Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ja i ne znam tacno koliko smo bodova imali, supruga je nosilac prava i u vrhu je NOC-a a ja sam magistrirao Mineralne i Reciklazne Tehnologije... mislim grubo receno da samo imali nesto preko 70 bodova...
citam na neku predjasnju stranu da je neki kuvar sa godinu ili dve imao 80 bodova, malo mi bilo nejasno, jer ipak ljudi koji su doktori nauka i sa godinama iskustva nemogu da nakupe toliko bodova...

Ljudi nebitno je koliko ko ima bodova ako je presao prag od 67, ne moze da ima prednost onaj od 80 bodova nad nekim ko ima 69 bodova.
Jedina prednost u brzom resavanju aplikacije moze da bude Arranged work i nista drugo.

Druga jako vazna stvar koja usporava neciji slucaj je ako je muski aplikant bio u JNA....a narocito ako je imao bilo kakve aktivnosti u vezi sa vojskom 1991-....

Svako moze da kaze koliko ima poena, pitanje je koliko je to istina....

Hvala vam za ove uvide u lekarski. Znaci, ne mora da bude sve obavljeno istog dana, nego kako kome zapadne.
Zvao sam juce advokate da pitam kada da ocekujemo kartone za lekarski. Kazu, vec je trebalo da stignu, posto imaju neke ljude cije su dopune poslali mesec i po pre nasih, a za njih nisu stigli jos... Dakle ili u sledecih mesec dana ili pocetkom sledece godine...:worth:
Ljudi meni se sve cini da ce da nas odrade sve djuture, zapamtite sta kazem:mrgreen:
Mozda se i nama oduzilo zbog toga sto me proveravaju. Ipak sam bio u vojsci 92-93...
Jes' da nisam mak'o 50 km dalje od Beograda...:D

Da odgovorim na pitanje zasto idemo preko Pesica; pa u pocetku nismo imali toliko bodova, ja tada nisam imao diplomu, zena je u medjuvremenu dobila jos jednu, ocekivali smo da ce mnogo losije proci na Ielts-u (prvi put 7,7,6.5,6.5; drugi put 6.5,6.5,7,7, a mi ocekivali petice) , moja prijateljica je sa njima zavrsila ceo posao jako brzo, od zeninih prijatelja u Kanadi cujem da im se u zgradu doselila 2 para isto preko adriatika...

Jes' da placamo bitno vise, ali i to ima neke prednosti... Mislim, da sam zapoceo celu proceduru sada, ne bi mi palo na pamet da uzimam advokata :per: sta je tu je...
Ionako ne bih imao zivot poslednje dve godine. Da ne pricam koji je haos nastao na poslu kada je procurelo da cekam papire za Kanadu:hahaha:

Ne znam za vas, ali nas ovo cekanje ubi. Sve kao pokusavamo da imamo normalan zivot, a u stvari nista od toga. Niti mi se nesto zaduzuje za sredjivanje kuce ili neki jos gori kredit (ne daj boze da pomislim na auto:mrgreen:), niti mi se vise ceka da odem pa da sve zapocinjem od ismirglane NULE. Mislim, nismo dzaba svi podneli zato sto imamo iluzije o zivotu u Srbiji (koji i nije neki), ali ja iskreno nemam ni iluzije ni o Kanadi. Ok, zelim da verujem da ce mi biti bolje i to je savrseno razumljivo, zbog te nade mislim da VREDI cekati, ali jako mi je tesko da se otresem toga . 'What if ovo', pa 'what if ono'...
Ko je od 30-godisnjaka u poslednjih 6-7 godina pokusao da nadje posao u Srbiji znace na sta mislim; koliko cujem, situacija na Zapadu je unekoliko slicna nasoj. I sve nekako imam osecaj da je cela generacija pocev od 90-ih sistematski ubijana u pojam i da je ubedjena da je nemocna da bilo sta promeni u svom zivotu kao individualci. Ne znam sta da mislim:D, da nisam optimistican, verovatno ne bih kucao ovo sada, samo me zanima kako se j***no vi nosite sa tim.

Al sam zamracio, nadam se da vas nisam smorio...:besna:
Pozdrav

Ljudi nebitno je koliko ko ima bodova ako je presao prag od 67, ne moze da ima prednost onaj od 80 bodova nad nekim ko ima 69 bodova.
Jedina prednost u brzom resavanju aplikacije moze da bude Arranged work i nista drugo.

