Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj opisite nam malo tu hladnocu da probamo da dozivimo, mi znamo samo da je hladno a to nam za sada nista ne predstavlja dok ne osetimo, mozda cemo onda i mi duvati u prste.Kako se ljudi ponasaju, predpostavljam da se slabo krecu, posto ih ni leti nema bas na ulicama previse.Kakve su to zimske jakne za -30 na primer, nemam pojma sta da mislim......jel ima leda i kako do posla, pretpostavljam da ima neki sistem da kola ne smrznu....uvek imam problem da se necu snaci da cu zakasniti na posao i da jos trebam, ko zna sta sve jos .... ...i da stanem na sred puta zbog hladnoce i...... takve neke tripove.....

Znate sta, hladnocu koju opisujete ja dozivljavam svake zime ali u kuci jer nikada nemam dovoljno novca za potpuno grejanje....

Razumem te,beba i ja prvu noc nismo mogli da spavamo koliko je toplo u kuci,grejanje na gas,a kod nas parno-pa naseci drva,pa kupi uglja,pa idi lozi,nocu se vatra ugasi tako da sam rekla rodjacima da je i beba navikla na surov nacin prezivljavanja i da malo smanje temperaturu!
Gmina,nisam se jos raspitala o svemu,ali jaknu smo bas juce kupili-deluje normalno,zanimljivo mi sto kad krenemo negde oni upale auto pa on tako radi 15 minuta,da ne sedamo u hladan-to kod nas nije dolazilo u obzir,sa tim cenama goriva i ostalim stvarima!

Razumem te,beba i ja prvu noc nismo mogli da spavamo koliko je toplo u kuci,grejanje na gas,a kod nas parno-pa naseci drva,pa kupi uglja,pa idi lozi,nocu se vatra ugasi tako da sam rekla rodjacima da je i beba navikla na surov nacin prezivljavanja i da malo smanje temperaturu!
Gmina,nisam se jos raspitala o svemu,ali jaknu smo bas juce kupili-deluje normalno,zanimljivo mi sto kad krenemo negde oni upale auto pa on tako radi 15 minuta,da ne sedamo u hladan-to kod nas nije dolazilo u obzir,sa tim cenama goriva i ostalim stvarima!

Ja se navikao za ovih 12 godina, kaze moj prijatelj sa Niagara Falls i tako.......:D

Ja se navikao za ovih 12 godina, kaze moj prijatelj sa Niagara Falls i tako.......:D

Upravo tako Sale! :ok:

Imam drugaricu koja je u Torontu nekih 10 godina i kada sam joj se zalila da vetar nije normalan i da neprestano duva, pa je osecaj hladnoce grozan, ona mi je odgovorila "Da, da u pocetku je gadno, ali znas sta je najgore (citaj "najbolje") - naviknes se". :zcepanje:
Sto se grejanja tice, to je stvarno OK, cak za nase navike je i pretoplo u kucama i stanovima. Za kola nemam pojma da li postoji nesto posebno, jer koliko znam u nasim je obican antifriz i idu sasvim dobro. Ono sto je i mene zacudilo je ostavljanje upaljenih kola nekih 10-15 minuta. Ja pomislim na ono nase kada ih ugasis 200-300 metara ispred kuce, ne bi li ustedeli koji mililitar:rotf:
Posto jos nije bilo puno snega, nemam pojma kako je, ali ono sto sam videla je sasvim OK. Puteve redovno ciste i odrzavaju i ne desava se da ih "iznenadi" sneg u decembru. Jakne su normalne, zimske, nista specijalno, a mogu se naci po stvarno pristupacnim cenama u odnosu na nase cene (za 100-150 dolara moze se kupiti stvarno dobra zimska jakna). Eto toliko za sada iz vetrovite Nijagare. Sto rekao Grandic "Hladno, hladno, al standard!"
Zelim svima koji ucestvuju na ovom forumu, a nisu jos osetili kanadski vetar, da nam se sto pre pridruze, pa da se "smrzavamo" zajedno. Srecno!:hvala:

Upravo tako!Posle sam se setila Grandica i njegovih reci!!!

