Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paukman Passports requested.
Zainteresovan član

Učlanjen: 01.06.2009.
Pol: muški
Reputaciona moć: 1
Re: Kako do kanadske iseljeničke vize?

--------------------------------------------------------------------------------

Citat:
Original postavio markow7
Zna li neko koliko unazad se priznaju rezultati IELTSa po Federal SW programu, 1 ili 2 godine? Npr, ako je neko polagao IELTS pre nesto vise od godinu dana (rezultati se u British Councilu cuvaju 2 godine) da li moze da aplicira?

U EG7.pdf pise (strana 9)

Take a language proficiency test from a designated testing agency
Steps Action
1
Make an arrangement for testing and pay the test costs. A list of designated testing agencies can be found at: http://www.cic.gc.ca/english/immigra...ge-testing.asp
2
Submit the assessment results with your application.
Note: When submitting test results, you will have the benefit of knowing how many points you will be awarded before submitting your application.
3
!>>>>>>>Your test results must not be more than one year old at the time that you submit your application.
Note: Test results will be used as conclusive evidence of your language proficiency.

Iako rezultati IELTS-a generalno vaze 2 godine, ipak za FSW traze da ne budu stariji od godinu dana.

IELTS ne sme da bude stariji od godinu dana u trenutku apliciranja.

U EG7.pdf pise (strana 9)

Take a language proficiency test from a designated testing agency
Steps Action
1
Make an arrangement for testing and pay the test costs. A list of designated testing agencies can be found at: www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp
2
Submit the assessment results with your application.
Note: When submitting test results, you will have the benefit of knowing how many points you will be awarded before submitting your application.
3
!>>>>>>>Your test results must not be more than one year old at the time that you submit your application.
Note: Test results will be used as conclusive evidence of your language proficiency.

Iako rezultati IELTS-a generalno vaze 2 godine, ipak za FSW traze da ne budu stariji od godinu dana.

OK, znaci razmak izmedju testa i datuma kada si poslao popunjenu aplikaciju sme biti max 1 godina...
(znaci nisu mislili na period od testa do dana kada ti oni zatraze rezultate testa).... right?

Poslednja izmena:
OK, znaci razmak izmedju testa i datuma kada si poslao popunjenu aplikaciju sme biti max 1 godina...
(znaci nisu mislili na period od testa do dana kada ti oni zatraze rezultate testa).... right?

Pa da. Your test results must not be more than one year old at the time that you submit your application.
A u prevodu: Rezultati testa ne smeju biti stariji od godinu dana u trenutku slanja aplikacije.

Ja sam danas imala ispit za practical nurse,ali nisam bas od pomoci jer nemam sanse za skilled worker,imam samo srednju skolu,pa ako polozim ovaj ispit da nadjem job offer i mogu da trazim work permit.A sad sam prilicno obeshrabrena,ispit nije bio bas lak,rezultati za sest nedelja,a posao je tesko naci,a ja razdvojena od supruga i deteta,uzas...Strasno mi je tesko,ali za nasu porodicu ce se isplatiti,znam,pa se zato borim na sve nacine.Ako neko ima vremena da procita da li za Princ Edvarda treba jobb offer da bi aplicirali za PNP,meni nije jasno...

Mislim da sale ili grandic dva najveca experta za Kanadu mogu da ti pomognu.

Danter,skoro sam upoznala jednu devojku koja je zavrsila srednju medicinsku,a zatim i ekonomski fakultet!Kad je pre 5 godina htela u Kanadu,zaposlila se kao medicinska sestra u Beogradu i radila tacno godinu dana da bi ispunila taj uslov!I sad je ovde,radi kao practical nurse!
Tvoja devojka moze isto tako da aplicira kao practical nurse,a kada dodje ovde i registruje se na koledz da polaze ispit za registred nurse jer ima visu ili sta vec,a ne kao ja i ta devojka srednju!Samo ce koledz traziti prepis predmeta da vide sta je ona ucila i da li treba jos nesto dodatno ili samo jedan zavrsni ispit!Trazice i potvrdu od poslodavca!
Mislim da bi dobra ideja bila kad bude pri kraju studija da trazi informacije od koledza koji se nalazi u provinciji u koju zelite,oni ce reci sta traze i to dopisivanje ce trajati do godinu dana,popunice aplikaciju,slace papire,polagace IELTS,i kad dodje ovde samo da polozi zavrsni ispit i da u roku od nekoliko dana nakon sto ga polozi dobije posao bez problema!

@tisha,@darya

Hvala svima na cestitkama, jos se nismo odlucili za grad, mislim da ce to verovatno biti Toronto ili okolina, moramo ici u veci grad ako hocu da pokusam da radim u struci (programer).

