Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima tamo u i ovima koji hoce da idu tamo z:poz:

Posto sam nova na forumu a citala sam neka iskustva, htela bi da se ukljucim u proceduru odlaska. Muz i ja smo mislili od januara- februara da krenemo sa sredjivanjem vize.

Moze li neko da me uputi sta prvo uraditi, posto sam bila na sajtu i mislim da sam upoznata sa papirologijom ali nisam sigurna. Neko ko je skoro to prosao, sta mi je prvo raditi i na koje sitnice da obratim paznju kad odem u ambasadu da ne napravim neku glupost koja ce me kostati mozda vize z;)

Hvala :zpozdrav:

:zjelka:Ooo, pa Sinisa, ja se malo zakasnelo pridruzujem cestitkama za slavu i zelim tebi i tvojoj porodici da sledecu slavu docekate sa jos vise uspeha, a o zdravlju ne treba ni govoriti (to se podrazumeva). Kad dodjete u Niagara Falls, OBAVEZNO se javite (deo vodopada je zaledjen i to bi stvarno bilo dobro da vidite).

Pozdrav svima tamo u i ovima koji hoce da idu tamo z:poz:

Posto sam nova na forumu a citala sam neka iskustva, htela bi da se ukljucim u proceduru odlaska. Muz i ja smo mislili od januara- februara da krenemo sa sredjivanjem vize.

Moze li neko da me uputi sta prvo uraditi, posto sam bila na sajtu i mislim da sam upoznata sa papirologijom ali nisam sigurna. Neko ko je skoro to prosao, sta mi je prvo raditi i na koje sitnice da obratim paznju kad odem u ambasadu da ne napravim neku glupost koja ce me kostati mozda vize z;)

Hvala :zpozdrav:

Pozdrav,

koju vizu sredjujete? U nasu ambasadu treba da idete samo za redovne turisticke vize, a u becku samo ako vas pozovu na intervju (mada intervju moze i kod nas da se odradi).

z:poz:

Sredjivala bih imigracionu vizu, nego me interesuje da li je neko bio skoro u ambasadi da se raspita sta treba od papira ili je poceo da sredjuje papire? z:hm:

Nemate potrebe da idete u ambasadu.
Evo ukratko proces sredjivanja vize sa Federal Skilled Worker. Preduslov je da glavni aplikant ima godinu dana iskustva u 38 zanimanja koja su istaknuta na njihovom sajtu, ili da imas obezbedjen posao. Mi smo isli sa ovim prvim. Sve detalje imas u dokumentu EG7.pdf, koji isto imozes naci na zvanicnom sajtu. Pazljivo ga iscitajte tu imate sve objasnjeno.
Link sa svim dokumentima i instrukcijama je http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled.asp
Takodje ova prica vazi ako u bodovanju prelazite 67 poena.
1. Prijavite se za IELTS test sto pre. Pre bilo kakvog slanja taj dokument morate imati.
2. Saljete popunjene formulare sa linka i IELTS original u Sidney, NS, Canada, zajedno sa uplatom. Koliko vidim sad uplata moze i sa karticom sto prilicno olaksava stvar.
3. Kada dobijete odgovor saljete papire za Bec, ima poseban dokument sta treba i kako.

Dalje idu dopune, poziv za medical itd...

Nadam se da sam koliko-toliko pomogao,
Pozdrav i srecno!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Zovem se Danijel i planiram da idem sa porodicom u Toronto. Kontaktirao sam jednog kolegu koji je vec otisao pa mi je rekao da je vrtic za klince 1000 dolara po detetu, sto znaci mene kosta 2000 dolara. To mi je malo puno, pa sam na netu nasao ovaj sajt http://www.toronto.ca/children/fee_calculator.html. Po ovom sajtu mi otprilike ispadne 250 dolara mesecno. Samo sada neznam kome da verujem. Dali je neko upoznat sa ovim? Unapred hvala.

Pozdrav svima. Zovem se Danijel i planiram da idem sa porodicom u Toronto. Kontaktirao sam jednog kolegu koji je vec otisao pa mi je rekao da je vrtic za klince 1000 dolara po detetu, sto znaci mene kosta 2000 dolara. To mi je malo puno, pa sam na netu nasao ovaj sajt http://www.toronto.ca/children/fee_calculator.html. Po ovom sajtu mi otprilike ispadne 250 dolara mesecno. Samo sada neznam kome da verujem. Dali je neko upoznat sa ovim? Unapred hvala.