Tako je, Dobro nam dosli !!
Ma nije strasna hladnoca uopste, proslu celu zimu sam bio bez kola, stigli smo bili u Novembru a zima je bila prilicno gora nego ova (bar do sada) i isao sam na posao i nazad pesaka po pola sata svaki dan pa i na -30 (malo je komplikovano stici TTC-jem do mog posla, tako da mi se vise isplatilo i brze sam stizao peske) i opet sam preziveo, tj. , nikakvih posledica nije bilo po moje zdravlje (bar ne vidljivih :) ) .
E a sad izadjes iz pretoplog stana u topla kola i onda i ne osetis tu zimu.
Na majicu kratkih rukava samo navucem tanku jaknu (nije cak ni zimska) i tako iz kola u stan, po molovima svuda pretoplo, itd, retko kad dodjes u priliku da se nazimis. Osim ako nemas kola, mada i to se resava mesecnom kartom za TTC. Red voznje im je izuzetno precizan tako da nema cekanja na subway-u i autobuskim stanicama.
Eto celu proslu zimu smo bili bez kola, pa opet se preguralo, cesto smo pesaka teglili gomile kesa iz samoposluga po vetru i teskom minusu, deca peske isla u skolu, ja peske isao na posao, sve to na -20 do -30 i nije bilo tesko. Stalno me tesila sama pomisao da smo u Kanadi i da ce SIGURNO biti bolje (sto smo u rodjenoj nam zemlji cesto pomisljali i pricali, ali nam nikad nije bilo bolje).
Sada deca svako jutro idu u skolu sa mnom kolima, na posao svaki dan kolima, jeftinije mi kolima nego da placam mesecnu za TTC, neverovatno (cak vise od duplo).
Ne izlazimo iz kola i opet potrosimo oko $100 mesecno za gorivo sto je nista.
Misic Misa, javite se na PM i cucemo se pa uvek ste dobrodosli da svratite kod nas. Izvolite.

Pozdrav :bye:

Tako je, Dobro nam dosli !!
Ma nije strasna hladnoca uopste, proslu celu zimu sam bio bez kola, stigli smo bili u Novembru a zima je bila prilicno gora nego ova (bar do sada) i isao sam na posao i nazad pesaka po pola sata svaki dan pa i na -30 (malo je komplikovano stici TTC-jem do mog posla, tako da mi se vise isplatilo i brze sam stizao peske) i opet sam preziveo, tj. , nikakvih posledica nije bilo po moje zdravlje (bar ne vidljivih :) ) .
E a sad izadjes iz pretoplog stana u topla kola i onda i ne osetis tu zimu.
Na majicu kratkih rukava samo navucem tanku jaknu (nije cak ni zimska) i tako iz kola u stan, po molovima svuda pretoplo, itd, retko kad dodjes u priliku da se nazimis. Osim ako nemas kola, mada i to se resava mesecnom kartom za TTC. Red voznje im je izuzetno precizan tako da nema cekanja na subway-u i autobuskim stanicama.
Eto celu proslu zimu smo bili bez kola, pa opet se preguralo, cesto smo pesaka teglili gomile kesa iz samoposluga po vetru i teskom minusu, deca peske isla u skolu, ja peske isao na posao, sve to na -20 do -30 i nije bilo tesko. Stalno me tesila sama pomisao da smo u Kanadi i da ce SIGURNO biti bolje (sto smo u rodjenoj nam zemlji cesto pomisljali i pricali, ali nam nikad nije bilo bolje).
Sada deca svako jutro idu u skolu sa mnom kolima, na posao svaki dan kolima, jeftinije mi kolima nego da placam mesecnu za TTC, neverovatno (cak vise od duplo).
Ne izlazimo iz kola i opet potrosimo oko $100 mesecno za gorivo sto je nista.
Misic Misa, javite se na PM i cucemo se pa uvek ste dobrodosli da svratite kod nas. Izvolite.

Pozdrav :bye:

Pozdrav bata Sine:D

EDMONTON — Sunday marked the coldest Dec. 13 in Edmonton’s history.

Environment Canada recorded a frigid -46.1 C, or -58.4 C with wind chill, at the Edmonton International Airport at 5 a.m., Environment Canada meteorologist Pierre Lessard said.