Druga jako vazna stvar koja usporava neciji slucaj je ako je muski aplikant bio u JNA....a narocito ako je imao bilo kakve aktivnosti u vezi sa vojskom 1991-....

Svako moze da kaze koliko ima poena, pitanje je koliko je to istina....

Jee, pa nemam razloga da izmisljam kad imamo 82 poena.

Sto se tice gornjeg dela, slazem se s tobom (bar na ovom forumu imamo prilike da vidimo koliko je to individualno), bodovi nemaju veze s tim kada ce uzeti vas predmet u evaluaciju i jedino sto moze da utice na to je sredjen posao, to provereno znam.
poz

Poslednja izmena:
"kada vidim kako brzo napreduju stvari po novoj proceduri ne bude mi zao sto su promijenili pravila u momentu kada sam ja trebala poslati aplikaciju. sad ce biti povuci potegni, ali bar cemo brzo znati na cemu smo...
ako nije tajna, koliko ste vi poena imali? "

Ja i ne znam tacno koliko smo bodova imali, supruga je nosilac prava i u vrhu je NOC-a a ja sam magistrirao Mineralne i Reciklazne Tehnologije... mislim grubo receno da samo imali nesto preko 70 bodova...
citam na neku predjasnju stranu da je neki kuvar sa godinu ili dve imao 80 bodova, malo mi bilo nejasno, jer ipak ljudi koji su doktori nauka i sa godinama iskustva nemogu da nakupe toliko bodova...

Nema to veze ko je DR. nauka a ko nije, ako taj kuvar ima visu skolu ili fakultet gastronomije, ima obezbedjen posao i rodjake u Kanadi, moze da ima i vise bodova.A njima su zanati najpotrebniji-zato su ih tako i bodovali.Za lekare se konkretno zna da im se fak. ne priznaje u Kanadi i da treba jos dosta da se doskolavaju ako hoce da rade u struci a to je barem jos par godina i njima se to ne isplati(sem stomatologa ),......tako da oni vec znaju da jedan dr.ce tamo raditi nesto drugo, ili ce morati u skolu, a svoju dipl. koristi da bi dobio bodove za iseljenje.Bez ljutnje ali oni su njima najmanje potrebni.Njima treba neko ko ce da SLJAKA.:ok:

Hvala vam za ove uvide u lekarski. Znaci, ne mora da bude sve obavljeno istog dana, nego kako kome zapadne.
Zvao sam juce advokate da pitam kada da ocekujemo kartone za lekarski. Kazu, vec je trebalo da stignu, posto imaju neke ljude cije su dopune poslali mesec i po pre nasih, a za njih nisu stigli jos... Dakle ili u sledecih mesec dana ili pocetkom sledece godine...:worth:
Ljudi meni se sve cini da ce da nas odrade sve djuture, zapamtite sta kazem:mrgreen:
Mozda se i nama oduzilo zbog toga sto me proveravaju. Ipak sam bio u vojsci 92-93...

Da odgovorim na pitanje zasto idemo preko Pesica; pa u pocetku nismo imali toliko bodova, ja tada nisam imao diplomu, zena je u medjuvremenu dobila jos jednu, ocekivali smo da ce mnogo losije proci na Ielts-u (prvi put 7,7,6.5,6.5; drugi put 6.5,6.5,7,7, a mi ocekivali petice) , moja prijateljica je sa njima zavrsila ceo posao jako brzo, od zeninih prijatelja u Kanadi cujem da im se u zgradu doselila 2 para isto preko adriatika...