Najbolje da ti odgovore ovi koji imaju klince za vrtica u Kanadi, ali i ja sam citala na tu temu i koliko se meni cini ti si racunao pomoc koju mozes dobiti od drzave za djecu koja idu u vrtic, a ne cijenu vrtica.Takozvani subsidy, e sada kako si dobio bas taj iznos... To zavisi od visine prihoda kojim raspolazes, vrste vrtica i drugih faktora. Koliko ti na kraju ostane da platis zavisi od osobe do osobe. Toliko ja znam, ali ipak zadnja rijec je na Kanadjanima... Pozzz

Pozdrav svima. Zovem se Danijel i planiram da idem sa porodicom u Toronto. Kontaktirao sam jednog kolegu koji je vec otisao pa mi je rekao da je vrtic za klince 1000 dolara po detetu, sto znaci mene kosta 2000 dolara. To mi je malo puno, pa sam na netu nasao ovaj sajt http://www.toronto.ca/children/fee_calculator.html. Po ovom sajtu mi otprilike ispadne 250 dolara mesecno. Samo sada neznam kome da verujem. Dali je neko upoznat sa ovim? Unapred hvala.[/QUOTE/

Vas kolega koji zivi u Torontu je upravu.Ovde u Edmontonu vrtic kosta od $750-$1200 mesecno ,zavisi od uzrasta deteta, sto je dete mladje to je vrtic skuplji.Iste su cene vrtica i u Torontu ,moji prijatelji placaju slicno.U zavisnosti od velicine prihoda moze se od drzave dobiti popust .Kada placate vrtic za decu,cuvate sve przinanice i svake godine kada prijavljujete prihode negde izmedju februara i maja meseca onda prilozite koliko ste platili vrtic i drzava moze da Vam vrati pare(ne sve jedan deo jer zavisi kolike prihode imate,koliko clanova porodice, ...itd).Vrtic je ovde skup.Od drzave mozete dobijati decije dodatke(koliko zavisi od vsine prihoda,velicine porodice,provincije u kojoj zivite) ali oni nemogu da Vam pokriju troskove vrtica.
pozdrav iz Edmontona
Sonja

Evo ukratko proces sredjivanja vize sa Federal Skilled Worker. Preduslov je da glavni aplikant ima godinu dana iskustva u 38 zanimanja koja su istaknuta na njihovom sajtu, ili da imas obezbedjen posao. Mi smo isli sa ovim prvim. Sve detalje imas u dokumentu EG7.pdf, koji isto imozes naci na zvanicnom sajtu. Pazljivo ga iscitajte tu imate sve objasnjeno.
Link sa svim dokumentima i instrukcijama je http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/skilled.asp
1. Prijavite se za IELTS test sto pre. Pre bilo kakvog slanja taj dokument morate imati.
2. Saljete popunjene formulare sa linka i IELTS original u Sidney, NS, Canada, zajedno sa uplatom. Koliko vidim sad uplata moze i sa karticom sto prilicno olaksava stvar.
3. Kada dobijete odgovor saljete papire za Bec, ima poseban dokument sta treba i kako.

Pozdrav i srecno!

Hvala provericu z:poz:

Pozdrav i srecno!

A da li oboje moramo na taj test ili samo glavni sto se prijavljuje?

Ako je vrtic po detetu do 1200 dolara zar nije onda logicno da jedan od roditelja koji imaju troje dece sedi kod kuce i cuva decu ili je mozda obavezno da deca idu u vrtic a ako jos usput pricuva i tudju za neke novce... :). Koliko su inace prosecna primanja u Kanadi, da li neko barata ovim informacijama? Eto na primer za radnika u nekoj trgovinskoj, ugostiteljskoj... radnji

Nije obavezno da deca idu u vrtic, ali je pozeljno, zbog socijalizacije, zbog jezika i dr.
Vrtici su Ontariju veoma skupi. Sa dvoje dece vec je citavo bogatstvo koje se treba platiti na godisnji nivo.
U Kvebeku gde zivim vrtici su oko 140 CAD mesecno, sa time sto svako dete manje od 6 god. prima i neki decji dodatak u proseku oko 600 CAD mesecno, dok starija od 6 god. 100 CAD manje. I ovi decji dodaci zavise od primanja roditelja, mada su odlicna finansijska injekcija za novodosle, koji jos uvek nemaju posao, ili imaju nisko placen posao.

Ako je vrtic po detetu do 1200 dolara zar nije onda logicno da jedan od roditelja koji imaju troje dece sedi kod kuce i cuva decu ili je mozda obavezno da deca idu u vrtic a ako jos usput pricuva i tudju za neke novce... :). Koliko su inace prosecna primanja u Kanadi, da li neko barata ovim informacijama? Eto na primer za radnika u nekoj trgovinskoj, ugostiteljskoj... radnji

Cao

Moja drugarica u trgovinskoj radnji ima 11 CAD na sat.

