Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav drustvu :)

cestitam svima koji su dobili pozive za medical (jos malo, pa kraj) i vizirane pasose. sa srecom! trebace nam :)

sada pitanjca tri:

1) da li i kakvu kontrolu vrse na aerodromu sto se novca tice?
pitam jer na jednom od onih papira koje sam dobila pise da (kao) proveravaju koliko novca za izdrzavanje imam..... malo mi je cudno, jer ljudi retko nose papirni novac, vec stave na racun, pa kartica i tako to....

2) kada smo vec kod novca, koji predlazete da je najbolji nacin za prenos novca? koja je najbolja ili najlaksa varijanta?
raspitacu se i ja dodatno, pa cu vam napisati iskustva.... pretpostvljam da mozes ovde da otvoris devizni racun, uplatis sredstva, u evrima npr., a onda u Kanadi da dizes karticom novac u CA dolarima (naravno, uz troskove konverzije novca i usluge).

3) poslednje pitanje... mozda malo glupo, ali ko pita, ne skita.... ja bih da idem do Beca ili Bleda, na par dana, pre nego sto zapalim u CA... da li moj izlazak iz zemlje moze da ima neki uticaj na kasniji ulazak u CA?

pozz

1. Uglavnom ne proveravaju, poneses za svaki slucaj kopiju one potvrde iz banke da imas toliko i toliko novca na racunu (prevedenu :) ) . Pre 2 godine sam cuo da je neko pricao kako je cuo kako su mozda nekom trazili da pokaze novac ili potvrdu iz banke. Nema brige. z;)

2. Ja sam sav svoj novac poneo sa sobom da izbegnem troskove konverzije i usluge prenosa :) . Zanemario sam zakon o max. kolicini novca koju unosis. Ni to ti niko ne proverava. Samo da nisi sumnjiv, putujes recimo sam bez porodice, znojis se, nervozan si, itd... pa da im se ne ucini jedino da svercujes nesto ili da ti je identitet lazan :) .

3. Zasto bi imao uticaja...... to jos nisam cuo da smeta ako putujes negde pre Kanade :) .

Opusteno...

Srecan put. z:poz:

Pa morala bi da radis godinu dana kao medicinska sestra i mogla bi da apliciras kao skilled worker!Practical nurse je isto sto i nasa srednja medicinska,samo ako hoces da radis moras da polozis exam za practical nurse kad dodjes ovde.

A da li se može raditi kao pomoćno osoblje ili nešto slično, a da se ne mora niš posebno polagati. Netko mi je već prije na nekom drugom forumu predlagao neke opcije, uključujući i za laboranta (mada mi za to radno mjesto nema smisla jer apsolutno nemam uvjete). Da li ti možda znaš nešto više o tome, odnosno što bi ja kao liječnik mogla raditi već u samom startu?

hvala

Zdravo, dragi forumasi,
Pratim ovu temu vec neko vreme i imam jedno pitanje. Mom decku i meni je pre neki dan odobrena iseljenicka viza za Kanadu (trazili smo preko Kvebeka), planiramo da krenemo u Montreal pocetkom aprila. Brine me sledece: od novembra 2009. moze se besplatno poneti samo jedan kofer, za drugi se placa 50, a za treci cak 200 evra. Mi smo izracunali da cemo imati verovatno pet kofera, pa bi to znacilo da moramo da platimo ukupno 300 evra samo za prtljag. Neko je jos davno na ovom forumu spomenuo da sa nekim avio kompanijama moze da se pregovara o kolicini prtljaga ukoliko se zaista radi o iseljenju, ali nije bilo nikakvih detalja o kojim se kompanijama tacno radi. Upravo sam zvala Air France i oni su mi rekli da ne postoji takva mogucnost. Da li neko od vas mozda ima neku informaciju ili savet?
Hvala i pozdrav!

Pozdrav svima!
Već neko vreme pratim ovu temu, ali čini mi se da niko ovde nije pomenuo aplikaciju sličnu mojoj, pa bih vam postavila nekoliko pitanja. Trudiću se da ne dužim mnogo.
Moj rođeni brat živi u Kanadi kao državljanin. Podneo je aplikaciju za sponzorstvo mene, i naših roditelja. Aplikacija za sponzorstvo je odobrena. 11.decembra 2009. smo poslali aplikaciju za iseljeničku vizu u Beč. Dobili smo odgovor iz Beča da su primili aplikaciju i da sad imaju obe i napisali su nam da pogledamo koje je vreme rešavanja tih predmeta na sajtu i da će nas obaveštavati ako nešto bude trebalo da se dopuni od papira. Ja sam se tu malo smorila jer sam pročitala da vreme rešavanja aplikacija našeg tipa u Beču može da bude i minimum 24 meseca! :-(
Međutim, danas sam dobila pismo iz kanadske ambasade u Beogradu u kome nas obaveštavaju da se naš predmet ne nalazi više u Beču već u Beogradu i traže nam dopunu dokumenata.
Zanima me da li je neko od vas imao sličan slučaj i da li ovo možda može da znači da će se naš proces ubrzati?
Drugo pitanje se tiče vojne knjižice za tatu koju su tražili da dostavimo. S obzirom da smo mi iz Bosne i da od početka rata 1992. mi nismo bili tamo niti je tata učestvovao u ratu, ali je na žalost knjižicu ostavio u Bosni, šta se radi u tom slučaju? Kome se treba obratiti za neku vrstu potvrde da nije učestvovao u ratu i sl.?
Izvinite sto sam odužila, ali ovo je najkraće što sam mogla.
Hvala unapred na odgovoru. I želim vam svima puno srece u vašim kanadskim poduhvatima!