Jes' da placamo bitno vise, ali i to ima neke prednosti... Mislim, da sam zapoceo celu proceduru sada, ne bi mi palo na pamet da uzimam advokata :per: sta je tu je...
Ionako ne bih imao zivot poslednje dve godine. Da ne pricam koji je haos nastao na poslu kada je procurelo da cekam papire za Kanadu:hahaha:

Ne znam za vas, ali nas ovo cekanje ubi. Sve kao pokusavamo da imamo normalan zivot, a u stvari nista od toga. Niti mi se nesto zaduzuje za sredjivanje kuce ili neki jos gori kredit (ne daj boze da pomislim na auto:mrgreen:), niti mi se vise ceka da odem pa da sve zapocinjem od ismirglane NULE. Mislim, nismo dzaba svi podneli zato sto imamo iluzije o zivotu u Srbiji (koji i nije neki), ali ja iskreno nemam ni iluzije ni o Kanadi. Ok, zelim da verujem da ce mi biti bolje i to je savrseno razumljivo, zbog te nade mislim da VREDI cekati, ali jako mi je tesko da se otresem toga . 'What if ovo', pa 'what if ono'...
Ko je od 30-godisnjaka u poslednjih 6-7 godina pokusao da nadje posao u Srbiji znace na sta mislim; koliko cujem, situacija na Zapadu je unekoliko slicna nasoj. I sve nekako imam osecaj da je cela generacija pocev od 90-ih sistematski ubijana u pojam i da je ubedjena da je nemocna da bilo sta promeni u svom zivotu kao individualci. Ne znam sta da mislim:D, da nisam optimistican, verovatno ne bih kucao ovo sada, samo me zanima kako se j***no vi nosite sa tim.

Pozdrav

:D

Cao :D Nisi smorio i u potpunosti te razumem

Kako se f u c k i n nosimo sa ovim ne umem da ti objasnim.Prodje 15 minuta pa ja pomislim na to,pa onda prodje jos 10 minuta pa ja opet pomislim i tako vec 18 meseci :dash: Nastojim da sto vise vremena posvetim ucenju francuskog i engleskog jer sam onda skoncentrisan na to , tako da vreme brze prodje.Takodje neke sportske aktivnosti doprinose da covek lakse podnosi iscekivanje.:ok::bye:

Pozdrav svima,

moja situacija je ovakva: Moj verenik je Kanadski drzavljanin, koji ima jos uvek prijavljeno prebivaliste i posao u Torontu na kom je uzeo neplaceno prosle godine u decembru, kako bi ovu godinu proveo samnom u Srbiji (u Srbiji ima status turiste).
Papire za kanadsku iseljenicku vizu kao njegova supruga planiram da podnesem sledece godine znaci 2010 ali me brine deo procesa koji se odnosi na finansiranje s obzirom da je on celu 2009 proveo u Srbiji i samim tim posto je uzeo neplaceno u firmi nema prihode za 2009. Prihodi za prethodne godine ( 2008, 2007...) su mu pristojni i o njima moze da podnese dokaze ali me brine ova poslednja godina te me zanima da li to moze da bude problem prilikom apliciranja za sponzorstvo i cime taj nedostatak moze da se nadomesti? Da li prihvataju podatke o zaradama za prethodne godine ili samo za godinu pre godine u kojoj se aplicira? Ili taj nedostatak moze da zameni dokaz da poseduje nekretninu? hvala unpred....

Jel neko moze da mi pomogne? :sad2:

Jel neko moze da mi pomogne? :sad2:

Zasto se ne raspitate na izvoru ili kod nekog ko se razume u pravne zavrzlame procesa?
Cisto kazem zato sto mi vasa situacija deluje dosta pipavo s obzirom na to da nije imao primanja celih godinu dana... Znam za slucaj devojke koja je sponzorisala prvog muza, pa se razvela, pa htela da sponzorise drugog, ali joj nisu dozvolili dok joj se ne zavrsi prvo sponzorstvo, s tim da ona ima stalno zaposlenje i redovne prihode pa nije imala problema sa te strane...
Imas ovde >>>
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp#sponsoring

@nadica
Jel' moguce da to toliko traje? MIslim, jesi li sama u proceduri ili preko Pesica i Dodiga?
Da li postoje neke stvari zbog kojih se to oduzilo?
Supruga i ja smo se prijavili za FSW preko njih i ne mogu da verujem da sve ovo toliko traje :dash:. Imamo solidnih osamdeset i kusur bodova, solidna zanimanja, ali sta to vredi.
Moja prijateljica je otisla 2006. bukvalno u roku od 6 meseci a imala je bodova koliko i ja... bila druga procedura...
Pregoreo sam od cekanja jos pre godinu dana, ali ovo sto sam procitao na forumu me je tek obeshrabrilo :worth:
Da, pronasao sam link za med exam, ima sve sto sam vec znao, radioloski pregled pluca, urino pregled, serologiju na sifilis i nesto-- 'complete medical examination'. Sta je to? Mislim, moze da bude bilo sta...