Moja prijateljica radi kao sekretarica u jednoj auto-mehanicarskoj radnji. Prima 15$. Radila je i u kazinu, tamo je startna 18$, ali naravno nocni posao.

a, kada se krece u skolu??? u engleskoj sa 4 godine... tako da brzo prodje taj period do 4 godine, a poslije je skola koja je naravno besplatna....

ja sam vec jednom komentarisala, ko ima vise djece isplati mu se platiti au pair djevojku, koja kosta oko 700 dolara i uzivancija... ili da jedno od roditelja ne radi, mada ukoliko bi moja primanja samo poklapala vrtic, ja bih radila, covjek moze da poludi u kuci, a i za djecu je bolje... i naravno na kraju, sabrati lovu od jednog mjeseca vrtica i dovesti mamu sa sobom u kanadu, hi, hi...

a, kada se krece u skolu??? u engleskoj sa 4 godine... tako da brzo prodje taj period do 4 godine, a poslije je skola koja je naravno besplatna....

ja sam vec jednom komentarisala, ko ima vise djece isplati mu se platiti au pair djevojku, koja kosta oko 700 dolara i uzivancija... ili da jedno od roditelja ne radi, mada ukoliko bi moja primanja samo poklapala vrtic, ja bih radila, covjek moze da poludi u kuci, a i za djecu je bolje... i naravno na kraju, sabrati lovu od jednog mjeseca vrtica i dovesti mamu sa sobom u kanadu, hi, hi...
Ja od pre neki dan resio problem.Nemanja mi 16.12. napunio 12 godina tako da ce moci da cuva mladju seku.z:lol:

Da se i ja nadovezem na pricu u vezi vrtica...
Nas malisa ima skoro 2 godine i planiramo da ga stavimo u vrtic cim prodje onih prvih mesec dana dok ne dobijamo SIN. Situacija je takva da mi cekamo drugu bebu koja treba da se rodi u maju i ja nikako necu moci da radim jos dugo.
Znaci moj suprug ce raditi ( mozda i dva posla ako bude bilo potrebno) a za mene bi bilo skoro nemoguce da se snalazim sama s dvoje male dece tako da je vrtic jedina opcija. Moja prijateljica iz To za klinca od 3 godine placa 800$ a mi racunamo da cemo uspeti nekako da se "skrpimo" uz taj decji dodatak...
Nego jel zna neko koliko se ceka na taj decji dodatak i kad se moze aplicirati?
Pozzz:zpozdrav:

pozdrav drushtvo :)

prvo izvinjenje zbog dugog nejavljanja i neodgovaranja na neke porukice tu i tamo... sorryyyyyy....

elem, ja sam bila u MIA statusu, jer su mi e-mail-om 30.10.2009. godine trazili da posaljem original pasosa na viziranje u Bec. jupiiiiiii... jupiiiiii.... jupiiii... i tako sam skakutala po kancelariji, kada sam procitala e-mail... i nastavila da skakucem ceo dan... pa i dobar deo nedelje.. hehehe.. ajd, reko', necu nista jos da pisem po forumu da ne izmalerisem nesto.... a i da bude surprise....

spakujem ja pasos, tamo 05.11.2009. godine, platim Right of Permanent Residence Fee, odem u nasu Kanadsku ambasadu i dam tamo koverat za slanje u Bec.... i sve to lepo prodje i sve bejase super....

a onda cekaj, pa cekaj.... don't get me wrong, nije problem meni cekanje (sta vise, moja aplikacija je super brzo odradjena), nego sto su mi u e-mail-u napisali da viziranje traje od par dana do par nedelja, a sredina decembra dodje, mesec i po dana, a od njih ni glasa, ni traga.. iskreno, poceh da sumnjam da su mi izgubili pasos negde....

i proslog cetvrtka uputim e-mail nasoj Kanadskoj ambasadi... tak'a i tak'a stvar.. meni pasosa nema.. jel znate gde je i jel mu je dobro... nije proslo pola sata od kako sam poslala e-mail, eto javlja se jedna fina gospoja iz nase Kanadske ambasade i kaze - vasa dokumenta su kod nas, mozete doci da ih uzmete....

i naravno, epilog price, sta je bilo.... viza je uradjena u Bec-u jos 18.11.2009. godine, verovatno je sve dostavljeno do kraja novembra nasima ovde, ali su oni izgleda zaboravili da me pozovu....

ponavljam, ne zalim se, hvala im za sve.... samo eto, da iznesem jos jedno iskustvo....

elem, drage moje i dragi moji, letim ja za Vankuver u martu.. htela sam da idem odmah, ali svi skocili na mene, gde ces u sred zime.... bla, bla... itd... ajd, da sacekam i prolece.. kud cekah do sada, sacekacu jos 3 meseca...

