas poene za najvisi nivo ako nije realno da to dokazes kasnije na testu. Ne uspevam sad da pronadjem gde je tacno lista zanimanja i koliko koje donosi poena, ako hoces pokusaj da pronadjes sam na njihovom zvanicnom sajtu u kategoriji Permanent Workers: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.html

Nasla sam i link za zanimanja koja daju prednost: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/en/informations/list-training-26may2009.pdf
Jos jednom, ako te nema na tom spisku, ne znaci da ne mozes da prodjes, princip nije isti kao za federalni program.

Ista situacija je bila i sa nama, poslata aplikacija oktobru 2008, i u novembru izasla lista.
Od februara prosle godine ucimo francuski, takodje od nule, pa cemo videti. Na pocetku je izgledalo kao da ga nikad necemo nauciti, ali kad krene, krenulo je. Jos uvek ne znamo koliko vremena ce nam biti potrebno da polozimo sa zadovoljavajucim rezultatom, ali izlazimo na ispit u maju, pa sta bude. Nadji dobrog predavaca i kreni odmah sa ucenjem. Ispit (TEFaq) je ove godine u maju u Beogradu, i odrzava se samo 1 do 2 puta godisnje, sto je malo nezgodno, jer ako ne uspemo u maju, cekamo verovatno celu godinu do sledeceg, ili idemo u neki od susednih gradova... to se jos nismo raspitali. Godina prodje jako brzo, ucio ne ucio, a sto da ne probas.

Pogledaj takodje i ovo: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/informations/news/news-2009/amendments-regulation.html
Neka zanimanja ce imati prednost, ali to ne iskljucuje druga, koja nisu na listi kao po federal programu.

Poslednja izmena:
Dragi drugari i drugarke,
prvi put se javljam na forum iako ga pretim vec vise od godinu dana. Nisam bas sve postove procitala, ali jesam dobar deo.

Vec nekoliko godina mi planiramo da apliciramo za kanadsku vizu, ali nismo imali uslove da osvojimo onih 67 poena, sada su stvari malo drugacije, ustvari uskoro ce biti.

Nosilac ce biti moj suprug koji u julu treba da diplomira na Fakultetu za ekoloski menadzment, 3 godine, Bachelor, inace je i apsolvent na bioloskom fakultetu koji nesto nema nameru da zavrsava, a zavrsio je Matematicku gimnazuju, pa mu je trenutno zvanje Matematicko-programerski saradnik, ima 2.5 godine upisanog radnog staza za kanadsku medjunarodnu nevladinu organizaciju koja je radila u Beogradu, kao Finance and office manager, pri tom se nije bavio racunovodstvom. Mnogo godina radnog staza koje nigde nije upisano, radio je od 1999. stalno nesto, ali za nekih 5 godina moze da dobije potvrdu od organizacije za koju je radio, a tih godina je radio sa osobama sa hendikepom, sto mi se cini da je cenjeno u Kanadi. Odlicno zna engleski, mada jos nije polagao IELTS, sto ce sigurno uraditi pre slanja aplikacije, a citavu konverzaciju i pismenu i usmenu sa kanadjanima je obavljao na engleskom i bio je u Ottawi poslovno. Sa nekima od njih je ostao u kontaktu, ali ne toliko da bi im trazio sredjivanje posla ili nesto slicno odavde, eventualno neku podrsku kad/ako odemo u vidu informacija i sl.
Ja sam, od skoro, Diplomirani inzenjer poslovne informatike – smer racunarska grafika i dizajn, 4 godine i prilicno dobro znam engelski, nedavno sam radila neki test gde mi je odredjen nivo B2-3 i imam jako malo upisanog radnog staza, mada isto od ’99. radim stalno nesto, a radila sam malo i za ove njegove kanadjane. Imamo sina od 8 godina.

Sa svim ovim, cini nam se da mozemo da osvojimo onih famoznih 67, bar na osnovu njihovog testa. Ono sto nas zanima je da li njegovo zanimanje kojim se bavio kod kanadjana moze da se uzme kao relevantno za ovo sto CIC trazi na sajt, i da li nesto znaci to sto je radio za kanadsku firmu (recimo, da se racuna kao kanadsko iskustvo), da li nekako mogu godine radnog staza za koji nije placen doprinos da se racunaju i koliko vi ustvari procenjujete da je realno vreme cekanja da se sve zavrsi kada se udje u proceduru, nevezano za ono sto pise na sajtu?

Hvala puno na informacijama, a mi vam se pridruzujemo od sada, pa dok se nesto ne resi.

Pozdrav

Roopert-e i ostali iz klase nov.2007., jel ima nesto novo kod vas? I meni su pre 15-ak dana poslali da na sl.korak(MEDICAL) cekam 4-8 meseci, ali sam cuo da je pismo cirkularno i da oni hoce da nam kazu da ne smaramo?! Ubi ovo cekanje!!!!!:dash::evil:

Nema nista novo. Kada smo ih poslednji put zvali u novembru mislim, odgovorili su nam isto to... Bas samo se smorili, a toliko smo ocekivali da procedura bude gotova bar do januara ove godine...
I mi se ubismo od cekanja, a da ne spominjem da sad cela moja firma zna da sam podneo za iseljenicku, da ti ne prepricavam ono po hodnicima 'e, kao cujem da palis za Kanadu' i slicno... Ubih se objasnjavajuci da i ako dobijemo papire to moze da potraje jos 2 godine...
Bem ti zivot... Sta sam koj moj trazio ono pismo preporuke...
Ne znam stvarno sta da radimo vise... Pre neki dan smo na google streets gledali onaj kraj grada u Torontu gde smo planirali da se smestimo... pokazuje mi zena 'evo, ovde zivi moja drugarica...' i tako...
Evo sad sam se iznervirao:confused:
Drz'te se, bice nesto

Hvala ljudi na odgovoru bodovacu se za Kvebek pa ce mo videti.Nadice 77-ako ste u proceduri za Australiju daj kaite kakvo je tu stanje u vezi bodovanja,ja sm davno gledao,ali sam video da je mnogo tesko skupiti bodove cinimi se treba neka garancija za posao itd.

Ne znam za tvoju situaciju, ali za nas je mnogo povoljnije u odnosu na Kanadu...Masinski inzenjeri su im na listi prioriteta u svim provincijama...,a ovi mamlazi iz Kanade ne umeju ni da prepoznaju nase diplome za koje smo mukotrpno radili...Tako da vise ni ne zelim da idem tamo...ionako su me pozvali na osnovu NOC-a koji odgovara menadzeru kafica...sto ja odavno nisam...niti zelim opet da budem...Nekako mi se cini da je to sto sada rade jedno tesko ponizavanje tolikog obrazovanog sveta i osecam se prevarenim i jadnijim nego sto sam bio pre apliciranja...Ulazim u proces za Australiju cim opet polozim IELTS...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back