Ja prvi put cujem za ta imena, iskreno, nikada se nismo ni interesovali da idemo preko treceg lica... Ne postoji nikakva otezavajuca okolnost, ni vojska, ni ucesce u ratu, ni kazna za nepropisno parkiranje..:D I suprug i ja smo fakultetski obrazovani i oboje imamo jos par dodatnih "vestina" u kojima smo strucni, engleski nam je na prilicno dobrom nivou... tako da stvarno ne znam zbog cega je proces usporen...Ali kako vidim na forumima gde ucestvuju pakistanci, libijci, indijci i mnogi drugi, za sve nas koji smo aplicirali pre ovog super brzog, super novog programa, na zalost, nema pravila...Mi smo aplicirali u julu 2008, AOR dobili u avgustu, a kompletnu dokumentaciju nam trazili u januaru 2009...Ja sam se jos u pocetku spremila da cekam 2 godine...:)

Nema to veze ko je DR. nauka a ko nije, ako taj kuvar ima visu skolu ili fakultet gastronomije, ima obezbedjen posao i rodjake u Kanadi, moze da ima i vise bodova.A njima su zanati najpotrebniji-zato su ih tako i bodovali.Za lekare se konkretno zna da im se fak. ne priznaje u Kanadi i da treba jos dosta da se doskolavaju ako hoce da rade u struci a to je barem jos par godina i njima se to ne isplati(sem stomatologa ),......tako da oni vec znaju da jedan dr.ce tamo raditi nesto drugo, ili ce morati u skolu, a svoju dipl. koristi da bi dobio bodove za iseljenje.Bez ljutnje ali oni su njima najmanje potrebni.Njima treba neko ko ce da SLJAKA.:ok:

"A njima su zanati najpotrebniji-zato su ih tako i bodovali"

Sta to konkretno znaci? Kako su ih to bodovali? Koliko ja shvatam aplikaciju zanat se manje boduje od skole tj. boduje se stepen stecenog obrazovanja. Sta se desava ako kuvar ima nedovoljno znanje engleskog, nema zagarantovanog posla i nema rodjake u Kanadi jel i u tom slucaju nema veze ko je dr nauka ili nije?
Samo su u toku prosle 2 godine potrebnije zanatlije od skolovanih ljudi, ranije to nije bio slucaj. Ali ako doktor dokaze da ima potreban zanat u okviru NOC 38 uvek je u prednosti od zanatlije!!!
U nasem slucaju suprug i ja smo aplicirali sa diplomama fakulteta samo zbog bodova. U Kanadi planiramo da radimo poslove za koje mislimo da bolje radimo od zanatlija (konkretno mi smo ugostitelji zadnjih 7 godina i smatramo da smo dovoljno vesti u ovom zanatu). Ipak je to samo zanat!!! Ako im nismo potrebni kao inzenjer ili pravnik, zanat smo sposobni da naucimo u kratkom roku, tako da smatramo da smo i mi radna snaga koja im je potrebna. I mi fakultetlije SLJAKAMO!!! To znaci dr, mr, dipl. itd. mogu da budu i zanatlije (stolari, kuvari, konobari, moleri, mehanicari, kozmeticari....)

Zasto se ne raspitate na izvoru ili kod nekog ko se razume u pravne zavrzlame procesa?
Cisto kazem zato sto mi vasa situacija deluje dosta pipavo s obzirom na to da nije imao primanja celih godinu dana... Znam za slucaj devojke koja je sponzorisala prvog muza, pa se razvela, pa htela da sponzorise drugog, ali joj nisu dozvolili dok joj se ne zavrsi prvo sponzorstvo, s tim da ona ima stalno zaposlenje i redovne prihode pa nije imala problema sa te strane...
Imas ovde >>>
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse-apply-who.asp#sponsoring

Hvala! izgleda da cemo morati da pronadjemo nekog pravnika koji poznaje nacine kako da se nadoknadi taj nedostatak u finansiranju. Taj sajt sam pregledala i mada su vrlo jasni i sistematicni nigde ne navode koje dokumenete sponzor mora konkretno da podnese kao dokaz o visini primanja i sposobnosti da finansira. :confused:

Nadice77 tacno tako, i mi fakultetlije SLJAKAMO, nista manje, samo mozemo vise, a i ne moze da skodi. Jednostavno gde ima zarada i veca lova to i radi, ja sam uvek bio za da ako ce mi primera radi, gradjevina ili bilo koji drugi zanata doneti hleba i lovu vise nego diploma magistra tehnickih nauka, onda treba raditi to. Znaci nemati predrasuda sto si magistar ili doktor ili sta ti ja znam koje zvanje ili titula, vec raditi ono od cega moze dobro da se zivi.
Sve je do ljudkske sposobnosti i snalazljivosti. Ove diplome su samo da se dobiju bodovi i sto pre stigne tamo gde treba.
pozdrav svima!

Nadice77 tacno tako, i mi fakultetlije SLJAKAMO, nista manje, samo mozemo vise, a i ne moze da skodi. Jednostavno gde ima zarada i veca lova to i radi, ja sam uvek bio za da ako ce mi primera radi, gradjevina ili bilo koji drugi zanata doneti hleba i lovu vise nego diploma magistra tehnickih nauka, onda treba raditi to. Znaci nemati predrasuda sto si magistar ili doktor ili sta ti ja znam koje zvanje ili titula, vec raditi ono od cega moze dobro da se zivi.
Sve je do ljudkske sposobnosti i snalazljivosti. Ove diplome su samo da se dobiju bodovi i sto pre stigne tamo gde treba.
pozdrav svima!

Ti si rekao da ti nije jasno kako je neki kuvar na nekoj "predjasnjoj stanici otisao i imao toliko cini mi se oko 80 bodova", ja sam ti samo rekla na kontu toga, kako je mogao otici.A sto se tice zanatlija samo kazem da ne treba nikog potcenjivati i kuvar moze da ima fakultet, i stojim iza svojih reci kad kazem da ce sigurno pre proci jedan fak. obrazovan kuvar tj. gastronom nego pravnik koji moze sesti i plakati sa svojom dipl.Ja sam po struci programer tako da ne bi neko pomislio da imam nesto licno sa ovom pricom.I mislim da vi niste skroz proucili imigracioni proces ako tako mislite.Bodovi nemaju veze da li ce neko proci pre ili kasnije kao i neke dr. stvari, .....ili se ja mozda nisam dobro izrazila kad kazem da oni znaju jako dobro da ce neki fakultetlija sa skolom koja nije prosperitetna tamo raditi kao taksi vozac, varate se ako mislite da oni nemaju i to u vidu.Sam dokaz za to vam je obezbedjen posao.....ako znate sta pricam shvaticete.

Ma to je kako se ko u zivotu snadje. Meni je burazerov ortak pre 5 godina pricao slicnu pricu kao onaj ludak arlington- te arogantni su, te dosljaci su im robovska radna snaga, ne znas ti kako je tesko, nista bez majcice, bla, bla, bla...
Ortakinja mi prica neku sasvim drugu pricu... Mislim prosto iz nekih cinjenica koju su podlozne proverama da je zivot u samoj Kanadi lisen jedno 300 gravitacionih uticaja koje imamo ovde u majcici Srbiji. Ja mislim da se pre svega radi o trzistu rada, otvorenosti istog za neke nove (i ovde jos uvek nepostojece) poslove, poslovne poduhvate (daj boze:worth:), i samog principa kako se pristupa poslu. Kakav god da je. Ja sam cuo da tamo na radnom mestu po firmama ne smes bre da diskriminises ljude ni po jednom osnovu... pa malo li je. Opet moja ortakinja prica kako ne moze da se oduci da dodiruje ljude u razgovoru, a njima opet neprijatno, kao zensko ga pipa :D.
Boktemazo, ako je pola od toga istina, bice mi tamo sto puta bolje nego ovde, jer ako nesto mrzim, to je maltret po firmama... a nagledao sam se i naslusao svaceg...