@gep

Bas smo se nacekali, ali to sada vise i nije bitno, koji mesec vise ili manje, nadam se samo da ce sve proci dobro.
Pre dve godine sam dva puta napredovao na poslu, prosle smo dobili bebu, sto mi je najvaznije. Takodje sam prosle godine zavrsio i master na fakultetu.
Za ovu godinu nam je cilj da otputujemo i da nadjem posao u Kanadi.

Pozdrav svim forumasima i samo napred

Hvala misicu,sto si me se setila...drago mi je da ima tamo neko sa takvim iskustvom...ali,koliko ja vidim practical nurse nije medju onih 38 deficitarnih zanimanja...zar ne?...samo "licensed practical nurse" i "registered nurse"
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/tool/tool_06.asp
To me najvise i zanima...jel ona moze da se prijavi za Registered Nurse sa stazom(5god.) kao med.sestra sa srednjom skolom...posto vidim da je opis posla skoro isti?...a kad zavrsi Fakultet Zdravstvene nege(traje 4god.) imace zvanje organizator zdravstvene nege.

Poslednja izmena:
Nekoliko meseci se nisam uključivala u disuksiju iako sam uglavnom pratila o čemu ste pisali, dragi fourmaši ( ili tačinje sapatnici)...Interesuje me dali ima još neko ko je na čekanju po starom progarmu obrade aplikacija za FSW? Da podsetim, mi smo aplicirali krajem novebmra 2007-me, dokumentaciju poslali u avugstu 2009-te i od tada ništa!!!

Nekoliko meseci se nisam uključivala u disuksiju iako sam uglavnom pratila o čemu ste pisali, dragi fourmaši ( ili tačinje sapatnici)...Interesuje me dali ima još neko ko je na čekanju po starom progarmu obrade aplikacija za FSW? Da podsetim, mi smo aplicirali krajem novebmra 2007-me, dokumentaciju poslali u avugstu 2009-te i od tada ništa!!!

Kod mene je ista situacija, a i ima nas još bez brige.

I mi smo u istoj situaciji, mozes da pogledas u potpisu kako je proces tekao u nasem slucaju. Cekamo medical.... bice valjda u narednih par meseci. Bar se nadam...

pozdrav drustvu :)

cestitam svima koji su dobili pozive za medical (jos malo, pa kraj) i vizirane pasose. sa srecom! trebace nam :)

sada pitanjca tri:

1) da li i kakvu kontrolu vrse na aerodromu sto se novca tice?
pitam jer na jednom od onih papira koje sam dobila pise da (kao) proveravaju koliko novca za izdrzavanje imam..... malo mi je cudno, jer ljudi retko nose papirni novac, vec stave na racun, pa kartica i tako to....

2) kada smo vec kod novca, koji predlazete da je najbolji nacin za prenos novca? koja je najbolja ili najlaksa varijanta?
raspitacu se i ja dodatno, pa cu vam napisati iskustva.... pretpostvljam da mozes ovde da otvoris devizni racun, uplatis sredstva, u evrima npr., a onda u Kanadi da dizes karticom novac u CA dolarima (naravno, uz troskove konverzije novca i usluge).

3) poslednje pitanje... mozda malo glupo, ali ko pita, ne skita.... ja bih da idem do Beca ili Bleda, na par dana, pre nego sto zapalim u CA... da li moj izlazak iz zemlje moze da ima neki uticaj na kasniji ulazak u CA?

a sada jedan odgovor, uz veliko zakasnjenje:

neko je pitao ranije da li vizirani pasos sa dodatnim dokumentima, salju nazad direktno na vasu adresu ili Kanadskoj ambasadi u BGD-u.... meni su u e-mailu napisali da ce kao da posalju meni na adresu, ali su poslali Kanadskoj ambasadi u BGD-u... i nista mi niko nije javljao dok nisam uputila e-mail Ambasadi u BGD-u... zaborave da jave, tako ponekad, da treba da kod njih dodjete da pokupite koverat.. ali, ok.... ljudski je... ko radi, taj i gresi :)

unapred hvala svima na odgovorima i svim informacijama :)

pozz z:poz:

misic misa

kakve su to šeme sa practical nurse? koje uslove je potrebno zadovoljiti da bi radio taj posao?
ja imam završenu srednju medicinsku školu ali nikada nisam radila kao sestra i završen med.fakultet te 5 godina staža kao liječnik.
lp

Pa morala bi da radis godinu dana kao medicinska sestra i mogla bi da apliciras kao skilled worker!Practical nurse je isto sto i nasa srednja medicinska,samo ako hoces da radis moras da polozis exam za practical nurse kad dodjes ovde.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back