Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam vase cestitike i sva se jezim....Hvala vam svima na lepim zeljama!
Pasosi su stigli u Bec 23.11. a vizirani su 27.11.
Nisam nam se javili naredne 3 nedelje tako da smo ih mi zvali bas kao
sto nas je i nas drugar FREEZE savetovao.
Problem je u tome sto ovi iz Bg ambasade zovu na broj koji ste upisali u prvoj aplikaciji koju ste poslali. Mi smo tada ziveli kao podstanari i upisali smo tadasnji broj na koji su oni sada zvali i pored toga sto smo im zajedno s pososima poslali obavestenje da smo promenili broj telefona.
Ali nema veze, vazno je da je sve to gotovo.
E sad ja imam nekoliko pitanja za vas.
1. Da li je potrebno prevoditi medicinsku dokumentaciju i zdr. kartone koje cemo nositi sa sobom? Kao i decji karton vakcinacije? Ili da to tamo uradimo?
2. Da li su nasi mobilini telefoni pogodni za koriscenje njihove kanadske mreze? Ili moraju da se dekodiraju ili sl?
Imacu je vreovatno jos pitanjaca ali mi sad nista vise ne pada na pamet.
Aj caos. ;)

Problem je u tome sto ovi iz Bg ambasade zovu na broj koji ste upisali u prvoj aplikaciji koju ste poslali. Mi smo tada ziveli kao podstanari i upisali smo tadasnji broj na koji su oni sada zvali i pored toga sto smo im zajedno s pososima poslali obavestenje da smo promenili broj telefona.
1. Da li je potrebno prevoditi medicinsku dokumentaciju i zdr. kartone koje cemo nositi sa sobom? Kao i decji karton vakcinacije? Ili da to tamo uradimo?
2. Da li su nasi mobilini telefoni pogodni za koriscenje njihove kanadske mreze? Ili moraju da se dekodiraju ili sl?
Aj caos. ;)

Cao Maya

Koliko se secam,moja drugarica je otisla pre dve godine i bez problema je koristila mobilni koji je ponela odavde.:bye:

Aj caos. ;)

Cestitke!!!!!
Mi nismo prevodili kartone, a deciju knjizicu o dobijenim vakcinama ti preporucujem da poneses, prevedenu ili ne jer upravo sam juce vodio ceru od 18 meseci na vakcinaciju i sve smo na licu mesta uspeli da razaznamo (u sustini su to univerzalne stvari) ali ipak moje dete treba da primi osam (da jos 8) vakcina sto potpuno novih, tipa protiv meningitisa, jednih i drugih boginja, zatim preporucuju za sezonski plus H1n1 grip koje su za malu decu iz dva dela.........vakcine se ne placaju (ovo ti govorim jer u prvo vreme nemamo pravo na zdravstveno osiguranje) bar sto se dece tice!!! :super::super:

Maya_cy, savetujem ti da obavezno prevdes karton o vakcinaciji, pogotovo ako je dete skolskog uzrasta, jer to traze prilikom upisa u skolu. Moj je savet da prevedete sve papire koje mislite da ce vam ovde trebati, jer su prevodi ovde skuplji nego u Srbiji (meni je tip uzeo $65.00 za prevod dva dokumenta - u pitanju je bila medjunarodna vozacka dozvola i izvod iz maticne knjige rodjenih - na medjunarodnom obrascu:udriglavu: Ljudi koji zive ovde par godina rekli su nam da je to super povoljna cifra, sto znaci da traze i vise od nekih $35.00 po dokumentu. Ja sam u Novom Sadu placala 1.000,00 dinara tj. oko $16,5 po stranici.
Ako dolazite u Ontario, OBAVEZNO ponesite medjunarodnu vozacku jer ovi u Ministry of Transportation jos uvek strajkuju. Ako si iz NS obrati paznju na te medjunarodne obrasce, jer su obicno na srpskom i francuskom, a nema na engleskom. Meni su i takve izvode prihvatili u skoli za klince, ali kada smo kupovali auto, trazili su nam prevod na engleski (iako je i francuski sluzbeni jezik, ali eto).
Sto se mobilnog tice, mozes poneti odatle, jedino ces morati da kupis punjac zbog drugacijih uticnica. Ja sam punjac za Nokiu platila $29.00, sto je manje nego novi mobilni telefon.
E pa ljudi, srecan vam put i pitajte ako vas jos nesto zanima.:zpozdrav:

