grandic
Zainteresovan član
- Poruka
- 266
pozdrav drustvu
cestitam svima koji su dobili pozive za medical (jos malo, pa kraj) i vizirane pasose. sa srecom! trebace nam
sada pitanjca tri:
1) da li i kakvu kontrolu vrse na aerodromu sto se novca tice?
pitam jer na jednom od onih papira koje sam dobila pise da (kao) proveravaju koliko novca za izdrzavanje imam..... malo mi je cudno, jer ljudi retko nose papirni novac, vec stave na racun, pa kartica i tako to....
2) kada smo vec kod novca, koji predlazete da je najbolji nacin za prenos novca? koja je najbolja ili najlaksa varijanta?
raspitacu se i ja dodatno, pa cu vam napisati iskustva.... pretpostvljam da mozes ovde da otvoris devizni racun, uplatis sredstva, u evrima npr., a onda u Kanadi da dizes karticom novac u CA dolarima (naravno, uz troskove konverzije novca i usluge).
3) poslednje pitanje... mozda malo glupo, ali ko pita, ne skita.... ja bih da idem do Beca ili Bleda, na par dana, pre nego sto zapalim u CA... da li moj izlazak iz zemlje moze da ima neki uticaj na kasniji ulazak u CA?
pozz
1. Uglavnom ne proveravaju, poneses za svaki slucaj kopiju one potvrde iz banke da imas toliko i toliko novca na racunu (prevedenu
) . Pre 2 godine sam cuo da je neko pricao kako je cuo kako su mozda nekom trazili da pokaze novac ili potvrdu iz banke. Nema brige. 
2. Ja sam sav svoj novac poneo sa sobom da izbegnem troskove konverzije i usluge prenosa
. Zanemario sam zakon o max. kolicini novca koju unosis. Ni to ti niko ne proverava. Samo da nisi sumnjiv, putujes recimo sam bez porodice, znojis se, nervozan si, itd... pa da im se ne ucini jedino da svercujes nesto ili da ti je identitet lazan
.3. Zasto bi imao uticaja...... to jos nisam cuo da smeta ako putujes negde pre Kanade
.Opusteno...
Srecan put.

[/QUO