A da li se može raditi kao pomoćno osoblje ili nešto slično, a da se ne mora niš posebno polagati. Netko mi je već prije na nekom drugom forumu predlagao neke opcije, uključujući i za laboranta (mada mi za to radno mjesto nema smisla jer apsolutno nemam uvjete). Da li ti možda znaš nešto više o tome, odnosno što bi ja kao liječnik mogla raditi već u samom startu?

hvala

Mozda da radis kao PSW(personal support worker),ali ces verovatno morati da polazes taj kurs koji traje 6 meseci nakon nekog vremena.Ili da se javljas na oglase da cuvas decu ili starije nekoliko sati dnevno,i toga ima dosta.Ili kad dodjes,da posetis agencije koje traze PSW i nurses,i njih ima koliko hoces.
Moj savet ti je da vec sada nadjes deset agencija u gradu u kom hoces da zivis,napises mail u kom objasnis da dolazis uskoro ili si vec dosla,da bi radila kao PSW ili bilo sta i pitas ih primaju li bez kanadske diplome i iskustva ili tako nesto.
Mislim da ce ti to pomoci da vidis na cemu si.

Zdravo, dragi forumasi,
Pratim ovu temu vec neko vreme i imam jedno pitanje. Mom decku i meni je pre neki dan odobrena iseljenicka viza za Kanadu (trazili smo preko Kvebeka), planiramo da krenemo u Montreal pocetkom aprila. Brine me sledece: od novembra 2009. moze se besplatno poneti samo jedan kofer, za drugi se placa 50, a za treci cak 200 evra. Mi smo izracunali da cemo imati verovatno pet kofera, pa bi to znacilo da moramo da platimo ukupno 300 evra samo za prtljag. Neko je jos davno na ovom forumu spomenuo da sa nekim avio kompanijama moze da se pregovara o kolicini prtljaga ukoliko se zaista radi o iseljenju, ali nije bilo nikakvih detalja o kojim se kompanijama tacno radi. Upravo sam zvala Air France i oni su mi rekli da ne postoji takva mogucnost. Da li neko od vas mozda ima neku informaciju ili savet?
Hvala i pozdrav!

U decembru je Alitalia dozvoljavala 2 kofera. Proveri kod njih... a i karte su povoljnije

hvala

Mozda da radis kao PSW(personal support worker),ali ces verovatno morati da polazes taj kurs koji traje 6 meseci nakon nekog vremena.Ili da se javljas na oglase da cuvas decu ili starije nekoliko sati dnevno,i toga ima dosta.Ili kad dodjes,da posetis agencije koje traze PSW i nurses,i njih ima koliko hoces.
Moj savet ti je da vec sada nadjes deset agencija u gradu u kom hoces da zivis,napises mail u kom objasnis da dolazis uskoro ili si vec dosla,da bi radila kao PSW ili bilo sta i pitas ih primaju li bez kanadske diplome i iskustva ili tako nesto.
Mislim da ce ti to pomoci da vidis na cemu si.

Da pita da li primaju bez diplome i iskustva ? Naravno da ce odmah dobiti posao generalnog direktora,ali mora da ima preporuke od tebe.

Zdravo, dragi forumasi,
Hvala i pozdrav!

Mozes razgledati opciju da nesto posaljes kontejnerom.Obrati se spedicijama, one koje rade kontejnerski prevoz obicno spajaju porodice koje imaju istu destinaciju i salju im zbirni kontejner.Obicno traje 1 mesec prevoz istoog,a cena je za 33m3 od 2100 E do 2500E.
Sretan put i sa srekom:ztorba::zpozdrav:

I mi smo u istoj situaciji, mozes da pogledas u potpisu kako je proces tekao u nasem slucaju. Cekamo medical.... bice valjda u narednih par meseci. Bar se nadam...

uzas, ja sam poslao dva meseca pre vas tj. u julu, ni meni jos nije stigao poziv za lekarski, iako u vojsku nisam ni isao...mada mozda i krenu uskoro pa rasciste sve brzo, nadam se da ce biti tako...