Ljudi kazu da su se navikli ali ovo stvarno deluje strasno :sad2: ... Vecina nas ovde nije dozivela nize od -20

Dali je neko nosio stvari kontejnerom odavde za Kanadu?Kako ide procedura i za koje vreme stize kontejner?
:huh: Ja se ljuto nadam da ku dobiti pasos za viziranje ove godine pa da pocnem sa organizacijom putovanja.

Ja sam se isto zanosio sa tom idejom, ali kad sve sagledas verovatno ce te vise izaci transport nego da kupujes nove stvari tamo.
Jedino mi je zao knjiga, izracunao sam da ih imam oko 200kg koje bih preneo, ali raspitivanje cu poceti tek kad dobijem vizu.
Ako nesto saznas u medjuvremenu obavezno javi na forum :bye:

Javit cu obavezno.Mene moji prijatelji koji su u Kanadi savetuju da obavezno nosimo kontejner sa stvarima.Pored knjiga kojih i mi imamo jako puno posto smo velika porodica nama bi samo za dokumenta trebala 2 kofera.A gde su slike,albumi sa fotografijama,odeka i sl.Ja bih u svakom slucaju uzela kontejner ali me zanima tuge iskustvo i kako tamo ide sa spedicijom,dostavom do stana i slicno

Dragi moji saborci, danas smo konacno preuzeli nase vizirane pasose!!
Sta da vam kazem, sve deluje nekako nestvarno ali osecaj je zaista predivan..
Zelim vam svima od srca puno uspeha i da sto pre dozivite ovo sto smo mi danas...
Pozdrav svima i hvala puno sto ste bili tako divni i nesebicno delili informacije svo ovo vreme.

Zelim vam svima od srca puno uspeha i da sto pre dozivite ovo sto smo mi danas...
Pozdrav svima i hvala puno sto ste bili tako divni i nesebicno delili informacije svo ovo vreme.

Maya,bas mi je drago,bice vam lepo ovde,sigurna sam!Sve najbolje!:super::super::super:

E cestitam!!! :super::super::super:
Sto pre da odete i da uzivate u zivotu u novoj domovini!

Inace, gde ste slali pasose na viziranje i koliko traje?

Cestitamo od srca :D Zelimo vam sve najbolje u novom zivotu!!! I svaka cast na strpljenju!!!:klap::klap::klap:

Cestitam od srca,,,i srecno u novom zivotu ...

:super::orkestar:

Javljajte se i kad stignete, pisite vasa iskustva!

Srecan vam put!

Cestitam i sve najbolje.Da li je bila koja suza u ocima?Mislim ona radosnica,:D:bye:

Dali je neko nosio stvari kontejnerom odavde za Kanadu?Kako ide procedura i za koje vreme stize kontejner?
:huh: Ja se ljuto nadam da ku dobiti pasos za viziranje ove godine pa da pocnem sa organizacijom putovanja.

Nemam pojma kako ide kad se seli iz Srbije za Kanadu, ali slucajno znam iz CA u Srbiju.Jedan rodjak je dovezao kola pre dve godine i u Hamiltonu je luka tu je utovario, zakupio je pola kontejnera(nemoras ceo) i to ga je izaslo 2500$, i poslao je mesec dana ranije pre njegovog dolaska ovde jer toliko im treba da stignu i onda je isao u Rijeku,HR, u luku po kola i tamo je sredjivao sve sto treba(e sad sta treba to nisam pitala).Mislim da ima jos neke luke na Jadranu preko kojih mozes za CA slati stvari.Sto se tice papirologije mogu da pitam,u globalu, jer neznam da li je isto tako i kad odavde saljes.A ima varijanta tip koji iz CA vrlo jeftino prevozi stvari za sitnu lovu, ali opet to je iz CA(navodno nekim avio-turama,nemam pojma)a posto vec dolazi u Srbiju, mozda se moze i tamo povratno nesto poslati.To treba proveriti.Jer jedan kofer je stvarno mizerija.Mogu da se raspitam kad se cujem sa njima.Juce smo razgovarali, da sam znala, pitala bi.Poslacu poruku pa kad mi jave objavicu ono sto sam saznala.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back