@ gep & gmina:

Nazvao sam ambasadu u BG i rekao da mi je to oko slanja original diploma malo nejasno i sluzbenica mi kaze da ne treba original diploma, vec overena kopija. Kazem da smo vec to predali i ona pita za ime i pogleda u kompu, uzme nas file i lista, lista i kaze: "Aha, evo vidim, da poslali ste. Onda je sluzbenica napravila gresku. Dakle sto se tice diplome to je reseno i ne morate nista slati, a radnu knjizicu overenu kopiju, isto ne treba original." i ja spustih slusalicu i osetih neopisivo olaksanje

...Joooj koji osecaj kada cujes da uzima nasa dokumenta i lista sve redom... Pomislio sam "Ajd' lepo uzmi i stavi nas fajl pod kategoriju "odobreno"... Ahhh...

...Back to reality... Dakle, ako imate neku nedoumicu u vezi sa vasim slucajem zovite ih u BG i slobodno pitajte (ako je vas slucaj premesten tamo).

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

E super :) Baš mi je drago da je tako ispalo i da je bio samo nesporazum kao što sam i mislio :) Kao što sam pisao u prethodnom postu, to što su vam tražili je bilo stvarno bez ikakvog smisla. Pozzzzzz i puno uspeha u daljoj proceduri.

Interesuje me koja su uobicajena pitanja na intervju? Kakva pitanja postavljaju cisto informativno, bilo da ste isli u Bg na intervju bilo u Becu? cisto nas zanima sta traze i sta pitaju?

Pozdrav svima!

Cao

Mene je pitao zasto zelim da se iselim u Kanadu,zatim sta znam o Kanadi i o samom Kvebeku.Dobar deo razgovora se sastojao od pitanja vezanih za moj posao, o racunarskoim mrezama i komunikacionim uredjajima u njima.Takodje smo razgovarali o elektrotehnickoj skoli koju imam i o mom poslu tj. o tome koji bi profil na njihovoj NOC listi odgovarao mom zanimanju u Srbiji.Posto sam 2005 bio odbijen, pitao me zasto, mada je to i sam znao.Inace sam odbijen jer nisam imao odgovarajuce znanje francuskog jezika.Ispitivao me uglavnom o poslu i stvarima koje navodis u samoj aplikaciji.
Bio sam inace na intervju-u u Becu kod Quebec Immigration.:D

Pozdrav

Ni mi ne znamo kako se nosimo sa cekanjem i tapkanjem u mestu.U istoj smo situaciji kao i vi, u isto vreme smo aplicirali, preko istog smo advokata, cak smo i istog dana zvali da proverimo sta se desava, jer i mi cekamo poziv za med. Naravno, isto tako je i nama rekao....
Najgore, po meni, jeste ta nemoc, o kojoj si pricao, da bilo sta pocnes ovde znacajnije da radis i da ulazes, jer ne znas kada bi mogao krenuti...jedino sto ja ne razmisljam o toj nuli,od koje svi treba da krenemo kad konacno stignemo na cilj, tako kao sto si napisao...Jeste da je svaki pocetak tezak,i da si tamo maltene sam sa svojom porodicom(mi imamo devojcicu od 15 meseci), nema pomoci sa strane,roditelja, itd...ali ne bih ni razmisljao da idem da se ne nadam brzom napredovanju u svim sferama. Posla se ne bojimo, bilo kakvog , jos ako je dobro placen....valjda necemo to doveka raditi...:rumenko:Da jos ne napominjem sta sam sve 10 godina ovde radio,a imam diplomu fakulteta....trenutno fizikalisem na gradjevini...
Sacekacemo nekako jos tih, nadam se, par meseci, a onda u nov pocetak...Do tada, veliki pozdrav svima!!!!:bye:

Ma ja to verovatno zbog godina, nisam bas toliko zabrinut, nego prosto razmisljam sta i kako... A da sljakam, nije mi bre nista problem :D

I naravno da danas nadjem najgluplji moguci sajt na nasu temu i izbedacim se najstrasnije :D
>>http://www.notcanada.com/

Gledam ove videe na sajtu i ne mogu da prestanem da ponavljam 'pa sta su ti ljudi mislili!!??'

Jbte, pa moj brat sa diplomom arhitekture (koja je zesce trazen posao?) i internacionalnim iskustvom bi isto tako morao da prodje nostrifikacije i gomilu glupih procedura i verovatno ne bi poceo da radi u struci pre 40...
U Srbiji je 6 meseci i naravno da nema posao. Da ne pricam kako je bilo pre nekoliko godina kada je otisao. Sta kao ovde je bolje!?!?

