Nije Melanija iz Krstura.Ova zena je iz Zrenjanina.Ona je zivela u CA tamo i skolu zavrsila alii je zbog privatnih problema morala da se vrati u ZR.Slucajno sam cuo za nju preko mog knjigovodje.Ja ovde imam firmu ,ali mi se sve smucilo posto imam hrpu novca nenaplaceno.Kako stvari stoje tesko da cu i uspeti ista naplatiti.Inace sam po struci mas. ing. (VI stepen) sa dve godine iskustva na naftovodima i gasovodima.Zadnje cetiri godine sam se bavio masinskim gletovanjem na vecim objektima po BG, NS ...Uvezao sam neke silne masine iz inostranstva ,misleci da cu postenim radom nesto i napraviti,ali dzabe..Na svim vecim poslovima koje sam radio naplatu sam morao da izvrsim preko suda tako da mi je malo muka od privatnog biznisa u Srbiji.Ova zena kad je cula cime se bavim ponudila mi je opciju za odlazak cele familije.Kao tamo je taj posao relativno trazen i dobro placen.Meni ne bi smetalo ni da radim u svojoj struci posto cujem da u CA narocito u Alberti imaju dosta nafte.Prateci ovaj forum video sam da Saskatchevan bas i nije nesto "popularan ".Nas nesto greje Vancouver.Pa nismo ni mi mutavi, aaaa! Da li preko PNP moze da se aplicira i za druge kanadske oblasti? Pre nekih 3 meseca sam preko doticne gospodje poslao video snimke svojih radova.Ta agencija bi navodno trebala mene sa tim snimcima da predstavi trzistu rada u CA ,pa ako ima zaintresovanih onda oni salju garancije i bla,bla .Ja sam poceo da ucim jezik posto sam za sve vreme skolovanja ucio nemacki ,i nadam se da cu za neko vreme savladati u zadovoljavajucim granicama, popsto za PNP ne treba da se polaze IELTS, ako se ne varam ?
http://forum.krstarica.com/images/smilies/smile.gif