Aj caos. ;)

Cestitke i od nas, puno srece u novom pocetku i pisi.z:lol:

Sto se tice mobilnih oni tamo rade na drugim frekvencijama ali vecina novijih telefona to podrzava. Ukucaj u internet marku tvog telefona i vidi da li je 3 band ili 4 band 4 sigurno radi 3 mozda(vidi u vikipediji njihove frekvencije pa uporedi sa time sto tvoj tel podrzava).

Pozdrav Majo i sretan put.

Aj caos. ;)

Nije potrebno prevoditi decji karton vakcinacije jer ionako pise na latinskom sta je sve primljeno do sada, a za odrasle dokumentacija i nije potrebna.
Ako ti je mobilni novije proizvodnje, ponesi ga, takodje i punjac, jer su punjaci vecinom sirokopojasni od 100 do 240 V, tako da ces ovde kupiti samo adapter za njihove stekere koji kosta oko 1 CAD

Dragi moji saborci, danas smo konacno preuzeli nase vizirane pasose!!
Sta da vam kazem, sve deluje nekako nestvarno ali osecaj je zaista predivan..
Zelim vam svima od srca puno uspeha i da sto pre dozivite ovo sto smo mi danas...
Pozdrav svima i hvala puno sto ste bili tako divni i nesebicno delili informacije svo ovo vreme.

Cestitamo od srca i zelimo vam sve najbolje u Canadi.
Da li ste se odlucili u koji grad idete?

Hteli smo Vancouver,ali je ipak bilo presudno sto nam je veoma bliska prijateljica u Torontu tako da za pocetak ipak To z:)

Odlicna odluka! Nemate pojma koliko znaci poznavati nekog ko je voljan da vam malo pomogne u pocetku. Ne mora to biti finansijska pomoc, od velike su koristi saveti i iskustva ljudi koji su tu par godina. Videcete. A sad, zatvarajte kofere i :sanke: pravac Toronto.

pozdrav svima... eto i mi najzad poslali papire u Bech, sada cekamo odgovor za medical. Ineteresuje me da li su i vas posle slanja aplikacije u Bech obavestavali da su dokumenta primljena ili ste samo dobijali odgovor za medical i za koje vreme su vam odgovarali? Premda smo mi prvu aplikaciju slali 07/09 a poziv za doc.req. smo dobili u 09/09.

veliko hvala unapred!

pozdrav svima... eto i mi najzad poslali papire u Bech, sada cekamo odgovor za medical. Ineteresuje me da li su i vas posle slanja aplikacije u Bech obavestavali da su dokumenta primljena ili ste samo dobijali odgovor za medical i za koje vreme su vam odgovarali? Premda smo mi prvu aplikaciju slali 07/09 a poziv za doc.req. smo dobili u 09/09.

veliko hvala unapred!

Ja sam dobio posle 5 dana mail da mi je dokumentacija primljena, a posle 10 su mi trazili dopunu. Koliko sam cuo neki nisu dobili takva obavestenja.
Poziv za medical je stigao odmah posle dobijanja dopune.

Kad ono bi Grandiceva slava??? Da nije prosla??? Kako god, evo ja ti cestitam i drugu slavu Kanadi!!!! Da ih proslavis stotinu domacine!!!!z:poz::zpozdrav:

Takodje se pridruzujem cestitkama.Gledam sinoc na Picasa da su mu slike "Prva Slava u Kanadi "od 16.12.2008 pa me to zbunilo.Sada sam pogledao ponovo i na ikoni je Sveti Nikola.

SRETNA SLAVA DOMACINE!:poklon:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back