Mene zanima par stvari. Bodovanje je prilicno jasno, samo zelim da proverim - college and other vocational schools, tu spadaju skole jezika, zar ne? Znaci profesor jezika u privatnoj skoli spada u tu kategoriju?
Otisla bih ja odmah, ali treba prvo neko iskustvo steci. Tako da sam mislila da idem za par godina (ako se za Kanadu odlucim, imam jos par zanimljivih opcija).
Ja sam se bodovala i imacu svakako preko 70 kad budem stekla iskustvo (maksimum na godine i skolovanje, racunam i dobre poene za jezik jer govorim i engleski i francuski, plus nesto bar za iskustvo). Da li to prakticno znaci da cu dobiti iseljenicku vizu? Ili moze (u granicama verovatnog) da se desi da me odbiju. Nemam nikakvu ponudu posla i sumnjam da cu je imati, na to sam racunala 0 poena.
Pozdrav!z:)

@ nancy fancy

Moze da te odbije sluzbenik na razgovoru u ambasadi. Svaki korak u dobijanju vize moze biti diskvalifikujuci (bodovanje, intervju, medical, da li si kaznjavan, da li imas dovoljno novca).

A, pre svega, za par godina moze svasta da se promeni. Trenutno moras ili imati ponudu posla ili si radila u Kanadi ili imas bar 1 godinu iskustva u nekom od 30 + zanimanja koje trenutno priznaju. Ponovo, sve ovo moze da se promeni............

Vidim da još uvek nema nikog da mi odgovori, ali to nije razlog da ja ne postavim još neko pitanje :-)

Da li je neko pokušao da dobije uverenje o nekažnjavanju za nekog drugog jer u Zemunu traže obavezno lično prisustvo? Pitam jer tata sada nije u Srbiji, a dopunu papira treba da pošaljemo u roku od dva meseca.
Pozdrav!

Vidim da još uvek nema nikog da mi odgovori, ali to nije razlog da ja ne postavim još neko pitanje :-)

Da li je neko pokušao da dobije uverenje o nekažnjavanju za nekog drugog jer u Zemunu traže obavezno lično prisustvo? Pitam jer tata sada nije u Srbiji, a dopunu papira treba da pošaljemo u roku od dva meseca.
Pozdrav!

Trebalo bi da možeš da izvadiš uverenje o nekažnjavanju za drugu osobu uz ovlašćenje i čini mi se ličnu kartu te osobe za koju vadiš uverenje. Proveri još jednom.

gep
Hvala na odgovoru. Pokušala sam u Zemunu ali su bili jako neljubazni i nisu hteli ni da čuju. Kada sam prethodni put vadila to uverenje čekala sam ga mesec dana. Probaću i na nekom drugom mestu.

Zamolila bih nekog od vas ako može da mi odgovori šta može da se uradi za kopiju vojne knjižice i gde treba da tražimo, s obzirom da je tata odslužio vojni rok za vreme SFRJ?

Pozdrav i još jednom hvala!

Pozdrav!

Mom suprugu koji je rogen u Vojvodini,sestra je nekoliko puta vadila potvrdu o nekaznjavanju.Nisu trazili licno prisustvo.Lepo ih zamoli i objasni da je tvoj tata otsutan i obavezno ponesi original ili kopiju licne karte ili pasosa tvog oca.Ako i to ne proge neka ti otac posalje overeno ovlaskenje da u njegovo ime izvadis tu potvrdu.

Pozdrav!

Mislim da za to mora licno da dodje, jer je potrebno popunjavanje formulara tj zahteva sa licnim potpisom podnosioca!

Pozdrav!

Mislim da za to mora licno da dodje, jer je potrebno popunjavanje formulara tj zahteva sa licnim potpisom podnosioca!

Ja sam trazio za moju zenu sa njenom licnom kartom u Novom Sadu 2 puta. Potpisivao sam se u njeno ime i nisu mi nijednom nista rekli.Cekao sam ravno 8 dana oba puta.

@ nancy fancy

Moze da te odbije sluzbenik na razgovoru u ambasadi. Svaki korak u dobijanju vize moze biti diskvalifikujuci (bodovanje, intervju, medical, da li si kaznjavan, da li imas dovoljno novca).

A, pre svega, za par godina moze svasta da se promeni. Trenutno moras ili imati ponudu posla ili si radila u Kanadi ili imas bar 1 godinu iskustva u nekom od 30 + zanimanja koje trenutno priznaju. Ponovo, sve ovo moze da se promeni............

Hvala ti na odgovoru. :zpozdrav:
Jos samo jedno pitanje imam. z:lol:
1. Da li je problem neka blaza fizicka mana? Ja imam krivu kicmu (skolioza) ali nista preterano, samo mi je dijagnostikovano ali osim vezbi nista nije preporuceno. Nadam se ne bi trebalo da me odbiju zbog toga?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back