imam neka pitanjca za drugare koji su vec u Kanadi, ali to u nekom drugom post-u...

zelim svima srecu i mnogo uspeha...

takodje, zelim da zahvalim svima na dosadasnjim informacijama i podrshci.... sila ste, ljudi...

svima koji su u proceduri, ili se spremaju za istu, savetujem - ne odustajte nikada.. cilj mozda izgleda daleko, ali korak, po korak i dok se osvrnes, vec si blizu... :)

Poslednja izmena:

prvo izvinjenje zbog dugog nejavljanja i neodgovaranja na neke porukice tu i tamo... sorryyyyyy....

elem, ja sam bila u MIA statusu, jer su mi e-mail-om 30.10.2009. godine trazili da posaljem original pasosa na viziranje u Bec. jupiiiiiii... jupiiiiii.... jupiiii... i tako sam skakutala po kancelariji, kada sam procitala e-mail... i nastavila da skakucem ceo dan... pa i dobar deo nedelje.. hehehe.. ajd, reko', necu nista jos da pisem po forumu da ne izmalerisem nesto.... a i da bude surprise....

spakujem ja pasos, tamo 05.11.2009. godine, platim Right of Permanent Residence Fee, odem u nasu Kanadsku ambasadu i dam tamo koverat za slanje u Bec.... i sve to lepo prodje i sve bejase super....

a onda cekaj, pa cekaj.... don't get me wrong, nije problem meni cekanje (sta vise, moja aplikacija je super brzo odradjena), nego sto su mi u e-mail-u napisali da viziranje traje od par dana do par nedelja, a sredina decembra dodje, mesec i po dana, a od njih ni glasa, ni traga.. iskreno, poceh da sumnjam da su mi izgubili pasos negde....

i proslog cetvrtka uputim e-mail nasoj Kanadskoj ambasadi... tak'a i tak'a stvar.. meni pasosa nema.. jel znate gde je i jel mu je dobro... nije proslo pola sata od kako sam poslala e-mail, eto javlja se jedna fina gospoja iz nase Kanadske ambasade i kaze - vasa dokumenta su kod nas, mozete doci da ih uzmete....

i naravno, epilog price, sta je bilo.... viza je uradjena u Bec-u jos 18.11.2009. godine, verovatno je sve dostavljeno do kraja novembra nasima ovde, ali su oni izgleda zaboravili da me pozovu....

ponavljam, ne zalim se, hvala im za sve.... samo eto, da iznesem jos jedno iskustvo....

elem, drage moje i dragi moji, letim ja za Vankuver u martu.. htela sam da idem odmah, ali svi skocili na mene, gde ces u sred zime.... bla, bla... itd... ajd, da sacekam i prolece.. kud cekah do sada, sacekacu jos 3 meseca...

imam neka pitanjca za drugare koji su vec u Kanadi, ali to u nekom drugom post-u...

takodje, zelim da zahvalim svima na dosadasnjim informacijama i podrshci.... sila ste, ljudi...

svima koji su u proceduri, ili se spremaju za istu, savetujem - ne odustajte nikada.. cilj mozda izgleda daleko, ali korak, po korak i dok se osvrnes, vec si blizu... :)

Pa to je genijalno!!!
Cestitamo!!!
i srecan put!!!
valjda cemo i mi uskoro!!!

A reci mi da li su ti na kraju trazili jos jednom uverenje o nekaznjavanju?

pozdrav i sve najbolje...

Poslednja izmena:

Odlicno, i da ti se ostvare svi zivotni planovi.Hvala puno na lepim zeljama.

z:lol:z:lol:z:poz:z:poz:

Poslednja izmena:

Cestitam i sve najbolje! Taman pred praznike lepe vesti :zjelka2:
Javi kako si prosla za karte, mi cemo takodje za Vankuver.
Jos jednom sve zelje da vam se ostvarez:hi:z:hi:z:hi:

hej ljudi bas ste nas prijatno iznenadili... ali ne predajemo se, poslali smo sve kako valja, cekamo poziv za medical, pa prodjose skoro nedleju dana li nisu nam odgovorili da li su nam dokumenta u procesu ili da li su ih primili, mozda brzamo ali cekamo i nadamo se najboljem.

pozdrav svima!

Mog malog necaka vaspitacica je emigrirala pre tri godine iz Albanije!Moja zaova je pitala kako,posto je trazila nacin za nas,jer nemamo dovoljno poena!Ona tvrdi da niko u Albaniji ne zna nista o tim poenima,i da samo predaju nekoliko dokumenata,i za cetiri-pet meseci dobijaju iseljenicku!Ma da li je to moguce?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back