pozdrav drushtvo
prvo izvinjenje zbog dugog nejavljanja i neodgovaranja na neke porukice tu i tamo... sorryyyyyy....
elem, ja sam bila u MIA statusu, jer su mi e-mail-om 30.10.2009. godine trazili da posaljem original pasosa na viziranje u Bec. jupiiiiiii... jupiiiiii.... jupiiii... i tako sam skakutala po kancelariji, kada sam procitala e-mail... i nastavila da skakucem ceo dan... pa i dobar deo nedelje.. hehehe.. ajd, reko', necu nista jos da pisem po forumu da ne izmalerisem nesto.... a i da bude surprise....
spakujem ja pasos, tamo 05.11.2009. godine, platim Right of Permanent Residence Fee, odem u nasu Kanadsku ambasadu i dam tamo koverat za slanje u Bec.... i sve to lepo prodje i sve bejase super....
a onda cekaj, pa cekaj.... don't get me wrong, nije problem meni cekanje (sta vise, moja aplikacija je super brzo odradjena), nego sto su mi u e-mail-u napisali da viziranje traje od par dana do par nedelja, a sredina decembra dodje, mesec i po dana, a od njih ni glasa, ni traga.. iskreno, poceh da sumnjam da su mi izgubili pasos negde....
i proslog cetvrtka uputim e-mail nasoj Kanadskoj ambasadi... tak'a i tak'a stvar.. meni pasosa nema.. jel znate gde je i jel mu je dobro... nije proslo pola sata od kako sam poslala e-mail, eto javlja se jedna fina gospoja iz nase Kanadske ambasade i kaze - vasa dokumenta su kod nas, mozete doci da ih uzmete....
i naravno, epilog price, sta je bilo.... viza je uradjena u Bec-u jos 18.11.2009. godine, verovatno je sve dostavljeno do kraja novembra nasima ovde, ali su oni izgleda zaboravili da me pozovu....
ponavljam, ne zalim se, hvala im za sve.... samo eto, da iznesem jos jedno iskustvo....
elem, drage moje i dragi moji, letim ja za Vankuver u martu.. htela sam da idem odmah, ali svi skocili na mene, gde ces u sred zime.... bla, bla... itd... ajd, da sacekam i prolece.. kud cekah do sada, sacekacu jos 3 meseca...
imam neka pitanjca za drugare koji su vec u Kanadi, ali to u nekom drugom post-u...
zelim svima srecu i mnogo uspeha...
takodje, zelim da zahvalim svima na dosadasnjim informacijama i podrshci.... sila ste, ljudi...
svima koji su u proceduri, ili se spremaju za istu, savetujem - ne odustajte nikada.. cilj mozda izgleda daleko, ali korak, po korak i dok se osvrnes, vec si blizu...