Da citiram nesicu80 "Da jos ne napominjem sta sam sve 10 godina ovde radio,a imam diplomu fakulteta....trenutno fizikalisem na gradjevini..."
Ma svi mi ovde na forumu smo zbog toga i poceli proces... Ima neka istocnjacka poslovica, ide otprilike ovako: "Bolje da budem rep od lava nego glava od magarca", xaxaxaxaxa

Evo jos jednog sajta, ovaj je za dizanje raspolozenja, to sam sinoc gledao>>
http://toronto.kijiji.ca/f-cars-vehicles-cars-W0QQCatIdZ174QQmaxPriceZ5000
U pitanju su oglasi :D

Pozdrav

Poslednja izmena:
Cao

Mene je pitao zasto zelim da se iselim u Kanadu,zatim sta znam o Kanadi i o samom Kvebeku.Dobar deo razgovora se sastojao od pitanja vezanih za moj posao, o racunarskoim mrezama i komunikacionim uredjajima u njima.,,,,

sale koliko je trajao intervju i da li si morao bas sve da znas na francuskom? Sta se desi ako ne razumes neku rec ili recenicu koju te pita? I da li pave problem oko izgovora tj. da li im to smeta?

Sve pohvale za Forum i preko 100 strana korisnih informacija! Moja porodica i ja planiramo da početkom sledeće godine, kada skupimo oko 800e (1175CAD), pokrenemo proces imigracije po PNP sistemu Britanske Kolumbije. Ja, kao nosilac aplikacije, potpuno ispunjavam sve uslove programa (škola, poznavanje jezika, radni staž i iskustvo u poslu koji se nalazi na NOC listi itd.). Koliko mi je poznato, da bi mogao da konkurišem za PNP BC program moram prvo da dobijem "Job Offer" od "lokalnog" poslodavca. Da li je to jedini način da Sydney u Beč uputi "Certificate of Nomination", potreban za nastavka procesa imigracije?

Za Ginola-u: Da li ste pronašli posao pre slanja aplikacije u Sydney, ili ste samo u paketu poslali sva dokumenta koja potvrđuju čime ste se bavili i koliko?

Cao

Mene je pitao zasto zelim da se iselim u Kanadu,zatim sta znam o Kanadi i o samom Kvebeku.Dobar deo razgovora se sastojao od pitanja vezanih za moj posao, o racunarskoim mrezama i komunikacionim uredjajima u njima.,,,,

sale koliko je trajao intervju i da li si morao bas sve da znas na francuskom? Sta se desi ako ne razumes neku rec ili recenicu koju te pita? I da li pave problem oko izgovora tj. da li im to smeta?

Cao

Intervju je trajao oko sat vremena i morao sam sve da znam na francuskom.On skoro da uopste ne proverava tj vodi razgovor na engleskom.Sve sto me pitao na engleskom je odjednom u sred razgovora :Kako i gde ste naucili engleski?Znaci vodi razgovor na francuskom i onda samo odjednom pitanje na engleskom.Sto se tice toga da nesto ne razumes, pitas ga da ponovi tj drugacije formulise.Sam imigracioni sluzbenik prilagodjava brzinu govora tebi tako da mozes lepo da ga razumes.Jos jedan detalj sam ranije zaboravio da napomenem, a to je da me pitao kako mislim u Kanadi da trazim posao.Posto sam od ranije znao da ce me verovatno pitati ovako nesto registrovao sam se tri meseca pre odlaska na intervju na http://www.beljob.ca/ i prikupljao sve oglase za posao koje sam dobijao na mail.Sve sam to lepo odstampao i poneo sa sobom u Bec.Kada me pitao za trazenje posla, ja mu kazem da sam o tome vec razmisljao i izvadim one papire pred njega.Covek se odusevio.Oko izgovora ne prave problem jer pred sobom ima rezultate mog ispita TEF (Test d''évaluation du Français) koji se polaze u Beogradu i na koji si obavezan da izadjes da bi mogao da apliciras za Quebec.Jedina opcija da se ne izlazi je da si studirao francuski ili si studirao u Francuskoj.:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back